KWO Boulevard – Warmste week OOIT!

Favoriet Favoriet
KWO Boulevard – Warmste week OOIT!

Het was afgelopen week onvoorstelbaar warm: het ene na het andere hitterecord werd verbroken! Niet bepaald ideaal visweer, maar tóch hebben we weer de nodige nieuwtjes weten te verzamelen. Deze week check je o.a. een Duits visavontuur, riviervissen op de Lot, een video van het DWFishingTeam en nog (veel) meer!

Er staan weer de nodige nieuwtjes voor je klaar, waaronder een Frans avontuur op de rivier de Lot!

Brute rijenkarper voor de DWFishingTeam mannen

Vissen in de zomer op een dressuurwater valt niet altijd mee, maar de mannen van het DWFishingTeam vielen kort geleden met hun neus in de boter! Er kwam namelijk een hele bijzondere vis op de kant… Hoe de vis werd gevangen check je hieronder!


Pole Position, Grade en Saga

Jullie zijn vast bekend met het merk Strategy. Een merk dat al jaren onder de vlag van Spro prachtige karperproducten maakt met een unieke prijs/kwaliteit verhouding! Twee à drie jaar geleden wilden de mannen echter drie high-end merken toevoegen, en dat zijn inmiddels drie op zichzelf staande merken geworden. POLE POSITION, GRADE en SAGA.

Saron, Koen en Pieter zijn trots op de drie nieuwe merken die zij vertegenwoordigen!

De visie achter deze drie ‘high end’ merken wordt nader toegelicht door Pieter van de Werfhorst, Koen Koops en Saron Debets in de onderstaande video!


KWO Community video

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een Pilaar & Hofman film bekijken. De Community video die afgelopen week het meest in het oog sprong is het eerste deel van Pilaar en Ossie on Tour. In deze spectaculaire video proberen de mannen de sessie van 2018 te overtreffen. Zou het ze lukken? Bekijk de video nu op de Community!

Klik op de afbeelding om de video te bekijken!

Hulp uit een onverwachte hoek

Richard van den Broek werd afgelopen week verrast door hulp van zijn vrienden. In de hitte was het beslist niet vervelend dat je werk overgenomen wordt! Daarna was het tijd om heerlijk te ontspannen. Check de leuke foto’s hieronder:

Een boilie aan de naald rijgen ga je toch niet zelf doen?!
Het onderlijntje wordt zorgvuldig klaargemaakt.
Ook voor deze gele rakkers…
…was het flink zwoegen in de hitte!
Er wordt geen half werk verricht: ook de tweede onderlijn wordt voor Richard klaargemaakt!
Dit keer wordt de hair voorzien van een Vitella pop-up.
Ook het voer wordt bereid: halve boilies geven natuurlijk extra attractie!
Nog even de lijnspanning checken…
…en daarna is het wachten op de eerste run!

Zo kom je je tijd wel door. Super leuk gedaan Richard!


Bak van de week: Jorn Driessen

Iedere week komen er flink wat karpers op de mat. Sommige vangsten zijn echter extra bijzonder, waardoor ze de titel verdienen van ‘bak/vis van de week’! De vangst die deze week de titel heeft veroverd is de vis van Jorn Driessen. Jorn mailde ons afgelopen week met een hele gave vis die hij wist te vangen op zijn thuiswater, namelijk de rivier de Maas! Deze megabrute spiegel ging nét niet over de 20 kilo heen, maar met 19.1 kilo heeft Jorn weinig te klagen 🙂

OEF wat een dikke bak. Gefeliciteerd met de vangst Jorn!

Match fishing – Karper challenge met Herwin Kwint

Herwin krijgt weer een nieuwe challenge voor zijn kiezen! Dit keer gaat de challenge over het vissen op karper. Benieuwd hoe Herwin het er vanaf brengt? Bekijk dan nu de onderstaande video!


Pim en Dennis brengen een bezoek aan Duitsland

Vorige week zijn Pioneer Baits mannen Pim Starreveld en Dennis Groot voor drie nachten afgereisd naar Duitsland, waar ze op een water waren uitgenodigd door hun Duitse vismaat Daniel.

Het zou een onvergetelijke sessie worden!

Naast een zeer geslaagd weekendje op het gebied van gezelligheid, werden er ook ruim 30 karpers gevangen! De nieuwe Going Nutz boilie van Pioneerbaits, die vanaf NU leverbaar is, zette het water goed op zijn kop.

De Going Nutz boilie maakte zijn naam waar: het werd een gekkenhuis!

Het werd een vrij gewoon beeld: de Nederlanders stonden met een kromme hengel en de Duitse locals stonden met een verrekijker het schouwspel nauwlettend in de gaten te houden. Gelukkig had Dennis ‘Grande’ nog wat visitekaartjes in de knip en voor sommigen zelfs een handje bollen, om de nieuwsgierige ‘concullegae’ tevreden te houden 😉

Als je andere vissers steeds ziet vangen…
…word je natuurlijk vanzelf een beetje jaloers!
Het standaard beeld van de sessie: volle bak kromme hengels!

Leuk detail is dat op dit water geen (voer)boot gebruikt mag worden, waardoor we genoodzaakt waren om te voeren met een werppijp. In het begin kwamen de eenden op de in het water vallende boilies af om er zo veel mogelijk uit de oppervlakte te pakken. Niet veel later werden de eenden weggejaagd door graskarpers die zeer agressief de boilies uit de oppervlakte van het water letterlijk aan het aanvallen waren! Hoeveel boilies hebben daadwerkelijk de stekken op zes tot elf meter water bereikt?!

Al snel kregen de graskarpers de overhand ten opzichte van de eenden.

Met een speciale oppervlakte dobber, in combinatie met een Going Nutz Wafter aan de hair, wisten we binnen enkele minuten meerdere graskarpers te haken aan de oppervlakte. Toch een zeer leuke vis om tussendoor te vangen op deze manier, vonden wij!

Dit soort vissen als bijvangst zorgde voor de nodige spektakel!

Tijdens de sessie heeft ook de videocamera flink staan draaien. Hieronder zie je het eindresultaat: Carpfishing in Germany with the Going Nutz boilies!


Kanaalvissen op karper – Tips en Tricks

In de onderstaande video gaat Ernesto samen met Richard een dagje vissen op het kanaal. De omstandigheden zijn zeker niet ideaal, maar toch weet Ernesto een aantal vissen te haken en aangezien de mannen run om run vissen is het plezier er niet minder om. In deze video worden heerlijke sfeerbeelden afgewisseld met tips en tricks over het vissen op het kanaal!


Kris Pauwels bezoekt het Franse land

Kris vertelt: Mijn laatste Frankrijk-trip verliep behoorlijk zwaar. De karpers deden zich veelal tegoed met natuurlijk voedsel en besloten tot overmaat van ramp halverwege de week ook nog eens een nachtje te gaan paaien.

De week verliep niet zonder tegenslag…
…maar Kris wist toch enkele gave vissen te vangen!

Toch wist ik uiteindelijk een aantal vissen over het netkoord te trekken, waaronder zelfs een schub uit de top van het bestand!

OEF! Een mega bak zoals deze doet alle teleurstelling snel vergeten!

Wat is er mooier dan met het gezin op vakantie te zijn, en toch nog een visje te haken?!

Het was een taaie, maar zeer geslaagde week zo met het gezin!

De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom drie voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Check in dit artikel de favoriete rig van Beer Keunen: de Slip R-Rig!
In alweer het derde deel van PUUR knalt Bas van de Werff maar liefst 1.800 kilometer door Frankrijk voor het nodige avontuur!
Overweeg jij om met de zig aan de slag te gaan? Lees dan zéker dit artikel van Ernesto Kamminga!

Topweek voor het Pro Line team

De afgelopen week kregen we flink wat vangsten van het Pro Line team te zien. De mannen zijn goed bezig! Met name de V-Activator boilie deed het de afgelopen tijd erg goed. Check hieronder een aantal pics die we doorgestuurd kregen:

Niels Vandelee kreeg deze puntgave schub op bezoek.
Niels van Vooren heeft waarschijnlijk de mooiste uit de reeks gevangen!
Joris Kusters kreeg in Frankrijk…
…een aantal gave vissen op de mat!
Ook dit bizarre apparaat kwam voorbij!
Ook Teun Ponjee wist in Frankrijk succes te boeken.
Mario Vandewestero boekte dubbel succes op de V-Activator boilie.
Niet alleen een spiegel, maar ook deze gave schub kwam bij Mario in het net!
De V-Activator was ook bij Rick Oomen succesvol…
…hij wist namelijk een tweetal beauties te vangen!

KWO Prijswinnaars bij Lot Experience

Jan Paul was de winnaar van één van de hoofdprijzen uit de grote KWO Winactie. Samen met zijn vismaat Arjen hebben zij een brute week gevist vanuit één van de drie boten van Lot Experience.

Aan het weer kon het in ieder geval niet liggen!

Het was lekker warm bij aankomst en de vangsten erg goed de laatste weken. Dit bleek ook meteen het geval en op de eerste stek was het gelijk raak! Drie runs en nog een week te gaan.

Het was al snel raak bij de mannen!

Wouter had een mooi plan samengesteld, verdeeld over drie stuwstukken. Op elke plek wisten de mannen actie te forceren en ze sloten de week af met meer dan 20 vissen! Lekker!

Het werd een topweek voor de mannen…
…met meerdere fraaie Lotvissen!
Ook deze dikke schub kwam bij Jan Paul op de mat!

Tip van de week

Aangezien het weer de afgelopen week bijna dagelijks het heetste (hehe) item in het nieuw was, draait de tip van deze week ook over extreme zomertemperaturen. Hoewel het inmiddels weer wat koeler is blijft het nog steeds vrij warm in de Benelux en ook de komende week worden er weer hoge temperaturen voorspeld.

De zomerperiode leent zich perfect om te vissen, mits je goed voorbereid op pad gaat!

Het vissen in hoge temperaturen vraagt (soms) om een andere aanpak, zoals het oppervlaktevissen, het vissen met zigs en ga zo maar door. Vergeet echter niet om in de zomermaanden ook aan jezelf te denken! Velen van ons herkennen het wel: je komt aan het water en het enige waar je aan denkt is vissen. Eten, drinken en bijvoorbeeld insmeren met zonnebrand zijn dingen die vaak vergeten worden. Onze tip van deze week: zorg dat je je tijdig insmeert met het warme zomerweer, en zorg dat je voldoende drinkt!

Door je goed in te smeren en voldoende te drinken kun je volop genieten van de zomermaanden. Foto: Stefan Grit.

Je kunt sneller last krijgen van de zon dan je denkt. Uitputting, vermoeidheid, zonnesteek en zelfs misselijkheid en overgeven kunnen gevolgen zijn van te lang in de zon zonder je in te smeren of genoeg te drinken. Let dus goed op jezelf, want hoe minder scherp je bent, hoe minder gemakkelijk je de karpers kunt vangen!

Als er iets belangrijk is tijdens het vissen, dan is het wel de gezondheid van de visser zelf! 😉

Topvangsten van afgelopen week

Het was de afgelopen week vrijwel overal extreem warm. Haast té warm om te vissen! Toch zagen we zo links en rechts nog wat vangsten voorbij komen en hebben we weer een lekkere verzameling vangst (en sfeer!)platen voor jullie klaarstaan. Check ze hieronder!

Alexander Zille wist deze brute spiegel uit de obstakels te houden!
Op het Instagram-account van Carl en Alex zagen we deze parel voorbij komen!
Richard de Jonge had een topnachtje, met onder andere deze schub!
In het kader van prachtige vissen scoort Ben van Geffen deze week de hoofdprijs.
Ben wist meerdere parels…
…aan de oppervlakte te strikken!
Frank van Dooren dropte deze gave plaat op Facebook.
Gui van der Hulst kreeg bezoek van deze gave schub tijdens het vissen op de camping!
Na lang blanken kreeg Jens Desmedt eindelijk loon naar werken!
Korda man Daniel Brunkmans bewees dat je ook in de extreme hitte aan de oppervlakte kunt vangen1
Marc Voosen doopte deze vis ‘Vertical Lin(ear)’. Kun jij zien waarom? 😉
Fox teammember Holly-Ellen
…wist een aantal gave vissen te vangen!
Oli Davies kreeg deze prachtspiegel op de kant.
Ook deze plaat van Oli vonden we het delen waard. Voor meer check je zijn Instagram!
Quentin Sauvage legde deze kogelronde spiegel haarfijn vast op de gevoelige plaat!
Altijd gaaf om zo met je dochters op de foto te kunnen. Het overkwam Quinten Schmitz!
Op de Instagrampagina van Carpology zagen we deze plaat van Richie Leat. Hard work pays off!
Samir deelde deze plaat van het terugzetten van een fraaie schub. Dit soort foto’s zijn altijd #genieten!
Over fanatiekelingen gesproken! Dit meisje, Sophie, heeft talloze gave vangen op haar Instagram staan en verdient dus zeker een plaatsje tussen deze vangsten!
Toby Coleman kreeg deze gave koi op de kant.
We sluiten de reeks af met deze heerlijke zomerplaat die we op de Instagram van Nash voorbij zagen komen!

De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu drie jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Een stukje hierboven zag je al welke video de Members afgelopen vrijdag konden bekijken maar daarnaast hebben we ook de volgende artikelen gepubliceerd:

Younes Gonzalez beschrijft in dit artikel hoe zijn nomadische visleven is ontstaan!
Wil jij weten hoe je je haken ultrascherp slijpt? Check dan deze KWO How To!
Davey is het volgende ‘slachtoffer’ in deze reeks interviews van onze eigen JB. Check nu de nieuwe KWO Podcast!

Topfoto: Quentin Ciesla

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een foto zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een plaat van Quentin Ciesla, die we op het Instagram account van Nash voorbij zagen komen. Meer zien van Quentin? Check dan zijn Instagram!

Damn, zo wil je wel wakker worden!

Bonus: kijk nu GRATIS ‘Belgische Monsterkarpers – Ian Thiels en Michiel Pilaar’

Zoals je hierboven al in de KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 200 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Belgische Monsterkarpers – Ian Thiels en Michiel Pilaar is er daar eentje van. Pilaar brengt een bezoekje aan deze Belgische legende die een flinke reputatie heeft opgebouwd!

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken  😉  Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl