KWO Boulevard van Week 3

Favoriet Favoriet
KWO Boulevard van Week 3

Brrr… De kou lijkt nu toch echt in de Benelux te zijn aangekomen! De temperaturen dalen, met name ’s nachts, tot ruim onder het vriespunt. Steeds minder karpervissers trekken erop uit, maar toch hebben we weer een nieuwe KWO Boulevard weten te vullen. Dit keer met o.a. een nieuwe Keep Searching video, een hele toffe bak van de week, diverse gave wintervangsten en nog (veel) meer!

Dit soort taferelen gaan we de komende tijd meer zien! Pic credit: Niels van Vooren


Topvideo(s): Vlasveld bij de Zuiderburen

In de vorige KWO Boulevard konden jullie de eerste twee delen zien van de supergave roadtrip van Peter Vlasveld en zijn kameraden. Afgelopen week kwam het derde en vierde deel online op zijn YouTube-kanaal, waardoor de serie nu compleet is. Je ziet de beide delen hieronder!

Deel 3: De Strijders

Deel 4: De Eindsprint


Must read: WINTERTIPS – Zo blijf je karpers vangen in de winter

Nu de winter écht aanwezig lijkt te zijn in ons koude kikkerlandje leek het ons een goed idee om jullie op weg te helpen met jullie visserij. Althans, de die-hards die niet voor de kachel zitten met warme chocomel natuurlijk! In het onderstaande artikel hebben we vier tips op een rijtje gezet die jullie kunnen helpen om ook in deze koude periode van het jaar succesvol te zijn. Lees ze eens door en doe er je voordeel mee!

Winterse taferelen… Wij houden ervan! Klik op de afbeelding om het artikel met de wintertips te lezen 😉


KWO Community video

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een Pilaar & Hofman film bekijken. De Community video die afgelopen week het meest in het oog sprong is de nieuwe aflevering van Keep Searching, waarin onze MH bezoek krijgt van Pilaar én zijn complete gezin… Kortom: GEKKENHUIS aan de oevers van het Franse Cassiën! Hieronder kun je de trailer bekijken, voor de volledige film klik je HIERRR.


Bak van de week

Iedere week komen er flink wat karpers op de mat. Sommige vangsten zijn echter extra bijzonder, waardoor ze de titel verdienen van ‘bak/vis van de week’! De vangst die deze week de titel heeft veroverd is de vis van Steven Deschrijver. Steven vertelt: Nadat de eerste twee nachten op een lokale rivier resulteerden in een blank, was het tijd voor de derde poging. Waar ik bij de eerste twee sessies weinig vertrouwen had, zat ik nu met 100% vertrouwen achter m’n hengels.

Ik voelde het meteen!

Nadat ik ’s nachts alleen wakker werd van voorbij varende boten, kreeg ik ’s morgens net voor het inpakken dan toch nog een aanbeet. Ik voelde het meteen, en het feit dat de vis bleef hangen in de vaargeul bevestigde mijn vermoeden. Dit zou wel eens een betere vis kunnen zijn! Uiteindelijk kwam deze prachtschub op de mat. Een betere seizoensstart kan ik me niet wensen!

Damn, wat een prachtige kanaalbak!

Bij het zien van deze vis waren we natuurlijk meteen benieuwd naar de visserij van Steven, dus binnenkort kunnen jullie een Q&A met hem verwachten!


Jaarverslag op de Lot – Wouter en Kiek

Afgelopen week ontvingen we een leuke mail van Wouter Koziolek en zijn vriendin Kiek. Zoals jullie misschien al wisten, of hebben gelezen in hun laatste blog, hebben ze een fantastisch 2018 achter de rug en kijken ze vol goede moed uit naar 2019. In de onderstaande video kunnen jullie een kleine compilatie zien van het jaar 2018, waarin Wouter en Kiek een hoop leuke dingen hebben meegemaakt!


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom drie voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Dennis Groot en Pim Starreveld vertrokken begin november voor vijf nachten naar Zuid-Frankrijk. In deze fotodump check je hoe hun sessie verliep!

Knallend het jaar uit gaan? De Strategy mannen deden het! In deze video zie je hoe Pieter van de Werfhorst en Saron Debets volgas vlammen in december.

Chris de Clercq trok afgelopen najaar naar onze westerburen om daar een aantal dayticket wateren te bevissen. In dit artikel + video zie je hoe de sessie is gegaan!


Bizarre dubbelvangst: de koi van Tjitte en Wietse

In de onderstaande video zien jullie het bizarre verhaal over de vangst van een bijzonder mooie koikarper van een groot en moeilijk water! Al jaren hebben Tjitte en Wietse, bekend van het DWFishingTeam, een aantal mooie vissen op het oog. De vissen lieten zich jarenlang niet vangen door de heren tot op één moment. Tjitte wist na een goede voersessie namelijk deze waanzinnige koikarper te vangen! De vis hield blijkbaar van de boilies, want slechts een week later wist ook Wietse hem te vangen, op exact dezelfde voerstek. Knap gevist mannen!


Plattegrond Carp Zwolle 2019 bekend!

Wil jij de hele beursvloer leren kennen als je broekzak? Wil je precies weten waar jouw favoriete merken hun kamp hebben opgeslagen? Bekijk het nu op de plattegrond van CARP ZWOLLE 2019! Klein detail: wij van KWO staan in Hal 2, op standnummer 208. We zien jullie daar!

Klik op de afbeelding om hem te vergroten!


Pilaar & Hofman – Question & Answer

Misschien hadden jullie het afgelopen week al gezien op onze Facebookpage: de livevideo van Pilaar en Hofman! In deze video beantwoorden de mannen, nadat ze zijn geterroriseerd door de nieuwe kat van Mark, een flink aantal vragen die jullie konden stellen. Dat resulteerde uiteindelijk in een leuke en leerzame video van maar liefst vijf kwartier! Check de video hieronder:

Werkt de video niet? Klik dan op de onderstaande button om hem te bekijken!

Bekijk de livevideo hier!


Tip van de week: maden

Gaan jullie komende week nog richting de waterkant? Lees dan snel verder, want we hebben weer een hele nuttige tip voor je klaarstaan. De tip van de week luidt dit keer als volgt: maak gebruik van maden! Er zijn maar weinig vissers gebruik maken van dit aas en volgens onze Engelse amigo Darrell Peck is dat een gemiste kans. Nu de karpers passiever zijn dan in de rest van het jaar kun je écht het verschil maken met een bewegend aasje. Meer weten over het vissen met maden? In dit artikel geeft Darrell Peck jullie vijf tips die je helpen om succesvol te zijn!

Deze wiebelende wormpjes kunnen nét dat verschil maken…

…en ervoor zorgen dat jouw sessie niet eindigt in een blank!


Topvangsten van afgelopen week

Ondanks de winterse condities zagen we zo links en rechts dat er tóch nog gevist en gevangen wordt. Het strikken van een karper is momenteel niet eenvoudig, maar toch hebben we weer een mooie verzameling platen voor jullie klaarstaan. Benieuwd welke fanatieke vissers afgelopen week enkele mooie vangsten deelden? Scroll dan snel verder!

Binnen een kwartier tijd wist Tom van Oosterhout niet alleen deze vis…

…maar ook dit rondbuikige exemplaar op de mat te krijgen!

Kersvers Martin SB teamlid Wouter van der Molen trapt het jaar af met deze ijskoude spiegel van een groot Nederlands water. Dat beloofd wat voor de rest van het jaar!

Glenn van der Auwera wist deze 22,2 kilo zware spiegel te verleiden met een Nutriton boilie van Pro Line!

Ook de V-Activator van Pro Line doet het goed. De gelukkige vanger is Andy Caekaert!

Jullie zagen ‘m al in de header: de fantastische brace voor Mark Pansar en Mike van Delft!

Bas Riebeek wist door hard te werken twee spiegels te vangen. Eentje van bijna 10 kilo en dit fraaie exemplaar van nét geen 15 kilo!

Bart Geurts kreeg dit goudklompje op bezoek. Zoals hij zelf al zegt: deze vis mag over een paar jaartjes nog wel een keer op bezoek komen!

Na een dagje smijten met de chods wist Alessandro Sempre zijn eerste vis van het jaar te vangen!


Vreemdgaan: het vissen op grote snoek

In deze koude periode zijn er stiekem best wel wat karpervissers die ‘vreemdgaan’ en hun snoekhengels uit de kast trekken. Om die reden leek het ons leuk om dit artikel te delen dat afgelopen week verscheen op Roofmeister. In dit artikel vertelt Wilco van Nuil over het vissen op epische snoeken in de koude periode van het jaar. Dit artikel is zeker het bekijken waard!

Dat doet ‘ie toch best netjes, die Wilco van Nuil! Klik op de foto om zijn artikel te lezen.


Nu al een topjaar voor James de Koker

Nadat James het jaar al goed inluidde door als eerste vis een hoge dertiger te vangen, gaat hij in hetzelfde tempo door. James vertelt: Nadat ik een prachtige KWO jacket kreeg opgestuurd moest ik deze natuurlijk ASAP gaan testen aan de waterkant. Na twee uurtjes op de winterstek was het tijd om te verkassen, net als vorige week. Apart dat deze stek niet wil lopen!

Special delivery voor James de Koker, a.k.a. Messi! 😉

Ik verkaste naar dezelfde stek als waar ik vorige week een bak van 18 kilo mocht verwelkomen. Om stipt 11:15 krijg ik een langzaam oplopende run. Met knikkende knieën voel ik dat het wederom om een serieuze vis gaat! De dril is heel traag, met af en toe een stoot op de hengeltop. Hieraan kun je merken dat de vissen echt in hun wintermodus zitten. Na een dikke tien minuten moet hij het onderspit delven. Wat een bak! Na enig onderzoek blijkt het zelfs de topschub van het stuk te zijn.

Over een vliegende start gesproken: 21,4 kilo schubgeweld!

Een halfuurtje later loopt dezelfde hengel nog een keer af, met de onderstaande meterschub als gevolg. 2019 wordt een topjaar!

Het aas heeft zijn werk weer gedaan!

De sessie wordt in stijl afgesloten met deze meterschub!


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu drie jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Een stukje hierboven zag je al welke video de Members afgelopen vrijdag konden bekijken maar daarnaast hebben we ook de volgende artikelen gepubliceerd:

In de tweede editie van Wroeten in de Walen neemt Chris de Clercq ons mee naar nieuwe visgronden in het Franse gedeelte van België!

In dit artikel vertelt Dominik Hengstslager over zijn droomvis die hij in Oostenrijk wist te vangen. Ook stellen we hem vier vragen om deze visser beter te leren kennen!


Topfoto: Alan Blair in wintermodus

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een foto zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een heerlijke winterplaat van Alan Blair. Als er iemand is die niet stil gaat zitten in de winter, dan is hij het wel! Voor meer winterse platen check je zijn Instagram.

Wintervissen op zijn best!


Bonus: kijk nu GRATIS ‘Pilaar & Hofman – The Kickoff’

Zoals je hierboven al in de KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 200 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Pilaar & Hofman – The Kickoff is er daar eentje van. MP & MH trekken in deze video de Alpen in op jacht naar (hele vroege) voorjaarsbakken. Zak onderuit en geniet van deze (ijskoude) film!

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken  😉  Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl