ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

KWO Boulevard – Runcompilatie en de allervetste rijenkarper ooit?!

Favoriet Favoriet
KWO Boulevard – Runcompilatie en de allervetste rijenkarper ooit?!

Ondanks de kou van afgelopen week trokken er nog volop karpervissers op uit. Er staat dus ook deze week weer een volle KWO Boulevard voor je klaar, met o.a een runcompilatie, najaarsvideo’s, een bijzondere vangst van de week en nog (veel) meer!

Meerdere brute foto’s, video’s én nieuwtjes staan voor je klaar! Foto: Patrick van Leur

Carp Run Compilation

Vraag: bestaat er een betere manier om een KWO Boulevard af te trappen dan met een runcompilatie?! Het antwoord: NATUURLIJK NIET! Zet je geluid op maximaal en check de onderstaande compilatie van Freestyle-Fishing:


BIZAR: Vijftiger in zes jaar!

Alex Sludge Hager ving kort geleden een brute schub op maar liefst 52 pond. Niet lang na het netten van de vis herkende hij dit specifieke exemplaar en wat blijkt? In 2013 werd de vis als een mini schubje uitgezet, om zes jaar later op meer dan vijftig pond opnieuw gevangen te worden! Over en bizarre groei gesproken…

Wauw, wat een verschil in zo’n korte tijd!

Nieuw PB voor Martin SB teamlid Tsak!

Martin SB: Vorige week reed onze favoriete Chinees Tsak met Rolf Bouman – jeweetwel – naar België voor een serieus potje karpervissen. De boys hadden door een local een paar dagen laten voorvoeren met een nieuwe Martin SB-boilie en na een paar uur liep-ie al af! Deze prachtige schub betekende een nieuw PB voor Tsak. Goed gedaan man!

Deze bomvolle schub was overduidelijk dol op de nieuwe Martin SB boilie!

Carl & Alex vissen op een Dayticket water

De bazige gebroeders Carl en Alex vissen samen op een dayticket water en over de sessie kunnen we kort zijn: die viel niet tegen!


KWO Community video

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een toffe Community film bekijken. De Community video die afgelopen week het meest in het oog sprong is de video van Bas ‘Instagram’ Baks.

Het werd hoog tijd voor Pilaar om deze Instagram legende van een bezoekje te voorzien!

Onze eigen Michiel Pilaar viste afgelopen zomer 24 uur met deze fanatieke visser, waarin onderwerpen als kroegen, jonge vrouwen én de verslaving aan het meer van Bled aan bod komen. Bekijk de trailer hieronder en de volledige film HIER!


Bak van de week: Lars van Mook

Iedere week komen er flink wat karpers op de mat. Sommige vangsten zijn echter extra bijzonder, waardoor ze de titel verdienen van ‘bak/vis van de week’! De vangst die deze week de titel heeft veroverd is de vis van Lars van Mook. Ondanks dat Lars pas 14 jaar oud is houdt zelfs de nachtvorst hem niet weg bij de waterkant!

WAUW! Deze vis is ongetwijfeld één van de gaafste rijenkarpers die wij ooit voorbij hebben zien komen. De setting maakt het plaatje af!

Deze fanatieke visser wist afgelopen weekend na een koude nacht zijn derde karper van de sessie te vangen, en wat voor één! De vis werd precies op de juiste tijd geland, zodat hij deze in dit prachtig decor tijdens de opkomende zon op de gevoelige plaat vast kon leggen.

Wat een gave foto zo. Gefeliciteerd Lars, knap gevist!

A Day in Autumn met Aqua Products

Een video die de herfstsfeer bijzonder goed overbrengt, zo zou je deze video van Casper Heuver wel kunnen omschrijven! Check de video hieronder:


Nieuw meerrecord op Estate Lake gevangen door Bianca Venema!

Bianca vist deze week op Estate Lake. Na drie taaie weken op Le Grand Etang, waarbij ze met keihard werken toch een paar mooi beschubte spiegelkarpers op de kant kreeg, viste ze de laatste week van haar visvakantie van één maand samen met haar Engelse vriendin Tania op het mooie Estate Lake.

Op Le Grand Etang moest hard gewerkt worden voor een vis!

In de eerste dagen kwamen er direct al wat mooie vissen op de kant voor de dames, waarbij enkele ‘originals’, maar ook wat recent uitgezette vissen. Op woensdagnacht kreeg Bianca in de stromende regen een trage run, die direct bij het oppakken al goed aanvoelde. De dril was lang en heftig, maar de dames wisten samen eindelijk de karper te netten. Het bleek al snel de topvis van het water te zijn en deze bracht maar liefst 32 kilo op de schaal. Een enorme gewichtstoename van enkele kilo’s in één jaar… De vis zat werkelijk ‘rammetjevol’ en was kogelrond!

Deze vis zat goed vol!

Na de vis even kort gezakt te hebben was het ’s ochtends tijd voor de foto’s. Niet bepaald gemakkelijk met zo’n enorme bak. Een nieuw PB spiegelkarper voor Bianca én een nieuw meerrecord voor Estate Lake. Daar moet op gedronken worden!

Een betere afsluiting van je vismaand kun je je niet wensen. Proost!

Bianca ving de vis op een voerstek gemaakt met de Dynamite Baits The Source in 15 & 20mm, met een 20mm The Source haakaasje en 14mm Hit ’n Run wafter op een snowman-rig.


Volop aanbeten bij TwinCarpNL!

Jelmer Simmes (a.k.a. TwinCarpNL) viste samen met zijn tweelingbroer Julian op een afgesloten water in de regio. Ondanks dat het een drukbevist water is, wisten de mannen toch de nodige runs te krijgen!


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom drie voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Het zal jullie niet zijn ontgaan dat het afgelopen week Single’s Day was! In dit artikel hebben we 10 voordelen voor de single karpervisser opgesomd 😉
Joris Kusters en Teun Ponjee trokken half oktober naar Frankrijk, waar ze een brute sessie beleefden!
Al is het van een betaalwater, het vangen van een 40 kilo+ vis blijft bijzonder. Jacqueline Horvath zette het vrouwelijk wereldrecord karper op scherp!

Late najaarssocial: Peter Vlasveld en Danny van der Plas

Peter en Denny gaan voor het eerst samen vissen op een willekeurig water en vallen tijdens een ijskoude nacht met hun neus in de boter! Ze kwamen met rotweer aan, maar door de nachtvorst volgde er een prachtige ochtend. In de video kom je alles tegen: van vette dronebeelden tot spectaculaire live runs. De trailer kun je hieronder alvast bekijken, de volledige video komt er binnenkort aan!


Aqua Products Benelux breidt verder uit

Al meer dan 30 jaar produceert en distribueert Aqua Products hoogwaardige bivvies en overige benodigdheden voor karper vissers. Om verder te groeien zijn goede teamleden een must en daarom is het Benelux team verder uitgegroeid met twee consultants!

Jeffrey van Osch

“Mijn naam is Jeffrey, ik ben 33 jaar en woonachting in ’s Hertogenbosch in het mooie Brabant. Alsof 2019 niet nog mooier kon worden kreeg ik de vraag of ik wilde toetreden tot het Aqua Products Benelux Team. Ik was natuurlijk al bekend met de producten, dus heb hier niet lang over na hoeven denken!”

Binnen no-time sloot Jeffrey zich aan bij dit bedrijf!

“Mijn visserij bestaat voornamelijk uit het bevissen van moeilijke dressuurwateren en een aantal keer per jaar rij ik naar het verre zuiden om daar de grote reservoirs te bevissen. We gaan er met het team een toffe en uitdagende tijd van maken met veel moois in het vooruitschiet. De plannen voor 2020 beginnen al vorm te krijgen, maar eerst genieten we nog even van de prachtige dagen die ons dit jaar nog te wachten staan.”

Jeffrey van Osch is geen onbekende op KWO en schreef al over menig avontuur.

“Ik zou zeggen: ga er op uit deze herfst en geniet van de rust in de winter, de mooiste tijd ligt voor ons. Ons motto is niet voor niets… Getting Out There!”

Volg Jeffrey ook op Instagram: @van_osch86

Wesley Crauwels

“Ik ben Wesley, 35 jaar oud en woonachtig in de regio Antwerpen. Ik ben begonnen met vissen rond mijn vijfde levensjaar in de Ardèche in Frankrijk. Vroeger viste ik vooral struinend en was ik ook meer een allround visser. Rond mijn zestiende jaar ben ik gestopt met vissen, maar als ik iemand zag vissen moest ik toch altijd even gaan kijken. Een paar jaar geleden heb ik de smaak weer te pakken gekregen en is de ‘verslaving’ voor het vissen op karper weer teruggekeerd.”

Wesley kreeg de smaak weer te pakken en is inmiddels weer ‘verslaafd’!

“Ik heb niet een bepaalde voorkeur; kanalen, rivieren of kleine wateren alles heeft zo z’n charme in mijn ogen. Gemiddeld ben ik wel één keer per week aan de waterkant te vinden en minimaal één keer per jaar ga ik naar Frankrijk om daar mijn geluk te beproeven op openbaar water. Ik ben dan ook blij om deel uit te mogen maken van Aqua Products Benelux team.”

Ook Wesley schreef al eerder op KWO. Klik op de afbeelding om zijn bizarre storm artikel te lezen!

Volg Wesley ook op Instagram: @wesleycrauwels


Karpervissen op de Grachengordel van Amsterdam – Boezem Baits

In deze tweede aflevering van vissen op de Grachtengordel vissen de Boezem Baits mannen Mitchell en Luke op de grillige grachten van Amsterdam in de koudere periodes van het jaar. Naast fraaie vissen zie je ook de aanpak van de mannen voorbij komen in deze video!


Tip van de week

Gaan jullie komende week nog richting de waterkant? Lees dan snel verder, want we hebben weer een hele nuttige tip voor je klaarstaan. De tip van de week luidt dit keer als volgt: neem iets mee om je warm te houden! Daarmee bedoelen we niet per se kleding, maar juist ook een kacheltje (let wel op het gevaar van koolmonoxidevergiftiging), de Nash bivvy heater, een kruik, Heat in a Click of zelfs kleding met een verwarmingselement!

Iets als een bivvy heater van Nash kan al helpen om je warm te houden!

Daarnaast kan een winterskin en een stevig grondzeil helpen om de kou buiten je bivvy te houden en de warmte juist vast te houden. Zo weet je zeker dat jij het volhoudt aan de waterkant! Ohja, met die lange nachten is een Netflix downloadje ook niet verkeerd 😉

Oke, zo koud is het nog niet, maar het is wel lekker om iets bij je te hebben om je warm te houden!

Topvangsten van afgelopen week

Brrrrr…. De handschoenen en sjaals konden afgelopen weken uit de kast gehaald worden! Benieuwd welke fanatieke vissers afgelopen week ondanks de kou enkele vangsten deelden? Scroll dan snel verder!

Op het prachtige Carp Twenty kwam deze gave spiegel op de kant!
Wouter van de Molen wist in eigen land deze mega unit van een spiegel te landen!
Bij Albertino Beunk lagen de vissen duidelijk op het voer!
Een drietal gave karpers…
…kwamen op de mat!
Danny van der Plas wist deze gave najaarsschub te vangen!
Nadat al zijn gear werd gestolen was Arnold Leenheer zijn motivatie behoorlijk kwijt…
…tot hij een bezoekje bracht aan de Lot en deze 24 kilo schub wist te landen!
“Good times” schrijft Robby bij deze foto. Dat kunnen wij ons wel voorstellen! 😉
Philip Figlarz is net terug van een mooie weekje vissen in de Franse Alpen!
Een aantal fraaie Franse rakkers…
…belandde bij Philip op de mat!
Na zijn recente veertiger wist Sander Wolters vorige week zondag een mega unit van 62 pond te vangen op een combinatie van de Original B-1 en de Milky Banana van Originals.
Rob Matthé viel met zijn neus in de boter tijdens een driedaagse trip in Frankrijk.
Rob ving drie vissen, waarmee hij twee keer zijn PB verbrak…
…twee vissen wogen over de 20 kilo en de laatste zelfs over de 25 kilo!

Roofmeister video: Gekte in Noorwegen – Koolvis & pollak

Op Roofmeister verscheen afgelopen week een toffe video over de visserij in Noorwegen! Een aantal teamleden vertrokken naar het hoge noorden om daar op krachtpatsers als koolvis en pollak te vissen. Klik op de afbeelding om de video te bekijken!

Vissen in een omgeving zoals deze heeft toch ook wel wat… 😉

De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu drie jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Een stukje hierboven zag je al welke video de Members afgelopen vrijdag konden bekijken maar daarnaast hebben we ook de volgende artikelen gepubliceerd:

David Wouters vertelt over zijn gebruikte strategieën, leerpunten en fouten die zijn gemaakt in de aanloop naar (en tijdens) zijn topsessie!
Wat is eigenlijk het effect van geluid en trillingen aan de waterkant? Boudewijn Margadant duikt dit onderwerp in!

Topfoto: Throwback met Oli

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een foto zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we ervoor gekozen om het archief in te duiken. Door de jaren heen hebben we talloze foto’s verzameld die het delen nog wel een keer waard zijn, zoals de onderstaande foto van het Sloveense Bled. Zou dit uitzicht ooit gaan vervelen…?

Het welbekende kerkje op het eiland. Wát een plaat is dit! Credits: Oli Davies

Bonus: kijk nu GRATIS ‘On The Move #1 – Mike Thille’

Zoals je hierboven al in de KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 200 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en On The Move #1 – Mike Thille is er daar eentje van. In deze video volgen we Mike Thille en zijn vismaat Rick van de Graaf tijdens hun avonturen in Frankrijk!

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken  😉  Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl