ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

KWO Fieldtest: Korda Compac Large Carryall – Joost Derix

Favoriet Favoriet
KWO Fieldtest: Korda Compac Large Carryall – Joost Derix

Ga jij graag geordend op pad en trek je er regelmatig voor langere sessies op uit? Dan mag de nieuwe Korda Compac Large Carryall niet in jouw uitrusting ontbreken. Onze eigen Joost Derix heeft ‘m al voor jullie getest en deelt in deze update zijn ervaringen over deze ruime Carryall!


Eerste indruk

Joost aan het woord: De nieuwe Korda Compac Carryall is te verkrijgen in verschillende maten, van S tot en met XL en ik heb gekozen voor de Large editie. Ik moet zeggen dat de beige achtige kleur van de nieuwe Compac range een beetje wennen was, maar eenmaal aan de waterkant kijkt het naar mijn mening mooi weg. Daarnaast oogt de tas bij het uitpakken vrij groot en stevig. Ook zonder inhoud blijft hij stevig rechtop staan! Het ziet ernaar uit dat deze wel tegen een stootje kan en je spullen dus beschermd zijn.

De tas oogt in iedere geval lekker stevig!

Niet alleen de Carryall kreeg ik binnen, ook werd ik blij verrast met drie verschillende maten Korda Compac Kamo Accessoiretasjes. Deze tasjes zijn ideaal voor het opbergen van je klein materiaal of bijvoorbeeld je lood. Ook deze tasjes ogen echt degelijk en zijn niet zo ‘slap’ dat ze meteen indeuken waardoor je alles beschadigd.

De Kamo tasjes zijn perfect te combineren met de Compac Carryall!

Compartimenten

De Carryall heeft één groot binnenvak waar je echt alles in kwijt kan. Ik bewaar hier onder andere mijn potjes hard hookbaits, pop-ups, banksticks, beetmelders, tripod voor de camera, hamer, rigbox en nog wat andere ‘zooi’ die je eigenlijk nooit nodig hebt. Tja, ik ben zo iemand die, als er toch de ruimte is, er ook alles ingooit ???

Als de ruimte er is, neem ik genoeg spullen mee!

Naast het grote vak heeft de tas nog vier grote zijvakken die ideaal zijn om de Compac tasjes in op te bergen. Ook zit er nog een groot zijvak aan de achterkant waar je het één en ander in kan opbergen. Ik gebruik dit vak voor mijn laptop, daar is die namelijk ideaal voor!

Het vak aan de achterkant is perfect…
…om bijvoorbeeld je laptop in op te bergen!

De ‘flap’ boven heeft nog een extra net aan de onderkant met een rits (net zoals veel reiskoffers hebben). Dit is handig voor het opbergen van je tandenborstel, tandpasta, shampoo of muggenspray. Daarnaast is deze ruimte ideaal voor het opbergen van je oplaadkabels voor je telefoon, tablet en/of laptop.

Ook ideaal voor je toiletspullen!

Carryall in de praktijk

Inmiddels heb ik een kleine twee maanden van de Korda Compac Large Carryall en van de Korda Compac Kamo accessoiretasjes gebruik kunnen maken. Ik heb deze items meegenomen voor een trip naar Frankrijk en verder heb ik er vele korte nachtjes mee gevist in Nederland.

Met deze Carryall neem je al je spullen…
…gemakkelijk mee voor een trip naar Frankrijk!

Ik moet zeggen dat ik echt wel te spreken ben over de tas. De kwaliteit van het materiaal (EVA, polyester) is echt goed. Zo is de gehele tas waterafstotend en is de onderkant zelfs waterproof, ideaal voor als het een drupje regent of tijdens de nacht als de vocht uit de grond trekt. Daarnaast is de tas echt degelijk opgebouwd.

De onderkant van de tas is zelfs volledig waterproof!

De ‘flap’ aan de bovenkant is vrij hard, waardoor deze niet zo snel indeukt als je er bijvoorbeeld je stretcher of iets anders zwaars op legt bij het inladen van de auto. Alles in de tas blijft dus echt goed beschermt en dat is precies wat je wil. Visspullen zijn immers al duur genoeg… Bovendien kun je ‘m zo gelijk gebruiken als tafeltje in je bivvy!

Deze Korda Compac Carryall zal jouw visspullen in ieder geval goed beschermen!

Tijdens de trip naar Frankrijk heb ik goed gebruik gemaakt van de mogelijkheden van de tas. Aangezien de Large editie vrij groot is, kon ik hier echt al mijn kleinere materialen in kwijt. Zelfs alle oplaadkabels, powerbank en laptop paste perfect in de tas! Voor de kortere sessies in eigen land is de carryall een beetje aan de grote kant. Tijdens deze sessies heb je namelijk veel minder nodig dan bijvoorbeeld een weekje Frankrijk.

Tijdens de trip in Frankrijk werden er…
…uiteraard ook enkele mooie visjes gevangen!

Accessoiretasjes in de praktijk

Ook over de Korda Compac Kamo Accessoiretasjes ben ik echt te spreken. In totaal zijn hier vier verschillende maten van te verkrijgen en zelf heb ik een kleine, een middelmaat en een grote maat. De middelste gebruik ik eigenlijk voor al mijn loden en neem ik vaak niet of juist apart mee. Dit is namelijk nogal wat gewicht! Ga ik vlug een nachtje, dan heb ik maar enkele loodjes mee die ik in een leeg pop-up potje vervoer.

De Korda Kamo Compac accessoiretasjes zijn handig voor het opbergen van je lood!

Het kleine accessoiretasje heb ik vol zitten met de nodige end-tackle om mijn meestgebruikte rigs te knopen. Zo heb ik hier twee soorten onderlijnmateriaal, leaders, een schaartje, boilienaalden, stoppers, verschillende soorten haken, wartels, ringetjes, lead clips en noem maar op in zitten. Kortom: dit accessoiretasje is klein en compact, maar groot genoeg om de meest voorkomende end-tackle producten in op te bergen.

In het kleine accessoire tasje kan ik bijna al mijn end tackle en accessoires kwijt!

In het grote accessoiretasje heb ik voornamelijk reserve materialen opgeborgen. Denk hierbij aan extra onderlijn- en leadermateriaal, reserve batterijen, extra boilienaalden en een schaartje. Daarnaast heb ik hier nog dingen in opgeborgen die je niet vaak nodig hebt.

De Kamo accessoiretasjes zijn precies…
…op maat gemaakt voor de Compac Carryall!

Het eindoordeel

Alright, dan is het nu tijd voor het eindoordeel. Eigenlijk heb je al kunnen lezen dat ik zeer te spreken ben over zowel de Carryall als de accessoiretasjes. Over de Compac Kamo tasjes kan ik eigenlijk heel kort zijn: de looks zijn goed, de kwaliteit is top en ze zijn ideaal voor je klein materiaal.

Tijd om alles over deze Carryall eens op een rijtje te zetten!

Daarnaast zijn ze makkelijk op te bergen in de zijvakken van de Carryall. Ook over de Compac Carryall Large kan ik vrij kort zijn, hieronder de plus- en minpunten op een rijtje:

Pluspunten

  • Goede looks
  • Uitstekende kwaliteit
  • Ideaal voor langere trips
  • Genoeg vakken voor alle spullen
  • Accessoiretasjes passen perfect
  • Waterafstotend
  • Waterproof onderkant

Minpunten

Joost vindt de nieuwe Korda Compac Large Carryall in ieder geval ideaal en zal er nog veel gebruik van gaan maken!

In het kort zijn deze items, zoals je mag verwachten van Korda, gemaakt van goede kwaliteit en zijn ze zeker een goede toevoeging geweest in mijn uitrusting. Neem dus zeker eens een kijkje naar de Compac range als je op zoek bent naar nieuwe luggage!

Joost Derix


Benieuwd naar alle producten van Korda? Check dan zeker eens de website en houd hun Facebook– en Instagrampagina in de gaten voor de laatste nieuwtjes!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl