KWO Boulevard van Week 5

Favoriet Favoriet
KWO Boulevard van Week 5

Het zal jullie niet zijn ontgaan dat het complete karperwereldje dit weekend present is in de IJsselhallen voor de jaarlijkse CARP ZWOLLE beurs! KWO is uiteraard ook present op dé happening voor de karpervisser en vandaar dat deze KWO Boulevard iets korter is dan jullie gewend zijn. Toch wisten we weer een aantal leuke nieuwtjes en mooie vangsten voor jullie op een rij te zetten! Let’s gooo!

Het was razend druk op de beurs, vandaar dat de Boulevard iets later is dan gepland!


KWO op Carp Zwolle 2019

Het was ENORM gezellig op de beurs in Zwolle. Iedereen die op bezoek is geweest op onze stand: bedankt! Hieronder kunnen jullie een drietal foto’s zien van blije bezoeker(tjes). Meer foto’s check je in deze update!

Marco Bijlsma bezocht de KWO stand…

…tot grote blijdschap van zijn kids! 😉

Ook Maurice Merx bezocht de KWO stand, samen met deze kleine fan!


Eurobanx 5 – Alan Blair en Oli Davies

Afgelopen vrijdag was het zo ver: de nieuwe Eurobanx 5 werd gereleased op het YouTubekanaal van Nash! Wederom volgen we Alan en Oli in hun zoektocht naar grote Europese karpers. Geniet van bijna twee uur beeldmateriaal!


Recap: PB Products op Carp Zwolle

Er zullen ongetwijfeld talloze video’s verschijnen over de beurs, maar de mannen van PB Products waren er wel HEEL snel bij met hun recap. Bekijk de video hieronder om een goede sfeerimpressie van Carp Zwolle te krijgen!


Weer of geen weer – Peter Vlasveld

De naam zegt het eigenlijk al: in de nieuwe videoserie op het YouTube-kanaal van Peter Vlasveld gaat hij dieper in op het weer. Is het wel of geen visweer? Wat is de invloed van het weer op de karper en belangrijker nog: wat is de invloed op de vangsten? In de onderstaande twee delen legt Peter het ons uit!

Weer of geen weer – Deel 1

Weer of geen weer – Deel 2


KWO Community video

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een Pilaar & Hofman film bekijken. De Community video die afgelopen week het meest in het oog sprong is de nieuwe KWO Stories met Willem Kwinten. Willem vertelt over de ontwikkeling in zijn visserij, ondersteund met prachtige drone beelden. Tot slot deelt hij twee top tips om gericht op de grotere/moeilijke karpers van een water te vissen!

Klik op de foto om de KWO Stories te lezen/bekijken!


Challenge Special – Face Your Fails

In de goedbekeken videoserie ‘The Challenge’ op het YouTube kanaal van Fox volgen we Mark Pitchers in zijn avontuur om diverse ‘challenges’ (uitdagingen) te voltooien. Dit keer kunnen we genieten van een speciale editie, waarin Mark gaat proberen om vijf challenges te behalen die hem eerder niet zijn gelukt. Geniet van hoogtepunten, dieptepunten, humor, avontuur en natuurlijk flink wat karpers in deze twee uur durende video!


IJskoude winterkarpers voor Davy Stevens

Iemand die ook tijdens de wintermaanden fanatiek doorgaat met vissen is onze vriend Davy Stevens. Het jaar was nog maar een weekje bezig toen Davy samen met vismaat Jordy besloten om een ouderwets nachtje te pakken. Het was koud, regenachtig en ’s nachts beloofde het te gaan vriezen, maar dat hield de mannen niet tegen! Er werd een kleine hoeveelheid Red Angel van Eddy Sterckx gevoerd en op de haak werd deze gecombineerd met een attractieve Pro Line pop-up.

Attractief aas moest een aantal vissen op de kant gaan brengen!

Rond middernacht kreeg Davy drie korte piepen op de ontvanger binnen. Snel kijken of het iets kan zijn en ja hoor! De hengeltop trok zich krom en al snel lag de eerste vis van het jaar op de onthaakmat. Een aantal uur later liep dezelfde hengel weer af en lag nummer twee op de mat.

De grootste die tijdens de donkere uurtjes gevangen werd!

De nacht passeerde zonder nog een vis bij te vangen, maar in het eerste licht liep dan eindelijk een hengel van Jordy af. Na een stevige dril kon ook hij zijn eerste karper van het jaar vangen. Een mooie schub van ruim 14 kilo werd na een korte fotosessie teruggezet. De mannen kunnen terugkijken op een geslaagde ‘kick-off’ sessie van 2019!

’s Ochtends was het ook bij Davy raak en wist hij deze gave schub te landen.


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom drie voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Deze promo video van de RidgeMonkey CoZee Toilet Seat MOET je gezien hebben! 😉

In deze Q&A vragen we het hemd van het lijf van niemand minder dan Arjan Verkoelen, de man achter Vortex boten!

Check dit fotoverslag van Carp Zwolle om te zien hoe het er aan toe ging op de beurs!


Babs Kijewski treedt toe tot het team van JRC!

Team JRC vertelt: Wij zijn verheugd om aan te kondigen dat JRC vanaf 1 februari 2019 een samenwerking met niemand minder dan Babs Kijewski zal aangaan! Babs, die natuurlijk geen introductie meer behoeft, vist al meer dan 20 jaar op de meest uiteenlopende vissoorten, waaronder ook karper. Haar brede kennis en uitgebreide ervaring binnen meerdere disciplines van de hengelsport en het groot aantal landen waar zij inmiddels bekend is, maakte deze keuze voor ons gemakkelijk. Mede omdat zij perfect past bij ons merk en de merken die verder aan ons verbonden zijn!

Babs vist op uiteenlopende vissoorten, waaronder karpers!

Wij heten Babs hartelijk welkom in het team en kijken uit naar een vruchtbare en langdurige samenwerking.


Topvangsten van afgelopen week

Ondanks de winterse condities zagen we zo links en rechts dat er tóch nog gevist en gevangen wordt. Het strikken van een karper is momenteel niet eenvoudig, maar toch hebben we weer een mooie verzameling platen voor jullie klaarstaan. Benieuwd welke fanatieke vissers afgelopen week enkele mooie vangsten deelden? Scroll dan snel verder!

Erik Schutte wist twee puntgave…

…winterkarpers te landen!

Deze bizarre 37,5 kilo schub werd gevangen op betaalwater Atlantide in Italië!


Wereldrecord snoek (?) op Roofmeister

Zo nu en dan komt er bij KWO’s tweelingbroer, die gericht is op roofvissen, ook een leuk nieuwtje voorbij. Zo zagen we afgelopen week in de Roofmeister Inside een item voorbij komen waarin wellicht het WERELDRECORD snoek te zien is! Met 25,3 kilo en 140 centimeter is dit exemplaar niet bepaald misselijk te noemen 😉

Holy shit… Zou dit het wereldrecord snoek zijn?


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu drie jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Een stukje hierboven zag je al welke video de Members afgelopen vrijdag konden bekijken maar daarnaast hebben we ook de volgende artikelen gepubliceerd:

In dit toffe artikel vertelt Davey Gans over de balans tussen werk en vissen, en over de vangst van een hele bijzondere vis!

In het derde deel van ‘I Love Big Carp’ vertelt Jelle Eshuis over zijn aanpak over het vangen van deze grote vissen!


Topfoto: Zonsopkomst in Slovenië

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een foto zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een plaat van de Engelse visser Oli Davies. Zoals jullie bovenaan deze Boulevard al konden zien heeft Oli een prachtig avontuur beleefd in onder andere Slovenië, waar hij deze plaat schoot!

Damn, zo willen we allemaal wel wakker worden!


Bonus: kijk nu GRATIS ‘The Kickoff – Pilaar & Hofman’

Zoals je hierboven al in de KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 200 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Pilaar & Hofman – The Kickoff is er daar eentje van. MP & MH trekken in deze video de Alpen in op jacht naar (hele vroege) voorjaarsbakken!

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken  😉  Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl