ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

KWO Fieldtest – Solar SP Cool Bag – Lars Verheul

Favoriet Favoriet
KWO Fieldtest – Solar SP Cool Bag – Lars Verheul

Het nut van een ‘carpy’ coolbag wordt vaak onderschat. Er zijn tal van mogelijkheden voor dit type luggage! In deze KWO Fieldtest neemt Lars Verheul de SP Cool Bag van Solar onder de loep en deelt hij de ins- en outs van deze tas. Aansluitend lezen we wat Lars zelf van de tas vindt!


Lars aan het woord: Een ‘cooling bag’, wie heeft dat nou niet nodig tijdens de warmere maanden? Naast dat een ‘gewone’ coolbag al een erg handig product is zit de SP Cool Bag van Solar ook vol met features. De features zorgen er voor dat de tas niet zomaar een koeltas is, maar een die ontworpen is met de karpervisser in gedachten!

De Solar SP Cool Bag is speciaal ontworpen voor de karpervisser!

Het ontwerp

De tas heeft een aantal sterken kenmerken. Eén van de punten (die gelijk opvalt) is de stevigheid van de tas. De tas is gemaakt van een erg sterk materiaal wat ook nog eens PU-versterkt is. Dit zorgt er voor dat de tas erg sterk is en goed zijn vorm behoudt en het gebruikte materiaal ook nog eens waterdicht is. Als de tas vies is geworden kun je er simpelweg wat water overheen gooien en de viezigheid er gemakkelijk afwassen!

Duurzaam, kwalitatief en eenvoudig schoon te houden!

Als je even verder naar de tas kijkt valt ook de onderkant op. Deze is namelijk gemaakt van een stevige EVA bodem. Je kunt hem dus gerust overal neerzetten, zonder dat je bang hoeft te zijn dat de tas beschadigd raakt of vies wordt. Toch een stuk fijner dan een ‘normale’ bodem waar het vocht direct in zou kruipen.

De extra stevige EVA onderkant helpt bij de duurzaamheid van de tas.

Wat kan er in?

Zelf vis ik over het algemeen niet langer dat één of twee nachten. In de tijd dat ik de tas getest heb is hij nog nooit helemaal vol geweest. Kortom: vis je één á twee nachten achter elkaar dan is deze tas in ieder geval groot genoeg. Vis je langere sessies, dan heeft Solar ook nog een grotere versie van de tas uitgebracht; de SP Session Cool Bag. Deze heeft dezelfde eigenschappen als de SP Cool Bag maar is simpelweg een stuk groter.

Een laatste, bijzonder slim bedachte toevoeging is een invoegbare plastic binnenkant. Deze kun je eenvoudig in de Cool Bag stoppen, waarna je hem kunt vullen met aas. Wil je er weer gewone boodschappen in doen, dan haal je de plastic binnenkant er uit en voilà, je hebt weer een schone koeltas!

Voor de relatief korte sessies biedt deze Solar tas meer dan genoeg ruimte!

Schouderband

De SP Cool Bag is ook de tas voorzien van een sterke en fijne schouderband. De schouderband is bevestigd aan de tas door middel van twee duurzame clips die gemakkelijk open en dicht gaan. Uiteraard is de schouderband verstelbaar, dus je zou hem naar eigen wens kunnen instellen. Het gedeelte wat op je schouder ligt is voorzien van een dikke vulling. De vulling zorgt er voor dat de tas ook voor langere tijd goed om je schouder hangt, zelfs als je hem tot het randje hebt gevuld.

De sluitingen van de schouderband zijn enorm stevig…

…en de band zelf ligt comfortabel op je schouder.

Handvaten

Naast de comfortabele schouderband beschikt de tas ook over twee degelijke handvaten. Deze handvaten zijn van goede kwaliteit en kunnen makkelijk het gewicht aan wat er bij normaal gebruik in gaat. Zelf vind ik echter dat de handvaten iets te ‘hard’ zijn en niet super in de hand liggen.

De handvaten zijn volgens Lars niet optimaal. Als je veel gaat lopen kun je wellicht beter de schouderband gebruiken!

Voor/nadelen

Natuurlijk kent dit product net als elk ander product zijn voor- en nadelen. Hier staan ze even op een rij:

Voordelen:

  • Versterkte bodem die makkelijk schoon te maken is
  • Perfect voor korte sessies
  • Waterdicht
  • Invoegbare plastic binnenkant voor aas
  • De wanden zijn flink dikker dan vergelijkbare tassen van andere merken

De mogelijkheid om een plastic binnenwerk in te voegen om aas in te bewaren is een dikke plus van deze tas!

Nadelen:

  • Je kunt er net geen anderhalve liter fles in kwijt
  • De isolerende laag zit er vrij los in, wat ruimte kost

De isolatielaag in de SP Cool Bag is vrij dik, wat de binnenruimte niet ten goede komt.

Al met al vind ik de Solar tas een strakke tas. Voor mij persoonlijk is de tas groot genoeg en door de hoge kwaliteit materiaal gaat de tas gegarandeerd lang mee. Je kunt er eventueel een koelpaneel in stoppen om je boodschappen/aas nog langer koel te houden. Ik kan de tas aan iedereen aanraden, zeker omdat deze door de meeste winkels wordt aangeboden voor een bedrag van rond de €50,-. Daarmee is de prijs-kwaliteit wat mij betreft dik in orde!

Lars Verheul


Wil je meer weten over de SP Cool Bag of over de andere producten van Solar? Check dan de website en vergeet ook niet om de Facebookpage te liken om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl