ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

KWO Fieldtest – JRC Stealth X-Lite Levelbed

Favoriet Favoriet
KWO Fieldtest – JRC Stealth X-Lite Levelbed

Tegenwoordig zijn er in de hengelsportwinkels veel verschillende stretchers te vinden in verschillende soorten, maten, kleuren en gewichten. De JRC Stealth X-Lite Levelbed valt op vanwege de compacte afmetingen en het lichte gewicht. Voor onze stagiair Rik een goed moment om naast de JRC Bivvy ook deze stretcher te testen.


Rik aan het woord: Tijdens mijn stage bij KWO kreeg ik de vraag of ik naast de JRC Stealth Bloxx Compact 2G Bivvy ook de JRC Stealth X-Lite Levelbed zou willen testen. Mijn antwoord was ja, want als ik de bivvy ging testen kon ik dit natuurlijk mooi combineren met deze stretcher. Ineens moest ik even switchen van materiaal, maar dat vond ik geen enkel probleem.

Eerste indruk

Op het kantoor zag ik de stretcher al staan, snel ging ik hem bekijken. Het viel me gelijk op dat het geen groot en lomp ding was. En toen ik hem optilde was ik gelijk verbaasd, wat een verschil met mijn oude stretchers. De stretcher was zo licht, dat had ik nog niet eerder gezien op een beurs of in de hengelsportwinkel. Ik was natuurlijk gelijk enthousiast, aangezien ik geen barrow heb, is een lichtgewicht stretcher het beste wat je op dat moment kan wensen. Ik kon niet wachten tot het eerste nachtje vissen, gelukkig hoefde ik daar niet lang op te wachten.

Geen groot en lomp ding, maar lekker compact.

Ervaringen in de praktijk

Het was tijd om is even wat nachten door te brengen op deze lichtgewicht stretcher van JRC. Hoe licht en compact hij ook was, hij moet wel lekker liggen. Wat me gelijk opviel is dat de stretcher alleen als liggend bed gebruikt kan worden, het is dus niet mogelijk om de rugleuning rechtop te zetten zodat je hem eventueel ook als stoel kunt gebruiken. Hmm toch al snel een minpuntje ontdekt… Maar zo erg was het ook niet, want ik kan natuurlijk altijd nog m’n stoel meenemen. De stretcher is makkelijk te transporteren omdat hij compact en licht van gewicht is. Door middel van een kliksysteem kan de stretcher tijdens het vervoer niet zomaar uitklappen, dit is erg handig als je bijna alles lopend naar de stek moet brengen.

De stretcher is voorzien van een handig kliksysteem, hierdoor klapt de stretcher niet uit.

Tijd om de stretcher eens op te zetten, nou dat ging binnen 10 seconden. De stretcher staat gelijk heel stevig, alleen nu werd er ook een minpuntje ontdekt. Misschien komt het omdat die nog helemaal nieuw is, maar het deel van het voeteinde klapte terug als ik deze plat wou leggen. Wellicht dat dit na een paar nachten op de stretcher wel verholpen is. En ja dat is waar, zodra je er een paar nachten op hebt gelegen is dit probleem verholpen. Ik heb de stretcher op meerdere ondergronden gebruikt, dit was mogelijk door de verstelbare modderpoten.

Handige modderpotten die te verstellen zijn.

Het mechanisme om te verstellen zit goed en stevig in elkaar. Door op het hendeltje van de verstelbare poot te drukken, klapt die gelijk uit. Wanneer je het hendeltje ingedrukt blijft houden kan je zelf kiezen in hoeverre je de poot wilt uitschuiven. Ik heb hier geen enkele hinder bij ondervonden, alles werkt prima.

Door het pinnetje weer uit te trekken kun je de stretcher weer inklappen.

De eerste nachten dat ik sliep op de stretcher was die erg aan het kraken, ik verwacht dat dit kwam door de nieuwheid. In de stretcher zit een matras verwerkt, wat het liggen aangenamer maakt. Doordat de stretcher zo compact is, is hij ook best klein. Rollen naar links of recht moest je niet doen, want dan lag je op de grond. In de lengte was het goed te doen, ik ben rond de 1,85 en de voeten kwamen niet over het uiteinde heen. Uiteraard was het de eerste nachten wel wennen op de nieuwe stretcher, maar slecht sliep ik niet. Sommige nachten had ik zelfs het idee dat die nog beter lag dan mijn vorige stretcher. Voor een sessie waar je meerdere nachten achter elkaar slaapt, zou ik toch voor een groter model gaan. Een iets bredere stretcher maakt de nachten dan nog aangenamer verwacht ik, maar voor de korte sessies is dit een prima stretcher die lekker licht van gewicht is.

Afwerking en functionaliteit

De kleur van de stretcher is zeker “carpy”, het matras had naar mijn mening wel iets mooier gekund. Nu lijkt het alsof er al een tijd op is gelegen door de vervaagde kleur. Maar dat is alleen de kleur, hij lag immers prima. De stretcher is heel functioneel tijdens de korte sessies, lekker licht van gewicht, wat het transporteren makkelijker maakt. Daarnaast zal die in ‘bijna’ alle bivvy’s/tenten passen omdat die heel compact is.

Prijs

De prijs van de stretcher ligt rond de €200,- Uiteraard heb je voor dit bedrag keuze uit veel andere stretchers, maar lichter en compacter als deze zal je niet snel vinden denk ik. Daarnaast is de stretcher stevig en van goede kwaliteit.

Voordelen

  • Compact (functioneel); 1940 x 740 x 310 mm
  • Licht van gewicht; 6,5 kg
  • Zes verstelbare modderpoten

Nadelen

  • Kleur van de matras (had meer in de carpy kleuren gekund, het matras)
  • Te klein voor langere sessies
  • Niet te gebruiken als stoel, alleen als bed

Conclusie

Ben je op zoek naar een lichte en compacte stretcher? Kijk dan zeker is naar de JRC Stealth X Lite levelbed. De stretcher past in (denk ik) alle bivvy’s, plu’s en tenten. Ik vond hem erg lekker liggen en kwam goed aan mijn nachtrust (tenzij de beetmelders het uitschreeuwden ;)). Vooral voor de mobiele vissers die snel een nachtje willen vissen en niet willen sjouwen met zware spullen is deze stretcher ideaal.

Rik Aldenkamp


Wil je meer weten over de JRC Stealth X Lite Levelbed en de andere producten van JRC? Neem dan eens een kijkje op de website en vergeet ook niet om de Facebook-pagina te volgen om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl