KWO Boulevard van Week 39

Favoriet Favoriet
KWO Boulevard van Week 39

Ondanks dat we afgelopen week nog een aantal heerlijk zonnige momenten hebben gehad begint het najaar toch echt zijn intrede te maken. De nachten worden langer, de temperaturen worden lager en de vissen worden hongeriger! Diverse vissers trokken afgelopen week al naar de waterkant, zoals te zien is in deze KWO Boulevard met o.a. waterschade voor Roy en Bryan, bootcontroles in Frankrijk, diverse brute trailers en nog (veel) meer!


Gevalletje waterschade voor Roy en Bryan

Afgelopen week deelde Roy Martens een video in de KWO Community groep waarop te zien was dat het water waar hij samen met Bryan Wagemakers aan het vissen was ‘iets’ was gestegen. Roy schrijft: “Om het water te leren kennen, moet je één worden met het water.” In de onderstaande video is te zien dat de mannen dat wel heel letterlijk opnemen!


Belgische Superschub voor Geert Ooms

Op de Facebookpage van Geert Ooms zagen we een gaaf stukje karperpassie voorbij komen. Afgelopen week wist hij namelijk een unieke Belgische schub te strikken!

Geert schreef: Het was flink tandenknarsen tijdens de eerste vistripjes die volgden na mijn zomervakantie… De aanpak was goed en het aas uitstekend, daarover moest ik mij helemaal geen zorgen maken en toch bleef het lastig om een visje te vangen. De weersomstandigheden waren lange tijd niet optimaal en de vissen zaten nooit echt in de buurt. Bovendien leek het alsof ik continu gevangen zat tussen werk en sociale verplichtingen. Hoog tijd om eens de nodige prioriteiten te stellen, er moest weer wat meer structuur in mijn favoriete tijdverdrijf komen, weg van anderen en even helemaal alleen, in mijn eigen gezellige cocon vertoeven…

Half september kwam de eerste serieuze #UNIT op de kant. En dat voor de draaiende camera van Fox mediamanager Hugo van Gelder!

En dan, alsof ik het zo gepland had, dan is er plots die omslag, de herfst trapt brutaal en met een luide knal de deur naar het najaar open en heeft met een straffe zuidwester zijn intrede niet gemist. De zon schuilt verschrikt achter donkere dikke wolken die hoogzwanger zijn van regen, heel veel regen! Regen die de nodige afkoeling brengt, zowel boven als onder water. Ook de karpers worden plotsklaps wakker geschud en beseffen dat dit zomers flauw geluimel maar eens moet ophouden. Ze zoeken de diepte op en hun vlezige lippen gaan nu erg gretig op zoek naar het door mij aangeboden lekkers. Het loopt!

De kers op de najaarstaart. En het najaar is nog maar net begonnen!

Eerst is er een majestueuze spiegelkarper die mijn korte sessie met een gouden randje versiert. Maar de volgende korte vistrip, slechts enkele dagen later, die slaat echt alles! In de vroege ochtend beland deze mastodont na een logge en slome dril voor even tussen de fletse groene mazen van mijn schepnet. Met 30,8 kilo schubbengeweld is dit niet bepaald het formaat dat je elke week vangt. Zou dit dan het prille begin zijn van de gelukzalige herfst waarop ik al een tijdje stiekem had gehoopt? We gaan het zien!

Op de CC Moore Facebookpage spotte de KWO redactie de volgende video, bewegende beelden van zo’n mega vis willen we jullie natuurlijk niet onthouden:


KWO Community video

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. De Community is immers dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een Pilaar & Hofman film bekijken. De video die afgelopen week het meest in het oog sprong is de nieuwe KWO Stories met Peter Vlasveld. In deze video vertelt Peter over hoe hij optimaal profiteert van de paaitrek, een kunstje wat hij inmiddels heeft herhaald op andere stekken!

Klik op de afbeelding om de video te bekijken!


BAMMM! Hij is er weer: de KWO Najaarsbox!

Maar liefst 11 vette merken zorgen ervoor dat jij dit najaar met de juiste producten aan de waterkant zit! De winkelwaarde is €86,35, maar de box kost je slechts €34,95 (en KWO Members krijgen hier weer 20% korting op)!

Klik hier om de KWO Najaarsbox direct te bestellen!

De box is dit jaar weer rijkelijk gevuld met onder andere PB Products, Baitworld, Korda, Originals en nog véél meer!

Voor de ‘hardcore’ liefhebbers van de KWO Merchandise hebben we een KWO MEGA DEAL gemaakt. Naast de Najaarsbox scoor je tevens een KWO Minimal Snapback, KWO Anorak – Army Green, de KWO Minimal Hoodie en de nieuwe KWO Slim Fit Joggingbroek. Dit alles voor een prijs van €162,95in plaats van €243,15. Oja, en als je KWO Member bent betaal je slechts €130,36!

Klik op de afbeelding om de dikste deal binnen te slepen!

Momenteel zijn er in de webshop 9 KWO najaarsbox deals te vinden, waaronder de MEGA DEAL. Om alle deals te bekijken zul je écht even een bezoekje moeten brengen aan onze webshop, het is de moeite waard!


Jaarlijkse KSN meeting komt er weer aan

Het is weer bijna tijd voor de jaarlijkse KSN meeting! Op zondag 25 november kun je vanaf 13:00 terecht aan de Meerndijk 59 in De Meern. Bij deze landelijke meeting zullen Willem Kwinten, Michiel Pilaar en Steve Briggs een interessant verhaal doen. Afsluitend vindt er een tombola plaats met fantastische prijzen! Leden van de KSN hebben gratis toegang en voor introducés wordt €5 gerekend. Uiteraard krijg je je geld meteen terug als je lid wordt voor 2019!

Jij komt toch ook? 😉


Upcoming: KEEP SEARCHING – Mark Hofman

Kaboemmm! Vanaf vrijdag 5 oktober gaan we LOS op de KWO Community. De nieuwe videoreeks (minimaal 8 delen) van Mark Hofman wordt dan afgetrapt! Niets missen? Sluit jezelf dan aan met de onderstaande button:

Word ook member!

In de Keep Searching videoserie neemt Mark de kijkers mee op een unieke roadtrip van maar liefst 8 weken DWARS door Zuid-Frankrijk! In deze trailer geeft Mark jullie alvast een korte sneak peek 😉


Topsessie van Collin Velthuis en Koen Warmels

Onlangs nam Collin Velthuis samen met Koen Warmels een video op over een taai circuitwater in het noorden van Nederland. Ondanks de taaie omstandigheden wisten de mannen een fantastische rijen voor de camera te krijgen! Bekijk de video hieronder:


Bootcontroles in Frankrijk

Michiel Krull vertelt: In augustus ben ik in Frankrijk gecontroleerd door de gendarmerie die, naast de visvergunning, vroegen naar een zwemvest met keurmerk, een officieel hoosblik en een bootregistratie. Heb je dat niet voor elkaar, dan kost het je €68. Ik moest de boete meteen betalen, anders namen ze mijn twee boten in beslag! De gendarmerie vertelde dat ze allerlei wateren zoals Madine, Mittersheim etc. regelmatig gaan controleren.

De gendarmerie laat er geen gras over groeien, maar daar hebben ze een goede reden voor. Lees hieronder maar verder!

Ik werd gecontroleerd door een agent die vorig jaar die twee Duitse jongens heeft geborgen op Etang de Gondrexange. Een week geleden was ik daar nog en zag ik dat er ook een gedenkplaats was gemaakt voor de overleden vissers. De controle op onder andere een zwemvest gebeurt dus niet zonder reden. De veiligheid van jezelf en je vismaten moet altijd bovenaan staan!

De gedenkplaats voor de twee Duitse vissers. Klik op de foto om het verhaal nog eens terug te lezen.


Laurens Gravesteijn vangt The Queen

Afgelopen week wist Laurens Gravesteijn zijn PB op te schroeven naar maar liefst 28 kilo! Ondanks dat de foto niet van de allerbeste kwaliteit is, blijft dit een hele brute bak. De vis werd gevangen op Le Grand Etang, een betaalwater uit het assortiment van The Carp Specialist. Klik HIER om het water te bekijken!

De sessie van Laurens is in ieder geval dik geslaagd!


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom 3 voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

In dit bijzondere artikel vraagt Davey Gans aandacht voor de aardbeving in Lombok, die ook zijn maat Opan trof. Geheel in eigen stijl vertelt Davey over deze nare gebeurtenis.

Na een aantal dagen wegsmelten langs een Frans stuwmeer besluiten Erik en Juri de aanpak om te gooien. In dit eerste deel volgen we Erik en starten we met een video!

In dit artikel met video zien we hoe Alan Blair samen met Rémy Zajonz en Jocelyn Dupré verschillende Franse wateren bevist, waaronder Lac de St. Cassiën!


TRAILER: Travel With Me van Younes Gonzalez

In het kader van vissen in stijl in een brute omgeving wint de Fransman Younes Gonzalez ongetwijfeld een Oscar. Binnenkort komt zijn nieuwe film ‘Travel With Me’ uit op het YouTubekanaal van StreetFishTv. Om je alvast warm te maken kun je hieronder de trailer bekijken!

Dit belooft weer een hele gave video te worden!


Topvangsten van afgelopen week

Nu het water lekker op temperatuur is worden de karpers steeds actiever. Ook trekken steeds meer fanatiekelingen naar de waterkant om hun geluk te beproeven, en niet zonder succes! Een aantal pics die we afgelopen week in de mail gedropt kregen of voorbij zagen komen op Facebook:

Ronald Nijhoff begint zijn najaar goed met deze prachtige volschub!

Ook Sjors van Gorp is lekker bezig, en wist onder andere deze puntgave schub te landen.

Het is maar goed dat Stijn Jacobs deze 18 kilo zware grasser uit een Belgisch kanaal viste, want de vis had nog een rig en 30 meter lijn aan zijn bek hangen!

Jeroen van Gils wist dit jaar één van zijn targets te vangen. Wij begrijpen wel waarom deze vis op zijn lijstje stond!

Donny Nouris wist deze brute schub te vangen op het Albertkanaal!

Pieter Vanslembrouck deelde deze super gave foto op Facebook. Zo te zien vinden de koeien hem behoorlijk interessant!

Justin Carter deelde deze fantastische foto waar we zien hoe zijn hond toch wel onder de indruk is van de bak in het net!

Mede dankzij de end tackle van PB Products wist Justin deze bak te vangen.

Timo Mud wist deze brute spiegel te vangen en bijzonder fraai vast te leggen!

Deze prachtig beschubde spiegel kwam bij Harfi van der Leij op de mat.

De meest brute foto uit het vangstenrijtje is waarschijnlijk deze van Mark vd Burgt. Wat een supergave rijen!


Tijgernoot als tussendoortje

Voedseltrends gaan anno 2018 als een speer. De meest gekke dingen komen voorbij op voedselblogs, zo ook afgelopen week op de website van Deliciousmagazine. Daar verscheen namelijk een artikel over een nieuwe foodtrend: de TIJGERNOOT! Volgens de schrijvers van de blog is Horchata, een drankje dat wordt gemaakt van tijgernoten, een absolute lekkernij. Zou jij het willen proberen? 😉

Het blijft een vreemd idee dat dit drankje van die slijmerige tijgernoten is gemaakt!


Mini Fotodump: Wilco & Bas trappen het najaar in stijl af

Twee vissers die regelmatig terug te vinden zijn in de wekelijkse KWO Boulevard zijn Wilco Gerrits en Bas van Zundert. Deze vissers uit regio Eindhoven vissen een bovengemiddeld aantal nachten per week en bijna altijd met succes. De eerste tekens dat het najaar eraan zat te komen werden goed ontvangen en ook afgelopen week visten de mannen een paar succesvolle nachtjes. Naast het hakken van karpers zijn de boys ook handig met de spiegelreflex die altijd meegaat, dus hieronder check je enkele fraaie pics van afgelopen dagen:

De laatste zonnestralen van de dag schitterden door een (nu nog) groen bladerdek.

In het laatste licht werd er nog snel een zakje Originals over de rigs gevoerd.

Bingo! Een korte tijd later kon Wilco poseren met deze fraaie rijenkarper.

De volgende ochtend was het ook voor Bas raak! Hij wist namelijk deze fraaie spiegelkarper buit te maken.

Een paar dagen later en opnieuw succes. Wat een schitterende vis is dit zeg! 🙂

Tijdens dit laatste nachtje sloot Bas de sessie in stijl af met deze klassieke schubkarper.


Fotodump: Kai Lambert beleeft topsessie op Etang 5

Afgelopen week kregen we een aantal foto’s toegestuurd van Kai Lambert, die op Etang 5 op stek 1 heeft gevist. Kai wist flink wat gave vissen te vangen en zijn grootste vis van de sessie woog maar liefst 24,5 kilo! Hieronder kun je een aantal foto’s bekijken van zijn vangsten. Als je meer wil weten over Etang 5, bezoek dan de website van FishermanHolidays!

De foto’s liegen er niet om: Kai wist flink wat brute vissen te vangen!

De hengels van Kai…

…zullen het zwaar hebben gehad!

Stuk voor stuk oersterke spiegels!

Deze koi was misschien niet de grootste van de sessie, maar wél de meest bijzondere!


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu ruim twee jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter dit concept en wat je kunt verwachten. Wekelijks publiceren we minimaal drie updates waaronder flink wat video’s. De afgelopen week konden members wederom een aantal toffe artikelen bekijken:

In dit artikel lees je hoe Jeffrey van Osch zijn visserij tot in detail uitstippelt en het maximale uit zijn kostbare vistijd haalt!

In deze nieuwe KWO Podcast luister je ruim een uur naar de gave anekdotes en leerzame tips van niemand minder dan Arjan Braad!


Slapeloze nacht voor Davy Stevens

Davy schrijft: Het was al een hele poos geleden dat ik samen met teammaat Gunther een nachtje had gevist. We besloten daarom om op een niet al te moeilijk water te gaan vissen waar we flink kans zouden hebben op wat aanbeten. We gebruikte de wintermix Kelp Peach uit het Pro Line gamma en de nieuwe Secret Key van Eddy Sterckx. Al snel volgde een aanbeet en wist Gunther de eerste vis te landen. Daarna volgde een slapeloze nacht, waarbij we meerdere vissen wisten te vangen.

Het ging al snel los bij Davy en Gunther!

Hoewel de grotere vissen achterwege bleven vermaakte we ons prima en vloog de nacht voorbij. Ik hoopte stiekem op een mooie afsluiter en tijdens het opruimen kreeg ik nog een aanbeet die ene mooie, dwarrelachtige schub opleverde. Niet per sé de grootste, maar ik hou enorm van dit soort speciale vissen. Met een 12-tal vissen keerden we met een voldaan gevoel terug naar huis.

Deze bijzondere schub was de kers op de taart!

Met een voldaan gevoel keren de mannen huiswaarts.

Topfoto van de week: Misty Mornings van Carl & Alex

De foto van de week komt dit keer van de Engelse gebroeders Carl en Alex. Op hun Instagram dropte ze afgelopen week deze indrukwekkende foto van een ochtendsessie op een riviertje. Veel ‘carpy’-er dan dit gaat het niet worden!

Damn, wat een dikke sfeerplaat!


Bonus: kijk nu GRATIS ‘Cassiën Diaries – De Terugblik’

Zoals je hierboven al in de KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 120 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Cassiën Diaries – De Terugblik is er daar eentje van. In dit achtste deel van de videoserie kijkt Mark samen met Michiel terug op deze vette reis én blikken de boys vooruit op de video’s die er aan gaan komen want DAMNNN… die worden echt #NEXTLEVEL! Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken  😉  Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl