Word KWO member

KWO Membervraag – Hoe start je op een nieuw water? Deel 2

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

In het eerste deel van het item ‘hoe start je op een nieuw water’ bespraken we verschillende facetten waar je op moet letten zodra je een nieuwe uitdaging aan gaat. In het tweede deel bespreken we o.a. dieptes, observeren, obstakels, watervogels en de indeling van je vistijd.


Alternatieve peilmethoden

Oldskool met de peilhengel
Heb je geen voerboot, boot (speelgoedbootje -SGB- ook handig) of het is gebruik van vaartuigen niet toegestaan? Tja, dan moet je je peilhengel uit de kast trekken, iets wat aanzienlijk meer tijd kost, maar vaak is het wel lonend. Je zal vanaf de kant naar alle mogelijke plekken moet werpen en je peildobber op om de 3-5 meter naar boven moeten laten komen om een goed beeld van de stek te krijgen. Voor het echt grondige werk zijn wij hier niet echt voorstander van, omdat het veel meer tijd kost. Echter, als het niet anders kan moet je wel de moeite nemen!

In deze onderstaande video legt Kevin Diederen in het kort uit hoe hij te werk te gaat. Opmerking: als je je lood ingeworpen hebt laten wij de dobber altijd eerst naar de oppervlakte komen, je weet dan dat hij ‘vrij’ naar boven kan. Vervolgens trek je de dobber onder tot hij tegen het lood komt. Dan kun je beginnen met lijn geven en tellen hoeveel CM/MTR je gegeven hebt.

Moderne gadgets
Anno 2016 zijn er ook andere opties. Denk bijvoorbeeld aan een voerboot met dieptemeter. Hiermee kun je ook perfect (en snel) een stek uitpeilen. Veel van deze dieptemeters op een voerboot hebben zelfs GPS waar je direct stekken in kunt opslaan. Ook kun je met sommige boten een complete dieptekaart maken. Uiteraard hangt er wel een stevig prijskaartje aan zulke bootjes (rubberboot met dieptemeter is goedkoper), maar handig is het wel 😉

Ook gebruiken wij sinds kort een ‘Deeper’. Dit is een nieuw product wat eigenlijk een dieptemeter is welke je aan de (peil)hengel kunt knopen. Je smartphone fungeert als scherm van de dieptemeter, want hierop kun je zien hoe de bodem er onder je ‘Deeper’ uitziet. Je gooit hem net als een peildobber telkens uit, maar het grote verschil is dat je tijdens het binnendraaien exact ziet hoe de bodem verloopt. In onderstaande korte intro video van Mark kun je duidelijk zien hoe dit werkt:

Hoe diep moet je vissen?

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook