KWO Boulevard – Vette runcompilatie en een BLINDDOEK challenge!

Favoriet Favoriet
KWO Boulevard – Vette runcompilatie en een BLINDDOEK challenge!

Door de lage luchtdruk en het wisselvallige weer van afgelopen week zaten de karpers op de meeste plekken volop in de vreetmodus. De nodige vangsten werden vastgelegd, wat weer zorgt voor een lekker gevulde KWO Boulevard. Deze week met o.a. een vette runcompilatie, een leuke bijdrage van Marco in ’t Hout, diverse gave vangsten en nog (veel) meer!


Hier word je blij van: RUNCOMPILATIE!

Speciaal voor de KWO Community hebben we de onderstaande runcompilatie in elkaar gezet. Geef toe: door die gillende beetmelders ben je meteen over je kater van gisterenavond heen toch?! Ben je benieuwd naar de resultaten van deze runs? En wil je graag nóg meer gave video’s bekijken? Meld je dan aan als Community member via de onderstaande link!

Klik hier om lid te worden


Carl en Alex – Blinddoek Challenge

In deze amusementvolle video van Carl en Alex hebben de mannen een hele bijzondere challenge te volbrengen. Ze moeten namelijk geblinddoekt proberen een vis te vangen! Dat MOET wel de nodige blunders op gaan leveren… Check de video hieronder!


KWO Community video

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een Pilaar & Hofman film bekijken. De Community video die afgelopen week het meest in het oog sprong is de video van Cypography, waarin Korda eigenaar Danny Fairbrass aan de tand wordt gevoeld. Hoe is het om Danny Fairbrass te zijn, en één van de grootste firma’s in de karpervisserij te runnen? Dat en meer zie je in deze video!

Klik op de afbeelding om het interview te bekijken!


Bak van de week

Iedere week komen er flink wat karpers op de mat. Sommige vangsten zijn echter extra bijzonder, waardoor ze de titel verdienen van ‘bak/vis van de week’! De vangst die deze week de titel heeft veroverd is de vis van Tom van Oosterhout. Op een Umami wafter van Dreambaits wist Tom namelijk zijn eerste veertiger van het jaar te vangen. Knap werk Tom!

De eerste veertiger van het jaar is altijd extra speciaal!


Op het einde komt alles goed – Marco in ’t Hout

Marco vertelt: Aan het einde van de ochtend stapte ik in de auto om mijn vismaat op te halen. Eerst even langs de hengelsportzaak en dan door naar het water! Tegen een uur of één zaten we te vissen, maar we besloten ook meteen weer te verkassen omdat ik met de drone een grote groep karpers had gespot.

Wat kan een drone toch handig zijn!

Helaas zaten de vissen niet in de aasmodus. ’s Avonds werd mijn vismaat afgezet op het water waar hij ging nachtvissen. Ik sliep thuis en zou de volgende ochtend weer aanschuiven. Er gebeurde ’s nachts niets en na het ontbijt voegde ik me weer bij mijn vismaat.

Na de nacht gaan ook Marco’s lijnen weer te water!

Door met de drone boven de stek te vliegen konden we de hengels perfect neerleggen. Vier hengels in het midden, eentje tegen de plompenbladeren en eentje als stalkhengel onder een boom bij de rietkraag. De middag verliep stil en de moed zakte ons in de schoenen… Tijdens het bakken van wat hamburgers kregen we een vage aanbeet op de stalkhengel. Eugh, vast een brasem!

Eugh, vast een brasem!

Mijn vismaat pakte de hengel op en al snel bleek het om een karper te gaan! Heel even dachten we het dat het onze targetvis (een koi) was, maar het bleek toch om een andere te gaan. Toen we met de vis op de stek kwamen liep de volgende hengel af. Althans: we kregen opnieuw een brasem-achtige aanbeet.

Uiteindelijk bleek het gelukkig niet om een brasem te gaan!

Nu was het mijn beurt! Tijdens de dril kon ik amper uitmaken of het om een karper of een brasem ging, tot de vis vlak voor de kant was. Uiteindelijk bleek de vis toch nog 10 kilo te wegen en de vis van mijn maat woog 11 kilo. We hebben snel een andere maat gebeld om wat foto’s te maken en te helpen met het poseren.

Zo zie je maar: op het einde komt alles goed!

Terwijl ik dit schrijf zie ik dat de vis die ik ving mijn eigen targetvis was. Hoe mooi kan het zijn!


Solo trip in Frankrijk – Deel 2 – Jelmer Simmes

Na het gave eerste deel van zijn solo trip heeft Jelmer Simmes, a.k.a. TwinCarpNL, nu het tweede deel van zijn trip geupload. Voor deze video kun je echt even met je voetjes omhoog: je ziet namelijk ruim 70 minuten aan kromme hengels, runs, brute omgevingen én gave vissen. Kortom: deze video mag je niet missen!


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom drie voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

In dit artikel vertelt rasavonturier Pablo Swennen over een gaaf avontuur op de rivier, waarbij hij zelfs zijn PB wist te verbreken!

Check in dit artikel een gave fotodump van de voorjaarssessie in de Alpen van Roy Martens en Jeroen van der Eerden!

In dit leerzame artikel vertelt Kevin Diederen met welke hoofdlijn hij kiest en waar hij zijn keuze op baseert. Je hoofdlijn is immers enorm belangrijk!


Gave vangsten van het Pro Line team

Afgelopen week ontvingen we weer een tof mailtje van de mannen van Pro Line met daarin een aantal gave vangsten die op de V-Activator boilie werden gedaan!

Rick Oomen wist niet één…

…maar twee brute vissen te landen!

Ook bij Niels van Vooren was het #doubletrouble. Deze twee vissen vielen voor de V-Activator van 12mm!


Tip van de week: haken

Gaan jullie komende week nog richting de waterkant? Lees dan snel verder, want we hebben weer een hele nuttige tip voor je klaarstaan. De tip van deze week komt van de hand van Pieter van de Werfhorst. In het onderstaande stukje geeft Pieter namelijk zijn kijk op het gebruik van haken. Groot of klein? En wat voor type? Enorm leerzaam, dus we laten Pieter snel aan het woord!

Pieter heeft al flink wat vissen gevangen in zijn leven, dus van deze man kun je wel wat aannemen! 😉

Pieter: Ik kan niet kiezen voor één haak, maar wel voor twee haken. Er zijn in principe namelijk twee soorten haken die ik in heel Europa gebruik, en het liefste neem ik van beide haken twee maten mee. De eerste haak die altijd in mijn uitrusting zit is de Gamakatsu Super Hook in maat vier en maat zes.

Ik kan niet kiezen voor één haak, maar wel voor twee haken.

Deze haak is een heerlijke allround haak. Een rechte punt, goede drileigenschappen, redelijk agressief, scherp genoeg en hij blijft ook goed scherp. Je kunt er prima meerdere vissen mee vangen! Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik zelf m’n haken vrij snel vervang. Ik gebruik liever een haak meer en dat ik een vis meer vang, dan dat ik bezuinig op die paar centen van een haak.

Over het algemeen kan Pieter met twee haaktypes overal uit de voeten!

De tweede haak die ik altijd bij me heb ik de Gamakatsu Super Snag, wederom in maat vier en maat zes. De Super Snag is de ultieme sleurhaak. Er is in mijn ogen geen betere obstakelhaak verkrijgbaar op de markt. Ik zou dit ook zeggen als ik niet verbonden was aan dit merk! Je kunt zoveel druk zetten op deze haak zonder dat hij buigt of dat hij schade toebrengt aan de vis, dat is echt ongelofelijk. Vandaar dat dit echt mijn obstakelfavoriet is!

Haken die niet zo snel prikken, verleng ik met een line aligner.

Het is niet zo’n hele snelle prikker, dus ik verleng de haaksteel altijd met een medium line aligner om hem toch nog enigszins agressief te laten prikken. Het steeltje is kort, de bocht is breed en de punt staat naar binnen. Met deze haak kun je echt rossen 2.0! Met de Super Hook kun je ook wel redelijk obstakelvissen, maar voor het echte sleurwerk moet de Super Hook toch z’n meerdere erkennen in de Super Snag.

“De Super Snag is de ultieme sleurhaak!”

Heel soms wil ik nog wel eens een Super Hook maatje acht aan m’n lijn knopen, maar dat is alleen als ik met een pennetje of een enkel tijgernootje vis. Normaal gesproken gebruik ik echt alleen vier en zes. In mijn situatie is dit altijd en overal de perfecte keuze!


Topvangsten van afgelopen week

Ondanks de winterse condities zagen we zo links en rechts dat er tóch nog gevist en gevangen wordt. Het strikken van een karper is momenteel niet eenvoudig, maar toch hebben we weer een mooie verzameling platen voor jullie klaarstaan. Benieuwd welke fanatieke vissers afgelopen week enkele mooie vangsten deelden? Scroll dan snel verder!

Martijn Verweij wist deze oude karakterspiegel te vangen op zijn favoriete KGB boilies.

Sjacco Wesbeek vond deze foto het delen waard. Daar kunnen wij ons ook in vinden Sjacco, gave vis!

Gijs Wijnholts kwam van alles tegen op weg naar deze gigant! Binnenkort lees je er meer over op de Community.

Ben Scholten kreeg deze brute donkere schub op de mat!

David Vandevelde genoot volop van het vissen met zijn dochtertje!

Het loopt goed door…

…bij Bram Nijs!

Denny van der Plas is de laatste weken lekker bezig!

Jelmer van Wanrooy wist zijn eerste veertiger van Nederlandse bodem te landen!

Af en toe moest Danny Manuela even op zijn tanden bijten…

…maar uiteindelijk wist hij 9 vissen te vangen in de Portugese Algarve!

Johannes Schenk kreeg deze gave 15.5 kilo schub op de mat.

Frank van Dooren maakte deze gave foto van zijn vangst!

Damn, wat een brute vis is deze 18.5 kilo zware Nederlandse schub van Martijn van den Bongard!

We sluiten de reeks af met deze supervette rijen van Samir. Wat een plaatje!


Superhandig: de Navionics WebApp

Op de website van Roofmeister werd afgelopen week een interessante video gedeeld, die ook voor ons karpervissers handig kan zijn. Wellicht kennen sommigen het al, maar via de Navionics WebApp kun je van nagenoeg alle wateren* in Nederland allerlei nuttige informatie vinden, zoals de dieptes, eilanden, boeien en ga zo maar door. Ook kun je de afstand meten tussen twee punten, zodat je bijvoorbeeld kunt vinden hoe ver uit de kant de ondiepe zone zich bevind. De informatie is misschien niet overal even betrouwbaar, maar je kunt de webapp gratis gebruiken dus ach, dan mag er ook een foutje in zitten toch?

Als je op dit type wateren vist, waar begin je dan? De WebApp helpt je zoeke naar startpunten! Foto: Dominic Schaafsma

Met name de grootwatervissers kunnen hier hun voordeel mee doen: welke zones van het water zijn ondieper? En waar loopt precies de vaargeul? Check de video hieronder over uitleg over de basisfuncties, en probeer het tooltje zelf maar eens uit, klik HIER!

*Let op: de wateren op de WebApp zijn voornamelijk wateren waar bootverkeer gebruik van kan maken. Over de meeste andere wateren, zoals kleine afgesloten meren, is geen informatie te vinden via de WebApp.


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu drie jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Een stukje hierboven zag je al welke video de Members afgelopen vrijdag konden bekijken maar daarnaast hebben we ook de volgende artikelen gepubliceerd:

Koffie: de één drinkt het in alle soorten en maten, maar bij anderen ligt het wat gevoeliger en moet de koffie ook écht goed zijn. In dit artikel vertelt Joachim Stelma samen met zijn broer hoe je goede koffie zet aan de waterkant!

In het zevende deel van “I LOVE BIG CARP” vertelt Jelle Eshuis welke rigs hij gebruikt in zijn jacht naar gigantische karpers, én laat hij zien hoe je ze kunt knopen!


Oppervlakte vissen met de mannen van Fox

Het vissen aan de oppervlakte is iets wat voor veel vissers nog vrij onbekend is en slechts zelden wordt gedaan. Toch kun je aan de oppervlakte flink wat succes boeken, zoals de mannen van het Fox team bewijzen in de onderstaande video! We volgen Lee ‘Mozza’ Morris, Ian Chillcott en de altijd gezellige Mark Pitchers in deze video van meer dan een uur lang. Je ziet live aanbeten, spannende drills en een aantal serieus toffe vangsten van alledrie de vissers!


Topfoto van de week

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een foto zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een plaat van Jay Wilms. Jay schoot afgelopen week een bijzondere foto vanuit een niet alledaagse hoek: de bovenkant! Wat vinden jullie? Best gaaf om een vis vanaf de bovenkant te zien toch?

Vanaf de bovenkant is vaak goed te zien met wat voor kaliber vis je te maken hebt!


Bonus: kijk nu GRATIS ‘Pilaar & Hofman – The Kickoff’

Zoals je hierboven al in de KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 200 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Pilaar & Hofman – The Kickoff is er daar eentje van. MP & MH trekken in deze video de Alpen in op jacht naar (hele vroege) voorjaarsbakken!

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken  😉  Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl