KWO Boulevard van Week 52

Favoriet Favoriet
KWO Boulevard van Week 52

Terwijl jullie waarschijnlijk nog aan het uitbuiken zijn van alle feestmaaltijden staat de aller, allerlaatste KWO Boulevard van 2018 voor je klaar. Stiekem nog goed gevuld met o.a. gave video’s van Samir & Claire in Marokko, Pecky z’n recordschub en movies van Michiel Pilaar & Joachim Stelma. Daarnaast werden er nog flink wat mooie vangsten geboekt dus verslik je niet in je oliebol als op opeens een brute schub of spiegel voorbij ziet komen! 😉

Ben jij nog naar buiten geweest om de lijnen nat te maken? Wilco Gerrits wel, en niet zonder succes 😉


Bedankt allemaal & op naar een fantastisch 2019

Wauw, het jaar is werkelijk voorbij gevlogen en wát was 2018 gaaf! We hebben honderden artikelen op KWO geplaatst, tientallen video’s gemaakt, we waren present op beurzen, de eerste KWO in Action Day was een feit en zo kunnen we nog wel even doorgaan met het opsommen van vette gebeurtenissen!

De eerste KWO In Action Day was een groot succes. In mei 2019 zal de nieuwe editie georganiseerd worden!

Dit alles zou nooit mogelijk zijn geweest zonder jullie steun! Grote dank dan ook aan de members, auteurs, partners en alle lezers/kijkers! Wij gaan, samen met het complete team dat KWO draaiende houdt, ook in 2019 weer VOLGAS geven om KWO en de KWO Community nóg leuker te maken!

Hopelijk hebben jullie een fijne kerst gehad en namens het complete team wensen we jullie alvast een goede jaarwisseling! Uiteraard hopen we dat 2019 ook voor jou GEWELDIG gaat worden! Nogmaals dank & stay tuned (want er komt potverdikkeme veel moois aan)  😉


Video van de week: Carplifer in Marokko

Op Tweede Kerstdag dropte onze maat Samir Arebi weer een baasachtige video op YouTube. Samen met zijn vriendin Claire bezocht hij het übergave water Bin El Ouidane in Marokko. Na een paar uurtjes vliegen landde het Engelse duo in een totaal andere wereld, een wereld die vooral bestaat uit stof, zand en helder water.

En in dat glasheldere water zwemmen vooral brute schubkarpers en in onderstaande movie van bijna een half uur kunnen jullie de jacht van Samir en Claire op deze units volgend. Veel plezier!

Meer gave foto’s en video’s zien? Volg Samir & Claire dan op Instagram!


KWO Community video

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. De Community is immers dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een Pilaar & Hofman film bekijken. De video die afgelopen week het meest in het oog sprong is de laatste aflevering van Keep Searching van dit jaar. MH doet voor het eerst in 2018 het magische Lac de St. Cassiën aan, check de volledige film op deze link. Bekijk hieronder alvast de trailer!


Superjaar voor Kenneth Roelandts

Onze Belgische amigo Kenneth Roelandts heeft werkelijk een waanzinnig jaar achter de rug. Op de Facebookpage van deze EFB visser zagen we dat hij in 2018 niets te klagen had op het gebied van BAKKEN 😉 Zowel in Frankrijk als in België sneuvelde zijn record met hele dikke vissen! Het terugblikken meer dan waard:

Halverwege het jaar zette Kenneth z’n Franse PB een aantal kilo’s zwaarder met deze buffel van Rainbow.

De flow met grote vissen bleef rond hem hangen want aan in het najaar was het wederom raak. Dit maal strikte Kenneth de topvis van een Belgisch syndicaat. Een spiegel die het klokje rond liet gaan.

Na zo’n topjaar stond er natuurlijk geen ‘druk’ meer op de ketel. Maar toch wilde de visser in Kenneth het jaar in stijl afsluiten. Een aantal dagen werd het warme thuis ingeruild voor de waterkant met als doel: het strikken van een aantal pre-christmas karpers. Ook dit lukte en onderstaande foto’s toveren bij ons een glimlach op onze gezichten! Lekker gevist Kenneth!

Vlak voor kerst wist Kenneth zijn jaar in stijl af te sluiten.

Deze prachtige rijen sierde al de cover van deze KWO Boulevard, wát een plaatje!


Must see: People at Korda – Nick Turelinckx

Nick Turelinckx is sinds jaar en dag een gepassioneerd, fanatiek karpervisser. In het verleden bracht hij veel tijd door aan befaamde karper wateren zoals het Kempisch Kanaal. In die tijd moest alles en iedereen wijken voor Nick’s visserij. Zijn gezin en andere inzichten zorgden er echter voor dat hij op een dag alles verkocht.

Op een dag verkocht hij alles.

Nick Turelinckx is inmiddels geen onbekende meer in de karpervisserij.

De focus ging naar dat wat echt belangrijk is: het gezin. Diverse jaren later begon het toch weer te kriebelen. Nick miste het aan de waterkant vertoeven en een goed gesprek met zijn vrouw leidde tot de visserij die hij tegenwoordig beoefent. Enkele nachten per maand reist hij naar Frankrijk. Op zoek naar het onbekende… Korda’s cameraman Roy Vanstreels volgde Nick op te voet tijdens één van die sessies. Hieronder check je het gave resultaat:

Op zoek naar het onbekende…

Roy Vanstreels volgde Nick in zijn element.


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom 3 voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Onze eigen Michiel ging op pad met 010 legende Ricardo Koster om een kijkje te nemen in zijn visserij. Daarnaast laat Ricardo een aantal producten van Avid Carp zien en hebben de boys een leuke winactie voor je klaarstaan.

Goed nieuws! Joachim Stelma begint volgende week als redacteur bij KWO. In deze update stelt hij zich voor én deelt hij een baasachtige film van zijn visserij op De Lot.

Tijdens de kerstdagen hebben we weer een nieuwe KWO Podcast live gezet, dit keer met veelvanger Pieter van de Werfhorst en dat leverde een interessant gesprek op! Pieter draait inmiddels al zo’n 20 jaar mee in het karperwereldje. Ook hij is begonnen als broekie en inmiddels (parttime) werkzaam bij Strategy als productontwikkelaar en marketeer. Tijdens deze reis heeft hij veel mooie momenten meegemaakt en dat zorgt ervoor dat de podcast geen seconde saai is.

Pieter praat ronduit over zijn grote passie: het riviervissen in Frankrijk, maar ook het werken in de hengelsport, zijn andere job (met kinderen die wel wat extra support kunnen gebruiken) en ook zijn visserij in Nederland komt ruimschoots aan bod. Kortom, zak onderuit en geniet van deze kersverse KWO Podcast van wederom een dik uur!

Speel je liever een video af of speelt de Soundcloud player niet goed af op je mobiel? Check dan de movie hieronder:


Timelapses uit heel Europa

Wauw, na het zien van deze video ga je nog meer houden van onze hobby! Karpervissen kan je op prachtige plekken brengen en de boys van het Nash team weten dat maar al te goed. Oli Davies en Carl & Alex Smith hebben altijd hun camera’s mee en de in deze video hebben ze een compilatie gemaakt van alle timelapses van 2018. Geniet mee van leipe sfeerbeelden uit Oostenrijk, Frankrijk, Slovenië en Engeland!

Voor meer gave video’s check je het Nash YouTube kanaal!


Topvangsten van afgelopen week

Doordat veel vissers genoten van een aantal vrije dagen werden er nog aardig wat rigs te water gelaten. Met de relatief gunstige luchtdruk en door het uitblijven van échte kou kwamen er toch nog wat mooie karpers op de kant. Een aantal pics die we afgelopen week in de mail gedropt kregen of voorbij zagen komen op Facebook:

Martijn Verweij en z’n maat sloten het jaar in stijl af!

Albertino Essers vierde kerst aan de waterkant met zijn maat Emil Molzer. Geblankt werd er niet en met deze winterbak kunnen de mannen terugkijken op een geslaagd einde van het jaar.

Dat er in Den Haag mooie karpers zwemmen bewijst Daniël Klerkx nogmaals met een toffe SKP rakker van de Haagse Kades!

In Slovenië is het een stuk kouder maar dat weerhoudt Gašper Nahtigal er niet van om te gaan vissen. Deze fantastische bijna volschub was afgelopen week het haasje. Good job!

Iets verder naar boven zagen jullie Mark Pansar met een 37kg spiegel, maar anno 2018 kan hij nog altijd genieten van kleinere karpers. Zeker als hij ze zelf heeft uitgezet!

“Schat, ik ben nog even vissen!” Daar kreeg Matthieu Everaert geen spijt van want hij strikte een zeer serieuze schub.

Na een jaar hard werken viste Opperbaas Peter van der Star nog een week in Frankrijk. Op een lastig openbaar water pakte hij nog enkele mooie exemplaren, waaronder deze schub.

Niels van Vooren dropte deze gave foto van vorig jaar nog een keer op sociale media, het nogmaals delen meer dan waard. #HoHoHo


Darrell Peck vangt Engelse 50+ schub!

Darrell aan het woord: Het is onvoorstelbaar hoe snel 2018 weer voorbij is gevlogen en wat er allemaal is gebeurt. Het ene moment was ik in januari aan het schrapen voor een 20-ponder en nu zitten we alweer op het randje van het nieuwe jaar! 2018 was een gaaf jaar waarin de eerste bijzondere (lees: grote) vis kwam tijdens een shoot voor Thinking Tackle in maart, van een groot openbaar water dichtbij Lyon.

Het was een geweldig jaar voor Darrell met veel grote karpers!

Sinds die tijd ben ik enorm veel aan het vissen geweest, zowel voor Korda als voor mijn eigen visserij. In april was ik aan het filmen voor een Masterclass in Baden Hall, in mei ving ik die 64 pond zware monstervis op Orient.

Twee monstervissen van Orient en Bayeswater…

…vormen twee hoogtepunten van Darrell’s 2018!

Het hoogtepunt van mijn visjaar was toch wel dat ik mijn eerste UK vijftiger schub wist te vangen op het bikkelharde water Bayes. Deze schub gaat door het leven met de naam Coconut en was me tijdens tientallen eerdere sessies ontgliopt.. Benieuwd naar het verhaal achter de Coconut? Check dan de mini documentaire die ik maakte over deze superschub:


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu bijna drie jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter dit concept en wat je kunt verwachten. Wekelijks publiceren we minimaal drie updates waaronder flink wat video’s. De afgelopen week konden members wederom een aantal toffe artikelen bekijken:

2018 was een schitterend jaar met veel mooie artikelen en video’s op de Community. In dit overzicht blikken we terug op de tofste updates van de afgelopen 12 maanden.

Een video die je MOET bekijken is deze KWO Stories van Mark Pansar. Vol passie vertelt hij over zijn allergrootste karper ooit: De Mohikaan (ruim 37kg).


Terugblik op het seizoen van Lesley Adamzek

2018 was voor Lesley Adamzek een druk en bizar jaar. Niet alleen trad hij toe tot het Korda team, want fanatiek als hij is wist hij mogelijkheden te creëren voor diverse sessies in binnen en buitenland. Diverse keren trok hij daarbij gelijk de aandacht met mooie en soms haast bizarre vangsten. Om 2018 in stijl af te sluiten vroegen we hem naar enkele hoogtepunten van zijn jaar:

Bizarre kop

Lesley vertelt: Voor de zoveelste keer controleer ik mijn agenda om tijd voor het vissen vrij te maken. Praktisch gezien is het mogelijk, maar theoretisch gezien niet gewenst. Sinds ik gestart ben met studeren naast mijn werk is ‘vissen’ toch wel een relatief begrip geworden, althans dat dacht ik! In april ging ik met mijn vismaat naar Frankrijk. Met een paar dagen voor de boeg gingen we opzoek naar plezier en wat enkele vangsten. Een slome aanbeet, een dansend koordje en een flinke val in het water leidde naar het scheppen van een gepantserde vis.

Wat een kop!

De kop van deze vis was abnormaal te noemen!

Het is welletjes geweest!

Mijn liefde voor groot water is immens. Ze krijgt me altijd weer terug om mijn uren te delen met de natuur. Met gemengde gevoelens kijk ik weer naar mogelijkheden in mijn agenda. PRIK! Met vijf dagen voor de boeg begaf ik me weer aan groot water. De een-na-laatste dag heeft ervoor gezorgd dat mijn jaar met één vangst slaagde. Ze is massief, oud en vrij van blessures. Mijn tweede vijftiger van het seizoen… “Nu is het wel welletjes geweest!”, zei ik tegen mezelf.

Een schitterende spiegel van een groot water.

80 centimeter

Mijn werk- en studiejaar werd succesvol afgerond. Tijdens de enorme hitte van afgelopen zomer, temperaturen van ruim vijfendertig graden, besloot ik om een paar weken alleen door Frankrijk te toeren. Daarbij werd Italië ook even bezocht. Op veel wateren was het watertemperatuur te hoog om een vis te vangen. Door een enorm gebrek aan zuurstof is het gewoonweg onverantwoord. Het was zoeken naar de geschikte wateren. Her en der ving ik mijn vissen en de laatste week van mijn toer werd toch een feit, want de tijd vliegt als je het naar je zin hebt. Een ander water met een andere aanpak… Op het koudste moment van de dag, net voor zonsopkomst, werd er scherp gevist op 80 centimeter water. Een grofgebouwde spiegel van 27 kilo wist niet te ontkomen. Om nog maar te zwijgen over een spiegel van ruim 25 kilo die me hartje liet sneller kloppen…

80 centimeter water bleek genoeg voor deze gigant!

Binnenlandse visserij

Ook in Nederland ben ik regelmatig aan het water geweest. Met een overdosis aan motivatie besloot ik om in Nederland korte visuren te maken. Met boeken, een laptop en een hoofdlampje op mijn voorhoofd geplaatst werkte ik aan mijn studie. Soms, heel soms, had ik wat geluk…

Ondanks de school- en werkdruk…

…2018 een prachtig visjaar!


#WINTERHERO van Korda: Sven Omloop

In de vorige KWO Boulevard konden jullie de tweede Winterhero van Korda zien. Inmiddels is ook de derde winnaar bekend. Sven Omloop, van harte gefeliciteerd! Ook deze visser krijgt een cadeau van Korda opgestuurd en maakt automatisch kans op de maandprijs in de vorm van een warm kledingpakket met coole items.

In een ware ‘urban’ setting wist Sven…

…enkele gave wintervissen te vangen.

Wil jij ook kans maken om Korda’s Winterhero van de week te worden? Blijf dan vooral foto’s insturen, want de gehele winter loopt deze actie door!

Wil jij kans maken op één van deze prijzen? Check hieronder hoe je meedoet!

Je kunt meedoen door je foto’s te uploaden op Facebook of Instagram, voorzien van de #WINTERHERO. Het Korda team kiest iedere week een winnaar uit. Succes!


Ijskoude kerstkarpers voor Wilco Gerrits

Iemand die een topjaar achter de rug heeft is de Eindhovense Wilco Gerrits. Je denkt waarschijnlijk “oh, wat heeft hij gevangen dan?”… Maar de karpers waren niet zijn mooiste vangst, dat was namelijk de geboorte van zijn dochtertje op 19 november. Ondanks de luier- en flessenverplichtingen kon Wilco het niet laten om op Eerste Kerstdag even een lokaal parkwater te bezoeken.

En de sessie ging niet zonder actie voorbij. Deze decemberbeauty viel afgelopen dinsdag voor zijn Originals boilies.

Op Tweede Kerstdag mocht WG nog een paar uurtjes het gezin verlaten en uiteraard koos deze rasvisser ervoor om weer naar zijn favoriete stekje te gaan.

Ook nu duurde het niet lang voordat de beetmelder tot leven kwam…

En dat leverde deze heerlijke wintervis op. Goed gedaan Wilco, geniet van de komende dagen en op naar een succesvol 2019!


Topfoto van de week:

De foto van de week komt dit keer uit eigen gelederen. Onze eigen MH was afgelopen week z’n foto’s in de KWO Redactie Dropbox aan het uploaden en daar zaten een paar mooie plaatjes bij. Mark en Michiel zijn namelijk net terug van een Franse trip waarbij het weer van 14 graden naar -6 graden ging. Geen optimale omstandigheden dus. Gelukkig heeft kou ook haar charmes en onderstaande plaat is eigenlijk exact hetzelfde, maar dan met een andere focus. Creatief gedaan!

Koud tentje…

…net als de rest van de gear!

Dat er deze nacht niets gevangen werd zal jullie waarschijnlijk niet verbazen 😉


Video: KWO op bezoek bij VISDEAL

Het is alweer 4 jaar geleden dat Michiel een bezoekje bracht aan Visdeal.nl. Het werd dus wel weer eens tijd om bij deze snel groeiende firma binnen te stappen. Visdeal heeft de afgelopen jaren een heuse metamorfose ondergaan en is anno 2018 actief in 6 landen en inmiddels hebben meer dan 360.000 vissers zich ingeschreven voor de nieuwsbrief! Jij nog niet? Regel het hierrr.

Het team anno 2018: een groep gemotiveerde vissers die voor jou klaarstaan!

Ondanks dat het aantal werknemers is verdriedubbeld en er dagelijks honderden pakketjes verstuurt worden is de kernactiviteit van Visdeal hetzelfde gebleven: de beste deals voor vissers regelen en aanbieden via hun website.

Het magazijntje is in 4 jaar verandert in een gigantisch pakhuis met duizenden producten.

Overigens is er in dit concept wél een wijziging te bespeuren. Eentje waarvan wij denken dat veel karpervissers het een positieve koers vinden. Visdeal is zich namelijk meer aan het richten op de topmerken. Denk aan Taska, Rod Hutchinson, Nash, Fox, Sonik en nog vele andere bekende firma’s! Meer weetjes en een tour door het bedrijf krijg je hieronder door het bekijken van de video!


Bonus: kijk nu GRATIS ‘Cassiën Diaries – De Terugblik’

Zoals je hierboven al in de KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 120 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Cassiën Diaries – De Terugblik is er daar eentje van. In dit achtste deel van de videoserie kijkt Mark samen met Michiel terug op deze vette reis én blikken de boys vooruit op de video’s die er aan gaan komen want DAMNNN… die worden echt #NEXTLEVEL! Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken  😉  Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl