ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

KWO Boulevard – Vissen op de Schelde, back to the 80’s en mega karpers in Frankrijk!

Favoriet Favoriet
KWO Boulevard – Vissen op de Schelde, back to the 80’s en mega karpers in Frankrijk!

Yesss, we hebben weer een kersverse KWO Boulevard voor jullie klaarstaan. In deze editie check je onder andere het meerrecord van De Koperen Plas, een meeneemverbod in België, vissen op de schelde, XXL karpers in Frankrijk en nog veel meer!


Mega karpers in Frankrijk met de mannen van Carplevel!

Onze eigen Robin Bulters reisde samen met Stefan Rietveld af naar het Franse land om daar de vistrip van de mannen van Carplevel vast te leggen. Naast een interview met de eigenaar van deze Belgische speciaalzaak zit deze video ramvol met MEGA karpers tot over de 25 kilo. Enjoy!


Twee beauty’s, één water!

Gunther Poelmans vertelt: Wat een markante vis! Net geen 25 kilo en twee maanden later vang ik haar opnieuw, maar dan meer dan vier kilo zwaarder en bijna 30 kilo. Althans, dat heb ik twee of drie jaar lang gedacht. Uiteindelijk bleken het broer en zus te zijn en dus toch twee verschillende. Wie verwacht dat je twee van zulke exemplaren hebt zwemmen op hetzelfde water!?

Wat een ‘bakbeest’ zeg!

KWO Community video – Stelma’s Quest #1

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een toffe Community film bekijken. De Community video die afgelopen week het meest in het oog sprong is het eerste deel van Stelma’s Quest!

Door de jaren heen hebben Joachim en Chris ongekend veel mooie avonturen mogen meemaken.

Het duo Joachim en Chris kennen jullie vast nog wel. Deze twee strijders hebben veel mooie avonturen meegemaakt op de Franse rivieren en in deel 1 van STELMA’S QUEST blikt Joachim terug op de meest bizarre sessies. 51 minuten kijkplezier voor je klaar! Bekijk de trailer hieronder of klik HIER voor de volledige movie.


Bak van de week: Puntgave schub!

Iedere week komen er flink wat karpers op de mat. Sommige vangsten zijn echter extra bijzonder, waardoor ze de titel verdienen van ‘bak/vis van de week’! De vangst die deze week de titel heeft veroverd is deze puntgave schub van Marco van der Plas. Perfecter worden ze haast niet! 😉

Het najaar verloopt soepeltjes voor Marco van der Plas!

Totaal meeneemverbod van karper op openbare wateren in België

Afgelopen winter behaalde het VBK een prachtige mijlpaal, eentje die door de komst van Covid-19 ondersneeuwde. Onterecht, want laat dit wel degelijk een mijlpaal zijn! In het meest recente Vlaams Uitvoeringsbesluit van Wet op Riviervisserij geniet de karper een volledige bescherming op openbare wateren. Dat betekent concreet dat karpers legaal meenemen op openbare wateren verleden tijd is! #CatchAndRelease

*** EEN MIJLPAAL – TOTAAL MEENEEMVERBOD VAN KARPER OP OPENBARE WATEREN ***Het VBK pleit al jaren voor een totaal…

Posted by Vereniging van Belgische Karpervissers vzw on Saturday, November 7, 2020

De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er drie voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Vis jij de komende tijd nog lekker door? Lees dan snel deze update waarin wij drie tips geven voor het vinden van een topstek in het (late) najaar!
In deze update check je de eerste video van ‘Op jacht naar een nieuwe record’ van Timo Mud!
Hoe jij het regenseizoen trotseert lees je in deze update!

Meerrecord op De Koperen Plas!

Ondanks de moeilijke omstandigheden in een herfstachtige midweek, is Berry er in geslaagd om de vis die hoog op zijn verlanglijstje stond, eindelijk te strikken. Dat zijn targetvis een nieuw topgewicht had, was voor iedereen een verrassing. Maar dat het zelfs om een nieuw meerrecord ging, dat is helemaal FANTASTISCH. Het hele verhaal achter deze vangst check je hierrr!

Met 28,4 KILO draagt deze bak de titel van ‘meerrecord’ voor De Koperen Plas!

KWO Early Black Friday super sale

Yesss KWO’ers, dit weekend is onze early Black Friday sale van start gegaan. Zo scoor je nu tijdelijk onze topitems met fikse kortingen vanaf 30%! Benieuwd naar alle items die je nu met fikse korting scoort? Dat check je in de KWO Webshop!

Deze KWO Community ’98 Hoodie scoor je nu met maar liefst 35% korting!

Een Nachtje Doen met Chris de Clercq

Met de serie ‘Een Nachtje Doen’ volgt het team van Fox Chris de Clercq tijdens verschillende avonturen. In alweer de veertiende aflevering gaat Chris op pad op de Schelde. Een prachtige rivier die de afgelopen maanden een fel besproken onderwerp was. Een grote vervuiling zorgde namelijk voor massale vissterfte!

Door een vervuiling vond een massale vissterfte plaats op de Schelde!

De lokale vissers twijfelden geen seconde en bundelden hun krachten om zoveel mogelijk vissen te redden. Tijdens deze sessie wist Chris enkele prachtige vissen te vangen en kan zo dus bevestigen dat de ‘locals’ erin slaagden om een hoop mooie vissen te redden. Je checkt het avontuur hieronder!


Stichting ‘Gratis Weggeefhoek Hengelsport Spullen’ (GWHS) knalt lekker door!

Kennen jullie stichting GWHS al? Deze stichting is erop gericht om mensen die minder te besteden hebben en die vissen als hobby hebben te ondersteunen. GWHS verloot vismateriaal aan de mensen uit deze groep, zodat ook zij weer kunnen gaan vissen. De stichting is ontstaan vanuit een vriendengroep van acht sportvissers en wordt inmiddels ondersteunt door verschillende vrijwilligers. Het hele jaar door worden er gewonnen pakketten gestuurd door heel Nederland en België naar de gelukkigen!

Inmiddels heeft stichting GWHS al verschillende mensen blij gemaakt!

De stichting GWHS draait volledig op sponsoring van particulieren en hengelsportzaken en ook jij kan je steentje bijdrage! Inmiddels hebben ze op de website een webshop waar je vanaf nu merchandise kunt kopen, waarvan een kleine marge naar de stichting gaat om hun doelen te verwezenlijken. Daarnaast is het ook mogelijk om een (kleine) gift te doen aan de stichting. Je leest er alles over op hun website!

Door het goede werk van GWHS kan Ronald Schouwenaar lekker gaan roofvissen met zijn gewonnen pakket!

Topvangsten van afgelopen week

Sommigen hebben de hengels al netjes opgeborgen, maar vele andere zitten nog lekker aan de waterkant. Afgelopen week waren het dan ook de ideale omstandigheden om nog even een mooie vis te landen. Scroll snel verder om erachter te komen welke strijders afgelopen week nog succesvol waren!

Het vangstenrijtje trappen we deze week af met deze dikke plaat van Casper van Amsterdam!
Pim Verlaan wist een serie mooie najaarsvangsten op de mat te krijgen met deze als topplaat!
Rick Oomen met een prachtige oude spiegel!
Deze zeer mooi beschubde spiegel kwam tijdens een dubbelrun voor Henk-Jan Beens!
Timmy Verheyen met een nieuw PB!
Een heerlijke bak van een spiegel voor Wesley Scholte!
Arjan Ouwehand met een puntgave schub in najaarskleuren!
Teun Ponjee met een najaarsbeauty!
Toen Zlaten deze prijs kwam afgeven bij Tom Schruijer (@dutchcarpcouple op Insta) stond Tom gewoon te drillen en die dril resulteerde in deze prachtige vis!

TBT van de week: Back to the 80’s!

Regelmatig droppen karpervissers een #TBT op Facebook of Instagram. Voor degene die deze afkorting niet kennen, het staat voor ‘Throwback Thursday’: een terugblik op een mooi moment in het verleden welke op donderdag gedeeld wordt. Deze week hebben wij gekozen voor deze ruim dertig jaar oude plaat van Roelof Schut!

Dat is nog eens een #TBT toe zeg! Lekker matje hoor Roelof 😉

Unboxing met Mark Hofman: de KWO Najaarsbox 2020!

De KWO Najaarsbox van 2020 is een feit! Er zijn weinig dingen ‘gewoon’ dit jaar en deze Najaarsbox is dat ook zeker niet: ruim €100 aan topproducten zitten in de box en voor minder dan de helft kan de box al voor jou zijn. Dusss, wacht niet langer en bestel ‘m snel! Benieuwd wat je allemaal kunt verwachten in de KWO Najaarsbox? Check dan de unboxing video van Mark hieronder!


Target en Nederlands PB spiegel

Sander van Duinen-kaars vertelt: Dat ik een geweldig jaar bij elkaar heb gevist was mij wel duidelijk geworden. Na het eerdere succes op een andere plas, had ik mijzelf drie nachten de tijd gegeven om mijn laatste target te vangen. Het plan was om in drie weken tijd drie losse nachten te vissen en iedere keer het talud op het wijd consequent te voorzien van een stevige maaltijd monster crab boilies van Martin SB. 

Het plan was in ieder geval gemaakt!

De eerste sessie verliep prima en met een prachtige dertiger had ik niets te klagen. De tweede sessie ving ik eerst een kleine spiegel en rond half zes in de ochtend liep er nog een hengel af. Een harde dril vanuit de boot volgde en een grote witte schim verraadde dat het om een grote spiegelķarper ging. Op het moment dat de vis uit de diepte komt schep ik hem meteen de eerste poging. Eenmaal op de kant zag ik pas dat ik ook mijn laatste target van het jaar in het net heb weten te krijgen, want hier lag een nieuw Nederlands PB spiegel in het net! Wat een vis, wat een jaar en met een dikke kus liet ik het prachtige dier weer zwemmen!

Wat een prachtige spiegel Sander, gefeliciteerd!

De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu drie jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Een stukje hierboven zag je al welke video de Members afgelopen vrijdag konden bekijken maar daarnaast hebben we ook de volgende artikelen gepubliceerd:

Soms zit het mee en soms zit het tegen. Deze keer zat het in ieder geval flink mee voor Ricardo Koster, want in zijn nieuwe blog lees je hoe hij een Frans stuwmeer kraakt!
Na het grandioze succes op Welly moest Darrell weer flink aan de bak. Nieuwe kansen op een nieuw water, zou hij ook hier succesvol zijn..?

Meer vis vangen op een betaalwater?

Van tips over aas en rigs tot aan uitgebreide onderwaterbeelden van een betaalwater: in het Community onderwerp ‘Betaalwater‘ vind je ALLES wat je moet weten om jouw volgende BTW-trip tot een succes te maken. Nieuwsgierig geworden? Bekijk ‘m HIER op de KWO Community!

Thijs en Michiel maakte een reeks leerzame onderwater video’s op een betaalwater, die je in de topic Betaalwater kunt terugvinden!

Insta finest top 3

Instagram, het Social Media kanaal dat bij de meeste van jullie niet meer weg te denken is. Vele uren worden er gespendeerd aan het bekijken en liken van de beste platen. Scrol snel verder voor de drie tofste platen die wij de afgelopen week tegen kwamen op Instagram!


Nederlands record snoek 2.0

Yess KWO’ers, deze keer niet de topkarper van Nederland, maar een evenaring van het Nederlands record snoek! Op het kanaal van Roofmeister zagen wij het geweldige nieuws voorbij komen dat Daan en Bart (@pikepiratesbelgium op Insta) deze monstersnoek wisten te vangen. Voor het hele verhaal en de hele plaat van deze metersnoek klik je op de afbeelding hieronder!

Met 138 centimeter is dit toch wel een heus monster zeg!

Topfoto: Action in the city!

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een foto zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor dikke plaat van Boudewijn Margadant (@boudewijn_boustails op Insta)!


Bonus: kijk nu GRATIS ‘Van de Alpen naar de Balkan #1’

Zoals je hierboven al kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 200 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en ‘Van de Alpen naar de Balkan #1’ is een van de best bekeken video’s. Na jarenlang vol plezier in de Alpen te hebben gevist waren Mark en Michiel toe aan een nieuwe uitdaging. Na een laatste Alpentrip wachtte een nieuw avontuur: een kraakhelder bergmeer in Slovenië. Nooit eerder bezochten ze de Balkan en in deze film volgen jullie de mannen op de voet in hun jacht naar de grote karpers die huizen op het 220 hectare grote water…

Bekijk hier het eerste deel waarin Mark en Michiel voor de aller, allerlaatste keer de Alpen in trekken. Ze worden geconfronteerd met winterse omstandigheden maar desondanks doen de mannen er alles aan om een aantal winterparels te strikken!

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken  😉  Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is kwo-membership-button.jpg

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl