ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

KWO Fieldtest: Eerste indrukken van de Korda Compac Rugzak – KWO Team

Favoriet Favoriet
KWO Fieldtest: Eerste indrukken van de Korda Compac Rugzak – KWO Team

Korda bracht kort geleden de Compac Luggage op de markt en ook op ons kantoor kwam een pakketje aan met daarin de Compac Rugzak. Inmiddels hebben diverse KWO’ers er al gebruik van gemaakt en in deze update lees je onze eerste bevindingen!


Het KWO Team aan het woord: Bomvolle tackleboxen, twintig potjes pop-ups en een hele berg lood… Wij karpervissers nemen vaak veel te veel mee naar de waterkant! Wat dan een onmisbaar stukje uitrusting wordt, is een fatsoenlijke tas. De afgelopen weken hebben we deze tas uitvoerig getest en in deze fieldtest delen we onze bevindingen. Lees dus snel verder!

Deze tas werd de laatste weken nauwkeurig onder de loep genomen!

Design

Zoals de naam eigenlijk al zegt gaat het hier om een nieuwe rugzak van Korda. Dit is één van de vele nieuwe aanwinsten in het luggage gamma van deze Engelse gigant. Als we het design beter bekijken, dan zie je in eerste instantie een traditionele, groene rugzak. Pas van dichtbij zie je dat Korda hard heeft gewerkt aan een aantal slimme features.

“Van dichtbij zie je enkele slimme features.”

Zo zitten er vijf grote vakken aan de zijkant van de Compac Rugzak, die allemaal perfect te combineren zijn met andere Korda luggage items. Het grote vak op de voorkant is bijvoorbeeld perfect voor je tacklebox en aan de zijkant kun je kleine pouches kwijt. Eventueel kun je zelfs met de gespen aan de bovenkant een kleine onthaakmat bevestigen. Super handig!

Aan de zijkanten kan je perfect nog enkele pouches kwijt.

Wel moeten we hieraan toevoegen dat de tas daardoor best kan gaan doorhangen. Zeker als je een pouch met bijvoorbeeld loodjes aan de zijkant stopt, dan is het gewicht gewoon niet optimaal verdeeld. In de praktijk zal de tas hierdoor kunnen omvallen of zit het minder comfortabel op je rug.

Let goed op de gewichtsverdeling van je rugzak!

Comfort

Nu we het toch over comfort hebben: hier kunnen we eigenlijk niet over klagen. Het draagsysteem van de tas is namelijk van een hoogwaardig niveau. Er zit een comfortabele voering op de achterkant van de rugzak en het draagharnas is aan vele kanten te verstellen. Ideaal voor als je een flink eind naar je stek moet wandelen!

Hij zit lekker op je rug, waardoor je makkelijk een flink eind kunt lopen.

Totaalplaatje

Een tas echt beoordelen op kwaliteit doe je natuurlijk door er maandenlang mee te vissen. Iets dat wij zeker gaan doen, want de tas is tijdens een aantal korte sessies erg in de smaak gevallen bij meerdere boys op kantoor. Hoewel het niet per se een extreem grote rugzak is, zijn wij nooit ruimte tekortgekomen. Mede door de handige vakken aan de zijkant blijft het hoofdcompartiment vaak vrij voor bijvoorbeeld je camera, eten en drinken. Iets dat ons zeker bevalt! 

De vele vakken aan de zijkant zorgen ervoor dat je nog veel ruimte hebt in het hoofdcompartiment.

De ritsen en naden zijn nog niet kapot gegaan en sluiten zelfs met zand en modder nog perfect. Wellicht verandert dit na een paar maanden, maar de eerste indruk is in ieder geval dat Korda de lat erg hoog heeft gelegd!  

Ook in ruigere omstandigheden bleven de ritsen hun werk doen.

Pluspunten

  • Veel zijvakken
  • Comfortabele voeringen
  • Slimme features

Minpunten

  • Kan doorhangen als gewicht niet gelijk is verdeeld

Deze parel blijven we de komende maanden nog uitvoerig testen. We houden jullie zeker op de hoogte!

Tot later!

KWO Team


Meer info over de Korda Compac luggage vind je op hun site. Hou ook zeker hun social mediakanalen via YouTube en Instagram in de gaten.

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl