ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

KWO Membervraag: “Wat is de beste rig om brasems te omzeilen?”

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Vraag 100 karpervissers naar hun grootste ergernis tijdens het praktiseren van hun hobby… Grote kans dat 95 vissers zullen zeggen (of zelfs schreeuwen): BRASEMS! Niets vinden wij, als ‘karperspecialisten’ zo vervelend om (midden in de nacht) een slijmjurk van een rig te moeten peuteren. Toch zijn er een aantal trucjes om brasems te vermijden. In dit artikel gaan we daar dieper op in!


Het idee voor deze update kwam nadat Wilco Kuiper ons de volgende vraag toestuurde:

Wat is de beste rig om brasems te omzeilen?

Laten we daar dan ook mee beginnen!

Hoe je brasems een halt toe roept gaan we hieronder bekijken!


Dé ‘anti-brasem’ rig

Tijdens een dagje filmen en fotograferen met Luuk gingen we er eens goed voor zitten. “Wat zou onze ideale rig zijn als we géén brasems willen haken?” De tackleboxen werden erbij gepakt en na wat knopen was de onderstaande rig klaar. Zowel prima geschikt voor het vissen met boilies als het gebruik van partikels als haakaas! Er zijn vijf aandachtspunten die we stuk voor stuk even bespreken:

1. Zinkend haakaas zonder additieven

Heb jij last van brasems op je stek? Laat dan de opvallende, drijvende en super attractieve pop-ups even in je vistas zitten. Als brasems ergens gek op zijn is het wel op zulke ‘snacks’. Zéker als deze ook nog eens voorzien zijn van een attractor. Pak gewoon een bodemaasje, een zinkende boilie of (nog beter) 1 á 2 tijgernootjes. Reken maar dat de karpers het haakaas zullen vinden terwijl je de brasems minder ‘prikkelt’.

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95 per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook

1