ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

KWO Boulevard – Volop wintervissen en de keerzijde van het milde weer!

Favoriet Favoriet
KWO Boulevard – Volop wintervissen en de keerzijde van het milde weer!

Door wederom een milde week qua temperatuur blijven de vangsten lekker doorstromen en daar worden we natuurlijk bijzonder vrolijk van! Echter heeft de warmte ook nadelen, zoals je verderop in de Boulevard kunt lezen. Deze week check je o.a. een toffe video van Martijn Verweij, ‘carpy carnaval, een supervette bak van de week, het ultieme alternatieve aas en nog (veel) meer!

Wie van jullie gooide afgelopen week al een hengeltje uit? Foto: Maik Roeleveld


Carpy Carnaval

Oefff, het jaarlijkse carnaval lijkt een beetje in het water te vallen. Zowel vandaag als morgen staat er regen en wind op de agenda. Sterkte aan alle carnavalsstrijders! Maarten van Halderen en z’n maten van Carnavalsvereniging De Leo’s laten zich echter niet tegenhouden door een beetje regen. Met hun gave ‘carpy’ carnavalswagen zetten ze het lokale dorp ongetwijfeld op hun kop!

Creatieve Carnavals Strijders!


Duch River Vibes – Martijn Verweij

Jullie zagen deze fanatieke visser al bovenaan de Boulevard staan, maar naast die gave foto heeft Martijn nog meer voor ons in petto! Afgelopen week dropte hij namelijk een toffe video op zijn YouTube-kanaal, waarin hij ons een kijkje geeft in zijn visserij op de Nederlandse rivier. Naast gave sfeerbeelden zien we ook diverse (hele) fraaie vissen voorbij komen, dus deze video mag je niet missen!


LAATSTE KANS: Bestel de Limited Edition KWO x TX STEEL Watch

Het einde komt in zicht: je hebt nog maar tot maandag 11 maart om de KWO x TX STEEL Limited Edition Watch te bestellen! Dit horloge wordt speciaal ter ere van KWO’s 20 jarige bestaan ontwikkeld en is dus custom made en one-of-a-kind. Na 11 maart is het horloge NOOIT meer te bestellen, dus klik snel op de button hieronder om jezelf te verzekeren van dit vette horloge!

Bestel het horloge hier

Na de PRE-ORDER gaan de custom horloges in productie en worden ze eind mei/begin juni 2019 uitgeleverd. Pak dus nog snel je kans om dit supervette horloge te scoren!

 

Nu live: Pilaar & Hofman in Tsjernobyl!

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een Pilaar & Hofman film bekijken. De Community video die afgelopen week het meest in het oog sprong is het nieuwe ‘Tsjernobyl’ avontuur van onze eigen Pilaar & Hofman!

Wat? Tsjernobyl? Zijn jullie niet goed wijs?

Die vraag hebben Pilaar & Hofman vaak gekregen toen ze aan hun vismaten vertelden dat er een roadtrip naar Tsjernobyl op het programma stond. Dat het een bijzondere reis zou worden stond dan ook vanaf het prille begin vast! Eind oktober vond de trip plaats en het zal jullie niet verbazen dat dit avontuur weer compleet anders verliep dan vooraf gepland. Check hier alvast de trailer:

Meteen de hele film kijken? Klik dan hierrr: https://karperwereld.nl/pilaar-hofman-strijden-in-tsjernobyl/


Bak van de week: Überspiegel van Lennard

Iedere week komen er flink wat karpers op de mat. Sommige vangsten zijn echter extra bijzonder, waardoor ze de titel verdienen van ‘bak/vis van de week’! De vangst die deze week de titel heeft veroverd is de vis van Lennard Hakkesteegt‎ die we afgelopen week op Facebook voorbij zagen komen. Lennard moest twee nachtjes geduld hebben tot hij een aanbeet kreeg, maar de vis die na de dril boven water kwam kan niet anders worden omschreven dan een klomp met goud!

Damn, wat een plaatje van een vis!


Trailer Masterclass DAGSESSIES – Kevin Diederen

Boemmmm! Na een jaar wachten is het aanstaande maandag dan eindelijk zo ver: dan gaat het eerste deel van de Nederlandstalige Masterclass live! In totaal trakteren de Korda boys op drie (hele) gave video’s en in de eerste movie kunnen jullie Kevin Diederen volgen die uitlegt waarom dagvissen zo leuk én effectief is. Check hier alvast de trailer en vergeet niet om morgen om 15:00 uur in te tunen op de Korda website: http://nl.korda.co.uk/


AUTUMN VIBES – The Movie

Pieter van de Werfhorst, Koen Koops en Saron Debets (bekend van Grade, SAGA en Pole Position) bevissen een heldere zandafgraving en dit keer wordt er ook gefilmd met behulp van een onderwatercamera. Uiteraard wordt er gevist en gevangen met het Pole Position Central Shocker System en de nieuwe CS Safety Leadclip. Het resultaat is verbluffend: een film met prachtige (sfeer) beelden, actie en live commentaar. Kortom, een movie die je niet mag missen!

Eén ding is zeker: het bekijken van deze video is állesbehalve saai!

Check de movie hieronder:


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom drie voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Mathieu Morel, Franse vismaat van Joachim en secretaresse bij Lot of Carp, vertelt over zijn ‘Zoektocht naar de Graal’!

Wil het nog niet helemaal lukken in deze tijd van het jaar? Lees dan dit artikel van Freek Elbers, bomvol tips en tricks voor de koude periode!

Een paar weken terug viste onze eigen Pilaar met Maurice Keulen, die Michiel de fijne kneepjes van het feedervissen leerde! Check de video hieronder:


LET OP: Extra kans op teken door vroege warmte

Afgelopen week zagen we een artikel in het AD voorbij komen, waarbij werd gewaarschuwd voor een verhoogde kans op teken door de (veel te) hoge temperaturen voor deze tijd van het jaar. Het aantal meldingen van tekenbeten loopt al op, waarschuwt de Natuurkalender van Wageningen University.

Dit zijn dus wel de laatste beestjes die je tegen wil komen tijdens het vissen!

Om zeker te weten of de teken er écht in februari al waren, gingen deskundigen met sleepnetten het bos in. Uiteindelijk werden daarbij 81 exemplaren geteld, wat uitzonderlijk is voor februari. Normaal gesproken worden dit soort aantallen pas begin mei aangetroffen. Kortom: loop je lichaam even zorgvuldig na als je in de natuur bent geweest, want van een tekenbeet kun je behoorlijk ziek worden!

Wees extra scherp op tekenbeten als je erop uit trekt om te vissen!


Wintersucces voor Davy Meulenberg

Davy vertelt: Laat in de avond kom ik aan bij het water. De temperatuur ligt rond het vriespunt en er is verder geen andere visser te bekennen. De winter heeft zo toch nog een voordeel! Snel maak ik twee hengels gereed, beide voorzien van een ronnie rig. Eén hengel wordt in de kom gepositioneerd, de andere gaat richting het wijd, op een diepte van 3.5 meter. Het water is behoorlijk taai, vooral in de winterperiode, dus het vertrouwen is niet zo hoog.

Davy’s lage vertrouwen bleek deze sessie onterecht te zijn!

’s Nachts word ik een aantal keer wakker en besef me dat dit een blank gaat worden, totdat ik vroeg in de ochtend gewekt wordt door een aantal piepen die overgaan tot een volle fluiter. Heerlijk! Bij het oppakken van de hengel word ik positief verrast. De vis vecht behoorlijk voor de tijd van het jaar en geeft zich niet zomaar gewonnen!

De vis geeft zich niet zomaar gewonnen!

Na een minuut of 15 mag ik dan eindelijk mijn net onder deze schub schuiven en een klein vreugdekreetje kan ik niet bedwingen. De vis wordt op de gevoelige plaat gezet, waarna hij snel weer zijn rondjes mag zwemmen. Na een bak koffie worden snel de spullen ingepakt en ga ik tevreden naar huis!

Deze taaie wintersessie weet Davy met een glimlach af te sluiten 🙂


Tip van de week: blijf in beweging!

Gaan jullie komende week nog richting de waterkant? Lees dan snel verder, want we hebben weer een hele nuttige tip voor je klaarstaan! De tip van de week luidt dit keer als volgt: blijf in beweging. En nee, daarmee bedoelen we niet dat je ervoor moet zorgen dat je geen kou vat (al is dat wel een bijkomend voordeel 😉 ).

Je moet vissen waar de vis zit!

Het idee achter dit advies is als volgt: door de relatief lage watertemperaturen is de vis nog niet zo actief aan het rondzwemmen als in de zomer en het najaar. Het is in deze periode dus belangrijk om te vissen waar de vis zit, omdat ze (op een aantal uitzonderingen na) geen honderden meters gaan zwemmen om je haakaas te zoeken. Heb je na twee uur nog geen actie gehad, probeer het dan eens op een ander plekje. Kortom: blijf in beweging!

Een paar uur geen beet? VERKASSEN!


Topvangsten van afgelopen week

Door de relatief milde temperaturen van afgelopen week zagen we dat er zo links en rechts al gevist en gevangen wordt. Het strikken van een karper is momenteel nog niet eenvoudig, maar toch hebben we weer een mooie verzameling platen voor jullie klaarstaan. Benieuwd welke fanatieke vissers afgelopen week enkele mooie vangsten deelden? Scroll dan snel verder!

Mark Pansar en Kjell Wuyts beleefden een zéér succesvolle start van maart: met lage veertiger en een hoge dertiger scoorden ze een baasachtige brace!

Denny van der Plas bezocht afgelopen week de Bosbaan in Amsterdam…

…waar hij volop genoot van het februarizonnetje!

Ondanks dat de Bosbaan niets opleverde, wist Denny al eerder vorige week dit fraaie exemplaar op de mat te krijgen!

Gerald van Mechgelen wist zijn eerste vis van 2019 te scheppen, en het was meteen een bijzonder fraai exemplaar!

Tijdens het wandelen maakte David Keller deze fantastische foto schieten! #observeren2.0

Over observeren gesproken: deze man heeft geen drone nodig om zijn vissen te spotten! 😉

Melwin Roosje wist in het DONKER deze rijen te vangen op de korst…

…en deed hetzelfde kunstje de volgende dag nog eens over! #ongelofelijk

Ook Sander van der Pasch kan zijn eerste vis van het jaar bijschrijven. Deze fraaie schub kwam op de mat!

Erik van Cuyten Boilies wist deze Nederlandse wintervijftiger te vangen. Hoe bruut is dat?!

Wim van Waardhuizen werd gewekt door zijn eerste vis van het jaar: deze fraaie rijen!

Ook op de Nederlandse rivier beginnen de vissen trek te krijgen…

…zo bewijst Tobi Schroder!

Jeroen van Gils wist ondanks de hoge luchtdruk toch een aantal aanbeten te forceren!

Speciaal om de reeks af te sluiten: deze heerlijke plaat 🙂


55 nieuwe vissen op Timmy’s Lake

Afgelopen week kwam er goed nieuws van onze zuiderburen! Op het Belgische domein van De Karperhoeve werd op Timmy’s Lake een uitzetting gedaan van maar liefst 55 nieuwe vissen. Deze vissen zijn afkomstig van een privéwater dat in de buurt ligt van De Karperhoeve, en zijn nog nooit gevangen geweest. Een extra reden om een keertje te vissen op Timmy’s Lake dus! Check hieronder een drietal vissen die werden uitgezet:

Wauw! Vissen zoals deze…

…zijn natuurlijk altijd welkom op de onthaakmat!

Ook deze brute schub behoort sinds kort tot één van de bewoners van Timmy’s Lake.

Wil jij het in 2019 ook een keertje proberen op Timmy’s Lake. Wacht dan niet te lang met boeken, het water is namelijk erg populair! Klik hierrr voor meer informatie.


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu drie jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Een stukje hierboven zag je al welke video de Members afgelopen vrijdag konden bekijken maar daarnaast hebben we ook de volgende artikelen gepubliceerd:

In alweer het zevende deel van On The Move met Mike Thille verkassen de mannen naar een nieuw water!

In dit artikel blikt Mark Pansar terug op een aantal succesvolle winterse sessies, waarbij ook zijn tactiek, aas en rigs aan bod komen!

Welk item is voor Darrell Peck onmisbaar in zijn visser? En wat is zijn favoriete hoofdlijn? Je leest het in dit tweede deel van zijn interview!


Alternatiever dan alternatief aas

Afgelopen week kwamen we de onderstaande foto tegen op Facebook. We kennen allemaal het concept van ‘alternatief aas’ inmiddels wel, maar dit gaat volgens ons toch nog nét een stapje verder. Wat denken jullie, zouden de karpers hiervoor vallen? 😉

Dat ziet er zeker smakelijk uit, toch?


Topfoto: Zonsopkomst van Steve Reynald

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een foto zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een plaat van Steve Reynald. We zagen zijn foto voorbij komen op het Instagram account van Carpology, waar hij werd overladen met positieve reacties. Check zijn foto hieronder:

Deze foto schetst wel het ultieme beeld van deze tijd van het jaar. Koud, maar wel heel mooi!


Bonus: kijk nu GRATIS ‘Pilaar & Hofman – The Kickoff’

Zoals je hierboven al in de KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 200 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Pilaar & Hofman – The Kickoff is er daar eentje van. MP & MH trekken in deze video de Alpen in op jacht naar (hele vroege) voorjaarsbakken!

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken  😉  Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl