ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

KWO Boulevard – Zwitserse recordkarper belandt in de keuken en een sneak peak van ‘de Rainbow Trip’!

Favoriet Favoriet
KWO Boulevard – Zwitserse recordkarper belandt in de keuken en een sneak peak van ‘de Rainbow Trip’!

Hoewel het volgens de kalender nog geen winter is, was het bij vlagen al bijzonder koud afgelopen week! Hoog tijd om voor de kachel te kruipen en de nieuwe KWO Boulevard te checken, met o.a. een bizarre recordkarper die in de keuken beland, winterse sfeerplaten, een gave sneak peak en nog (veel) meer!

Bijna winter, dus hoog tijd om de trukendoos open te trekken! Foto: Alan Blair

BIZAR: Zwitserse recordkarper beland in de keuken

Afgelopen week zagen we een opvallende (buitenlandse) Facebookpost voorbij komen met een karper van maar liefst 35.5 kilo en een ongelofelijke lengte van 119 (!) centimeter. Deze vis werd gevangen op de Murtensee in Zwitserland en volgens de auteur van de Facebookpost zou dit wel eens een nieuw Zwitsers karperrecord kunnen zijn! De afloop van het verhaal is echter triest, aangezien de visser de ‘catch & release’ methode niet heeft gehanteerd…

Over de lengte van de vis lijkt in ieder geval niet te zijn gelogen…
Aiii, geen fraai gezicht dit. Wel wordt duidelijk wat een #UNIT van een vis dit is geweest!

Karpervissen op de Lot #2 – Ruben Pels

Niet lang geleden konden jullie het eerste deel van het visavontuur van Ruben Pels op de Lot bekijken, en inmiddels is ook deel twee uitgebracht! Dit tweede deel zit werkelijk RAMVOL met actie, humor en een paar monsterlijke meervallen.

Wat zou er in dit tweede deel…
…allemaal gaan gebeuren?

Pas op het einde van het trip vielen de puzzelstukjes in elkaar, mede door het opbouwen van goede voerplekken. De strategie om tijgernoten en boilies in het najaar gescheiden te houden heeft de sessie gered! Check de video van bijna 50 minuten nu:

Nooit meer iets missen van de visserij van Ruben? Zorg dan dat je je abonneert op zijn YouTube-kanaal!


Sfeerplaten van Isaiah Epping

Vangstfoto’s ontvangen we vaak aan de lopende band, zeker in de warmere maanden van het jaar. Echter zijn er ook veel karpervissers die als hobby binnen hun hobby graag foto’s schieten die volop sfeer uitstralen. Isaiah is zo iemand, en stuurde ons afgelopen vier hele vette foto’s. Check ze hieronder!

Over sfeer gesproken… Deze foto straalt het gewoon uit!
Ook dit soort platen mogen er zijn. Krijgen jullie ook al zin om te vissen?
Wat een machtig beest in deze pose!
Een puntgave schub die een visdag kan doen slagen. Genieten 2.0!

KWO Community video

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een toffe Community film bekijken. De Community video die afgelopen week het meest in het oog sprong is de video van Michiel Pilaar en James ‘MESSI’ de Koker. Deze 98% look-a-like van de Argentijnse goaltjesdief is helemaal verslaafd aan het kanaalvissen in Wallonië en daar wil Pilaar natuurlijk wel meer over weten… Check de trailer hieronder en de volledige video HIER!


Bak van de week

Iedere week komen er flink wat karpers op de mat. Sommige vangsten zijn echter extra bijzonder, waardoor ze de titel verdienen van ‘bak/vis van de week’! De vangst die deze week de titel heeft veroverd is de vis van Lennart van Kooten. Jullie zagen de vis al in de header, maar deze Nederlandse wintervis heeft het speciale plekje als ‘bak van de week’ ook zeker verdient!

Wat een méga toffe foto. Petje af Lennart!

Karpervissen in Italië met Arjen Uitbeijerse

In deze video volgen we Arjen Uitbeijerse en een aantal van zijn vismaten tijdens hun sessie op Ghost Park in Italië. Na een natte en winderige start van de trip zitten de mannen volop de Italiaanse karpers!


Franse veertigers en een nieuw Nederlands PB voor Maarten van der Spoel

Maarten van der Spoel heeft een druk jaar achter de rug. Een verhuizing waar een hoop verbouwen bij kwam kijken werd gevolgd door een bevalling van een mooie dochter. Daarnaast ging Maarten ook nog eens onder het mes voor een dubbele handoperatie!

Ondanks de drukte werd er maximaal geschoven om vistijd vrij te maken!

De beperkte vrije tijd werd optimaal benut! Petje af Maarten.

Ondanks de drukte werd er natuurlijk maximaal geschoven om de benodigde vistijd vrij te kunnen maken en uiteindelijk bleek Maarten één van zijn mooiste jaren ooit te draaien. Een supersessie in Frankrijk en een nieuw PB uit eigen land waren toch wel de kers op de taart!

Wat een droomjaar! Check hieronder ook zeker de videocompilatie van Maarten’s visjaar.

De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom drie voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Mark van Rhee vist op niet alledaagse wateren, namelijk de St. Lawrence rivier in Canada! Lees in dit eerste deel hoe zijn visserij daar verloopt.
Bjorn Kolfschoten deelt in dit artikel vijf handige tips over effectief vissen in de winter. Een must-read voor de fanatieke (winter)vissers!

Sneak Peak: de Rainbow Trip – Robin Bulters en Marco Nap

Het zal jullie vast niet zijn ontgaan: afgelopen week zaten onze eigen Robin en Marco op het Franse Lac de Curton, a.k.a. Rainbow Lake! We kunnen alvast verklappen dat er een HELE gave video gaat komen van deze trip, met daarin niet alleen maar vangsten van Robin en Marco… Check hieronder alvast enkele pics:

Stuur Robin met een camera op pad en je weet zeker dat er vette platen worden geschoten!
Wat een sfeer… Het is en blijft toch een bijzonder water!
In de video gaan jullie ook beelden zien van Thomas Duncan Dunlop. Deze dude wist namelijk maar liefst ZES 30 KILO+ vissen te vangen in slechts tien dagen tijd!
Je kunt je wel voorstellen dat Thomas weinig droge kleding meer over had! 😉

MUST SEE: Wintervissen met Alan Blair

De mannen van Nash dropte afgelopen week een MEGA brute video op YouTube. Het idee om de Duitse fotograaf Thilo Schulze op te zoeken liep al snel uit de hand en een volledige wintercampagne was geboren! Check de video van ruim een half uur hieronder.

Een wintercampagne kan verrassende resultaten opleveren, zo bewijst Alan!
Het plan om Thilo op te zoeken liep al snel ‘uit de hand’…

Tip van de week: populaire wateren

Gaan jullie komende week nog richting de waterkant? Lees dan snel verder, want we hebben weer een hele nuttige tip voor je klaarstaan. De tip van de week luidt dit keer als volgt: probeer het eens op drukbeviste wateren!

In de koudere maanden zul je een stuk minder andere vissers tegenkomen! Foto: Roy Bergevoet

In deze periode van het jaar zullen de meeste vissers de huiskamer verkiezen boven de waterkant, dus op wateren waar het normaal gesproken flink druk is kan het nu juist heel rustig zijn!

In de koudere maanden is het op veel ‘circuitwateren’ vaak goed te doen qua drukte.

Bovendien worden wateren die veel bevist worden dat vaak niet voor niets… Er valt ongetwijfeld iets te halen! Met een strakke najaars- /wintercampagne kun jij ervoor zorgen dat je volop succes boekt.

Maximaal profiteren van de rust aan de waterkant! Foto: Dennis Willemsma

Topvangsten van afgelopen week

Hoewel het officieel nog geen winter is, leek het er haast wel op met de temperaturen van afgelopen week! Benieuwd welke fanatieke vissers er ondanks de koude en regenachtige weersomstandigheden op uit trokken om achter de karpers aan te jagen? Scroll dan snel verder!

Ondanks de kou trok Dennis de Wit er toch op uit en wist hij dit puntgave schubje te vangen #respect
Onze eigen Pim Grootnibbelink wist op een ijskoude dag samen met vismaat Bart twee fraaie schubs te landen!
Ook dit kleine visje was de pineut.
OEF, wat een gaaf prehistorisch monster voor Remond van Dijk is dit! Foto credits: Johannes van Herck.
Simon Crow wist deze Spaanse dame te vangen, met hele bijzondere lippen! 😉

Twee topvideo’s op Roofmeister

Op de website van Roofmeister zagen we afgelopen week weer twee toffe video’s voorbij komen. In de eerste video worden Tim Hakkert en Stein Honder geïntroduceerd als nieuwe Roofmeisters terwijl ze een avondje gaan vissen op roofbleien en snoekbaarzen. Uiteraard gebeurt dit met het nodige ‘vallen’ en opstaan! Check ‘m hierrrr.

Klik op de afbeelding om de video te bekijken!

De tweede video gaat over het Float Plus NK Bellyboaten. Ruim 40 vissers gingen de strijd aan voor deze prestigieuze titel, en waren tijdens de wedstrijd zo vriendelijk om de goedheiligman uit de brand te helpen. Sinterklaas was namelijk vastgelopen met zijn boot en kon wel wat hulp gebruiken! Check de video hier.


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu drie jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Een stukje hierboven zag je al welke video de Members afgelopen vrijdag konden bekijken maar daarnaast hebben we ook de volgende artikelen gepubliceerd:

In zijn blog ‘Wroeten in de Walen’ vertelt Chris de Clercq over een hattrick op het kanaal, nieuwe visgronden met vismaat Niels en een social op de zwaaikom!
De bekende ‘Brabo’s in the bush’ zijn dit keer ‘Brabo’s in the Air’! Met het vliegtuig gingen ze voor een bliksemsessie naar Frankrijk. Gekkenwerk, of geniaal…? Lees het nu!

Topfoto: Tjeert Kruijer

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een foto zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een gave foto die Tjeert Kruijer met zijn drone schoot. Kort geleden trok hij erop uit voor een ijskoude ochtendsessie, waar hij deze MEGA plaat schoot!

Holy f*ck! Over een winterse sfeerplaat gesproken…

Bonus: kijk nu GRATIS ‘On The Move #1 – Mike Thille’

Zoals je hierboven al in de KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 200 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en On The Move #1 – Mike Thille is er daar eentje van. In deze video volgen we Mike Thille en zijn vismaat Rick van de Graaf tijdens hun avonturen in Frankrijk!

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken 😉 Oja, je bent al member vanaf ?4,95 per maand!


Dat was ‘m: de KWO Boulevard van deze week! Wil je meer gave Boulevards zien? Klik dan HIER!

Tot volgende week!

KWO Redactie

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl