Word KWO member

KWO Culinair – Deel 3 – De 4 kazen tosti

Favoriet Favoriet

Whoop whoop, na deel 1 en deel 2 van KWO Culinair hebben we ook nog een smakelijk deel 3 voor jullie klaar staan. Elles is blijkbaar niet vies van een druiper want de gesmolten kaas doet haar het water in de mond lopen! Chef Lars geeft ook nog enkele tips hoe jij jouw culinaire skills naar een hoger level tilt en wie weet komt er volgende keer ook wel zo’n schone dame bij jou voorproeven 😉


Chef Lars vertelt: Ja ja Community Members, hier ben ik weer! Ik heb voor jullie de ULTIEME tosti bereid en heb dit proces samen met mijn mattie Kwinten op video vastgelegd. Jullie hebben al in de gaten dat dit niet zomaar een tosti is. Nee nee, het is een 4 kazen tosti waar zelfs een karper zijn lippen voor nat zou maken.

Elles probeert graag nieuwe dingen uit, ideaal voor de nieuwe gerechten van chef kok Lars!

Hoe zou de tosti in de smaak vallen? Check het in de video hieronder:

Extra kooktips van Chef Lars

Hopelijk hebben jullie genoten van dit derde deel en liep het water jullie in de mond (van de tosti bedoel ik dan hé!). Als extraatje heb ik hieronder nog wat tips opgeschreven die ik jullie wil meegeven. Wellicht handig voor jullie persoonlijke culinaire reis langs de waterkant  😉

Tip 1: Gele vlam uit je (benzine) brander?

De gele vlam die je soms uit je brander ziet is een teken van onvolledige verbranding. Dit gebeurd vaak wanneer je gewone benzine of wasbenzine gebruikt. In wasbenzine zitten veel schadelijke stoffen in tegenstelling tot de benzine van bijvoorbeeld Coleman. Deze ‘camping benzine’  is gezuiverd waardoor deze veel schoner, veiliger en gezonder is. Het gebruik hiervan is ondanks de prijs dus echt aan te bevelen! Wil je met je pannetje graag boven open vuur koken, maar deze niet volledig zwart geblakerd terugzien? Smeer dan eerst groene zeep onder de pan! Dit voorkomt dat de pan NDK gaat en na het koken is de zeep gemakkelijk van de pan te spoelen.

Benzine is vooral ideaal bij koude omstandigheden, wanneer propaangas bevriest.

Tip 2: Maak je eigen oven!

Kennen jullie Bear Grylls? Juist ja, die gast leeft van alles wat de natuur hem te bieden heeft! Ik ga jullie niet overtuigen om sprinkhanen te eten maar om het eten te garen graaft hij een kuil en maakt er een klein vuurtje in. Laat het vuurtje afzwakken en leg je in aluminium folie gewikkelde eten in de kuil. Dek de ‘oven’ af met takken een bladeren om de warmte binnen te houden. Na ongeveer een half uur is je eten warm en gegaard! Gooi de kuil altijd weer dicht met zand en ook je etensresten kunnen in de ‘oven’ achter blijven. Neem natuurlijk wel je afval mee naar huis!

Over Bear Grylls gesproken. Zijn 10 beste survival tips check je hierrrr. Oja, beter bekijk je de adviezen niet tijdens de lunch, want er komen enkele onsmakelijke foto’s in de update terug!

Tip 3: Vacumeer je vlees!

Vlees lang bewaren is vaak een probleem bij lange sessies, vooral in de zomer. Echter is de oplossing vrij eenvoudig. Sommige onder ons doen het al met aas, namelijk vacumeren! Vrijwel alle slagers hebben een vacumeermachine staan en als je vriendelijk vraagt of de beste man het vlees vacuum wil verpakken zal hij dit met plezier voor je doen. Vacuum verpakt vlees blijft in een koelbox dagenlang vers dus eet smakelijk volgende week in Frankrijk!

Eén ding is zeker… Dit wordt een baasachtige BBQ aan de waterkant!

Tip 4: De hele week lekker vers brood!

Brood of broodjes, vrijwel iedereen neemt het wel mee op een sessie naar het beloofde land. Uiteraard de broodjes uit de supermarkt, want daar moeten we toch zijn. Lekker makkelijk en goedkoop, maar na 2 dagen zijn die dingen niet meer te nassen! De oplossing is simpeler dan je denkt: Het bakkertje op de hoek! Haal daar eens een brood of broodjes je zal het verschil na een aantal dagen goed merken. Zelfs na 5 dagen smaakt dit brood nog prima. Dat hoef je bij brood uit de supermarkt niet te proberen, dan heb je er minimaal een krat Kronenbourg bij nodig! Nog een tip van de bakker: vikorn of waldkorn brood; super lekker en extra lang vers!

Bezoek de echte bakker voor een lekker Waldkorn brood!

Tip 5: Potje kruiden mee!

Je hebt in de video’s gezien dat koken aan de waterkant helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Een belangrijk onderdeel van mijn ‘kook uitrusting’ is een potje kruiden. Bij iedere supermarkt hebben ze tal van verschillende kruiden en zelfs combipotjes met meerdere kruiden. Gemakkelijk om mee te nemen en het geeft je gerecht net die finishing touch die Elles over de streep haalt om voor te proeven 😉

Upspicen die handel! Karpers zijn er ook niet vies van trouwens 😉

Tip 6: Gebruik de omgeving!

Je omgeving brengt vaak veel praktische oplossingen met zich mee. Als je vlak bij een riviertje staat kan je je frisdrank of wijn koelen door het in een plastic tas of netje in de rivier te hangen. Maar ook zonder rivier kan je je drankjes koelen door ‘s ochtends een gat in de grond de graven en goed af te dekken tegen de zon. Ook voor het koken met 1 gaspit biedt de natuur een hulpmiddel: steen! Als je pasta of rijst kookt met een schoongemaakte steen erbij in het water, dan houdt deze steen het water warm terwijl jij je vlees gaat bakken. Ideaal toch?!

Smakelijk en vang ze!

Hopelijk hebben jullie gesmikkeld van deze driedelig reeks en wie weet komen er nog meer spicy updates in de toekomst! Vergeet me ondertussen niet te volgen op instagram voor veel vernieuwende gerechten, vooral zoetigheid ;-)!

Met culinaire groet,

Chef Lars

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook