ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

KWO Boulevard – Stokoude vissen, dikke fotodumps, bakke op Rainbow en vissen in de achtertuin!

Favoriet Favoriet
KWO Boulevard – Stokoude vissen, dikke fotodumps, bakke op Rainbow en vissen in de achtertuin!

We zijn afgelopen week weer flink aan de slag gegaan om jullie van nieuw lees- en kijkvoer te voorzien. Deze nieuwe editie van de KWO Boulevard staat daarom weer BOMVOL video’s, dikke fotodumps, een mega sessie op Rainbow, prachtige kanaalbakken en nog (veel) meer!


Carl & Alex zijn terug!

De afgelopen zes weken mocht er helaas niet gevist worden in Engeland. Nu het eindelijk weer mag gingen de mannen uiteraard gelijk op pad. Zoals verwacht is het weer een MEGA vette video geworden, veel kijkplezier!

Meer van dit? Check dan het YouTube kanaal van Carl en Alex!

KWO Community video – De Fiascosessie

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een toffe Community film bekijken. De Community video die afgelopen week het meest in het oog sprong is ‘De Fiascosessie’ van Michiel Pilaar & Joachim Stelma.

De jacht naar Franse rivierbakken is geopend!

Het is niet altijd rozengeur en maneschijn als je als visser naar Frankrijk gaat, zeker niet als je op de rivier op pad gaat. Benieuwd of de mannen hun doelen weten te bereiken? Check hieronder de trailer en bekijk de hele video HIER.


Fotodump met Peter Vlasveld

Peter vertelt: Rondom de paai kan het flink taai zijn maar het kan ook ineens omslaan. De stevige wind en de omslag van dit weekend was daar een mooi voorbeeld van. Vorige week een lange sessie met een enkele oude strijder van een spiegel. En vannacht meerdere vissen overduidelijk op het voer. Na al het paaigeweld werden de buikjes weer rond gegeten en de vangsten bevestigde dat. De vissen scheten massaal de rode pap van de Carpelicous Red Spice bollen. 

Lekker gevangen Peter!
Wat een mooi plaatje zeg!
De weersomslag wierp zijn vruchten af!
Big fish spotted! 😍

Vissen in de achtertuin

Wie wil dat nou niet!? Lekker vissen in de achtertuin. Jelmer Simmes van het YouTube kanaal TwincarpNL maakt dat mogelijk. Of er ook een paar mooie karpers op de kant komen check je in zijn video:


Bak van de week: stokoude kanaalschub

Iedere week komen er flink wat karpers op de mat. Sommige vangsten zijn echter extra bijzonder, waardoor ze de titel verdienen van ‘bak/vis van de week’! De vangst die deze week de titel heeft veroverd is de vis die Jesper Schothorst wist te vangen op een kanaal in het noorden van Nederland. Na een nauwkeurige inspectie van niemand minder dan Roelof Schut werd de leeftijd van de vis geschat op zeker 30 (!) jaar oud! Dat is nog eens een bijzondere vangst…

Dat vissen niet altijd groot hoeven te zijn om bijzonder te zijn bewijst Jesper met deze schub!

Filmverslag op het Hollands Diep – Leroy Gonlag

Afgelopen week knalde Leroy Gonlag weer een mega vette video op zijn YouTube kanaal! Hij ging weer lekker aan de slag op het Hollands Diep en uiteraard kwamen er een paar mooie vissen op de mat. Geniet van de video hieronder:


Winactie en vakantiedeals bij Eddy Sterckx

Eddy vertelt: De Eddy Sterckx Baitrange bestaat al bijna 25 jaar. Nu we door de Coronacrisis heen het zonnetje weer zien opkomen willen we graag iets terug doen voor al onze klanten, namelijk een like, share en winactie! De winnaar zal bekend worden gemaakt als de Vakantiedeals in de webshop, waarbij je 15% korting scoort op het hele assortiment, aflopen op 7 juni.

Benieuwd hoe je mee kan doen? Check door op de afbeelding te klikken!

De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom drie voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Benieuwd hoe jij succesvol kan zijn tijdens de paai? In dit artikel vind je drie tips!
Waarom jij eens moet proberen om met klein aas te vissen lees je in dit artikel!
De kracht van zonlicht, in dit artikel vertelt Marco Nap hoe je optimaal gebruik kan maken van het zonnetje!

Vissen tijdens de storm – Martijn Verweij

Herinneren jullie je storm Dennis nog die in februari over ons land heen raasde? Martijn Verweij zat aan de waterkant en schoot weer een vette video die hij op zijn YouTube kanaal plaatste. Benieuwd of er wat gevangen werd? Check dan snel de video hierrr:


‘Op ’t einde komt het altijd goed!’

Kevin vertelt: Eigenlijk zou ik nu in Frankrijk zitten, maar door de corona is dat niet door kunnen gaan. Dan maar verschillende nachten pakken in de buurt. In de eerste twee nachten kwam er alleen een klein schubje op de kant en op de derde nacht een vieze deurmat. Normaal gesproken moet het hier wel lukken, maarja het blijft vissen he 😉! Dan nog maar een nachtje op een lastiger water bij mij in de buurt. Hier kwam een super mooie spiegel van 16,2 kilo en een schub van 8,5 kilo op de kant. Dit maakte de hele sessie weer compleet!

Twee prachtvissen…
…en dat op de laatste nacht!

Het beste van de KWO Community

Benieuwd wat je allemaal kunt ontdekken en zien met een KWO Community Membership? Bekijk dan eens de onderstaande video met daarin ALLES wat de Community je te bieden heeft! Meer weten over het membership? Klik dan HIER.


Topvangsten van afgelopen week

Wauw, wat kregen we weer een serie aan platen binnen op de redactie! Wil je jouw vangst ook in de KWO Boulevard? Stuur een mailtje naar boulevard@karperwereld.nl met jouw vangst inclusief een stukje tekst en wie weet zie jij hem terug in de Boulevard van volgende week! Voor deze week hebben we weer de beste platen voor jullie geselecteerd. Scroll snel verder om te zien welke fanatiekelingen er afgelopen week op uit trokken.

Rick Oomen slaagt er weer in…
…om twee prachtige vissen op de kant te krijgen!
Dat hard werken loont bewijst Marco de Cort wel weer, na vier nachten en veel zoekwerk kwam uiteindelijk deze rakker op de mat!
Jim Bekker van Dynamite Baits met een mega vette plaat!
Een hele mooie donkere schub voor Gijs Wijnholts!
Theo Pustjens met een zieke bak van een beroemd syndicaat!
Na een taai nachtje wist Kenny Snijders toch nog een aantal vissen te vangen, waaronder deze prachtige schub! 
Jan Willem Verloop werd gewekt door een mooie vis!
Na al het paai geweld kon Marco van der Plas deze stokoude dame verwelkomen!
Marc Kremers met een plaatje van een spiegel!

DWFishingteam aan het harken in de ochtend

Deze mannen hebben geen introductie meer nodig. Op hun YouTube kanaal plaatste ze weer een mooie video waarin het LOS ging! Je checkt hem hier:


DE FRANSE GRENZEN GAAN WEER OPEN!

Vanaf 15 juni gaan de Franse Grenzen weer open! Goed nieuws voor ons als karpervissers, maar laten we het netjes houden en goed afstand bewaren van elkaar. Voor je het weet zijn de grenzen weer dicht en gooien we onze eigen glazen in.


Zie jij naar zuurstof happende karpers? Meld het altijd even!

Sportvisserij MidWest Nederland: Het is alweer een behoorlijke tijd droog en dat betekent dat wateren droog kunnen vallen. Voor de talloze vissen die in deze wateren zwemmen is dat rampzalig. Maar ook door werkzaamheden aan het water en zuurstofgebrek door algengroei kunnen vissen in de problemen komen. Het is een naar gezicht om te zien dat vissen liggen te spartelen en naar lucht happen. Sportvissers zijn echte vissenliefhebbers en zetten zich in om vissterfte te voorkomen en redden graag vissen.

Het calamiteitenteam in actie!

Sportvisserij MidWest Nederland heeft daarom een calamiteitenteam met vrijwilligers die getraind zijn in het herkennen van vissen in nood, de verschillende soorten calamiteiten en hoe te handelen als er iets aan de hand is. Het calamiteitenteam beschikt over allerlei materialen, waaronder zuurstofpompen,  om vissen te redden. Het team werkt veelal samen met waterbeheerders als het waterschap of gemeenten. Als u vissen in nood of vissterfte ziet dan kunt u dit melden via Sportvisserij MidWest Nederland, 0251-318882 of 06-10709183 (buiten kantooruren) /   info@sportvisserijmidwestnederland.nl. Meldingen kunnen ook via www.meldpuntwater.nl worden gedaan.


Bak van de week – Versie 2: Nederlandse veertiger

Huh? We hadden de ‘bak van de week’ toch al gehad? Jazeker, maar soms heb je van die weken dat het lijkt alsof iedereen prachtige of dikke vissen aan het vangen is. Ook Reinier van Leerdam wist een hele brute vis te vangen, namelijk een Nederlandse veertiger. Wij vonden meer dan de moeite waard om ook deze als ‘bak van de week’ mee te nemen!

Amper vast te houden deze krachtpatser!
Kijk, zo wil je ze toch vangen?!

Voorjaarstips van Fisherman Holidays

Dat je bij de mannen van Fisherman Holidays niet alleen een visvakantie kunt boeken maar ook nuttige tips kunt lezen, blijkt wel uit de nieuwe blog die op de site staat. In dit artikel lees je over aaskeuze en tactieken die je voorjaarsvisserij een boost kunnen geven!

Het volledige artikel check je door op deze afbeelding te klikken!

Vissen met de broodkorst

Ruben vertelt: Drijvend vissen, oppervlakte vissen, karpervissen op de bovenste waterlaag is en blijft in mijn ogen een van de meest spectaculaire manieren om struinend achter de karper aan te gaan. Dat het ook zeer succesvol kan zijn bleek vorig jaar, toen ik mijn huidige Nederlandse PR ving met een simpel broodkorstje. Ook dit voorjaar zijn we weer meerdere keren op pad geweest met de broodkorst. Van kanaal route’s en polders, tot de lokale parkvijver, drijvend vissen is en blijft FANTASTISCH!

Meer van dit? Check dan zeker eens het YouTube kanaal Ruben Carplife!

De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu drie jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Een stukje hierboven zag je al welke video de Members afgelopen vrijdag konden bekijken maar daarnaast hebben we ook de volgende artikelen gepubliceerd:

Les Belles Pyrénées, een vergetelijk Frans avontuur van Raf van Opstal lees je in dit artikel!
Nieuw water, nieuwe uitdaging. Hoe zorg je ervoor dat je zo snel mogelijk succes kunt boeken? Dat vertelt Mark Hofman in dit artikel!

Kanaalpassie met Danny de Kruyff

Danny vertelt: Kanaal vissen je houdt ervan of je houdt er niet van, ik ben eraan verkocht! En kan dit met periodes kei hard bevissen, van kleine idyllische kanalen tot grote betonnen bakken, alles wat daar in leeft telt dubbel en de voldoening is groot. Weten wat je kan verwachten maar ook zeker niet? De sluisdeuren laten bonus vissen door van de ene naar de anderen kant, maar ook van de anderen kant naar de ene kant!? (Jaja 😋) Wat gaat er weg of wat komt er doorheen? Hieronder een aantal foto’s van een puur Hollands kanaal:

Een prachtig pareltje van het kanaal!
Dat is nog eens genieten zeg!
Een mooi schubje van een Hollands kanaal!
Wat een prachtig uitzicht, zo wil iedereen er toch bij zitten!?

Insta finest top 3

Instagram, het Social Media kanaal dat bij de meeste van jullie niet meer weg te denken is. Vele uren worden er gespendeerd aan het bekijken en liken van de beste platen. Scroll snel verder voor de drie tofste platen die wij de afgelopen week tegen kwamen op Instagram!


Mega vissen op Rainbow Lake

Het immense Rainbow Lake in Frankrijk wordt door velen beschreven als het meest extreme karpermeer ter wereld. Met een ongelooflijk bestand aan enorme karpers, honderden eilanden en een schat aan woeste zandbanken en plateaus, is Rainbow niet voor iedereen weggelegd. Fox teammember Lee “Mozza” Morris is een zelfverklaarde Rainbow-verslaafde en dit is zijn nieuwste film over drie afzonderlijke reizen naar het machtige meer. Benieuwd of Lee Morris een paar bakken weet te vangen? Je checkt het hier:


Vos wil meerval vangen

Wat een fraai gezicht is dit zeg! Afgelopen week kwamen we deze video tegen op het kanaal van Roofmeister. Deze vos probeert gewoon een immens dikke meerval op de kant te trekken. 🤣

Klik snel op de afbeelding voor de complete video!

Topfoto: Injo Weekers

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een foto zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een plaat van Injo Weekers. Onlangs wist hij een dikke bak te vangen en schoot deze prachtige plaat! Deze bak werd gevangen op de Red Zone bollen van TRB.

Wat een BRUTE plaat!

Bonus: kijk nu GRATIS ‘Race door de Balkan Pilaar & Ossie on tour #1″

Zoals je hierboven al kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 200 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Race door de Balkan van Pilaar & Ossie on Tour is een van de best bekeken video’s. Maar liefst 3000 kilometer asfalt, spannende momenten met de Transporter, knetterharde runs, onverwachte blanks, een schitterende omgeving en vooral veel humor. Check de movie hieronder:

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken  😉  Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl