ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

KWO Fieldtest: De 100% waterdichte Korda DryKore Bedchair Cover

Korda bracht afgelopen jaar de DryKore range op de markt: een reeks producten die jou én je uitrusting 100% beschermen tegen slecht weersomstandigheden. Eén van de producten uit de reeks is de DryKore Bedchair Cover en in deze KWO Fieldtest vertelt Bert van de Bergh over zijn bevindingen met deze hoes!


Bert aan het woord: Sinds jaar en dag was ik tijdens de zomermaanden een fervent gebruiker van de Trakker Snooze Lite, een hele dunne en fijne slaapzak. Echter is deze al een poosje uit het assortiment en was de laatste aan vervanging toe. Ik was al anderhalf jaar op zoek naar een goede vervanger, maar kon geen geschikte kandidaat vinden.

De waterdichte eigenschap biedt heel wat mogelijkheden.

Toen kwam een paar maanden geleden ineens Marco van KWO met de vraag of ik interesse had om een fieldtest te schrijven voor de Korda DryKore bedchair cover, een schot in de roos!

Ontvangst

Ik ontving de bedchair cover in december. Dat is uiteraard niet direct een maand waarbij je aan een zomerslaapzak denkt. Gelukkig betreft het hier een cover en geen slaapzak. Tijdens een paar koude nachten besloot ik de cover alvast mee te nemen. De cover wordt geleverd inclusief een los te maken fleece voering. Deze heb ik er gelijk uit gehaald, want ik verwachtte niet dat ik die nodig zou hebben omdat ik ook een goede slaapzak bezit. Je kunt deze laag ook laten zitten om zo een extra isolerende laag aan je slaapzak toe te voegen tijdens hele koude nachten.

De cover heeft een los te maken fleece voering, voor extra warmte.

Dit was de juiste keuze, het was perfect vertoeven, niet te warm en niet te koud. Inclusief de bedchair cover is het niet nodig om extra kleding te dragen tijdens het slapen, wat je bewegingsvrijheid ten goede komt.

In de praktijk

Na deze nachten is er ’s nachts niet veel meer gevist door de avondklok. De stretcher bleef dus een poosje thuis staan en maakte plaats voor de stoel. In deze tijd heb ik de cover niet meer gebruikt. Aan het einde van de avondklokperiode heb ik mijzelf getrakteerd op een nieuwe stretcher en ik ben er inmiddels achter dat de Korda Drykore Bedchair Cover nu maximaal tot zijn recht komt. Het voordeel van een bedchair system is dat je de bovenkant van de slaapzak kan verwijderen, maar de onderkant aan de stretcher kan laten zitten.

Het ziet er in ieder geval comfortabel uit zo.

Hiermee voorkom je dat er kou van onderaf kan doordringen. Nu de temperaturen eindelijk weer stijgen, heb ik echt genot van de cover. Met nachttemperaturen boven de 10°C is het heerlijk om eronder te liggen. Onder deze omstandigheden komt de fleece voering goed tot zijn recht. Ik denk dat het inclusief voering comfortabel slaapt tot nachttemperaturen van ongeveer 16-18°C. Als de temperaturen nog verder toenemen volstaat alleen de enkele cover.

De cover is gemakkelijk aan je bedchair vast te klikken.

Mogelijkheden

Het voordeel van het DryKore materiaal is dat het 100% waterdicht is. Deze cover kan dus ook prima worden gebruikt zonder tent, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je ’s ochtends alles zeiknat hebt door een onverwachte regenbui. Ook kun je met je natte kleding op bed gaan zitten en hoef je je geen zorgen meer te maken om condens.

Zonder tent slapen is perfect te doen met de DryKore Cover.

De bedchair cover wordt aan de stretcher bevestigd door handige clips met verstelbare straps. Hierdoor zal de cover niet van de stretcher glijden als je tijdens je slaap een keer draait of wanneer je tijdens een run de cover van je afslaat. Er zijn vier clips aangebracht, aan de lange kanten aan beide uiteinden. Ik gebruik zelf alleen de onderste twee clips, omdat ik de cover volledig van me af sla en niet aan één zijde, hierdoor voorkom ik de kans dat ik één van de clips kapot maak. 

Er zijn vier clips op de cover, in elke hoek één.

Afwerking/ functionaliteit 

Zoals we van Korda gewend zijn brengen ze een product pas op de markt nadat het uitvoerig is getest en aangepast. Dat is ook in deze bedchair cover goed te merken. De voering wordt bevestigd doormiddel van één lange rits over driekwart van de omtrek van de cover. Aan de bovenkant wordt de cover afgesloten met drie stevige drukknoppen. Je hebt dus geen last van schuivende lagen.

De cover is gemaakt van kwaliteitsvol materiaal, maar dat zijn we gewend van Korda.

Midden op de bovenkant van de cover prijkt duidelijk maar niet opzichtig het welbekende brilletje. De bovenkant van de cover is van het waterdichte DryKore materiaal gemaakt.

Prijs versus kwaliteit

Prijzen variëren op internet zo’n beetje tussen de 115 en 130 euro. Hiermee is hij misschien niet de goedkoopste cover op de markt, maar door de afwerking, functionaliteit, veelzijdigheid en de gebruikte materialen, ben ik van mening dat deze cover elke euro dubbel en dwars waard is. Het kan gewoon heel het jaar door perfect gebruikt worden, zowel met als zonder slaapzak!

Voor Bert is de Drykore Cover een vaste waarde in zijn uitrusting geworden.

Voor -en nadelen

  • Enorm veelzijdig
  • Kwaliteitsvol
  • Gebruiksvriendelijk
  • Makkelijk schoon te maken
  • Duurzaam
  • Bovenste clips zijn (voor mij) overbodig
  • Niet iedereen betaalt dat bedrag voor een ‘deken’
Voor Bert is de cover inmiddels onmisbaar geworden!

Conclusie

Door de veelzijdigheid aan gebruiksopties past de Korda Drykore Bedchair Cover perfect in mijn visserij, die voornamelijk bestaat uit korte nachtjes. Doordat de cover licht van gewicht is (je hebt niet eens door dat je hem mee hebt), kan je hem gewoon tussen je stretcher laten zitten. Afhankelijk van de te verwachten (nacht)temperaturen kies je ervoor om de voering wel of niet mee te nemen.

Doordat je de cover gewoon tussen je bedchair stopt, heb je niet eens door dat je hem bij je hebt.

In de korte tijd dat ik de Korda Drykore bedchair cover heb getest, ben ik er erg over te spreken en zie ik volop mogelijkheden. Ik kan niet wachten tot ik ook de warme zomernachten kan bevissen en zal bekijken of de cover de ultieme comforttest doorstaat!

Een slachtoffer van een succesvol voorjaarsnachtje van Bert. 😉

Vang ze!

Bert van de Bergh


Meer informatie over de DryKore BedChair cover vind je op de website van Korda! De cover is bij verschillende webshops te verkrijgen.

Bekijk ook