KWO Boulevard van Week 21

Favoriet Favoriet
KWO Boulevard van Week 21

Kaboemmm! Wat was het een heerlijke week, vol zonnige momenten en véél vangsten. De mailbox is gebombardeerd en in deze KWO Boulevard checken jullie enkele monsterkarpers, gave video’s en uiteraard kun je ook wat tips & entertainment terugvinden! Veel kijk- en leesplezier 🙂

Misty mornings… Foto credit: Niels van Vooren


DWFishingteam op de KWO in Action day

De fanatieke boys van het DWFishingteam (Daniel, Wietse en Tjitte) waren ook aanwezig tijdens de KWO in Action Day 2019. Naast dat er overdag volop hamburgers werden gebakken voor de vele bezoekers van de stek, werd er de nacht daarvoor ook gevist én met succes!

Het was bijzonder gezellig op de stand van het DWFishingTeam tijdens de KWO In Action Day!

Zoals we van de mannen gewend zijn werd er niet geblankt! 😉

Het drillen van de brute spiegel verliep echter alles behalve vlekkeloos… Hoe dat precies zit zien jullie in de video hieronder!

Overigens hebben we nog meer tof nieuws over het DWFishingTeam! Afgelopen donderdag kwam er bij Het Visblad een speciale video over de mannen online, waarin ze vertellen over hun YouTube kanaal, de manier waarop ze het runnen en hoe ze bekend zijn geworden. Ook het bijbehorende artikel is afgelopen donderdag online gekomen. Beide zijn zeker het bekijken waard!


Carl en Alex… STOPPEN ERMEE!

De bekende Engelse vissende broers Carl & Alex Smith hadden vorig weekend een bijzondere mededeling: ze stoppen! Gelukkig niet met vissen, maar met hun banen bij Nash. Ze gaan zich volledig focussen op hun Youtube kanaal en dat betekent in de praktijk: volgas vissen, filmen, editen en video’s releasen. In deze video (die al meer dan 100.000 keer is bekeken!) leggen de mannen deze bijzondere stap uit:


KWO Community video: Ossie aan het woord

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een Pilaar & Hofman film bekijken. De Community video die afgelopen week het meest in het oog sprong is de nieuwe KWO Stories met Remy van Os!

Een van de karpers van Ossie die besproken wordt in de langste KWO Stories tot nu toe!

In de video vertelt ‘Ossie’ over zijn eerste stappen als visser, hoe hij Mark en Michiel leerde kennen, hij deelt het avontuur van zijn eerste (en enige) vijftiger én de unieke Balkan-trip met MP komt uitgebreid aan bod. Klik hierrrrr voor de volledige movie en check hieronder alvast de trailer!


Bak van de week: koi van Steven van den Ham

Iedere week komen er flink wat karpers op de mat. Sommige vangsten zijn echter extra bijzonder, waardoor ze de titel verdienen van ‘bak/vis van de week’! De vangst die deze week de titel heeft veroverd is de vis die Steven van den Ham wist te vangen op het Franse ‘Le Grand Etang‘. Deze bizarre koi woog maar liefst 21,5 kilo en maakte de trip van Steven en Mike tot een groot succes!

WOW. Wat een mégakoi is dit!

Overigens was dit niet de enige supervangst die door de groep werd geboekt op dit water. Ook Jasper Arntz zal met een dikke glimlach terugkeren naar Holland: hij wist het meerrecord namelijk aan te scherpen tot 30,9kg met onderstaande bazenspiegel.

Ook dit mag toch wel een ‘fish of a lifetime’ worden genoemd!

Wil jij jouw lijnen ook eens natmaken op Le Grand Etang? Boek dan jouw stek op de website van The Carp Specialist.


‘Riverkings’ Jorn en Bjorn op bezoek bij Wouter Koziolek

Afgelopen week kregen we een aantal hele toffe foto’s doorgestuurd van Wouter Koziolek, van Lot Experience. Wouter heeft Jorn en Bjorn, beter bekend onder de naam ‘Riverkings‘ op bezoek gehad en de mannen deden hun naam met 55 vangsten eer aan! De ene na de andere brute riviervis kwam op de kant, waaronder twee hele bijzondere exemplaren. Een aantal van hun vangsten check je hieronder!

Bootvissen op de rivier ziet er niet verkeerd uit zo!

De ene na de andere riviervis…

…komt op de kant!

Holy f*ck, wat een gave volschub!

Na de volschub kon de sessie al niet meer stuk, maar deze rivierveertiger was de welverdiende kers op de taart!

Tussen het babygeweld en de 3 boten op het water wordt er overdag ook een hengeltje uitgegooid! Deze schub werd door Wouter gestrikt vanuit de achtertuin.


Sfeervideo: vissen in Frankrijk met Robin Bulters

Samen met z’n maatje Jim trok Robin Bulters recent naar het Franse water Les Salles. Het was geen mega week qua vangsten, maar 100% zeker is dat de mannen #volgas genoten hebben van de natuur, de karpers en (vooral) het niet hoeven te werken. Dat vissen in de basis ontspanning is, dat blijkt wel uit de video van deze trip:

Voor meer moois volg je Robin op Facebook en op Instagram!


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er twee voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Vincent van den Abeele neemt jullie mee naar de Franse kanalen en rivieren.

Mark Pansar vertelt over zijn voorjaar met enkele topvissen.


Productief ochtendje voor Mark Hoedemakers

Onze Belgische amigo Mark Hoedemakers stuurde een tof verslagje in met een nog toffere foto! De Shimano consultant schrijft:

“06:40 stond er te lezen op de wekker, toen ik vanmorgen wakker werd. Om 06:41 was ik ontgoocheld. Had er meer van verwacht, van de nacht. Een paar uur later pak ik doorweekt in. Vijf karpers op een paar uurtjes tijd. Lang geleden dat ik nog zo’n heksenketel mee mocht maken aan de waterkant. ‘k Was haast vergeten hoe goed zo’n portie smaakt. De laatste keer heksenketel ging het om aangebrande goulash… Een schubje, twee fraai beschubde spiegels, een halve rijen en deze kolos. Beauties and the beast. Nog allemaal met de lente tussen de lenden, wachtend tot de paai in de kop komt. Ik wens het hen van harte! 🙂

De grootste van het vijftal!


De ideale karperboot

We hebben ‘m gevonden hoor dames en heren: dé ideale karperboot! Klein transportformaat, weegt bijna niets, valt nauwelijks op qua kleur, watervogels herkennen ‘m niet én hij biedt ruimte voor twee volwassen karpervissers. Wat denken jullie, bestaat er een betere boot dan dit?!

TADAAA! Geintje natuurlijk 😉 Het is in ieder geval een komisch gezicht!


Stadskarpers bij Pioneer Baits

Pioneer Baits man Roy Nijkamp besloot zijn steuntjes in een smalle grasstrook tussen de kantoorpanden en huizen in te prikken en zocht wat strategische plekjes uit voor zijn rigs. Het resulteerde onder andere in deze twee geweldige ‘urban’ vissen op de nieuwe testboilie!


Geluk bij een ongeluk – Freek en Marco in Frankrijk

Op het YouTube-kanaal van Nash verscheen afgelopen week een toffe video van Freek en Marco, die tijdens hun trip naar Frankrijk met hun neus in de boter vallen. Benieuwd wat de mannen precies hebben beleefd? Bekijk de toffe video hieronder!


Tip van de week

Gaan jullie komende week nog richting de waterkant? Lees dan snel verder, want we hebben weer een hele nuttige tip voor je klaarstaan! De tip van de week luidt dit keer als volgt: Ga je net als veel andere vissers naar het zuiden van Frankrijk? In tegenstelling tot in Nederland is het er flink zonnig en heeft de zon behoorlijk wat kracht. Zorg ervoor dat je goed beschermd bent tegen, zoals Mark Hofman hier laat zien 😉

We hebben deze KWO Boulevard geblokkeerd zodat Mark deze foto NIET kan verwijderen uit de update 😉

Mark heeft de stijlvolle KWO Bucket hat op z’n oranje bolletje. Wil jij er ook eentje bestellen? Kijk dan in onze webshop 😉


Topvangsten van afgelopen week

Ondanks dat de warmte nog niet helemaal lekker doorzet zijn de karpers op de meeste plekken goed wakker. Zo links en rechts zien we flink wat (brute) vissen voorbij komen, zowel op social media als in onze mail inbox. Hieronder kun je een mooie verzameling aan vangsten zien, die we afgelopen week voorbij hebben zien komen!

Kelly Leten kreeg weer een fraaie spiegel op de kant!

Ricardo Koster wist vlak voor de paai een mooi 010-bakkie te strikken!

Lientje van Veen is druk bezig geweest met wiervissen…

…en wist deze puntgave spiegel uit het wier te takelen!

Ian Thiels stelt nooit teleur. Check deze voorjaarsbuffel uit België!

Bram Termohlen kreeg weer een aantal vissen op bezoek…

…waaronder deze twee exemplaren!

Huig Vanduijn wist deze kogelronde spiegel te vangen!

Marc Brouwer wist deze bijzondere oude strijder over het netkoord te trekken. Wat een gave vis!

Elroy Schreur trok er kort geleden op uit met zijn grote vriend…

…en samen wisten ze er een prachtige sessie van te maken!

Grote vissen vangen en de vrijheid van een eigen boot: Menno weet die twee als geen ander te combineren!

Maik Roeleveld postte afgelopen week deze schub van vorig jaar. Geen voorjaarsvangst dus, maar dammnnnn: het delen meer dan waard!


Compilatievideo van de Brabo’s

Sjoerd Buijks en Daan Biemans staan ook wel bekend als de Brabo’s in the Bush. Klik HIER voor al hun artikelen op KWO. Check hieronder een compilatievideo waar je meteen zin van krijgt om naar de waterkant te gaan!


Heb jij ‘m al gescoord? De (bomvolle) KWO Voorjaarsbox!

We hebben nog steeds een aantal exemplaren van de legendarische KWO Voorjaarsbox liggen! Maar liefst acht vette merken zorgen ervoor dat jij dit voorjaar met de juiste producten aan de waterkant zit! De winkelwaarde is €75,69, maar de box kost je slechts € 29,95 (en KWO Members krijgen hier weer 20% korting op)! Uiteraard kun je de box ook scoren in combinatie met vette KWO Merch. Klik op de button hieronder om de Voorjaarsbox én alle bijbehorende deals te bekijken, en check ook de unboxing video met Mark Hofman!

Bestel de voorjaarsbox nu


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu drie jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Een stukje hierboven zag je al welke video de Members afgelopen vrijdag konden bekijken maar daarnaast hebben we ook de volgende artikelen gepubliceerd:

In deze KWO How To laat onze eigen Luuk Zomerhuis zien hoe hij de lijnclip en distance sticks inzet om superscherp te vissen.

Prachtige sfeerplaten zagen we in het artikel van Mark Pansar.


Uit het archief: Slings anno 2017 – Overpeinzingen van Geert Ooms

Een artikel uit 2017, maar zoals altijd nu ook nog een gevoelig onderwerp: gevangen vissen bewaren. Als er iemand is met een grote liefde voor het karpervissen en de karpers zelf in het bijzonder, dan is het wel onze Belgische auteur Geert Ooms. Al een tijdje maakt hij zich zorgen over het veelvuldig gebruik van Weigh Slings, makkelijker genoemd: slings. In onderstaand artikel ventileert Geert zijn visie over slings, geeft hij enkele ‘bewaar tips’ en vraagt hij ons allen om het ‘sling-gebruik’ in onze eigen visserij ook eens tegen het licht te houden.

Klik hier om naar het artikel te gaan.


Topfoto: Mike Thille op de Koperen Plas

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een foto zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een plaat van Mike Thille. Voor de KWO In Action Day van start ging wist hij al een aantal fraaie vissen te landen, waaronder dit exemplaar. De fotografiekunsten van Arjan Braad hebben het onderstaande (pracht)plaatje opgeleverd!

Wat een heerlijke sfeerplaat is dit!


Bonus: kijk nu GRATIS ‘Pilaar & Hofman – The Kickoff’

Zoals je hierboven al in de KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 200 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Pilaar & Hofman – The Kickoff is er daar eentje van. MP & MH trekken in deze video de Alpen in op jacht naar (hele vroege) voorjaarsbakken!

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken  😉  Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl