KWO Fieldtest: Trakker Core Multi-Suit

Favoriet Favoriet
KWO Fieldtest: Trakker Core Multi-Suit

Nu de temperaturen serieus beginnen te dalen wordt goede kleding steeds belangrijker. Er is niets zo vervelend dan koud en doorweekt aan de waterkant zitten! Trakker heeft hier de perfecte oplossing voor: de Trakker Core Multi-Suit. In deze KWO Fieldtest neemt niemand minder dan Peter Vlasveld dit pak onder de loep, en geeft hij zijn oordeel over dit product!

Zal het Core Multi-Suit van Trakker deze fieldtest doorstaan? Lees hieronder snel verder!


Peter aan het woord: Als ik denk aan een warmtepak, dan zie ik een eskimopak voor me dat net zoveel ruimte in beslag neemt als een slaapzak. Een pak waarin je jezelf opgesloten voelt als je actief moet zijn aan de waterkant, of een warmtepak dat net zoveel kost als een gemiddelde bivvy en na één of twee keer dragen ergens in de hoek van de schuur beland… Ik heb in het verleden wel eens zo’n warmtepak gehad en eigenlijk vond ik het helemaal niks. Toen KWO voorstelde om het nieuwe Core Multi-Suit model van 2018 aan de tand te voelen, hoefde ik dan ook geen seconde na te denken. “Kom maar door, het wordt toch hondenweer de komende weken!” mailde ik naar Zlatan 😉

Het Trakker Core Multi-Suit: een multifunctuoneel warmtepak bestaande uit drie delen.

Het is inmiddels november. De temperaturen gaan richting het vriespunt en de klok is al op de wintertijd gezet. Ja mannen, het najaar is nu echt in volle gang en de winter staat zelfs alweer voor de deur. Tijd om na te denken over kacheltjes, warme voeten, warmte pakken en de all-season slaapzakken!

Tijd om na te denken over kacheltjes, warme voeten, warmte pakken en de all season slaapzakken!

Wat is het heerlijk om (comfortabel) aan de waterkant te vertoeven.

De eerste indruk

“Schatje, er is een pakketje van KWO binnengekomen” hoor ik vanuit de gang. Het pakketje is aanzienlijk kleiner dan ik had verwacht, en de eerste indruk is dus positief. Eenmaal uitgepakt zie ik een driedelig pak voor me liggen, met prima kleuren en afwerking! Ik ben zelf niet de grootste karpervisser met mijn 1,77 meter en 79 kilo, dus ik bestelde een maatje L. Met het idee dat je meestal nog kleding er onder aan heb was dit geen verkeerde inschatting. De maatvoering klopt prima, alleen de broek lijkt enkele centimeters te lang voor mijn korte beentjes. “Dan de broek maar wat hoger ophijsen,” dacht ik bij mezelf. Toen kwam ik tot de ontdekking dat dit warmtepak geen elastiek heeft voor over je schouders. Zonder te concluderen of dit een voordeel of een nadeel was, was ik wel enigszins verrast.

Tijd om het pak in de buitenlucht aan de tand te voelen!

In de woonkamer is het 20 graden, dus het pak kan weer uit. De broek glijdt soepel van mijn benen door de gladde binnenvoering. De jas moet ook snel uit, want ik begin het al aardig warm te krijgen. 😉

Tijd om naar de waterkant te gaan

Het is half oktober en voor de tijd van het jaar is het eigenlijk nog aan de warme kant. Ik heb een stek voorbereid waar ik alleen enkele uurtjes in de vroege ochtend aan de slag zal gaan. Het wordt licht bewolkt en de temperatuur is een graad of zes, wat in de loop van de dag kan oplopen tot in de dubbele cijfers. Na de wandeling vanaf de auto naar de stek weet ik niet hoe snel ik mijn jas uit moet doen. Ik heb het bloedheet! Ik installeer de hengels en neem de tijd om het pak eens nader te bekijken.

Enkel de bijbehorende fleece trui is al bijzonder warm, en in veel gevallen dus voldoende!

De jas laat ik nog even voor wat het is, want de bijbehorende fleecetrui geeft voldoende ruimte en zit zeer comfortabel. Geen schreeuwende logo’s, toeters of bellen, maar gewoon een gevoerde fleece trui. Eigenlijk niet zo heel gewoon, want je kan hem los dragen of zelfs als onderdeel van de jas door hem erin te ritsen.

De drie delen ontleed: de broek, het fleece vest en de jas.

Driedelig pak

Bij een driedelig pak denk je niet meteen aan een kaki groen pak om mee te gaan vissen. Echter loop je er in dit pak wel net zo stijlvol bij als in een echt driedelig pak! De kleuren zijn fijn en onopvallend. De naden zijn geseald en aan de kleine details is aandacht besteed. Zo is de rits bijvoorbeeld extra beschermd, is er een extra afsluiting van rits en zit er een cap op de capuchon.

Minstens zo stijlvol als mijn bruiloftpak! 😉

De broek

Laten we onderaan beginnen, want een goed pak begint met een goede broek. De pijpen kun je doormiddel van klittenband afsluiten op je schoeisel om de kou van de grond tegen te houden. Je knieën zijn beschermd door versterkte kniepanelen, wat een pluspunt is in vergelijking met mijn vorige warmte pakken. Bij die pakken waren de knieën allemaal behoorlijk versleten.

Aan de kleine details is aandacht besteed, zoals de kniebescherming.

Verder naar boven kun je je koude handen kwijt in de zakken, die een zachte binnenvoering hebben en voldoende ruimte bieden om je handen in op te kunnen warmen. Ook zijn de zakken voorzien van een ritssluiting, zodat je niks kunt verliezen. Eenmaal bovenaan de broek valt me op dat dit pak geen elastieken heeft om over je schouders te trekken, wat naar mijn mening een voordeel is. De taille is te verstellen door middel van elastiek en klittenband.

De taille is eenvoudig te verstellen met elastiek en klittenband.

Echter is het verstellen met het elastiek en het klittenband niet voldoende voor mijn kleine taille. Misschien moet ik meer vreten en een kont kweken, maar met een telefoon in mijn broekzak kan de broek wel eens wat zakken als je erg actief bezig bent.

Fleece vest

Het fleece vest zit super comfortabel en ik heb in veel gevallen de fleece al gebruikt zonder het warmte pak als ik mij niet volledig hoef te beschermen tegen de elementen. Het vest is ook voorzien van zakken, en bij de taille kan je het vest met elastiek aantrekken om de warmte binnen te houden.

Ook de taille van het vest is te verstellen…

…en de bovenkant is voorzien van een stevige rits!

De binnenvoering van het vest is mooi afgewerkt en ik verbaas me over de hoeveelheid warmte die het vest al binnenhoud zonder de jas er overheen te dragen. De rits van het vest (en van de jas) zijn voorzien van verlengde sluitingen, zodat je bijvoorbeeld met handschoenen aan ook niet mis kan grijpen. Het vest heeft een afgewerkte ritssluiting, zodat deze vastgemaakt kan worden aan de jas. Zo kun je de jas samen met het vest dragen als een super dikke winterjas!

Eén ding is zeker: het pak houdt je heerlijk warm!

De jas

De jas is voorzien van een strak logo en afwerking van het merk, zonder al te veel nadruk te leggen op het merk. Het geeft een verzorgde indruk. Evenals de broek heeft ook de jas zacht gevoerde zakken om je handen in warm te houden en kun je de zakken afsluiten doormiddel van een rits. De rits is ook nog met een extra flap beschermd om de kou en nattigheid buiten te houden. De capuchon sluit goed aan op mijn hoofd en is zelfs nog strakker te trekken door de elastieken. Samen met de hoge opstaande rand geeft de jas je ruim voldoende bescherming bij barre condities. De capuchon zit als gegoten. Je hebt weinig last van de rits bij je mond en kin!

Voldoende bescherming bij barre condities, zonder storende elementen!

Ultieme praktijktest

Om de jas aan de tand te voelen moest ik echt even wachten tot het goed hondenweer zou worden. Enkele weken later stond er typisch najaarsweer in het verschiet voor het weekend. Noord-Noordwester wind met windkracht zes en regen is er voorspeld. Laat ik nou nét een nachtje in de planning hebben staan!

Noord-Noordwester wind met windkracht zes en regen is er voorspeld.

Ik word die nacht getrakteerd op enkele verassingen. Niet alleen door de vangsten, maar ook door de storm. Mijn tent doet dienst als vlieger als ik na een run de tent open laat staan in de volle storm, en de storm zorgt voor een gekkenhuis qua vangsten. De wind is koud, nat en dun en met mijn telefoon probeer ik de camera in te stellen voor de man-vis foto. Eventjes vraag ik mezelf af waar ik mee bezig ben, om zo midden in de nacht met dit pleurisweer aan de slag te gaan. Ik had ook tegen twee warme billen aan kunnen liggen…

Deze fraaie schub maakt het slechte weer enigszins goed!

Nadat ik de schub van fraai formaat terug in zijn element heb gezet en ik bezig ben om mijn tent weer vast te zetten, vang ik direct nog een kleinere vis. Het is 03:15 en door het harde werken staat het zweet op mijn rug. Jezus wat is dit pak warm, tijd om de jas weer uit te doen! Na enkele uurtjes nachtrust word ik opnieuw verrast door een bruut gekleurde schub en kan ik de nacht snel vergeten en inpakken om thuis wat slaap in te halen 😉

Hoppa! Ook nummer twee van de stormachtige nacht kan worden bijgeschreven.

Conclusie

De Trakker Core Multi-Suit is een pak met meerdere mogelijkheden, daar is niks aan gelogen. Als ik een kijkje neem op de website van Trakker, dan worden dezelfde punten benoemd die mij zijn opgevallen en kan ik concluderen dat dit pak is gemaakt door karpervissers voor karpervissers. Het pak is gemaakt van 100% polyester en heeft een 5000mm waterdicht materiaal, waardoor het wel een zwaargewicht is in vergelijking met andere jassen. Je krijgt er echter wel veel pak en veel warmte voor terug. Eerlijk gezegd was ik verbaasd over de adviesprijs van €129.- Voor dat geld heb je een supergoed warmtepak en ben je goed beschermd tegen de elementen.

Voor een schappelijke prijs zit je er deze winter droog en warm bij!

Persoonlijk zou ik hem alleen gebruiken in het najaar en in de winter, omdat hij wel wat ruimte in beslag neemt en te warm is voor de maanden dat je geen warmtepak nodig heb (het is dus geen regenpak voor de warmere maanden). Het pak geeft je alle bescherming en genoeg bewegingsruimte om je vrij te kunnen bewegen. Naar mijn mening is het pak zeker een aanrader voor de koudere maanden!

Het pak heeft Peters oordeel overleefd en heeft zijn waarde bewezen!

Pluspunten:

  • Strakke afwerking
  • Kniebescherming
  • Gevoerde zakken
  • Af te stemmen door middel van elastieken op je taille
  • Slimme rits sluiting
  • Capuchon erg comfortabel en beschermend
  • Met €129,- is de prijs/kwaliteit verhouding erg goed
  • Vest ook individueel te dragen met fijne binnenvoering

Minpunten:

  • Te warm bij dragen van fleece vest en jas 😉
  • Broek kan afzakken

Peter Vlasveld


Winactie!

Goed nieuws! In samenwerking met Trakker mogen we een Trakker Core Multi-Suit weggeven. Meedoen is heel eenvoudig:

Stap 1, LIKE de Trakker Facebookpage.
Stap 2, DEEL de winactie op je eigen tijdlijn!

Veel succes!

Klik op de afbeelding om naar de winactie te gaan.


Wil je meer weten over de Trakker Core Multi-Suit en de andere producten van Trakker? Neem dan eens een kijkje op de website en volg ook de Facebookpagina voor de laatste nieuwtjes!

Passie, daar draait alles om in het leven van Peter Vlasveld. Karpervissen, fotografie, vriendschap, sporten en het beleven van fraaie avonturen! In zijn blog gaat Peter dit allemaal laten zien aan de bezoekers van KWO!