ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

KWO Fieldtest – Remco Coco aan de slag met de Mouthsnaggers van Carp ‘R’ Us

Favoriet Favoriet
KWO Fieldtest – Remco Coco aan de slag met de Mouthsnaggers van Carp ‘R’ Us

Line aligners zijn vandaag de dag niet meer weg te denken in de karpervisserij. Iedereen wil dat de haak zo agressief en zo snel mogelijk prikt! Het Tsjechische merk Carp ‘R’ Us heeft twee versies van de bekende ‘Mouthsnagger’ op de markt gebracht en in deze update deelt Remco Coco zijn ervaringen met jullie!


Remco aan het woord: Toen ik een pakketje voor deur kreeg van KWO, wist ik dat ik weer lekker een product mocht gaan testen. Dit keer lagen de Mouthsnaggers van Carp ‘R’ Us op de deurmat. In deze review vertel ik jullie mijn bevindingen over deze bijzondere aligners!

Varianten

Deze aligners kun je in twee verschillende formaten krijgen. Je hebt ze in een korte en in een lange variant. De lange variant kan handig gebruikt worden in combinatie met een haak met een korte steel. Hiermee kun je de steel mooi verlengen. Een korte aligner kan je gebruiken op vrijwel elke haak om gewoon nét dat tikkeltje meer vertrouwen te krijgen in een betere inhaking.

Remco’s voorkeur ging uit naar de korte variant.

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de korte variant, simpelweg omdat ik de lange variant juist iets te lang vind. Dit is puur persoonlijk, want ik vis gewoon graag met een crank haak die van zichzelf al een vrij korte steel heeft.

De theorie

Ze zijn te krijgen in vier verschillende kleuren en dat vind ik netjes. Zo is er voor ieder wat wils. Je hebt ze in het zwart, groen, transparant en bruin. Ik pas graag mijn onderlijn aan aan de bodemkleur, dus voor mij zijn deze kleuren perfect. Ik gebruik graag de zwarte en de transparante, puur omdat deze in mijn omgeving het beste wegvallen tegen de bodem. De bruine vind ik daarentegen niet echt natuurlijk overkomen, maar er zijn vast bodems waar deze zijn vruchten af zal werpen.

Remco zijn voorkeur ging naar de transparante kleur.

Verder viel mij op dat het een vrij stug product is. Dit bevalt me goed, omdat het dan niet zomaar een andere kant op te plooien is. Het blijft dan vaak mooi op zijn plek zitten en zo kan je met gemak meerdere vissen met dezelfde onderlijn verschalken.

In de praktijk

Ik knoopte vrijwel meteen na het ontvangen tien verse rigs. Het geheel oogde vrij strak en dat gaf me gelijk een flinke dosis vertrouwen!

Mede dankzij de Mouthsnaggers zien de rigs er strak uit!

Wat mij opviel na het knopen is dat er enkelen wat kleur afgaven. Op zich geen drama, zo lang ze hun kleur maar niet verliezen. De eerste run volgde diezelfde avond al en ik kon gelijk een mooie schub landen. Uitmuntend gehaakt, juist zoals ik het wil. Tot zo ver alleen maar positief dus!

Kijk, zo hoort het. Midden in de onderlip geprikt!

De aanbeten gingen hard en even later kon ik er weer een vis bijschrijven. Ook deze zat keurig in de onderlip gehaakt. Bovendien werd deze gevangen met dezelfde rig als de vorige en zag je niets aan de kromming van de aligner. Ik vind het altijd mooi dat je dingen kan hergebruiken, dus dat is zeker een pluspunt!

#NAILED

Al met al kijk ik met een goed gevoel terug op het gebruik van de Mouthsnaggers. Er zijn wel wat verbeterpuntjes, die heb ik hieronder opgesomd. Je moet natuurlijk wel kritisch blijven tijdens zo’n review! 😉

Pluspunten

  • Ze zijn super makkelijk in gebruik.
  • Ze blijven goed in hun kromming, ook na enkele vissen.
  • Te verkrijgen in diverse natuurlijke kleuren.
  • De Mouthsnaggers zijn lekker stevig, zeker niet te zacht.
  • Ze lijken op natuurlijke larven en helpen daarmee de haak te camoufleren.
De mouthsnaggers bewezen hun diensten bij Remco.

Minpunten

  • Ze geven een beetje kleur af.
  • Niet alle aligners zijn mooi recht, waardoor je ze soms nog rechter moet stomen.

Mogelijke verbeteropties

Eventuele verbeterpunten voor de Mouthsnaggers in de toekomst:

  • Een korte variant zou ik lekker vinden met een vrij korte hoek, waardoor de haak extra agressief kan indraaien.
  • Een beige kleurtje vind ik nog ontbreken. Zo valt je rig ook mooi weg op een zandbodem.
Een zeer fraaie ‘Mouthsnaggervis’ voor Remco!

Conclusie

Al met al vind ik de Mouthsnaggers een mooi product dat zeker de moeite is om te gebruiken. Carp ‘R’ Us is een opkomend merk met veel mooie producten. In de Benelux zijn ze nog niet enorm bekend, maar steeds meer vissers weten het merk te waarderen! Zeker als de bovenstaande puntjes worden verbeterd ga ik de mouthsnaggers vast en zeker nog vaker inzetten in mijn visserij!

Een hoogzwangere rondbuik, wij houden ervan!

Succes aan de waterkant!

Remco Coco


Willen jullie op de hoogte blijven van de nieuwtjes van Carp ‘R’ Us? Volg ze dan zeker ook op Facebook en Instagram!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl