KWO Boulevard – Topvangsten uit een tropische week!

Favoriet Favoriet
KWO Boulevard – Topvangsten uit een tropische week!

Ondanks de hoge temperaturen van afgelopen week waren er toch een aantal in zonnebrand badende strijders die het avontuur opzochten, waardoor we weer een flink aantal gave nieuwtjes voor jullie hebben klaarstaan. Deze week check je o.a. gave riviervangsten op de Lot, de held van de maand, het einde van het Vortex tijdperk en nog (veel) meer!

Levensgevaarlijk, dat vissen! Kun je beter in de zon gaan zitten ūüėČ Foto: Kenneth Roelandts


Carpology mannen op Carp Insula

De mannen van het Engelse CARPology trokken er kort geleden op uit om te vissen op het Belgische Carp Insula. Van 16 hectare en een brandende zon tot stormachtig weer op een één hectare groot stukje karperhemel: alles komt in de video voorbij! Het enige wat constant bleef is het vangen van mooie karpers. Binnenkort komt het tweede deel uit van dit avontuur, dus hou het YouTube kanaal van CARPology in de gaten!


Drie dertigers in een ochtend

Tijdens een 36 uur lang bezoek aan RDAA’s Junction 12 Lake beleefde Gaz Fareham een hele gave sessie vol met actie. In slechts √©√©n ochtend tijd wist hij namelijk maar liefst drie dertigers te vangen! Check de video hieronder.


KWO Community video

Iedere week droppen we minimaal √©√©n video op de KWO Community. Klik¬†HIER¬†voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een Pilaar & Hofman film bekijken. De Community video die afgelopen week het meest in het oog sprong is de brute nieuwe On The Move van Mike Thille. Mike is net vader geworden. Zijn leven staat op z’n kop, hij heeft chronisch tijdtekort maar TOCH was er die ontembare drang… Gelukkig kon hij begin mei vier dagen op pad met Martin Post en het werd een #legendarische sessie. Check hieronder alvast de trailer, en bekijk de hele movie HIER!


Carptalk: Ruben Pels interviewt Stijn Leemreize

Afgelopen voorjaar reisde Ruben naar Brabant om een dagje te filmen met Stijn Leemreize. Deze nieuwe video zit BOMVOL actie, beestachtige drone shots, een live aanbeet op de korst en zelfs een azende koi! Verder gaat Stijn uitgebreid in op zijn visserij, die volop passie en hobby uitstraalt. Kortom: deze video is weer het bekijken waard!


Bak van de week

Iedere week komen er flink wat karpers op de mat. Sommige vangsten zijn echter extra bijzonder, waardoor ze de titel verdienen van ‘bak/vis van de week’! De vangst die deze week de titel heeft veroverd is de vis van Tom de Maat. Nadat hij in Belgi√ę al drie vissen wist te vangen in een weekendje vissen, was het tijd om naar Oostenrijk te gaan.

Het weekend vissen in Belgi√ę…

…viel niet tegen!

Deze prachtvis kwam ook op bezoek!

Het was behoorlijk taai door de hoge temperaturen van zo’n 30 tot 35 graden elke dag, maar desondanks wist Tom toch een hele mooie 18 kilo zware rivierschub te vangen!

Wat een fantastisch land is Oostenrijk toch!


DWFishingTeam – Mooie spiegel in het voorjaar!

De mannen van het DWFishingTeam zijn lekker bezig en ook deze week werd er weer een nieuwe video op het kanaal van de mannen geupload. In deze aflevering zien we hoe Wietse een effectief nachtje vist en naast een aantal zeelten ook een hele mooie spiegel weet te vangen. Kortom: weer een video om van te smullen!


Speciale KWO-prijs voor Carp Insula

Van 8 tot 12 juli organiseert The Carp College¬†een jeugdkamp op Carp Insula in Belgi√ę. Er zijn nog enkele plaatsen vrij, die je als lezer van de KWO Boulevard kunt scoren voor een veel lagere prijs!

Check nu snel de speciale aanbieding voor de KWO lezers!

De prijs bedraagt dan namelijk geen ‚ā¨250, maar slechts ‚ā¨175 voor een all-in midweek vissen, waarbij er voor alle deelnemers het volgende wordt voorzien:

  • Maaltijden
  • T-shirt jeugdkampen 2019
  • Aaspakket van Carpelicious
  • Emmer met goodies van CarpLeads
  • Goodies van Carplevel
  • Stickerpack en magazine van MonkeyClimber
  • Drybag van Leonard Sports

Om mee te doen klik je simpelweg op de onderstaande button en schrijf je je in. Om de speciale korting te ontvangen vul je bij het opmerkingen veld ‘KWO’ in en dan wordt de nieuwe prijs automatisch verrekend. Meld je dus snel aan!

Klik hier om je aan te melden


Held van de maand: Bart Geurts

Aan het begin van deze maand ging Bart Geurs een ochtendje op pad om te vissen. Bart haakte en vis, maar zag bij het scheppen dat de vis ernstig gewond was geraakt. De hulp van Wil van Helden, die een eigen Koiservice runt, werd ingeschakeld en ook Edwin Strijbos was opgetrommeld. Na een geslaagde operatie is de karper teruggezet en zal deze er gelukkig weer bovenop komen. Een betere oplossing in deze situatie is er niet, knap gedaan Bart! Check hieronder hoe het proces verliep:

Aiii, zo zag de vis eruit bij binnenkomst. Niet best dus!

Gelukkig voor deze spiegel was (hij of zij) in goede handen.

De wond werd netjes gehecht…

…en behandeld tegen infecties!

Deze rakker mag weer lekker zwemmen. Top gedaan Bart, Wil en Edwin!


Topvangsten in de sauna van Lot of Carp

In Nederland zijn de temperaturen niet onaardig, aan de Lot in Zuidwest-Frankrijk schiet het kwik écht door het dak. Tijdens windstille dagen en meer dan 40 graden in de schaduw is de vis nog lekker actief in het stromende water.

40 graden in de schaduw! Je kunt je all-inclusive vakantie naar Turkije wel afzeggen ūüėČ

Ondanks het warme weer zijn de karpers nog lekker actief.

Thomas en Michel hadden een topweek op één van de boten van Lot of Carp. Niet alleen vingen zij een groot aantal karpers, ook qua gewichten mochten ze niet klagen. Persoonlijk records sneuvelden en als kers op de taart vingen zij een gigantische schubkarper van nét geen 50 pond.

Thomas en Michel hebben volop genoten van deze prachtige rivier afgelopen week.

Het gemiddelde gewicht van de sessie…

…ligt behoorlijk hoog!

De mannen hebben de sessie in stijl afgesloten. Petje af!


Familytime met Wilco Gerrits

Wilco vertelt: Op een nieuw water is de eerste vis die je weet te vangen altijd speciaal. Dit keer was ze echter extra speciaal, want ik wist meteen de topvis van het water te vangen!

Alsof het niets is: Wilco pakt meteen de topvis!

De aanpak was vrij simpel: twee dagen flink voeren met de nieuwe B-1 van Originals bleek genoeg om de vis tot azen aan te zetten. Een onderhands worpje later lagen de topvis en een aantal andere exemplaren op de mat!

Wat heerlijk als een sessie zo begint!

Ook na het vangen van de topvis…

…werd er nog volop genoten!


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom drie voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

De volledige recap van de KWO in Action Day 2019 check je in deze fotodump!

Succesvol vissen en tegelijkertijd vader zijn, dat valt niet altijd mee! Toch heeft Richard Vink zijn draai ondertussen aardig gevonden.

In dit artikel vertelt Laurens Opitek over zijn ‘Fish of a Lifetime’ op het machtige Bled!


Tip van de week

Gaan jullie komende week nog richting de waterkant? Lees dan snel verder, want we hebben weer een hele nuttige tip voor je klaarstaan. De tip van de week luidt dit keer als volgt: besteed tijd aan het uitkammen van je water! Vaak zien we vissers op goed geluk inwerpen, zonder dat ze eigenlijk precies weten waar ze vissen. Denk bij uitkammen bijvoorbeeld aan: het bodemtype, verschil tussen bodemtypes, wiergroei, obstakels, kuilen, richels, mosselen, taluds en ga zo maar door.

Knoop eens zo’n gek loodje aan je lijn en werp een paar keer rond. Binnen no-time kun je interessante features ontdekken!

Het uitkammen van je water kost natuurlijk tijd, maar uiteindelijk zal het zich terugbetalen in de vangsten. Je vist immers effectiever bij een hotspot in de buurt, dan op een random plek in het water. Kortom: zonnebrand opsmeren en trek erop uit!

Vissen op de juiste plek kan een hoop meer vis opleveren! Foto: Willem Kwinten


Topvangsten van afgelopen week

Het was afgelopen week bij vlagen tropisch warm dus een flink aantal vissers verkozen het zwembad of het strand boven de waterkant. Echter niet allemaal: er werden ook nog de nodige karpers op de kant gesleurd! Benieuwd welke fanatieke vissers afgelopen week enkele mooie vangsten deelden? Scroll dan snel verder!

Niet alleen wij genoten van de zon afgelopen week! Foto: Justin van Vliet

Fokke Meun is volop aan het genieten op het Sloveense Bled!

Na maanden blanken heeft Jord zijn eerste vis op de mat!

Michael Horn kon kort zijn over deze vangst: slurp, brokje weg!

Michael Schlepper wist deze gave kanaalschub te landen!

De vissen zaten lekker op het voer…

…bij Peter Weijers!

Sven Totté wist één van de topvissen van een water bij hem in de buurt te landen!

Pieter Vanlembrouck wist zijn eerste spiegel van het jaar te landen!

We sluiten de reeks af met deze plaat van Marco Hendriks. De oer-Hollandse schub is al mooi, maar kijk eens even goed naar de planten op de achtergrond… ūüėČ


Voorjaarsvissen met Jimmy Hibbard

Op het YouTube-kanaal van Nash verscheen afgelopen week een toffe video waarin Jimmy Hibbard ons meeneemt in zijn voorjaarsvisserij. Onder andere zijn aanpak én de nodige gave vangsten komen voorbij!


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu drie jaar onderweg met de KWO Community. D√© online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Een stukje hierboven zag je al welke video de Members afgelopen vrijdag konden bekijken maar daarnaast hebben we ook de volgende artikelen gepubliceerd:

Wil je succes boeken op een klein, afgesloten kanaal? Check dan dit stappenplan van Ronald Nijhoff!

Pecky gaat opnieuw op avontuur in Frankrijk, dit keer met Danny Fairbrass op een gigantisch parkwater!


Einde van een tijdperk: Vortex stopt!

Arjan Verkoelen vertelt: In 2002 lanceerde Vortex de eerste groene rubberboot, speciaal voor de karpervisserij. Vele duizenden boten werden verkocht sinds die tijd, zowel in binnen- als in buitenland. In gezamenlijk overleg met de importeur van Vortex hebben we besloten om te stoppen met het merk Vortex voor de karpervisserij. Een weloverwogen beslissing die niet zomaar uit de lucht komt vallen! Ik rond Vortex af en sla zakelijk een andere weg in.

Na 17 jaar actief te zijn geweest stoppen we met Vortex voor de karpervisserij.

De laatste Vortex boten worden binnenkort verkocht. Importeur Boot Akkrum heeft genoeg (reserve)onderdelen op voorraad om garantie aanvragen, reparaties en dergelijken te kunnen uitvoeren en ondersteunen in de komende jaren. Kortom: als Vortex eigenaar hoef je je geen zorgen te maken. Onze dank gaat uit naar alle klanten en uiteraard de winkeliers die zich ingezet hebben!

Het einde van een mooi tijdperk!


Topfoto: Oli Davies

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een foto zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een plaat van de fotogrootheid Oli Davies. We blijven ons verbazen over de prachtige platen die hij weet te schieten en deelt op zijn Instagram-account!

Geloof het of niet: deze foto is dus NIET overdag geschoten!


Bonus: kijk nu GRATIS ‘Pilaar & Hofman – The Kickoff’

Zoals je hierboven al in de KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 200 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Pilaar & Hofman – The Kickoff¬†is er daar eentje van. MP & MH trekken in deze video de Alpen in op jacht naar (hele vroege) voorjaarsbakken!

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken¬† ūüėȬ† Oja, je bent al member vanaf ‚ā¨4,95 per maand!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl