Word KWO member

KWO HACKS #2 – Sneller smikkelmix én handige markers!

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Life hacks, of kortweg ‘hacks’ is de term die wordt gebruikt voor handige tips die je leven makkelijker maken. In KWO HACKS gaan we jullie korte, leuke tips geven waarbij jullie denken ‘geinig, wist ik niet’ of ‘leuk idee, dat ga ik eens proberen’. Vorige keer lazen jullie al twee leuke hacks voor het voorjaar. In deze tweede editie weer tref je wederom twee handigheidjes voor aan de waterkant.


Jullie hebben vast wel eens hacks voorbij zien komen op internet. Op YouTube of social media zie je bijvoorbeeld de gekste dingen voorbij komen. Sommige zijn zo handig! Ook aan de waterkant zie je wel eens dingen waarvan je denkt ‘hee dat ga ik ook doen’. Hacks zijn er in allerlei vormen en maten, zoals righacks, voerhacks en hacks die je verblijf aan de waterkant aangenamer maken. Heb jij nog leuke tips, stuur ze dan zéker door naar de KWO redactie op redactie@karperwereld.nl.

Michiel is altijd bezig met dingen makkelijker én sneller maken.

1. Boiliekruim in een handomdraai

Het voorjaar is nog steeds in volle gang, een periode die soms euforische momenten brengt maar misschien wel vaker als erg lastig wordt ervaren. Karpers zwemmen nog niet heel veel en zeker op diepere wateren kan het heel moeilijk zijn. Om niet azende karpers toch tot een aanbeet te verleiden kan het zinvol zijn je boilies te snijden en/of te verkruimelen. Met voedseldeeltjes van verschillend formaat komen de stoffen beter vrij en blijven ze ook op beplanting liggen. Op dieper water dwarrelt het langzaam naar beneden waardoor ‘zwevende’ vis misschien ook naar beneden komt.

Zeker met harde boilies is dit een stuk gemakkelijker.

Het laatste waar je zin in hebt is die vaak harde boilies tussen je vingers of met hulpmiddelen in kleine hoeveelheden te ‘crushen’. Ben jij ook net zo lui als wij? Pak dan de autosleutel en maak het jezelf gemakkelijk. Gooi een kilo boilies in een grote stevige zak (of een oude bewaarzak) en rij er een paar keer met de auto overheen. Klaar is je voermix!

In een handomdraai een smikkelmix! Foto: Roy Alofs

2. Gebruik je telefoon als GPS

Iedereen heeft tegenwoordig een smartphone met waarschijnlijk allemaal Google Maps erop geïnstalleerd. Mogelijk heb je er nooit aan gedacht dat je dit ook perfect kunt gebruiken als ‘kaartplotter’. Scheelt ook weer geld voor een dure fishfinder met GPS! Geklooi met H-markers of zelfs staafmarkers is dus nu verleden tijd. Geen vissen meer die in de knoop zitten met de marker en geen concurrenten die precies zien waar je vist.

Stappenplan

  1. Zoom goed in op de plek waar je je bevindt. Plaats een speld door met je vinger op de plek op de kaart te drukken (screenshot 1);
  2. Druk op OPSLAAN en label de plek als ‘favoriet’ of ‘plaatsen met ster’ (screenshot 2);
  3. En klaar is Kees, jouw topstek staat er in: nauwkeurigheid is 5-10 meter, dus wellicht nog wel even zoeken als je op je locatie bent.

De coördinaten van je markerpoint, eventueel om (later) in te voeren in je dieptemeter.

Veel plezier aan de waterkant!

KWO Redactie


Dit waren de KWO Hacks voor deze maand. Heb jij ook leuke tips die je graag wilt delen met andere vissers? Stuur ze dan op naar redactie@karperwereld.nl. Tot de volgende Hacks!

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook