ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

KWO Boulevard – Toffe socials en de ideale anti-meerkoeten set-up!

Favoriet Favoriet
KWO Boulevard – Toffe socials en de ideale anti-meerkoeten set-up!

Door de drukte van de (zeer geslaagde) KWO In Action Day is de Boulevard ietsje minder gevuld dan jullie misschien gewend zijn. Echter zijn er nog volop mooie vangsten te bewonden en checken jullie onder andere de perfecte anti-meerkoeten set-up, een toffe sessie van Sven Omloop, een hele vette bak van de week en nog (veel) meer!

Binnenkort zien jullie de recap van de In Action Day, onder andere met de boys van het DWFishingTeam!

Er zijn flink wat toffe foto’s geschoten van het evenement.

Met dank aan Johan Bokma van DalfsenNet!


Voorjaarvissen met het DWFishingTeam

In deze video volgen we de vrolijke mannen van het DWFishingTeam op een nieuw avontuur. Dit keer gaan de mannen op nachtsessie in het voorjaar, waarbij er zoals gewoonlijk weer van alles wordt beleefd!

Houd het account van de mannen overigens goed in de gaten, want binnenkort komt er een hele gave video aan over hun verblijf aan de Koperen Plas tijdens het In Action Day weekend!


Strijden op het kanaal met Jelmer Simmes

In deze video van Jelmer Simmes, a.k.a. TwinCarpNL, volgen we hem op een avontuur op het kanaal. Jelmer beleefde er een heerlijke sessie, waarbij onder andere meerval, karper en wat bijvangsten op de kant kwamen!


Genieten met vrienden aan de waterkant – Sven Omloop

Sven aan het woord: De weervoorspellingen waren niet al te gunstig en ik wist dat het niet gemakkelijk zou worden. Na wat tips van Luc, a.k.a. The King, werden de lijnen spot-on gelegd en kon het wachten beginnen. Totaal onverwacht schreeuwt de Delkim het al na een paar uurtjes uit en komt een ware parel uit de diepte me even gedag zeggen.

Wat een start van de sessie…

…echt ongekend!

Gedurende de sessie werden talloze (sterke) visverhalen uitgewisseld en genoten we volop. Mijn kameraden wisten ook enkele mooie vissen op de gevoelige plaat te zetten en aan het einde konden we nog een fraaie groepsfoto maken om de sessie af te sluiten.

Het was een sessie om nooit te vergeten!

De vissen werden deze sessie gevangen op de 12mm Red Angel boilies uit het gamma van Eddy Sterckx. Twee bolletjes hiervan op een soepele onderlijn met een vlijmscherpe Ngen 5 van Pro Line zorgden voor een perfecte inhaking.

Het juiste aas met de juiste onderlijnen zorgden voor een heerlijke sessie.

Tot slot wil ik Luc, Kelly en Kristof bedanken voor de gezellige sessie waarbij we genoten van iedere vis die op de kant kwam. Bedankt TOPPERS!

Al met al een zeer geslaagde sessie!


KWO Community video

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een Pilaar & Hofman film bekijken. De Community video die afgelopen week het meest in het oog sprong is de KWO Stories met de Belgische visser Rob Matthé. Vorig jaar ving hij een enorme schubkarper van het magische Lac de Saint Cassien waar een bijzonder verhaal aan kleeft!

Klik op de afbeelding om de video te bekijken!


Bak van de week

Iedere week komen er flink wat karpers op de mat. Sommige vangsten zijn echter extra bijzonder, waardoor ze de titel verdienen van ‘bak/vis van de week’! De vangst die deze week de titel heeft veroverd is de vis Jacob Bastiaan Elshout. Vanuit zijn boot wist hij een puntgave spiegel van maar liefst 21 kilo te vangen. Hoe bruut wil je je visserij hebben!

Damn, wát een vette vis!


De ideale set-up bij meerkoeten

Afgelopen week zagen we op Facebook een set-up voorbij komen waar veel vissers wel blij van zouden worden. Hoewel de fotomaker bij ons niet bekend is, durven we wel te gokken dat deze visser goed klaar is met de ellende die watervogels kunnen veroorzaken!

Mijn boilie met rig oppakken? Ik dacht het niet! 😉


Thinking Tackle On Demand – Part 2

Korda mannen Darrell Peck en Danny Fairbrass vervolgen hun avontuur op het 60 hectare grote water in Frankrijk in dit tweede deel van Thinking Tackle On Demand. Het belooft weer een waar spektakel te worden… Enjoy!


Brute vangsten van het Pro Line team

Afgelopen week kwamen er bij de Pro Line teammembers weer diverse vissen op de kant. Hieronder check je een kleine compilatie:

Bart Vloet wist deze brute spiegel te verleiden met de V-Activator!

Tijdens een wisselvallige, maar zeer geslaagde Franse trip…

…kregen Niels van Vooren en Nicky Helsens diverse vissen op de mat!

Ook bij Gert Bollaert deed de V-Activator zijn werk!

Gert kon meerdere grote vissen in zijn logboek bijschrijven.

Ook Rick Oomen was wederom succesvol…

…en kreeg meerdere vissen op bezoek!


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom drie voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

In deze nieuwe KWO Podcast vertelt avonturier Mike Thille over zijn visserij in Frankrijk en Italië.

In dit artikel vertelt Mathis Korn hoe hij na één nachtje op de boot verslingerd raakte aan het bootvissen en zelf een boot kocht!

In deze tijd van het jaar kun je niet voorzichtig zijn: teken zijn er volop! In deze update lees je wat een teek eigenlijk doet en wat het stappenplan is voor als je gebeten wordt.

Over teken gesproken… Op sommige websites kun je GRATIS een tekenpas bestellen, zoals op deze website van het Zuid-Hollands Landschap!


Topsessie voor Pablo Swennen

Pablo vertelt: Dat van de arbeid: dat betekende een visnacht voor mij. Na een heleboel brasems werd ik net voor het licht begon te worden gewerkt door een volle run. Wederom een schub die mijn zelfgedraaide boilies, gemaakt met de producten van Nutra-Baits, niet kon weerstaan!

Het zelfgemaakte aas van Pablo ziet er aantrekkelijk uit. Voor de vissen dan he 😉

Deze brute schub kon het aas niet weerstaan!

Na het fotograferen van de schub leg ik de hengel terug op dezelfde plek en strooi er wat voer omheen. Als ik even later op mijn gemak op de boot zit te chillen zie ik ineens dat de lijn van de hengel die ik net heb uitgevaren slap ligt. Ik twijfel geen moment en pak de hengel op, waarna er aan de andere kant van de lijn iets uit het water springt. Vreemd, dat gebeurt me anders nooit…

Dat verklaart een hoop. Pablo’s eerste steur komt op bezoek!

Al met al een hele productieve sessie!


Heb jij ‘m al gescoord? De (bomvolle) KWO Voorjaarsbox!

BAM! Hij is er weer: de KWO Voorjaarsbox! Maar liefst acht vette merken zorgen ervoor dat jij dit voorjaar met de juiste producten aan de waterkant zit! De winkelwaarde is €75,69, maar de box kost je slechts € 29,95 (en KWO Members krijgen hier weer 20% korting op)! Uiteraard kun je de box ook scoren in combinatie met vette KWO Merch. Klik op de button hieronder om de Voorjaarsbox én alle bijbehorende deals te bekijken, en check ook de unboxing video met Mark Hofman!

Bestel de voorjaarsbox nu


Girlpower aan de waterkant

Ook steeds meer vrouwen krijgen het karpervirus te pakken! Het is allang niet meer zo dat alleen mannen genieten van de rust en de natuur aan de waterkant. Hieronder zie je drie pics van Jenny, de wederhelft van Eddy Sterckx, die al meer dan acht jaar aan zijn zijde staat!

Jenny bewijst dat niet alleen mannen…

…maar ook vrouwen succesvol kunnen zijn in de karpervisserij!

Jenny heeft al flink wat bijzondere vangsten op haar naam staan, zoals deze #gouden vangst!


Topvangsten van afgelopen week

Ondanks de winterse condities zagen we zo links en rechts dat er tóch nog gevist en gevangen wordt. Het strikken van een karper is momenteel niet eenvoudig, maar toch hebben we weer een mooie verzameling platen voor jullie klaarstaan. Benieuwd welke fanatieke vissers afgelopen week enkele mooie vangsten deelden? Scroll dan snel verder!

Harry de Riet wist samen met James de Koker (a.k.a. Messi) op een Frans kanaal een hoge veertiger te vangen!

Het aas van MTC Baits deed overduidelijk zijn werk! 😉

Patrick Bauwens kreeg deze Belgische parel op bezoek!

Deze Franse vis kon het aas van Carpelicious niet weerstaan en kwam bij Roy Alofs op bezoek!

Jullie zagen ‘m al in de header: de targetvis van meer dan 20 kilo van Baitworld consultant Yannick Hesseling!

Terwijl iedereen op 5 mei aan het bier zat, bevond Ruben Volk zich aan de waterkant waar hij zijn PB graskarper wist aan te scherpen met dit exemplaar van 15 kilo!

Toen Pim Huiskes dichtbij een vijver aan het werk was en de uitvoerder even lief aankeek, resulteerde dat in deze prachtige schub!

Pieter Leys wist deze magische 21 kilo schub te vangen op het Kempisch kanaal!

Donny Nouris wist afgelopen week…

…twee brute vissen te vangen op het Albertkanaal!

We sluiten de reeks af met deze droomvangst van 31,1 kilo van Christian Oosterwijk. Hij ving deze vis op een groot water in Italië!


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu drie jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Een stukje hierboven zag je al welke video de Members afgelopen vrijdag konden bekijken maar daarnaast hebben we ook de volgende artikelen gepubliceerd:

Na het interessante eerste deel van Rigs met een Reden gaat Willem Barnas in dit tweede artikel dieper in op aastypes en de anti-tangle eigenschappen van rigs en systemen.

In dit artikel deelt Mike Thille vijf dingen die hij geleerd heeft dankzij zijn onderwatercamera!


Supersessie voor Jesse Elligens

Jelle vertelt: Het plan was om op een drukbevist water een aantal dagen te voeren. Na drie dagen lang voeren ving ik de eerste avond meteen een schubje van een kilo of negen. Later in de nacht volgde er weer een run, en kwam er een massieve veertiger op de kant die voor een spectaculaire dril van 20 minuten opleverde!

Na deze superspiegel was de sessie al meer dan geslaagd!

De volgende nacht bleef het stil en de onzekerheid sloeg toe. Wat zou ik verkeerd hebben gedaan…? Gelukkig kwam er bij het eerste licht een einde aan de onzekerheid toen de Delkim afliep. Ik vloog de boot in en na een dril van maar liefst 40 minuten kon ik nog een dikke spiegel scheppen. Deze sessie was dubbel en dwars geslaagd!

Na deze superspiegel was de sessie wel meer dan geslaagd!


Topfoto: Kenneth Wiessenberg

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een foto zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we niet gekozen voor een sfeerfoto, maar voor een heerlijke vangstfoto van Kenneth Wiessenberg. Mede dankzij de hulp Abigail Singodjojo wist Kenneth zijn voorjaar een gouden randje mee te geven!

Over een gouden voorjaar gesproken!

Wat een HEERLIJKE schub is dit!


Bonus: kijk nu GRATIS ‘Pilaar & Hofman – The Kickoff’

Zoals je hierboven al in de KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 200 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Pilaar & Hofman – The Kickoff is er daar eentje van. MP & MH trekken in deze video de Alpen in op jacht naar (hele vroege) voorjaarsbakken!

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken  😉  Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl