KWO Boulevard van Week 45

Favoriet Favoriet
KWO Boulevard van Week 45

Ondanks dat we alweer bijna halverwege de maand november zitten wordt er nog volop gevist door een groot aantal karpervissers. Dat het visseizoen nog lang niet ten einde is blijkt ook uit deze bomvolle KWO Boulevard, met deze week o.a. Simon Crow in Central Park, een gave roadtrip van Diego Loco, Fries succes voor Wijtze Tjoelker en nog (veel) meer!


Simon Crow vist op Central Park in New York City

Op Facebook zagen we afgelopen week twee hele gave berichten van Simon Crow. Simon is samen met zijn chick Lucy in de USA, onder andere om mee te doen aan de beroemde marathon van New York. Gelukkig voor Simon kreeg hij twee keer de kans om even snel zijn lijnen nat te maken op het water in Central Park, en niet zonder succes!

Geen grote vis, maar wel een vangst van een hele bijzondere locatie!

Veel fraaier dan dit kunnen je vangstfotos niet worden!

Zoals aan zijn gezicht is af te lezen heeft Simon volop genoten!


KWO Community video

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. De Community is immers dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een Pilaar & Hofman film bekijken. De video die afgelopen week het meest in het oog sprong is het interview met niemand minder dan Kevin Nash. Elliot Grey van Cypography nam het interview af met deze legend, wat resulteerde in een video van bijna een uur lang!

Klik op de afbeelding om het interview te bekijken!


Brute roadtrip van Diego Loco

Fanatieke visser Diego Loco is op een brute roadtrip geweest van maar liefst 1650 kilometer. Een aantal keer ging het flink los tijdens de sessie en kwamen er flinke vissen op de kant!

Oef! Vette bakken zoals deze…

…waren geen uitzondering tijdens de trip!

Vismaat en vriend Rick Habermehl kwam ook nog even op bezoek tijdens de roadtrip en ging niet met lege handen naar huis!

Ook vismaat Rick wist een aanbeet af te dwingen tijdens de brute roadtrip!


Underwater Answers 4 – Weed Edition

Op het YouTubekanaal van Fox International verscheen weer een supergave en leerzame video. In de video volgen we Rob Hughes in zijn onderzoek naar wier. Welke problemen kunnen wier voor een visser opleveren? En hoe kun je als visser het beste omgaan met deze problemen? Ook gaat Harry Charrington de uitdaging aan om te kijken waar de kans groter is om een aanbeet te krijgen: in het wier of op een open plek. Als je regelmatig op wierrijk water vist is deze video een absolute must-see!


Topjaar voor Wijtze Tjoelker

De Friese visser Wijtze Tjoelker heeft nu een bijzonder goed jaar achter de rug, met flink wat topvissen. De 39 pond zware vis die je hieronder ziet kwam vorige week op de mat en is maar liefst 13 jaar oud! Dankzij de monitoring weet Wijtze geregeld leuke informatie te achterhalen van zijn vangsten. Overigens kwamen er afgelopen jaar al meer van dit soort vissen bij Wijtze op de koffie, dus de toekomst van de Friese karpervisserij ziet er goed uit! Gisteren (zaterdag) is er een nieuwe lichting uitgezet. Laten we hopen dat ook deze vissen zo zwaar en oud mogen worden als Wijtze’s vangst!

Vissen in stijl: Wijtze doet het vanaf zijn boot!


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom 3 voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

In alweer de negende KWO Podcast voelt Jos Benders onze Amsterdamse vriend Rolf Bouman aan de tand!

In dit artikel vertelt Willem Struikrover hoe hij juist overdag zijn vissen weet te vangen!

Benieuwd wat je moet weten van de standhouders op de Hengelsport- en Botenbeurs 2018? Je leest het hier!


Teamwork: vader en zoon De Boever vangen 25kg+

Afgelopen week ontvingen we een toffe mail van Davy de Boever. Davy vertelt: De onderstaande foto’s zijn van een vissessie met mijn zoon op Nederlandse bodem. Het was een taaie visserij, maar uiteindelijk konden we toch drie vissen vangen. Allereerst een fraaie schub van 9,5 kilo en daarna een dikke spiegel van maar liefst 17,5 kilo. De echte klap op de vuurpijl zou echter nog volgen…

Samen met zijn zoontje trok Davy erop uit!

Al snel kwamen deze fraaie schub…

…en deze brute spiegel op de mat!

Als kers op de taart kwam er een 25 kilo zware spiegel genaamd Walter op de mat, die werd geschept door mijn zoon. De hoofdlijn zat verstrikt en de laatste vijf meter kon ik niet meer binnendraaien. Over een sterk staaltje teamwork gesproken!

Wauw, wat een mega gave vis. Knap samengewerkt mannen!


Leerzame video: Wiervissen op Michèle’s Lake met The Carp Specialist

In deze video vist Bas van Klaveren een korte maar pittige sessie op Michèle’s Lake in Frankrijk, waarbij hij verder ingaat op de diverse montages en technieken die je kunt gebruiken in de wiervisserij. Heb je meer vragen over dit water of over de gebruikte technieken? Schroom dan niet om Bas een mailtje te sturen op info@thecarpspecialist.nl.


Carpy Roadtrip met Rik ‘den boswachter’ van Landschoot

Afgelopen week vertoefde Rick van Landschoot in z’n eentje in het land van Champagne, kwaliteitswijn en dito stokbroden. Rick vertelt: Maandagochtend voor zonsopgang arriveerde ik al op het eerste water. De bedoeling was om te voeren op vier verschillende wateren en ze één voor één af te vissen tot er succes kwam. De eerste nacht op het eerste water verliep niet vlot, er bewoog of sprong werkelijk niets. Net voor het inpakken rolde er toch nog een bak van een spiegel in het net, goed voor bijna 23 kilo!

Rick’s novembersessie in Frankrijk had een vliegende start!

De twee dagen erna verliepen vrij rustig, maar toch wist ik enkele vissen tussen de 11 en 15 kilo te vangen. De laatste 36 uur van de sessie zorgde voor een orgelpunt. Ik landde niet alleen nog twee extra vissen boven de 20 kilo, waaronder een schubkarper van 101 centimeter die me alle hoeken van het water liet zien, maar ik ving in de laatste nacht ook nog zeven vissen met een gemiddelde gewicht van ruim 17 kilo!

Karpervissers op solo trip… Het levert soms de nodige gekke foto’s op! 😉

Als er iets is wat ik niet had verwacht dan was het wel dat juist het ondiepste en het grootste water me in die koude oostenwind (met een pak regen er bovenop) me de mooiste vangsten zou opleveren, met uiteraard de nodige chocomelk als gevolg!

Rick beleefde een ware topsessie…

…in zijn eentje in het Franse land!

Toen ik nog een half uur voor het inpakken nog een laatste schub ving kon ik met 14 vissen op vier nachten van ronduit een schitterende novembersessie spreken. Tijdens het wegrijden zag ik nog een vosje van dichtbij paraderen en verderop liepen nog enkele herten zich van geen kwaad bewust. Zo een sessie had ik echt nodig en ik reed dan ook meer dan happy naar huis!

Met 14 vissen in slechts vier dagen tijd snappen we wel dat Rick tevreden naar huis toe reed!


Topvangsten van afgelopen week

Ondanks dat de temperaturen gestaag dalen en er meer en meer regen valt, trekken er nog steeds volop fanatiekelingen naar de waterkant om hun geluk te beproeven. Hieronder zie je een aantal pics die we afgelopen week in de mail gedropt kregen of voorbij zagen komen op Facebook:

De eerste twee sfeerfoto’s werden geupload door Michael Voormeulen. Hier zien we een ijsvogel onverteerbare overblijfselen van de vis uitspugen!

Deze aalscholver vangt een brasem #held. Overigens zijn de foto’s niet door Michael zelf gemaakt, dus Michael: geef jij de credits door naar de fotograaf? 😉

Wat een vangst: Gunther van Hove met de allergrootste vis van Sandhurst (UK)!

Rudy Lemmers beleeft een vrij extreem najaar, waarin deze 25 kilo zware bak van de Maas voorbij kwam!

Ook Roy Haghuis dendert door het najaar. Op een lokaal kanaal blijft hij maar mooie vissen strikken, waaronder deze rakker! #GoedBezig

Wesley Konings wist deze gave schub te landen!

Jullie zagen ‘em al in de header, Roy Alofs wist deze prachige najaarsbak uit een riviertje te plukken!

Colin Huiveneers pakte met deze 15 kilo zware schub een nieuw PB!

Veel karpervissers nemen hun hond mee tijdens het vissen, maar een hond met z’n eigen tentje hebben we nog niet vaak gezien!

Rick Coppes wist een prachtige veertiger te vangen op de Nederlandse rivier!

De bruutste vangst hebben we voor het laatst bewaard: Luc Jeurissen wist op de Krill BPO van Watersense een 37 (!!) kilo zware bak te vangen op openbaar Frans water!


Mini riviertje bevist door YouTube legende Alex Smith

Zijn jullie al geabonneerd op het Carl & Alex Fishing YT kanaal? Het is simpelweg ONGEKEND hoe goed hun video’s zijn qua beelden en editwerk. Afgelopen week publiceerden de mannen een nieuwe video op hun kanaal waarin Alex op jacht gaat naar karpers uit een heel klein stroompje in Engeland. De video duurt 18 minuten, maar is geen seconde saai! Letssss go!


Golden Oldie: de Shimano 14000 USB bij Wout van Leeuwen

Het is alweer anderhalf jaar geleden dat Wout van Leeuwen deze video online zette van de nieuwe Shimano molen: de 14000 USB! In de video laten de mannen precies zien wat je allemaal kunt doen met deze unieke molen. Ondanks dat het natuurlijk om een geintje gaat, resulteert het wel in een smakelijke video!


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu ruim twee jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter dit concept en wat je kunt verwachten. Wekelijks publiceren we minimaal drie updates waaronder flink wat video’s. De afgelopen week konden members wederom een aantal toffe artikelen bekijken:

Onze eigen Michiel Pilaar schreef een nieuw ‘Vaderschapsblog’ waarin we een kijkje nemen in zijn woelige leven!

Darrell Peck is zijn najaarsoffensief gestart op het machtige Lac d’Orient! In deze blog lezen jullie hoe de sessie is verlopen.


Topfoto van de week: Wilco Gerrits wordt vader!

De foto van de week komt dit keer uit het zuiden van het land. Op Facebook zagen wij namelijk een hele toffe foto voorbij komen van de altijd fanatieke Wilco Gerrits. Geen foto met een reusachtige karper, maar wellicht wel met zijn mooiste vangst ooit. Wilco wordt namelijk vader en aan de oevers van een lokaal water wist hij samen met zijn vrouw deze leuke foto te maken. Gaaf Wilco!

" Namens de gehele KWO Redactie, gefeliciteerd! "

Hoe tof is deze foto wel niet? Gefeliciteerd Wilco!


Bonus: kijk nu GRATIS ‘Cassiën Diaries – De Terugblik’

Zoals je hierboven al in de KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 120 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Cassiën Diaries – De Terugblik is er daar eentje van. In dit achtste deel van de videoserie kijkt Mark samen met Michiel terug op deze vette reis én blikken de boys vooruit op de video’s die er aan gaan komen want DAMNNN… die worden echt #NEXTLEVEL! Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken  😉  Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl