KWO Boulevard – Spannende karperwedstrijd en de állergrootste schubkarper OOIT!

Favoriet Favoriet
KWO Boulevard – Spannende karperwedstrijd en de állergrootste schubkarper OOIT!

We hebben dit keer even goed geteld om je optimaal voor te bereiden op deze nieuwe KWO Boulevard. In deze editie staat namelijk maar liefst 123 minuten aan videobeelden en 64 foto’s! Deze week check je o.a. misschien wel het állermooiste karperwater ter wereld, een gave runcompilatie, twee veertigers in één dag tijd en nog (veel) meer!

Ook deze editie van de Boulevard is weer om te smullen! Foto: Frank van Schaik


Het állermooiste karperwater ter wereld!

Althans, als het aan Alex ligt. Alex bevisten samen met zijn Amerikaanse vrienden het reservoir genaamd ‘Dale Hollow’, waar we op jacht gingen naar grote karpers. Hoe het avontuur verliep check je in de onderstaande video van ruim 50 minuten!


Vissen met de kleine visbaas!

Afgelopen week stuurde Marco Daalmijer ons de onderstaande video op. In deze video is te zien hoe hij samen met zijn kleine visbaas een dagje gaat vissen op een karperput in de buurt. Zoals Marco zelf al zegt: “Je hobby delen met je zoon is het mooiste wat er is!” Check de video hieronder:


KWO Community video

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een Pilaar & Hofman film bekijken. De Community video die afgelopen week het meest in het oog sprong is de nieuwe Keep Searching van MH! Met alweer het elfde deel komt er een einde aan de brute serie. Althans… Aan seizoen één dan! Klik op de foto hieronder om de video te bekijken.

De finale van het eerste seizoen is weer een spetterend avontuur!


Rik Aldenkamp vist op Carp Nijstad

Onze stagiair Rik heeft afgelopen weekend twee nachten gevist op een nieuw betaalwater, genaamd Carp Nijstad. Samen met zijn vismaat wist hij 26 karpers te vangen en dat in nog geen 48 uur tijd! Meer weten over Carp Nijstad? Klik dan HIER. Alle vissen die tijdens de sessie werden gevangen werden verleid door de KWO Specials. Check hieronder een aantal foto’s van de sessie:

Er kwam een geweldige reeks vissen op de kant!

Rik mocht de nodige keren poseren met een gave vis.

Dit soort foto’s zijn altijd #baasachtig. Lekker gevist Rik!


Bak van de week

Iedere week komen er flink wat karpers op de mat. Sommige vangsten zijn echter extra bijzonder, waardoor ze de titel verdienen van ‘bak/vis van de week’! De vangst die deze week de titel heeft veroverd is de vis van Wouter van de Molen. Wouter heeft al vaker in de Boulevard gestaan met zijn vangsten, en het lijkt erop dat hij een abonnement heeft op het vangen van grote vissen op flinke slokken openbaar Nederlands water. Kortom: hoog tijd om zijn vangst eens in het zonnetje te zetten. Knap gedaan Wouter! 😉

Een mega spiegel van een groot openbaar water. Veel beter dan dit wordt het niet!


Upcoming: gave Pro Line movie!

In het najaar van 2018 belandde Pro Line members Teun van de Laar en Bart Vloet op een onbekend Frans water. Vanaf het eerste moment dat de lijnen nat werden gemaakt volgde er een avontuur dat de boys niet snel zullen vergeten.

Een avontuur om nooit meer te vergeten!

Na deze sessie wordt er dan ook snel een nieuw plan gesmeed voor het voorjaar van 2019. Eindelijk is het zo ver en wordt het ‘nieuwe’ water bezocht! Ook staat er nog een ander nieuw water op de planning… Hoe ze het er vanaf brachten zie je aanstaande woensdag op KWO!

Check aanstaande woensdag de short movie van Teun en Bart!


Runcompilatie van RunningWater

Als er toch iets is waar ons bloed sneller van gaat stromen dan zijn het wel runs die op video zijn vastgelegd! De mannen van het zeven-koppige Running Water team hebben een heerlijke compilatie gemaakt die je hieronder kunt bekijken. Wil je meer zien van deze bazen? Check dan dit artikel!


Gastsessie op Waesmeer

Dennis de Wilde vertelt: Twee jaar geleden werd ik voor het eerst uitgenodigd op het Belgische syndicaatwater het Waesmeer, door mede Solar Tackle  teamgenoot Ignace de Roeck. Ook dit jaar was ik weer van de partij, en hadden we drie nachten de tijd. We begonnen de sessie aan ‘de Watertoren’ aangezien we enkele vissen hadden zien draaien daar. Echter kwam de eerste vis pas in de tweede nacht.

Dit 19 kilo zware Waesmeer beast kwam bij Ignace op bezoek!

De wind was gedraaid en we zagen enkele vissen voor de stek genaamd ‘de 103’ draaien. Na kort overleg werden de barrows volgeladen en na een flinke wandeling waren we verkast. We komen tenslotte niet om vliegen te vangen!

De eerste twee nachten werd ‘de Watertoren’ bevist…

…om vervolgens te verkassen naar ‘de 103’!

Verkassen is niet altijd fijn, maar het loont vaker wel dan niet!

Na het vinden van wat spots met de markerrods en het voeren van een mix van Solar Tackle’s Clubmix en Quench boilies met de spomb was het wachten geblazen. Midden in de nacht volgende de verlossende aanbeet op één van mijn hengels en al snel kon Iggy het net schuiven onder een fraaie schub.

Deze fraaie 15.2 kilo zware schub was voor even voor Dennis!

’s Ochtends vroeg kreeg Iggy ook nog een aanbeet en ving een prachtige spiegel van 13.2 kilo. Kern van het verhaal: verkassen loont!

Wauw, wat een fantastische vis!


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom drie voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

In dit artikel vertelt Marco in ’t Hout hoe hij ondanks zijn beperking tóch met succes op karper weet te vissen!

Michael Aubry blogt over een moeizame voorjaarssessie, waarbij hij álles uit de kast moet halen om de vissen tot azen te krijgen!

Deze fotodump van eindbaas Younes Gonzales is er eentje die je niet mag missen!


DWFishingTeam en Ruben Carplife vissen samen op een vaart

Ruben Pels viste kort geleden samen met de mannen van het DWFishingTeam een gezamenlijke sessie op een vaart bij Ruben in de buurt. Uiteraard werd er weer flink gelachen en er werd ook niet geblankt! Benieuwd wat er allemaal gebeurde in de sessie? Check dan de onderstaande video!


Big bigger biggest: 100 lb + karper!

De Engelse visser Terry Harbert viste afgelopen mei op het populaire Lac Serene in Frankrijk. Samen met drie anderen gaat hij jaarlijks (al zo’n 14-15 jaar!) naar dit water voor een gezellige social. Het water bevat een flink aantal vissen van boven de 50 pond, maar van een vis zoals deze had Terry niet durven dromen…

Van een vis zoals deze had Terry niet durven dromen!

Na een paar dagen met weinig actie kreeg Terry einde van de middag de verlossende run, en wist hij deze gigant van een schub te vangen van maar liefst 101 pond! Deze schub is één van de grootste (zo niet dé grootste) schubkarpers die er ooit gevangen zijn.

Wauw, wat een gigantische vis!


Scoor nu de (bomvolle) KWO Voorjaarsbox!

Hij is nog steeds te verkrijgen: de KWO Voorjaarsbox! Maar liefst acht vette merken zorgen ervoor dat jij dit voorjaar met de juiste producten aan de waterkant zit! De winkelwaarde is €75,69, maar de box kost je slechts € 29,95 (en KWO Members krijgen hier weer 20% korting op)! Uiteraard kun je de box ook scoren in combinatie met vette KWO Merch. Klik op de button hieronder om de Voorjaarsbox én alle bijbehorende deals te bekijken, en check ook de unboxing video met Mark Hofman!

Bestel de voorjaarsbox nu


Karperwedstrijd met Erwin Snaaijer en Michel van Bokkem

Erwin vertelt: Kort geleden heb ik samen met Michel een wedstrijd gevist in Frankrijk, bij Hans Sising. De wedstrijd duurde van maandag 12:00 tot vrijdag 08:00 en het was ongekend spannend!

Niet de allerscherpste foto, maar Erwin en Michel eindigde met 70,6 kilo. De nummer twee had 67,7 kilo en de nummer drie 67,5!

Zoals je op de bovenstaande foto kunt zien hebben wij de wedstrijd gewonnen! Hiermee winnen we een felbegeerd ticket voor de WCC op Lac de Madine in september. Hieronder zie je nog een aantal foto’s van de wedstrijd:

Vis vangen is altijd fijn, maar bij een wedstrijd ben je natuurlijk helemaal gebrand om te vangen!

Erwin en Michel wist flink wat gave vissen…

…het schepnet in te loodsen!

Naast veel spiegels kwamen er ook schubs op de kant.

Uiteindelijk werden de inspanningen beloond en kon de eerste plaats worden veroverd. Gefeliciteerd mannen!


Gert Bervoets weet zijn honger te stillen

Gert vertelt: Na een welverdiende vreet-je-vol vakantie met het gezin in een Turks resort moest er weer gevist worden. Twee nachten en evenveel dagen had ik om mijn (karper)honger (deze keer) te stillen. Én of dat lukte!

In twee dagen en nachten moest het gebeuren. En het gebeurde ook!

Met een 40er uit een plas in de volle zon en daarna een 40er uit het kanaal in de gietende regen ben ik weer even gesust. Belgische zomers: ik hou ervan!

Eerst kwam deze prachtige veertiger in de brandende zon al bij Gert op de mat.

Later op de dag vond Gert verkoeling in een fikse regenbui, maar door het vangen van deze tweede 20 kilo plus vis was hij die regen snel vergeten.

Over (karper)honger stillen gesproken!


Kanaalsucces voor Kris Pauwels

Kris Pauwels vertelt: Ik ben niet echt een targetvisser op de Belgische kanalen. Ik laat het dikwijls aan het toeval over welke vissen mij een bezoekje brengen, maar voor deze vis wou ik net iets verder gaan. Ik zag vroeg in het voorjaar een foto en wou toch proberen haar te verschalken.

Wauw… Een magisch moment!

Als je dan als tweede vis deze mastodont van het Kempisch kanaal in je armen mag houden, worden in één klap al die visloze dagen en nachten die je langs het kanaal doorbrengt vergeten. De vis vergreep zich op de Red Angel uit het Eddy Sterckx gamma. De dril was zoals het hoort bij zo een vis: zwaar en lang. Een vis die nog lang in mijn geheugen gegrift zal staan!

Wij snappen wel dat Kris voor deze vis een uitzondering maakte!


Succes voor Pro Line mannen Hans en Niko

Afgelopen week kregen we weer een gave reeks foto’s opgestuurd vanuit het Pro Line kantoor. Zowel Hans Schoenmakers als Niko Vervaet wisten een aantal vissen te verleiden met de V-Activator boilie! Hieronder zie je de fotos’:

Deze brute koi kwam bij Hans op de mat!

Na de koi volgde er nog een tweetal gave vangsten…

…waaronder ook deze schub!

Niko Vervaet viste op het machtige Rainbow Lake in Frankrijk!

Dit water is beslist niet eenvoudig te bevissen, maar Niko wist toch een aantal vissen te verleiden!


Tip van de week: wiervissen

Gaan jullie komende week nog richting de waterkant? Lees dan snel verder, want we hebben weer een hele nuttige tip voor je klaarstaan. De tip van de week luidt dit keer als volgt: durf tussen het wier te vissen! In deze tijd van het jaar groeit het wier op veel wateren als een gek. Veel vissers hebben het niet zo op deze wierwateren, maar er valt vaak volop te halen tussen deze waterplanten!

Durf jij het aan…? Dit is wel een heel extreem voorbeeld 😉

Met de juiste montage (bijvoorbeeld met een chod) is het zeker niet onmogelijk om een visje te strikken tussen deze groene prut. Vaak is het wel handig om een bootje bij je te hebben voor als de vis zich vastzwemt! 😉

Eén ding is zeker: karpers hebben beslist geen hekel aan wier!


Eddy Sterckx op groot openbaar Frans water

Eddy vertelt: In april beleefde ik een megasessie op een groot openbaar Frans water. Een simpele aanpak en een doordachte voerstrategie en natuurlijk rust leverden mij drie veertigers en drie vijftigers op! Dit terwijl de meeste vissers moeite moesten doen om een aanbeet te krijgen. Ik blijf het zeggen: rust zowel op de kant als op het water is zo belangrijk! De karpers weten verdomd goed dat we er zijn.

Eddy’s eigen bollen deden hun werk!

Over een brute sessie gesproken…

…aan dikke bakken geen gebrek!

De sessie werd afgesloten met drie veertigers en drie vijftigers!


Topvangsten van afgelopen week

Door het warme en vooral wisselvallige weer van afgelopen week kwamen er weer flink wat karpers voorbij in onze mailbox en op de social media. Hieronder hebben we een mooie reeks vangsten verzameld, dus scroll snel verder!

De pas 15-jarige Injo Weekers wist vorig weekend zijn PB op te krikken naar maar liefst 21,4 kilo. Knap gevist Injo!

Frank van Schaik viste een supersessie samen met Joost van Vonderen!

Iwan Schuurman kreeg deze mega grasser op de kant!

Na wat tegenslag sloot Melvin Bruinink zijn eerste Frankrijktrip af…

…met twee puntgave vissen!

Richard van den Hoorn kijkt terug op een geslaagde maand mei, en wij snappen wel waarom…

Elroy Schreur wist een aantal prachtige vissen te landen!

Raziel Rouwhorst viste een week lang op een rivier…

…en wist daar maar liefst 30 vissen te landen!

Oef, wat een gave koi is dit! Robert Doone is de gelukkige vanger.

Risjenco We wist weer een mooie schub te strikken van het kanaal.

Cas Scholten ving enkele prachtige vissen in France!

En we sluiten de vangstenreeks ook af met deze prachtplaat van Cas!


Oppervlaktevissen met Ruben Pels: Nieuw PR!

Het voorjaar kwam voor Ruben Pels pas laat om gang, maar daarna ging het goed los! In zijn nieuwe video neemt hij ons mee naar diverse sessies waarbij er aan de oppervlakte werd gevist.

Pas op de kant zag Ruben hoe groot deze vis was…

…en werd duidelijk waarom dat brood zo snel naar binnen vloog!

Eén ding is zeker: deze video is allesbehalve saai!

Ruben neemt ons mee in zijn aanpak en laat zien waarom het oppervlaktevissen absoluut het proberen waard is. Check de video hieronder!


Effectief voeren 2.0

In de onderstaande video zien jullie een bijzonder effectieve voertactiek. Wat denken jullie? Hoog tijd om een paintball geweer te kopen of niet?!


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu drie jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Een stukje hierboven zag je al welke video de Members afgelopen vrijdag konden bekijken maar daarnaast hebben we ook de volgende artikelen gepubliceerd:

In deze nieuwe KWO Podcast vertelt niemand minder dan Willem Kwinten over fotografie, filmen én zijn succesvolle visserij!

In dit artikel blikt Ricardo Koster terug op een mooi, maar wispelturig voorjaar!


Hoge twintiger op Hombeek voor Benny van Damme

Een hoge twintiger: dat kan gewoon een hele nette vis zijn van rond de 14 kilo (en dus 28 pond) maar in dit geval bedoelen we een hoge twintiger in KILO’S! Benny van Damme wist kort geleden namelijk een schub van maar liefst 28,8 kilo te vangen op het Belgische Hombeek. Een bijzonder knappe prestatie, gefeliciteerd Benny!

Benny kan zijn gelukt niet op: wát een bak zit er in de sling!

De weegschaal kraakt en de naald knalt tot over de dertig kilo (inclusief sling)!

Wat een imposante vis: bijna 29 kilo puntgaaf schubgeweld!


Topfoto

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een foto zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een plaat van Jim Bekker. Vorige week trok Jim voor een korte sessie naar het Franse land, en wist hij een parel van een spiegel te vangen vanaf zijn boot. De end-tackle van CarpSpirit en de Dynamite Baits bollen deden hun werk!

Wat een gave plaat!


Bonus: kijk nu GRATIS ‘Pilaar & Hofman – The Kickoff’

Zoals je hierboven al in de KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 200 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Pilaar & Hofman – The Kickoff is er daar eentje van. MP & MH trekken in deze video de Alpen in op jacht naar (hele vroege) voorjaarsbakken!

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken  😉  Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl