KWO Boulevard van Week 43

Favoriet Favoriet
KWO Boulevard van Week 43

Afgelopen nacht konden we heerlijk een uurtje langer slapen (en vissen!). Hopelijk zijn jullie lekker uitgerust wakker geworden, maar als je nog last hebt van een ochtendhumer: lees dan snel deze nieuwe KWO Boulevard! Dit keer met o.a. een gave ijsvogel video, een topsessie voor Kevin Diederen, een gaaf Hongaars avontuur en nog (veel) meer.


Prachtige ochtend voor René Streutker

René vertelt: Jullie kennen het allemaal wel, van die dagen dat niets lukt. Die dagen dat je eigenlijk al wist dat het niks zou worden voordat je in de auto stapte. Dat je toch door de wekker heen slaapt of dat je je hoofdlamp vergeten bent als je een ochtendsessie voor zonsopgang op je stek bent. Dat je de avond van tevoren nog die rigs had geknoopt, maar ze ook net zo mooi op de tafel hebt laten liggen. Van die dagen dat gewoon niks lukt…

We kennen het allemaal wel: van die dagen dat niks lijkt te lukken!

Maar soms, heel soms, zijn er ook van die momenten dat je weer weet: ja, hier doen we het voor! Dat je je klein voelt als mens in de natuur omdat er iets gebeurt wat je niet had verwacht of had durven dromen. Zoiets gebeurde mij op een koude ochtend in september.

Op het moment dat het gebeurde zat ik half achter de struiken, waardoor de ijsvogel mij niet kon zien. Anders was hij waarschijnlijk ook niet zo lang gebleven. Filmen is eigenlijk ook een soort vissen, een soort van vangen met de lens. Je kunt het vangen van een karper ook niet forceren, net als filmen. Wat je wel kunt doen is de maximale omstandigheden creëren om dingen te laten gebeuren. Bij het vissen is dat bijvoorbeeld voorvoeren, technisch goed vissen en bijvoorbeeld zo stil mogelijk zijn en je zo min mogelijk laten zien. Dat laatste hielp ook bij het filmen natuurlijk!

René’s geluk was na het op beeld krijgen van de ijsvogel nog niet op…

Je begrijpt dat ik thuis bij het zien van de beelden het kippenvel op m’n rug had staan. Ik voelde mij vereerd dat hij was langsgekomen bij mij. Daar word je klein van, heel klein. Wat een prachtig dier! Maar daarmee was het nog niet klaar. Een uur later ging mijn beetmelder af en ving ik een dikke schubkarper van 35 pond. Alles viel op zijn plek die ochtend! Ik weet eigenlijk niet wat ik mooier vond, die prachtige ijsvogel of die mooie dikke schub. Maar maakt het uit? Ik heb weer energie om te gaan vissen de komende jaren!

René kan wel rustig spreken van één van zijn mooiste visochtenden OOIT!

Voor meer foto’s en video’s van René check je zijn Instagram.


KWO Community video

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. De Community is immers dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een Pilaar & Hofman film bekijken. De video die afgelopen week het meest in het oog sprong is het tweede deel van Keep Searching van Mark Hofman. Nadat hij in het eerste deel maar liefst drie vissen verspeelde MOEST en zou hij terug gaan voor wraak. Hoe dat verliep check je in de 50 (!) minuten lange video!

Klik op de afbeelding om het artikel en de video te bekijken!


Bizarre sessie voor Kevin Diederen

Kevin vertelt: Na vorige week met mijn neus in de boter te zijn gevallen was de motivatie om terug te gaan naar de afgraving enorm groot. Het water heeft een bestand om van te watertanden en met het voorgaande succes nog in mijn hoofd zat ik maandagochtend alweer vroeg in de auto voor een sessie van ruim dertig uur. Hopelijk zou mijn geluk en het tactisch inzetten van verlof voor herhaling van de vorige sessie gaan zorgen.

Zouden deze aantrekkelijk ogende balletjes hun werk weer doen?

Al vissend met Spinner/Ronnie rigs over relatief kleine hoeveelheden aas lukte het al snel om de eerste actie te krijgen. Ook kreeg ik net voordat de zon onder ging al te maken met een hele vette spiegel!

Kevin vist de laatste tijd vrijwel exclusief met Spinner rigs en de Kamakura Krank haken…

…en die aanpak leverde hem ook dit keer een hele fraaie dikbuik op!

Het mooie is overigens dat ik door gebruik te maken van de weerhaakloze Kamakura Krank haken de vissen eenvoudig in het net kan onthaken. Vervolgens is het een kwestie van de haak vervangen, dat je altijd met de scherpst mogelijke haak zit te vissen, een nieuw haakaasje monteren en door middel van de lijnclip op de juiste plek te werpen.

De weerhaakloze Kamakura Krank haken bevalen Kevin enorm goed!

Ondanks de hogere temperatuur komen de vissen allemaal van echte najaarsstekken, met dieptes tussen de zeven en negen meter. Aangezien de meeste actie overdag is, zijn de drils behoorlijk gaaf om mee te maken!

Ondanks de relatief hoge temperaturen kwamen alle vissen van najaarsstekken af.

Uiteindelijk bleek het weer een bizarre sessie te zijn met maar liefst 11 vissen. De grootste vis bleek een oude bekende en tevens één van de grootste vissen van het water. Vrijwel gelijk daarna ving ik nog een vele malen kleinere vis waar ik minstens zo blij mee was. Sessie geslaagd!

Deze 22,7 kilo zware spiegel bleek een oude bekende te zijn…

…en deze vis, die vlak na de grote spiegel kwam, is ongetwijfeld één van de mooiste!


VIDEO: Dimi en Mario op de Oostenrijkse rivier

Vismaten Dimi en Mario hebben samen de rivier bij Fishery Steffan op stelten gezet. Tijdens hun verblijf wisten ze meerdere vissen te vangen en gelukkig voor ons hebben ze de sessie ook op video vastgelegd. Ondanks dat het Dimi’s eerste videoproductie is, vinden wij de video geslaagd. Bekijk de video hieronder!


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom 3 voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Basisschooldocent Bjorn Kolfschoten trekt er met zijn vouwwagen op uit, op zoek naar het échte ‘campinggevoel’.

Op 30 november start in de Jaarbeurs in Utrecht de Hengelsport- en Botenbeurs. Hoog tijd om aan een aantal standhouders te vragen waarom karpervissers hun stand moeten bezoeken!

De koude periode komt er aan, dus hoog tijd om te investeren in de juiste kleding! In deze update laat Fortis Eyewear drie producten zien die van pas kunnen komen in de winter.


Upcoming: VBK meeting 2018 op 8 december

De Vereniging van Belgische Karpervisseres (VBK) organiseert op 8 december aanstaande de VBK Meeting van 2018, met presentaties van Arjen Uiterbeijerse en Alijn Danau. Naast de sprekers is er ook een beurshal, waar diverse merken en winkeliers te zien zijn. Kortom: zet zaterdag 8 december in je agenda!

Klik op de flyer voor meer informatie over de VBK meeting.


Inspelen op de omstandigheden met Hans Schoenmakers

Pro Line fieldtester Hans schrijft: De weersomstandigheden waren niet perfect. Er was teveel zon en de luchtdruk zeer hoog (1025). Ondanks de matige omstandigheden betekent dat niet dat er geen vis te vangen is! Ik had alles tot in de puntjes voorbereid en voldoende aas bij me om op alle omstandigheden in te spelen. De boilies had ik meerdere keren met booster en liquid behandeld en vervolgens een deel gecrusht. Dit creëert een mooi voerspoel dat continue olie lekt!

Een goed begin is het halve werk, zo bleek ook voor Hans!

Bij een zachtere bodem maak ik graag gebruik van het SF lood. Dit lood zakt niet zo ver weg in de bodem en bij het binnenhalen lift het gemakkelijk omhoog. Tevens kun je snel wisselen van gewicht of kleur, zonder dat je de montage volledig hoeft te vervangen.

De SF loodmontage stelt Hans in staat om snel en eenvoudig van loodgewicht of kleur te verwisselen.

Als aas gebruikte ik deze sessie de Secret Key en de NG Squid, die blijkbaar goed in de smaak zijn gevallen!

Ook deze uit de kluiten gewassen schub kon het aas van Hans wel waarderen!


Catch 4 Cancer evenement op De Karperhoeve

Speciaal voor het KinderKankerFonds organiseert The Carp College van 19 tot 23 november het ‘Catch 4 Cancer‘ evenement op Timmy’s Lake op De Karperhoeve. Deze midweek staat volledig in het teken van het goede doel. In totaal kunnen acht koppels (van twee vissers) deelnemen aan het evenement en daarnaast zullen externe partners worden aangesproken om aan het einde van de week een zo hoog mogelijk bedrag bijeen te sprokkelen. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, dus als je interesse hebt om mee te doen, klik dan HIER voor meer informatie!

Volop genieten van karpervissen en tegelijkertijd een goed doel steunen. Dat klinkt niet verkeerd, toch?


Topvangsten van afgelopen week

Nu het water lekker op temperatuur is worden de karpers steeds actiever. Ook trekken steeds meer fanatiekelingen naar de waterkant om hun geluk te beproeven, en niet zonder succes! Een aantal pics die we afgelopen week in de mail gedropt kregen of voorbij zagen komen op Facebook:

We beginnen de vangstenreeks bijzonder goed met deze prachtplaat van Gino Wouters!

Deze brute schub van 15,6 kilo maakte zijn ochtend bijzonder geslaagd.

Danny de Kruyff wist niet alleen fraaie schub te vangen…

…maar landde ook deze supergave spiegel!

Het was even schrikken voor Gauthier Vanleene. Hij ving op de Maas in België namelijk een meerval van maar liefst 46 kilo!

Patrick Mensen pakte bij onze Oosterburen deze puntgave najaarsspiegel!

Van Rogier van der Vaart en zijn vismaten Jermaine en Yannick kregen we een flink aantal foto’s van hun vistrip op het Hongaarse water Merenye. Hieronder check je een aantal gave foto’s die ze opgestuurd hebben:

Tijdens hun vistrip kwamen er meerdere puntgave vissen op de kant!

Soms is vroeg wakker worden geen straf 😉

En ook laat wakker zijn hoeft niet per se vervelend te zijn!

Deze ijzersterke schub heeft de bouw van een bodybuilder!

Ook verschillende spiegels kwamen op de kant, waaronder dit exemplaar.

Tijdens hun sessie hadden de mannen ook oog voor detail, wat de nodige gave foto’s oplevert!

Jullie zagen ‘m al in de header: deze SUPERdikke schub!

Eind goed, al goed. De mannen kijken met een goed gevoel terug op hun vistrip!


Franse karpers voor Wilco, Bas en Robin

Niet alleen in ons eigen land vangen ze de sterren van de hemel, want ook in het land van wijn, kaas en stokbroden staan de Eindhovense Wilco Gerrits en Bas van Zundert en vismaat Robin hun mannetje. Hoewel het een taaie week was, en er op het gehele water slecht gevangen werd, konden de boys met wat tips en een draaiende wind toch wat vis vangen.

Het was een hele taaie week! Gelukkig werden er niet alleen maar sfeerplaten geschoten… 😉

Zo wist Bas een bizarre spiegelkarper te vangen van maar liefst 24,5 kilo! Een ware beloning na heel wat uurtjes blanken. Ook Robin wist zijn PR aan te scherpen met een 21,6 kilo zware karper. Wilco ving ook een aantal gave vissen, zoals de halve rijen in onderstaande foto’s. Goed gevist mannen!

Bam! 24,5 kilo aan karpervlees voor Bas!

Ook Robin wist zijn PR aan te scherpen. Heerlijk!

Qua beschubbing één van de mooiere vissen van de week.


Spro (Strategy) mannen op pad op de Franse rivier

Pieter, Martijn en Kees waren afgelopen week in Frankrijk om een grote rivier te bevissen. Gelukkig was er nauwelijks stroming, waardoor de stekkeuze enorm was en de mannen helemaal los konden gaan. Wat een knalsessie is het geworden! Prachtige rivierbeukers die stuk voor stuk vol voor de SAGA’s gingen en nachten met meer dan 10 runs bleken geen uitzondering.

Zoals te zien is genoten de mannen volop van het Franse avontuur!

Verschillende rivierstrijders belandde bij de mannen op de mat.

Pieter vertelt in het kort over de sessie: “Riviervissen vind ik speciaal. Het heeft iets ruigs, iets puurs. De getekende vissen vertellen een verhaal en heel af en toe zit je even op goud. Wat een vissen en wat een topsessie, super gaaf om zoiets met je makkers te mogen delen!”

Ruig en puur, zo kan deze brute rivierschub het beste worden omschreven!


Laatste wedstrijd van de TC karper zit erop

De vierde en laatste wedstrijd van de Topcompetitie karper zit er op, en daarmee is de topcompetitie van 2018 ten einde gekomen en zijn de winnaars bekend. De laatste wedstrijd werd er gevist op het complex van Borgerswold/Langebosch bij Veendam. Ondanks de fraaie weersomstandigheden werden er slechts drie vissen gevangen, waaronder één van de parels van het water.

Stephan en Sjoerd hadden al een aantal goede wedstrijden achter de rug en deze 19,9 kilo zware schub vormde de kers op de taart!

De vangers van deze vis waren Stephan van Beveren en Sjaak Dekker, die mede door hun goede resultaten in de voorgaande wedstrijden de winnaars van dit seizoen zijn geworden. Hieronder kun je het verslag van de vierde wedstrijd bekijken en op het YouTube account van De KSN zijn de verslagen van de overige wedstrijden te vinden. Op naar het seizoen van 2019!


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu ruim twee jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter dit concept en wat je kunt verwachten. Wekelijks publiceren we minimaal drie updates waaronder flink wat video’s. De afgelopen week konden members wederom een aantal toffe artikelen bekijken:

Afgelopen week gingen er maar liefst 24 prijzen uit met een totaalwaarde van ruim €5000. De winnaars en de prijzen check je in deze update!

Na het videogeweld van Mark Hofman gaan we vrolijk door met een gave video + artikel van Sjoerd Buijks en Ronald van der Riet, a.k.a. de Brabo’s in the Bush!


Topfoto van de week: Oli Davies

De foto van de week komt dit keer uit de hand van Engelsman Oli Davies. Op zijn Instagram zien we geregeld gave foto’s voorbij komen, en deze past ook weer in dat rijtje! De stedelijke sfeer van de lantaarnpalen en de natuurlijke oever komen perfect samen op deze plaat. Wat kan karpervissen toch mooi zijn!

Bij dit soort foto’s krijgen wij altijd bijzonder veel zin om te gaan vissen!


Bonus: kijk nu GRATIS ‘Cassiën Diaries – De Terugblik’

Zoals je hierboven al in de KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 120 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Cassiën Diaries – De Terugblik is er daar eentje van. In dit achtste deel van de videoserie kijkt Mark samen met Michiel terug op deze vette reis én blikken de boys vooruit op de video’s die er aan gaan komen want DAMNNN… die worden echt #NEXTLEVEL! Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken  😉  Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl