ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

KWO Boulevard: Stormachtige vangsten en een PB-douche

Favoriet Favoriet
KWO Boulevard: Stormachtige vangsten en een PB-douche

In dit stormachtig Pinksterweekend kiezen veel vissers eieren voor hun geld en blijven ze lekker binnen zitten. Gelukkig hoef je je daar niet te vervelen, want in deze gloednieuwe KWO Boulevard check je onder andere een toffe video van Arjen Uitbeijerse, een GI-GANTISCHE bak van Wilco Gerrits, een graskarper die in staat is je hele uitrusting te slopen en nog (veel) meer!


Land of Giants: vissen op Rainbow met Arjen Uitbeijerse

Afgelopen week kwam de spectaculaire video van Solar Tackle’s Arjen Uitbeijerse live over zijn meest recente Rainbow trip. De video is zeer geslaagd en bevat onder andere spectaculaire dronebeelden van de drills. Bekijk de video hieronder:


Alan Blair op gezinsvakantie

Wat veel mensen niet weten, is dat de fanatieke Britse visser Alan Blair ook een familieman is. Uiteraard combineert hij zijn passie en zijn gezin maar al te graag, wat goed te zien is in zijn nieuwe video van zijn visvakantie!


KWO Community video

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een Pilaar & Hofman film bekijken. De Community video die afgelopen week het meest in het oog sprong is die van Wouter Post. Wouter is vorig jaar op Lac de Villedon geweest en heeft een MEGA originele video gemaakt van dit solo-avontuur!

Klik op de afbeelding om de video te bekijken!


Topsessies voor Martijn en Niels

Afgelopen maart visten Martijn Gielen en Niels Coenders samen een toffe sessie in Frankrijk. Beide mannen wisten hun PR aan te scherpen: Martijn ving een spiegel van 25,2 kilo en Niels kreeg een exemplaar van 22,8 kilo op de mat! Check hieronder een aantal foto’s:

Aan bruut karpergeweld ontbrak het niet tijdens de sessie!

Van spiegels met lekkere ronde buiken…

…tot langgerekte krachtpatsers!

Met een schubbenpatroon zoals deze valt er ook weinig te klagen 😉

Na de Franse sessie ging de Nederlandse visserij ook gewoon door. Na flink wat investeringen op het gebied van tijd en werk wist Martijn vorige week een hele gave Nederlandse rijen te vangen!

Oef wat een gave vis. Het (voor)jaar van Martijn is 100% geslaagd!


Bak van de week

Iedere week komen er flink wat karpers op de mat. Sommige vangsten zijn echter extra bijzonder, waardoor ze de titel verdienen van ‘bak/vis van de week’! De vangst die deze week de titel heeft veroverd is de vis van Cristian Scheffer. Cris vertelt: Afgelopen voorjaar ben ik gestart op een stuk kanaal waar een spiegel zwemt die ik nog graag wilde vangen voordat ik in augustus vader wordt. Na wat voer- en peilwerk was het al snel raak met de eerste vissen, tot net over de 20 kilo.

Na wat voer- en peilwerk was het al snel raak!

Nadat het weerbericht een harde wind voorspelde besloot ik er weer op uit te trekken en de volgende ochtend volgde een snoeiharde run. Na een stevige dril kon ik het net schuiven onder de spiegel waarvoor ik was gekomen!

Oef wat een lekkere vis! We snappen wel dat Cris deze vis bovenaan z’n verlanglijst had staan.


Karperen met zigrigs in VIS TV XL

Iedereen die vandaag vroeg wakker is heeft geluk: om 9:30 check je op RTL 7 namelijk een nieuwe aflevering van VIS TV XL met daarin een toffe item over vissen met de zig. Presentator Thom Beentjes krijgt van Kevin Diederen een haarfijne uitleg over het vissen met deze bijzondere schuimpjes. Het blijkt een uiterst eenvoudige én effectieve visserij!

In deze aflevering wordt de zig succesvol ingezet!

Mocht je nog last hebben van een kater van gisterenavond, krijsende kinderen of moet uitrusten van een lange werkweek: geen paniek. De video zal na de uitzending op het YouTube-kanaal van VisTV worden geplaatst, dus hou het kanaal in de gaten! Check hieronder alvast een promo van de vijfde aflevering VisTV XL van 2019:


Stormachtige vangsten voor Peter Vlasveld

Peter vertelt: Nadat code oranje wederom voor niks was uitgegeven besloot ik het er een nacht op te wagen. Het werd een onstuimige nacht met veel wind en regen, maar gelukkig kregen mijn buurman en ik ook actie op de stek!

Het werd een onstuimige nacht, met veel wind en regen!

Diverse vissen passeerde het netkoord, waaronder een parel van een snelgroeiende uitzetter voor mij en een mega brute edelschub voor Jeroen Leijger. Veel slapen was er door het hondenweer niet bij, maar met een brede glimlach en kleine oogjes gingen we huiswaarts!

Vissen als deze zijn een slapeloze nacht meer dan waard!

Ook buurman Jeroen genoot volop van de stormachtige nacht!


Foto- en videodump: Wilco Gerrits en Bas (INCLUSIEF PB!)

Hieronder check je een kleine dump van de mannen van Avidcarp / Originals die weer eens flink wat vis hebben gevangen. Ondanks hun beperkte tijd weten ze op een efficiënte manier hun visjes te vangen. Op verschillende wateren bleek de nieuwe B-1 bol zijn vruchten af te werpen!

Efficiënt vissen betekent vissen waar de vis zit!

Het is volop genieten als er meerdere vissen op de kant komen!

Pareltjes zoals deze maken je sessie al snel tot een succes!

In de onderstaande video zien jullie Robin Bloks een sprintje trekken naar de hengel. Het verspreiden van de hengels met chods blijkt effectief te zijn!

Niet alleen Wilco…

…maar ook Bas weet de nodige vissen te vangen!

Dit fraaie exemplaar was meer dan welkom!

Klap op de vuurpijl: PB voor Wilco

Nog nét voordat de Boulevard online kwam kregen we een mailtje van Wilco met daarin een hele brute foto en video. Wilco heeft een bijzonder zware spiegel gevangen en wordt getrakteerd op een koude douche! Check hieronder de foto, maar bekijk ook vooral de video om zien hoe bizar groot deze vis is!

WOW, dit is echt een mega unit!


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom drie voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

In dit artikel lezen jullie het Franse avontuur van Ruud Schoefs en zijn vismaat Matheus!

In dit artikel gaan we terug in de tijd en vertelt Erwin Vos over een fish of a lifetime in eigen land!

Benieuwd hoe de laatste meter de montage van Peter Vlasveld eruit ziet? Lees dan dit artikel!


Niels van Vooren vangt voorjaarstarget

Kort geleden was het raak voor Pro Line teammember Niels van Vooren: hij wist namelijk zijn voorjaarstarget te vangen! Jullie konden de vis van ruim 23 kilo en 104 centimeter in de header al bewonderen, maar van deze vis delen we graag nog een extra foto!

Op deze foto is goed te zien om wat een gigantisch exemplaar het gaat!

De schub viel voor een eenvoudig, maar zeer effectief rigje.

Overigens ging het de andere Pro Line teammembers ook prima af de afgelopen week. Check hieronder enkele vangsten:

Joris Kusters boekte succes dankzij de V-Activator!

Diverse gave vissen…

…kwamen op de mat!

Ook de Franse karpers zijn dol op de V-Activator, zo bewijst Rick Oomen!

Teun Ponjee koos voor de zoete Magic Mango en wist daar een puntgaaf spiegeltje mee te vangen!


Chaos op de voerstek bij Bram Termohlen

Afgelopen week verscheen er weer een toffe nieuwe video van Bram Termohlen op zijn YouTube-kanaal. Na twee dagen voervoeren had Bram de vissen massaal op zijn stek gekregen en binnen een uur lagen er al drie vissen op de mat. Hoe de sessie verder verloopt zie je in de video van bijna een halfuur hieronder:


Tip van de week: laat je niet verrassen

Gaan jullie komende week nog richting de waterkant? Lees dan snel verder, want we hebben weer een hele nuttige tip voor je klaarstaan! De tip van de week luidt dit keer als volgt: laat je niet verrassen door het weer! Afgelopen dagen waren een goed voorbeeld van stormachtige omstandigheden in Nederland, met de nodige schade door omgevallen bomen en blikseminslag.

Als zelfs een auto een boom niet tegenhoudt kun je wel raden hoe dat met je bivvy zal gaan!

Je hoeft natuurlijk niet thuis te blijven voor een paar regendruppels, maar bedenk wel goed dat je bivvy weinig bescherming biedt tegen een omvallende boom! Kortom: hou de weersomstandigheden in deze tijd van het jaar een beetje in de gaten en laat je niet verrassen!

storm-schade-materiaal

Materiële schade is al enorm vervelend, maar je eigen veiligheid gaat boven alles!


Upcoming: Martin Post en Mike Thille on Tour

Wie de social media een beetje volgt kon zien dat de Originals-boys Mike Thille en Martin Post tijdens het Hemelsvaart weekend in Frankrijk bivakkeerden. Deels onder de radar, maar wie goed oplette kon op Instagram zien dat de boys de sessie van hun leven visten!

Mike en Martin viste de sessie van hun leven!

Al tijdens de eerste dag wisten de mannen een dikke vijftiger en een handvol veertigers te vangen, en in de dagen erna vingen ze nog veel meer mooie vissen. Uiteraard kun je binnenkort een hele dikke film van deze trip verwachten! Check hieronder alvast een klein voorproefje met foto’s, waaraan goed te zien is dat de mannen volop hebben genoten!

Als je de sessie zo begint heb je weinig reden tot klagen!

Martin wist deze megavis te strikken op een Original B1 bodemaasje.

Mike Thille met een brute veertiger. Binnenkort ga je meer zien van deze trip op KWO!


Topvangsten van afgelopen week

Ondanks de winterse condities zagen we zo links en rechts dat er tóch nog gevist en gevangen wordt. Het strikken van een karper is momenteel niet eenvoudig, maar toch hebben we weer een mooie verzameling platen voor jullie klaarstaan. Benieuwd welke fanatieke vissers afgelopen week enkele mooie vangsten deelden? Scroll dan snel verder!

Joost van Vonderen wist deze prachtig donkere schub van 20,1 kilo te vangen op een kanaal in de buurt van Amsterdam!

Rick Veenhof kreeg een drietal súpervissen op de mat!

Naast de schub volgde ook nog…

…twee supervette spiegels!

Nadat Jesse Elligens hoorde dat hij van woensdag tot zondag vrij was ging hij natuurlijk vissen, en niet zonder succes! Na een aantal vissen van zo’n 15 kilo in de eerste nacht wist hij de tweede nacht deze beauty te vangen.

Sander Zeegers ving in Frankrijk zijn mooiste vis OOIT: een 22.2 kilo rijen!

Sander’s neefje mocht ook aan de bak, en wist dit exemplaar van 19 kilo te landen.

Johnny Haars wist zijn eerste vis van een nieuw water te vangen. Deze kogelronde schub was het slachtoffer!

Een ‘gewone’ graskarper kan je schepnet al slopen, maar dit 120 centimeter lange exemplaar van maar liefst 30 kilo is in staat om je boot te doen zinken! De gelukkige vanger was Stefan Kanters.

Rob Leuverink wist in Frankrijk deze gave schub te landen!

Niels van Baar ving in Nederland deze 19 kilo zware schub! Meer foto’s van Niels check je op zijn Instagram.

Kevin de Bijl kijkt terug op een geslaagde sessie op het Franse Berkley Lake!

Oef wat een gave vis! Giovanni Vanhooren wist deze parel op de Live System boilie te vangen.

Frank Roubos en zijn maat Ian vissen in Slovienië, en met succes! Let ook op de achtergrond: waarschijnlijk zat het bootje niet helemaal goed vast 😉

Ferenc van de Vorstenbosch viste voor het eerst met zijn vijfjarige zoontje!


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu drie jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Een stukje hierboven zag je al welke video de Members afgelopen vrijdag konden bekijken maar daarnaast hebben we ook de volgende artikelen gepubliceerd:

Ex-karpervisser Herwin Kwint neemt af en toe de karperscene onder de loep en beschrijft zijn bevindingen op geheel eigen manier!

Niet alleen voetballers krijgen het voor elkaar, ook Darrell Peck weet een hattrick te scoren! Op het machtige Orient vangt hij drie 20 kilo + vissen binnen 24 uur. Je leest er meer over in zijn nieuwe blog!


Topfoto: Familyman JP Offermans

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een foto zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een plaat van JP Offermans. Het gave aan deze foto is dat eigenlijk alles wat hij lief heeft op één foto is vastgelegd, wat deze foto erg bijzonder maakt!

Vissen met vrienden, familie of je hele gezin maakt alles nog nét even wat specialer!


Bonus: kijk nu GRATIS ‘Pilaar & Hofman – The Kickoff’

Zoals je hierboven al in de KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 200 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Pilaar & Hofman – The Kickoff is er daar eentje van. MP & MH trekken in deze video de Alpen in op jacht naar (hele vroege) voorjaarsbakken!

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken  😉  Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl