ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

KWO Fieldtest: doorsta de koudste winternachten met de Trakker 365 Sleeping Bag

Favoriet Favoriet
KWO Fieldtest: doorsta de koudste winternachten met de Trakker 365 Sleeping Bag

De bikkels die de komende maanden de nachten willen doorbrengen aan de waterkant weten als geen ander dat een goede slaapzak een MUST HAVE is. Het Engelse merk Trakker Products heeft diverse slaapzakken in haar assortiment en in het najaar van 2018 kwam eentje daarvan binnen op het KWO kantoor: de 365 Sleeping Bag!

Om de koude winternachten te doorstaan is een warme slaapzak een dikke prio.

Onze eigen Michiel Pilaar was er als de kippen bij om de slaapzak te claimen en inmiddels is hij een visnachtje of 50 verder. Tijd om het eindoordeel te geven over deze slaapzak van Trakker.

365 nachten per jaar warm?

Michiel aan het woord: Dat Trakker de term ‘365’ in de productnaam heeft verwerkt getuigt van een portie zelfvertrouwen. Want we mogen er vanuit gaan dat de boys van Trakker van mening zijn dat de slaapzak warm genoeg is voor alle 365 dagen per jaar.

Uiteraard wordt de slaapzak geleverd in een compressiezak zodat je ‘em compact mee kunt nemen. Echter: de meeste van ons zullen de slaapzak tussen de strechter vouwen.

Na de slaapzak een jaar in gebruik te hebben gehad kan ik zeggen dat het een topproduct is en toch zeker 355 van de 365 dagen (beter gezegd: nachten) te gebruiken is. De nachten waarin het kouder is dan 5 á 6 graden onder nul zou ik adviseren om een extra cover (ook verkrijgbaar bij Trakker) te gebruiken óf om in een tentje te gaan liggen.

Nu ik er over nadenk ben ik waarschijnlijk de enige sukkel die zonder tent of paraplu bij -4 buiten gaat liggen. Onderstaand filmpje is geschoten na een nacht waarin het dus 4 graden vroor.

Het ijs nestelde zich gedurende de nacht op het Aquatexx materiaal van de buitenste laag van de 365 Sleeping Bag maar inmiddels wist ik dat dat geen probleem was: het materiaal is immers vochtafstotend en kan bij vochtig weer gebruikt worden. Ook een klein regenbuitje is geen probleem: de druppels schud je zo van je slaapzak af.

Afijn, terug naar het nachtje onder de sterren: Mijn bovenlichaam en benen bleven prima op temperatuur in de 365 Sleeping Bag. Toen er eenmaal een laag ijs op de slaapzak zat kreeg ik wel wat koudere voeten maar een tweede paar sokken verhielp deze klacht gelukkig snel.

Conclusie: Als je de koude winternachten zonder tent wilt doorstaan is de 365 Sleeping Bag een prima partner in crime. Echter, als het -10 is… dan is een extra cover meenemen een slim plan. Wellicht is een nóg slimmer idee dat je gewoon thuis bij de kachel blijft en zo bonuspunten scoort bij je vriendin of vriend 😉

Overige specs

Uiteraard is de voornaamste taak van een slaapzak: zorgen dat je lichaam warm blijft. Echter, een slaapzak met een adviesprijs van zo’n €220,- moet natuurlijk wel wat meer presteren dan enkel je body in leven houden… Hieronder enkele specs die me zeer bevielen:

  • De slaapzak bestaat uit meerdere lagen zodat je in kunt spelen op de buitentemperatuur. De 365 is een slaapzak onder de noemer ‘3 tot 5 seizoenen’, en als je de binnenste lagen er uit ritst blijft er een slaapzak over die ik heb gebruikt van mei tot en met september.
  • De binnenvoering van de slaapzak is heerlijk zacht en voelt comfortabeler dan de dekens die je thuis op je bed hebt liggen. Waarom zou je überhaupt nog thuis slapen? 😉
De 365 bestaat eigenlijk uit 2 slaapzakken. Rits de extra warme ‘binnenslaapzak’ er uit en je houdt een slaapzak over voor het voorjaar en de zomer. Oja, je kunt er uiteraard ook een bijpassend Trakker kussentje bijkopen 😉
  • We blijven nog even bij het ‘binnenwerk’, want langs de rits is er een strook stof genaaid (aan de binnenzijde uiteraard) waardoor eventuele kou niet via de rits naar buiten lekt, erg slim!
  • De ritsen zelf: FANTASTISCH! Het dichtritsen gaat als een zonnetje (de rits ‘hapt’ amper in de stof) en bij een aanbeet ‘vliegt’ de rits open als je goed kracht zet. Daarnaast heb ik nog geen handvatjes van de ritsen afgetrokken, iets dat bij vorige slaapzakken regelmatig gebeurde…
Een recente najaarsvis voor MP.

Specs die voor mij minder van belang zijn, maar ik voor de volledigheid toch even wil benoemen:

  • Je kunt de slaapzak perfect ‘vastketenen’ aan je stretcher. Zowel aan Trakker bedchairs als bedden van andere merken. Aan zowel het voeteneind als de hoofdzijde zit een flap om de slaapzak met je bedchair te connecten. Ook zitten er 2 straps aan de slaapzak die je via de onderzijde van de stretcher in elkaar klikt.
  • Mocht je de slaapzak NIET tussen je bedchair vervoeren, dan kun je de meegeleverde compressiezak gebruiken om een compact pakketje te genereren.
  • De slaapzak weegt 6,3 kilo. Dit is voor een slaapzak best veel, MAAR dit komt simpelweg door de lagen stof. En ik til liever een kilo slaapzak méér mee dan dat ik het ’s nachts koud heb 😉

Al met al is de Trakker 365 Sleeping Bag een kompaan geworden die ik het afgelopen jaar met veel plezier en vooral comfort heb gebruikt. Ben jij op zoek naar een slaapzak met een goede prijs-kwaliteit verhouding? Bezoek dan een Trakker dealer en kruip zelf eens in de 365. Uiteraard kun je ook op Carp Zwolle langsgaan op de Trakker stand en daar zelf een oordeel vellen! Ik wens je alvast een goede nachtrust toe 😉

In de natuur slapen is heerlijk, maar neem zeker een goede slaapzak mee zodat je jezelf geen zorgen hoeft te maken over kou!

Check hieronder nog een video over de 365 Sleeping Bag:

Voor meer informatie over de producten van trakker surf je naar https://trakkerproducts.co.uk/ en volg je Trakker op Instagram en YouTube.

Michiel Pilaar

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl