ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

KWO Fieldtest: Korda Puffer Jackets – Mark Hofman en Michiel Pilaar

Begin dit jaar lanceerde Korda een reeks nieuwe kledingitems, waaronder de KORE Thermolite Puffer Jacket. Deze stijlvolle, gevoerde en waterafstotende jas kan perfect worden gebruikt in het najaar. Zowel Mark als Michiel ging een tijdje met de jas op pad en in deze KWO Fieldtest vertellen ze over hun ervaringen!

Is dit de ideale jas voor het najaar?

Michiel vertelt: Sinds een aantal maanden is het leven een stuk lastiger geworden… Kies ik bij het vissen voor mijn vertrouwde KWO jas, of pak ik de Korda Puffer Jacket van de kapstok? Ik zal eerlijk zijn: als ik voor of na mijn sessie nog even naar de supermarkt moest of in de ‘normale wereld’ moest opdraven… dan koos ik meestal voor mijn zwarte Puffer Jacket. Ik durf uiteraard ook wel in m’n KWO jas om boodschappen, maar het model en de pasvorm van deze waterafstotende jas is erg goed en niemand zal denken dat het om een ‘visjas’ gaat.

Het uiterlijk van deze jas is in ieder geval geslaagd!

Mark over de jas: Ook ik was positief verrast over de looks van deze jas. Voor een ‘visjas’ heeft hij een bijzonder goede pasvorm en het materiaal voelt lekker aan.

In de praktijk

Michiel: Het grote voordeel van de Puffer Jacket is toch wel dat het een vrij dun jasje is terwijl hij (of is het een zij?) voldoende warmte geeft. Je hengels ingooien, je auto inladen of andere lichamelijke activiteiten: het gaat prima, je jas zit gevoelsmatig nergens in de weg. En als je heel intens aan de slag bent: de Puffer Jacket ‘ademt’ waardoor je geen klef gevoel krijgt. De capuchon die op de jas zit is een mooie bonus en zit prettig over je hoofd. De diverse zakken met rits handig om je spullen veilig in op te bergen.

Er zitten diverse handige zakken in de Puffer Jacket.

Mark: Mijn ervaring is vergelijkbaar met die van Piel. Je kunt goed voelen dat de jas warmte vasthoudt zonder dat is hij extreem dik is. De capuchon die erop zit is een mooie bonus en zit prettig over je hoofd. Daarnaast zijn de diverse zakken met rits handig om je spullen veilig in op te bergen.

Deze jas houdt je lichaamswarmte goed vast!

Najaarsproof?

Michiel: Officieel is dit jasje van Korda ‘waterafstotend’, het is dus géén regenjas. Als je je capuchon op zet ben ik ervan overtuigd dat je droog door een milde regenbui gaat komen. De jas lekt niet meteen door, ook niet op de ritsen. Gaat het harder regenen: dan kun je beter de DryKore regenkleding van Korda uit je tas halen 😉

De stof is waterafstotend, maar niet 100% waterdicht.

Mark: Wat zeker voor het najaar relaxt is, is dat de jas aan de achterkant ‘oversized’ is. Doordat de jas op je rug wat langer is kan er geen kou naar binnenkomen. Het kan wel even wennen zijn als je op een stoel gaat zitten, omdat je dan misschien op de ‘flap’ gaat zitten en dat minder prettig zit. In dat geval kun je de jas beter iets omhoog trekken aan de achterkant.

De jas is extra lang aan de achterkant zodat de koude najaarswind geen kans krijgt om binnen te dringen.

Prijs-kwaliteit verhouding

Michiel: Als je op zoek bent naar een toffe jas waarmee je (zeker in de zwarte uitvoering) niet vreemd wordt aangekeken in de supermarkt? Dan gaat de Puffer Jacket je zeker bevallen. Met een prijs van rond de €120 vind ik dat je ook wel wat mag verwachten, maar die verwachtingen maakt deze jas zeker waar.

Ook de ritsen van de Puffer Jackets zijn van hoge kwaliteit.

Mark: Ik sluit me aan bij Michiel. Voor deze prijs haal je echt een hele nette jas in huis die je qua design en draagcomfort veel zal brengen.

Vijf eigenschappen die deze jas zo fijn maken: winddicht, waterafstotend, warm, ademend en flexibel!

Conclusie

Hieronder vind je de belangrijkste plus- en minpunten die MP en MH zijn tegengekomen bij deze jas:

Pluspunten

  • Mooi design, zeker voor een ‘visjas’
  • Goede pasvorm
  • Oversized aan de achterkant om kou buiten te sluiten
  • Handige zakken met rits aan binnen- en buitenkant
  • Dun en licht van gewicht, maar toch warm genoeg voor het najaar
  • Verkrijgbaar in twee kleuren: zwart en groen
Geef jij dit najaar vol gas aan de waterkant? Dan is deze jas het bekijken waard!

Minpunten

  • Niet 100% waterdicht
  • Flap aan de achterkant kan vervelend zijn bij het zitten op een stoel

Al met al zouden wij deze jas zeker aan kunnen raden aan de najaarsvisser die op zoek is naar een stijlvolle jas die je de komende tijd goed warm kan houden.

Succes komende periode!

Mark & Michiel


Meer weten over de Thermolite Puffer Jackets of de andere gear van Korda? Bezoek dan de website en bekijk ook alle andere Korda-content op KWO!

Deze Pilaar & Hofman films MOET je gezien hebben ⤵️
‘Wintersporten’ met Pilaar & Hofman in Slovenië
Het bizarre Franse avontuur in de ‘Vlot Experience’
P&H in de Studio over aas, rigs, riviervissen en betaalwater

3 aas & rig video’s bomvol TIPS ⤵️
Lossers voorkomen, zo doe je dat!
Zo knoop je zelf (heel eenvoudig) een chod rig
3 slimme trucjes om je (haak)aas attractiever te maken

Bekijk ook