KWO Fieldtest: JRC Stealth Bloxx Compact 2G Bivvy

Favoriet Favoriet
KWO Fieldtest: JRC Stealth Bloxx Compact 2G Bivvy

Het nieuwe Bloxx systeem van JRC is ook terug te vinden bij de JRC Stealth Bloxx Compact 2G Bivvy. Bij deze bivvy zijn de looks en waterafvoer verbeterd. Onze stagiair Rik was nog op zoek naar een nieuwe tent, dus vroegen we hem om deze bivvy eens goed te testen. In deze fieldtest kunnen jullie de ervaringen van Rik lezen.


Rik aan het woord: Al enige tijd was ik aan het kijken voor een nieuwe bivvy, maar tegenwoordig is er op de markt ZOVEEL keuze. Door mijn stage bij KWO kreeg ik de vraag of de JRC Stealth Bloxx Compact 2G Bivvy niet iets voor mij is? In eerste instantie weet je niet of dit de bivvy is die bij mij past, maar door een fieldtest te doen kom je daar snel genoeg achter. Dus heb ik de afgelopen tijd de JRC Stealth Bloxx Compact 2G Bivvy onder handen genomen.

De eerste indruk

In eerste instantie dacht ik: “toch een best grote tas”. Toch raar dat ik dat dacht, want mijn huidige tent was juist groter. Ik was toch wel erg benieuwd hoe de bivvy eruit zag, dus snel naar het water toe. Eenmaal aangekomen aan de waterkant werd het tijd om te kijken wat er allemaal in de tas zit. Alles zat er compact in, geen onnodige spullen en alles netjes in losse tasjes (haringen en wrap). De bivvy wordt geleverd met haringen, geïntegreerde wrap, grondzeil en een voorkant met 3 verschillende lagen (transparant, groen en gaas). De tas weegt zo’n 10,8 kg en is voorzien van 2 draaggrepen, hierdoor is de tas (met alles er natuurlijk in) goed te transporteren.

Alles zit netjes en compact in de tas.

Tijd om de bivvy eens op te zetten

Toen kwam de volgende vraag in mij op: “zal de bivvy gemakkelijk op te zetten zijn?”. Daar kwam ik gauw genoeg achter, want hij is zeker makkelijk op te zetten. Door eerst de losse delen (stokken) in elkaar te schuiven en deze doormiddel van twee kleineren delen (stokken) in het Bloxx frame te zetten stond de bivvy al gelijk (zie de video). Het was nu alleen nog een kwestie van haringen in de grond slaan om de tent nog strakker te positioneren. Ik koos allereerst voor de voorkant met muggengaas. Dan heb je nog de keuze of je de wrap (wat zorgt voor betere isolatie) over de bivvy te doen. Deze is immers heel gemakkelijk te bevestigen door middel van een kliksysteem. Wanneer de bivvy staat is het heel gemakkelijk om het grondzeil te plaatsen, door middel van het klittenband systeem blijft het grondzeil goed op zijn plaats.

Daar kwam ik gauw genoeg achter, want hij is zeker makkelijk op te zetten.

Het ijzersterke Bloxx frame zorgt voor het grootse pluspunt van de bivvy, namelijk; makkelijk op te zetten!

Ervaringen in de praktijk

Ik had de bivvy nog maar twee dagen in bezit of het eerstje nachtje vissen stond alweer op de planning, dus tijd om de bivvy te testen. Zoals ik net al vertelde is de bivvy makkelijk opzetbaar, het duurt nog geen twee minuten en hij staat al, tel nog een 3 minuten extra voor het plaatsen van de haringen en de tent staat in minder dan 5 minuten. Dat beviel mij er goed, want een bivvy opzetten dat 15 minuten duurt, daar zit ik nu niet meer op te wachten. Dus voordat ik er überhaupt in sliep was ik al best tevreden.

Weersomstandigheden

De bivvy is getest onder meerdere weersomstandigheden. Tijdens een van de sessies was het zelfs windkracht 5 met flink wat regen. Door de tent goed vast te zetten met haringen en gebruik te maken van de stormpalen kon de tent geen kant op. Doordat het tentdoek van hoogwaardige Hydratex materiaal is, stoot het water af. Het waterdichte materiaal in combinatie met de regengoot zorgt ervoor dat water goed wordt afgevoerd. Ik had helemaal geen last van de regen en alles bleef lekker droog.

Het waterdichte en ademende Hydratex materiaal zorgt ervoor dat je ten allen tijden droog zult blijven.

Een van de nachten dat ik de bivvy in gebruik had was het erg vochtig, dit merkte ik wel aan de binnenkant van de tent. Wanneer ik m’n hand op het tentdoek plaatste, voelde het gelijk erg vochtig aan. Gelukkig had ik hier geen last van, omdat mijn spullen iets van het doek afstonden. Let hier dus wel op bij de vochtige nachten.

Dit heb ik de volgende sessies uitgetest en het is zeker waar.

Wat ik wel heb ervaren is dat de tent erg snel opwarmt, want wanneer je de tent ’s ochtends vol in de zon hebt staat, wordt je werkelijk heel snel de tent uitgebrand. Dit probleem is te verhelpen door gebruik te maken van de geïntegreerde wrap, hierdoor heb je een extra luchtlaag waardoor het in de zomermaanden wat koeler is. Dit heb ik de volgende sessies uitgetest en het is zeker waar. Naast gebruik te maken van de geïntegreerde wrap kan je in de zomermaanden ook kiezen voor de muggengaas openingen, hierdoor waait het lekker door in de bivvy.

Inclusief gratis meegeleverde mini wrap voor extra isolatie en minder condensatie!

Ruimte

Op het oog leek de ruimte beperkt, maar de compacte JRC Stealth stretcher paste er prima in (zelfs nog ruimte over, zowel bij hoofd- als voeteinde). Zelf vind ik het belangrijk dat er ook nog wat ruimte over is zowel voor- als achter de stretcher voor tassen, foudralen en ander spullen die meegaan tijdens de sessie. En gelukkig die ruimte was er, ik kon m’n foudraal, tas en nog wat losse spullen makkelijk kwijt in de bivvy, er was zelfs nog wat ruimte over. Je moet wel weten dat ik alleen kortere sessies heb gevist van 1 of 2 nachten.

Zelf vind ik het belangrijk dat er ook nog wat ruimte over is zowel voor- als achter de stretcher voor tassen, foudralen en ander spullen die meegaan tijdens de sessie.

De bivvy is meer geschikt voor een kortere sessie, bij langere sessies zul je toch echt een extra tent moeten aanschaffen voor bijvoorbeeld de boodschappen of kookspullen. Zelf had ik toevallig mijn auto vaak achter de stek staan, hierdoor was een extra tent dan niet nodig. Maar voor de vissers die wat langer vertoeven aan de waterkant (dus meer spullen mee hebben) verwacht ik dat de ruimte dan wel beperkt is.

Wat valt er op?

Ik vind dat de bivvy er mooi bij staat en een moderne look heeft, er is ook gekozen voor een goede kleurstelling. Het enige wat ik wat minder vind aan de looks, zijn de stormpalen. Deze zijn echter niet altijd nodig, want wanneer het niet hard waait kun je de stormpalen wel in de tas laten. De geïntegreerde wrap maakt de tent net iets mooier, hierdoor zie je namelijk het bevestingsysteem (Bloxx frame) van de bivvy niet. Je kan zelf kiezen welke voorkant je kiest (transparant, groen en gaas), wat een groot voordeel is dat ze ook nog eens makkelijk aan te passen zijn. Bij regen gebruik ik graag de transparante voorkant omdat je dan altijd nog een blik naar buiten kunt werpen ;).

Pluspunten

  • De bivvy is heel snel en gemakkelijk op te zetten;
  • De bivvy is ook te gebruiken met slechte weersomstandigheden;
  • Genoeg ruimte voor de korte sessies;
  • Draagtas is compact en licht van gewicht; goed te transporteren;
  • De bivvy heeft een strakke uitstraling.

Minpunt

Tijdens het gebruik van de JRC Stealth Bloxx Compact 2G heb ik maar 1 minpunt kunnen ontdekken, namelijk dat het doek aan achterzijde van de bivvy niet heel strak straat. Ondanks gebruik van de haringen en stormpalen kreeg ik dit deel niet strak gespannen.

De prijs

De  JRC Stealth Bloxx compact 2G bivvy is te verkrijgen bij: Raven en Zoo & Zo Hengelsport. De prijs van de bivvy ligt rond de €300,- en ik vind dat je voor dit bedrag een mooie en stevige bivvy krijgt die tevens ook nog compact is.

Conclusie

Ik ben heel tevreden over deze bivvy. Tijdens de sessies dat ik hem in gebruik had, heb ik bijna geen minpunten kunnen ontdekken (1 maar). Voor de kortere sessies is deze bivvy een uitstekende keuze, wellicht zul je bij langere sessies toch eerder zoeken naar een tent met wat meer ruimte. Ik zal hem zeker aanraden bij de vissers die korte sessies vissen. De bivvy is namelijk heel snel en gemakkelijk op te zetten. Daarnaast kan je hem dus ook tijdens slechtere weersomstandigheden gebruiken.

Rik Aldenkamp


Wil je meer weten over de Bloxx bivvy en de andere producten van JRC? Neem dan eens een kijkje op de website en vergeet ook niet om de Facebook-pagina te volgen om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl