KWO Boulevard van Week 44

Favoriet Favoriet
KWO Boulevard van Week 44

Het is inmiddels alweer november en dat laat Moeder Natuur ons meteen goed merken! Op verschillende plekken in de Benelux daalde het kwik tot onder het vriespunt. Gelukkig trokken er toch veel vissers naar de waterkant, waardoor er weer een volle KWO Boulevard voor jullie klaarstaat! Dit keer met o.a. een belangrijke petitie, topvangsten van Bas van Klaveren, een geslaagde sessie in het Franse land en nog (veel) meer!


Topvangsten op Iktus Ruffaud

Afgelopen week ontvingen we weer een leuk mailtje van Bas van Klaveren. Bas zat op dat moment te vissen op Iktus Ruffaud, een bestemming van The Carp Specialist. Door de koude omstandigheden was de visserij behoorlijk taai, maar toch wist Bas al twee fraaie koi’s en een 15 kilo spiegel te vangen. Check de foto’s hieronder:

Door het koude weer zijn de omstandigheden taai, maar met het uitzicht is niets mis!

Bas wist niet één…

…maar zelfs twee schitterende koi’s te vangen!

Deze 15 kilo zware spiegel was meer dan welkom in de taaie omstandigheden. Knap gevist Bas!


KWO Community video

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. De Community is immers dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een Pilaar & Hofman film bekijken. De video die afgelopen week het meest in het oog sprong is de KWO Stories met Robin Bulters. Passioneel deelt hij zijn ongekende verhaal uit het jaar 2014, het jaar waarin hij 5 x zijn PB verbrak.

Benieuwd naar de video? Klik op de foto om hem te bekijken.


Petitie: red de visstand op de Vinkeveense Plassen!

De Vinkeveense Plassen worden door defosfatering langzaam maar zeker te voedselarm en daardoor helder. Dit is slecht voor micro-organismen en algen, en daarmee dus ook voor de vissen! Gelukkig zijn een aantal betrokkene een petitie gestart om het fosfaatgehalte in het water niet langer kunstmatig te verlagen, zodat het water (op ecologisch gebied) weer gezond wordt. Je kunt de petitie ondertekenen door op de onderstaande button te klikken!

Klik hier om de petitie te tekenen

Dit soort fantastische veertigers willen we natuurlijk niet kwijtraken!


Laatste staffel KWO Najaarsbox in verkoop gegaan!

We zijn aangekomen bij de laatste staffel van de KWO Najaarsboxen. Deze goedgevulde box is daarnaast ook verkrijgbaar in een deal met het KWO Mid-Season Jacket: de ideale jas voor de overgangsmaanden! Het jack is gevoerd, waterafstotend en bevat meerdere functionele zakken waarin je gemakkelijk je spullen kunt opbergen. Op de rechterschouder is de slogan ”Keep Searching” geborduurd en op de linkerborst zit de nieuwe KWO Minimal Badge.

Scoor de deal voor €84,95 of als KWO Member voor €67,96! Klik op de afbeelding om de deal binnen te halen.


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom 3 voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

In een gloednieuwe ‘HELP! Deze visser heeft een hobby…’ lezen we over de ‘need for speed’ van Denny Verdoold!

Hij zit er weer aan te komen: de Hengelsport- en Botenbeurs 2018 in Utrecht! In deze update lees je wat er zoal te doen is én hoe je goedkoop een kaartje kunt bemachtigen.

Terry Hearn is een ware legende op het gebied van karpervissen. In deze video vertelt Terry over zijn visserij op een groot water met een magere bezetting aan karpers!


Geslaagde testsessie voor Pro Line mannen Teun en Bart

Teun van de Laar vertelt: Afgelopen week trok ik samen met Bart Vloet voor een paar nachtjes naar het beloofde land om ook daar de nieuwe bol eens flink aan de tand te voelen. Na wat gevoerd te hebben werden de hengels voorzien van de nieuwe Pro Line boilie: V-Activator. Lang hoefde we niet te wachten op de eerste aanbeet, een mooie schub vloog er vandoor en beet na een uurtje het spits al af!

Binnen no time hadden Teun en Bart de eerste vis op de mat liggen!

Gedurende de rest van de week volgde er nog verschillende mooie vissen, waaronder verschillende 30+ schubs en een dikke 40+ spiegel! Deze spiegel was zelfs zo gek op de nieuwe V-Activator dat ze na twee dagen nogmaals een kijkje kwam nemen op de mat. Testsessie geslaagd!

Deze herfstschub is ongetwijfeld één van de mooiste vissen in deze KWO Boulevard!

De testsessie was meer dan geslaagd…

…en de V-Activator blijkt het ook in het Franse land zeer goed te doen!

Deze prachtige spiegel kon geen genoeg krijgen van de V-Activator!

Blijf altijd op de hoogte van alle Pro Line nieuwtjes door ze te volgen op hun Facebookpagina en Instagram!


Topvangsten van afgelopen week

Ondanks dat de temperaturen al richting de nul graden gaan (of daar zelfs onder zitten!) trekken er nog flink wat fanatiekelingen naar de waterkant. Een aantal pics die we afgelopen week in de mail gedropt kregen of voorbij zagen komen op Facebook:

Danny Rosier trok kort geleden naar Frankrijk, waar hij misschien wel zijn mooiste schub OOIT wist te landen!

Jean-Paul Wix wist deze brute meterschub uit de polder te verleiden met de boilies van CG Baits!

Mark Pansar wist na zes (!) jaar tijd deze zoetwatergigant te vangen. De Scopex Squid van Nash was verantwoordelijk voor de vangst!

De prijs voor het beste familieportret van 2018 gaat ongetwijfeld naar Frans Sprengers. De prachtige rijen maakt de foto helemaal af!

Op een wedstrijd op Resort du Der werd Glenn van der Auwera tweede, onder andere dankzij deze 22,9 kilo zware spiegel!

Deze 16,7 kilo zware spiegel was Glenn’s mooiste vangst. Alle vissen vielen voor een snowman van de Eddy Sterckx boilies!


Vissen op de Ebro met Marco Daalmijer

Vorige maand trok Marco samen met zijn vismaten naar de Ebro in Spanje, om daar voor de achtste keer te vissen op deze machtige rivier. Voor het eerst ging ook de videocamera mee en zette Marco zijn eerste productie in elkaar! Ondanks dat het zijn eerste filmpje is krijgen we toch een goede indruk van de (succesvolle!) visserij van de mannen. Bekijk het filmpje hieronder:


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu ruim twee jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter dit concept en wat je kunt verwachten. Wekelijks publiceren we minimaal drie updates waaronder flink wat video’s. De afgelopen week konden members wederom een aantal toffe artikelen bekijken:

Maar liefst 5x je PB verbreken in één jaar tijd. Robin Bulters deed het en vertelt er over in deze nieuwe KWO Stories.

Na een zeer succesvol 2017 besloot Dennis Peters in 2018 gericht te gaan vissen op Nederlandse veertigers! In dit artikel lees je hoe hem dat is vergaan.


Topfoto van de week: Tsjernobyl mutant

De foto van de week komt dit keer van onze eigen Michiel Pilaar. Samen met Mark Hofman was hij de afgelopen tijd op een flinke roadtrip op zoek naar grote (gemuteerde) karpers. Uiteraard is de hele trip weer op video vastgelegd, dus hoe de sessie is verlopen zullen we ongetwijfeld nog gaan zien. Tot die tijd moeten we het doen met (fraaie) sfeerfoto’s, zoals die hieronder:

Tijdens de laatste uurtjes van de trip schoot Michiel deze prachtige sfeerplaat!


Bonus: kijk nu GRATIS ‘Cassiën Diaries – De Terugblik’

Zoals je hierboven al in de KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 120 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Cassiën Diaries – De Terugblik is er daar eentje van. In dit achtste deel van de videoserie kijkt Mark samen met Michiel terug op deze vette reis én blikken de boys vooruit op de video’s die er aan gaan komen want DAMNNN… die worden echt #NEXTLEVEL! Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken  😉  Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl