ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

KWO Fieldtest: Optonic SMART G3 beetmelders

Favoriet Favoriet
KWO Fieldtest: Optonic SMART G3 beetmelders

In DIT Carpboard topic stond afgelopen maart een oproep voor het testvissen van producten om hier vervolgens een review over te schrijven. Uit de vele aanmeldingen ben ik uiteindelijk overgebleven om als eerste een ‘fieldtest’ te doen. Ik was dan ook blij om al snel mijn eigen setje SMART G3 Optonics te mogen ontvangen. Het liefste had ik direct naar de waterkant gegaan om de beetmelders te gebruiken in mijn visserij, echter… het weer gooide roet in het eten. Het echte testen is dan ook in de laatste 1,5 maand gebeurd. Op de vraag “hoe de optonics voldoen op de lange termijn?” moet ik jullie dan ook het antwoord verschuldigd blijven.

fieldtest 1

Een keurige koffer met bescherming, ideaal om je Optonics in te vervoeren.

Dit 3-in-1 draadloze SMART G3 optonics met ontvanger worden geleverd in een nette koffer en hebben een geheel eigen design en een afwijkend ontwerp. Het is duidelijk weer eens wat anders. Persoonlijk moet ik nog wel aan het ontwerp wennen maar dit komt misschien omdat deze optonics duidelijk anders zijn dan bestaande modellen. De SMART G3 is na het lezen van de handleiding eenvoudig in gebruik. Het instellen vindt plaats doormiddel van tiptoetsen op de buzzerbar en op de ontvanger. De toon en het volume zijn in 5 standen in te stellen, ruim voldoende.

fieldtest 2

De Optonics-buzzerbar bevestig je middels een ‘goal-post’ opstelling aan 2 banksticks.

Pluspunten:
• Bereik opgegeven 500m, of het nu 480 of 520m weet ik niet maar de hengels waren al ver uit zicht en het bereik zeker een dikke voldoende.
• Solide ontwerp en netjes afgewerkt. Optonics zitten altijd mooi recht door gefixeerd ontwerp.
• Geluid / volume is meer dan voldoende.
• Verpakking (koffertje) is erg degelijk en voorkomt beschadigingen.
• Kan geen overlast voor de omgeving veroorzaken, doordat alleen de ontvanger een speaker bezit.
• Prijs: in vergelijking met de ‘grote merken’ is deze zeer gunstig (complete set voor € 199,95 adviesprijs).

Aandachtspunten:
• Gevoeligheid instelbaar op 2 of 4 cm, in situaties waarin snelle en gevoelige registratie nodig is.
• Optonics zitten gefixeerd per 3, en zijn niet afzonderlijk als losse optonics te vissen. Optioneel is wel een 4e G2 optinic toe te voegen op de ontvanger. Hiermee is dit probleem te tackelen.
• De beetmelder zelf heeft dus geen speaker, hierdoor is het noodzakelijk om de ontvanger altijd mee te nemen. Uiteraard moet je de ontvanger niet te diep in een slaapzak stoppen of de speaker afdekken.

fieldtest 4

Al met al een leuk product met een goede prijs-kwaliteit verhouding (waarbij ik nogmaals op wil merken dat de ‘test periode’ aan de korte kant is om een 100 % oordeel te vellen, maar de eerste indrukken zijn gewoon prima). Ik weet zeker dat er een markt voor is en wens de toekomstige gebruikers alvast veel plezier.

 Dennis 2

Ulco met een fraaie spiegel, gevangen tijdens de test periode.

Tight Lines,

Ulco Bosma  

Voor meer informatie check je de website: http://www.optonic.net/ of www.macfishing.nl of bezoek je de website van The Carp Collector: http://carpcollector.nl/  (ook voor winkeliers)!

Smart_G3.jpg

De eerste KWO Fieldtest is gedaan door Ulco Bosma. Deze fanatieke visser heeft de SMART G3 Optonics aan een praktijktest onderworpen en hier lezen we zijn bevindingen!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl