ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

KWO Fieldtest: IJskoud succes met de CBB Milky Ice Cream – Marco Nap

Favoriet Favoriet
KWO Fieldtest: IJskoud succes met de CBB Milky Ice Cream – Marco Nap

CBB Baits is inmiddels al flink wat jaren actief en met een groeiend aantal verkooppunten komen steeds meer karpervissers in aanraking met dit aas. Het was één van de items uit de KWO Najaarsbox en dat trok de interesse van onze eigen Marco Nap. We stuurden hem richting CBB om de proef op de som te gaan nemen!


Marco vertelt: Ook ik hoor en zie het aas van CBB de afgelopen jaren op steeds meer plekken voorbij komen. Hoog tijd om zelf eens met dit aas aan de slag te gaan! Ik wil testen en ervaren of het CBB aas ook in het late najaar nog succes kan opleveren. Let’s go!

Boilies, pop-ups, partikels, pellets en liquid, allemaal voorzien van de herkenbare CBB verpakking.

Over CBB

Een eerste indruk leert mij dat eigenaar Willem Quint zijn boilie business erg serieus neemt. Geen overbodige luxe! Een fulltime job in het aaswereldje is een prestatie op zich als je het mij vraagt. In de productie- en opslaghal van CBB tref ik een degelijk bedrijf. Geen vereiste natuurlijk, maar vertrouwen schept het zeker. Professionele apparatuur, een schone productieruimte, krachtige drogers en ingrediënten en eindproducten netjes gesorteerd en van de grond opgeslagen. CBB kiest er bewust voor om hun aas te stomen en heeft met eigen experimenten een methode gevonden om in huis pellets te produceren die passen bij de verschillende aasranges.

productie-en-inhoudsgegevens-cbb-baits
Duidelijke communicatie over de productiedatum. Ook dat schept vertrouwen!

De keuze voor de Milky Ice Cream

Het assortiment van CBB bestaat op dit moment uit zeven verschillende ranges. Zo is er voor elk wat wils en ook bij elk jaargetijde een passend aas. Ik vraag Willem om een bolletje waar ik ook in het late najaar nog goed mee kan scoren. Zijn advies is de Milky Ice Cream. Een neutraal tot wit gekleurd aas met een romige en zoete smaak. Het aas is voorzien van verschillende melkpoeders en is gedraaid op een basis van goed verteerbare melen, wordt mij verteld.

ijskoude-ochtend
Het is letterlijk ijskoud tijdens de fieldtest!

Als ik aan de keukentafel begin aan mijn voorbereidingen voor de test hoor ik: “Oh, dat ruikt best lekker!” Het is mijn vriendin die een paar meter verderop TV zit te kijken en wel eens met andere teksten is gekomen wanneer de pannen karperaas op het vuur staan 😉

Oh, dat ruikt best lekker!

De tactiek

Het is eind november en dus is een klein tactisch plannetje wel op zijn plaats. Ik besluit voorzichtig te voeren met een mix van de CBB Milky Ice Cream range. Dit vanwege de hogere attractie en snelle acceptatie. Het beoogde water voor de test ligt vanwege de voerstrategie niet ver van huis. Het bestand is een verrassing. Er is een aantal jaren terug een flinke sterfte geweest, maar daar tegenover zijn weer wat spiegels uitgezet. De verwachting is een laag tot gemiddeld bestand aan karper. Ik besluit 2,5 kilo per dag te voeren gedurende tien dagen en gebruik daarvoor een mix van vijf kilo 6mm pellets, vijf kilo partikels en 15 kilo boilies. De boilies zijn voornamelijk hele en halve 14mm’s en gebroken en gemalen 20mm’s.

aasmix-cbb-milky-ice-cream
Verspreid over de dag wordt deze CBB Milky Ice Cream mix gevoerd.
najaarsstek-duiker-cbb-fieldtest
De beoogde stek met op de achtergrond de rand van de duiker duidelijk zichtbaar.

De gekozen stek is een op het water centraal gelegen duiker in de buurt van een afstervend lelieveldje. De verwachting is dat de vis hier of in de buurt is of dan wel dagelijks langs komt. Het idee is om niet in één keer 2,5 kilo te voeren, maar verspreid over twee à drie keer per dag een paar schepjes voer te brengen. De vis zal de stek dan vaker moeten bezoeken en door de geringe hoeveelheid zal al bij het passeren van twee of drie vissen voedselnijd op kunnen treden. Ik zal op dag vier en op dag tien een korte sessie vissen van 06:00 tot 09:30. Tijdens deze sessies gebruik ik enkel een klein PVA’tje met de gevoerde mix om zo snel mogelijk een aanbeet uit te lokken.

cbb-milky-ice-cream-mix-pva
Tijdens het vissen enkel een PVA-stick voor snel resultaat.

In de praktijk: Sessie 1 – Een schitterende start

Het vriest flink tijdens de eerste sessie. Terwijl ik de hengels uitpak vraag ik mij af of de heldere en windstille nacht nu goed of juist slecht is voor een resultaat… Het duurt even, maar op het moment dat het licht begint te worden meldt de eerste karper zich. Een klein spiegeltje, maar deze is meer dan welkom! Naarmate de ochtend vordert knokt de zon tegen de mist. Ik wil om 10 uur in de auto zitten richting kantoor. Uitstelgedrag zorgt er al snel voor dat het om 10 uur opruimen wordt… Als ik echt niet meer kan uitstellen en richting de hengel loop zie ik de lijn rustig strak lopen. Nog voor de beetmelder signaal geeft heb ik de hengel in de hand en na een korte dril zie ik dat we met een bijzonder mooie vis te maken hebben. Wat een aftrap, heerlijk! 🙂

urban-karperstek-spiegel-marco-nap
Dit plaatje kwam als een welkome verrassing!

In de praktijk: Sessie 2 – Power hour

Na tien dagen van meerdere voersessies is het tijd voor de grote finale. Om de vis sneller van de voerstek weg te drillen kies ik ervoor om nu rechts van de duiker te gaan zitten. Rond 06:00 uur zakt de rig voorzien van een PVA’tje op de plek. Het duurt nog geen vijf minuten of de eerste karper meldt zich en ook de volgende ligt binnen een kwartier op de onthaakmat. Blijkbaar wordt het voer gewaardeerd, want zo’n aftrap heb ik zelden meegemaakt.

De vissen lijken het voer te waarderen, want binnen vijf minuten is het al raak!

Najaarsvangst-marco-nap-cbb-baits-fieldtest
De Milky Ice Cream valt in smaak.

Nog binnen het uur hebben zich vier vissen gemeld en als de vijfde losschiet lijkt het ineens over. Op het moment van losschieten haak ik een flink stuk plastic aan de rand van de voerstek. Blijkbaar is de omgeving zo verstoord of zorgt dit voor wantrouwen bij de vis. Het blijft in de anderhalf uur die volgt doodstil en om half negen besluit ik dan ook dat het mooi geweest is. De test is wat mij betreft geslaagd!

marco-nap-cbb-fieldtest-keep-searching-camou-hoody
De afsluiter van het power hour, wat een heerlijke ochtend!

Eindoordeel

De Milky Ice Cream heeft mijn vertrouwen inmiddels gewonnen. In zeven uurtjes vissen komen er zes karpers op de kant. Het zijn geen bakken van een overbevist dressuurwater, maar wat mij betreft een meer dan prima resultaat onder deze koude omstandigheden. Ik ben er, ook gezien de opslag van ingrediënten, professionele verpakkingen en productie faciliteiten, van overtuigd dat deze bol en het andere CBB aas ook op lange termijn en in andere situaties goed presteert.

gulzige-aasopname-cbb-fieldtest
Met een aasopname als deze lijkt de tactiek rondom de voedselnijd geslaagd!

Prijs en verkrijgbaarheid

Wil je dit aas ook eens proberen, dan hoef je niet direct flink te investeren. De boilies zijn in de winkels verkrijgbaar voor ongeveer €9,99 per kilo en naarmate de hoeveelheid die je afneemt loopt dit al snel terug. Met een van de CBB bulkdeals scoor je 15kg bollen voor €88,- bijvoorbeeld. Een 250ml liquid kost €7,99 en ook een potje (fluo) pop-ups is met €6,99 eerlijk geprijsd. De pelletjes zitten wat mij betreft in het hogere segment. Voor twee kilo betaal je €14,99. Zeker gezien de unieke vervaardiging vind ik dit een prima prijs. Daarbij worden ze geleverd in een stevige CBB emmertje en die hebben we als karpervisser nooit genoeg;) Het CBB aas is verkrijgbaar bij hengelsportwinkels als Van der Ven, Zoo en Zo, Carp Level, Wout van Leeuwen en nog vele andere. Het complete aanbod in Nederland en België vind je hier.

De afsluiting van een geslaagde fieldtest.

CBB-Baits op Carp Zwolle

Ga jij zelf aan de slag met CBB, dan wens ik ook je alvast veel succes! Ik heb mij laten vertellen dat er op Carp Zwolle een nieuw aasje wordt gepresenteerd, waar de mannen erg enthousiast over zijn. Breng ze dus zeker een bezoekje op de beurs! Ik heb gemerkt dat de boys altijd in zijn voor een gezellige babbel en je eerlijk en gepassioneerd vertellen over het aas en hun succesvolle inzet ervan.

Bedankt voor het lezen en tot de volgende!

Marco Nap


Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en acties van CBB. Like dan hier de CBB Facebookpagina en volg via deze link de CBB Instagram. Voor meer informatie kijk je op www.cbb-baits.com

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl