KWO Product Buzzz – April Deel 2

Favoriet Favoriet
KWO Product Buzzz – April Deel 2

De afgelopen weken was het weer lekker druk aan de waterkant! Koningsdag zorgde voor een lang weekend en velen van jullie profiteerden hiervan. Tijd voor nog wat ‘carpyness’ en in deze nieuwe editie van KWO Product Buzzz showen we jullie dan ook weer de beste acties en de nieuwe producten van onze partners. Dit keer met o.a. een bijdrage van The Carp Specialist, CC Moore en Solar!


De voorjaarsbox is weer verkrijgbaar!

We starten de Product Buzzz met een klein beetje spam, want de KWO Voorjaarsbox is weer te bestellen! Maar liefst 11 vette merken zorgen ervoor dat jij dit voorjaar met de juiste producten aan de waterkant zit. De winkelwaarde van de box bedraagt maar liefst €102,43, maar de box kost je slechts €34,95 (en KWO Members krijgen hier weer 20% korting op)! Uiteraard kun je de box ook scoren in combinatie met vette KWO Merch.

Klik hier om de KWO Voorjaarsbox direct te bestellen!

Meer weten over de Voorjaarsbox? Klik dan op de afbeelding!


Video: Karpervissen in Frankrijk op Iktus Ruffaud

Betaalwateren in Frankrijk… Ja, die zijn er legio! Ook de mannen van karperreisagent The Carp Specialist hebben diverse, Franse wateren in hun portfolio. Eén van die wateren is Iktus Ruffaud, een 25 hectare groot betaalwater gelegen in Midden-Frankrijk. Volgens de mannen zelf één van hun mooiste wateren…

Over één ding is geen twijfel mogelijk: Iktus Ruffaud is één van de mooiste BTW’s in Frankrijk!

Het was dan ook logisch dat er zelf een keer op het water gevist moest worden en recent vertrok Mark de Zwart, namens The Carp Specialist, samen met vismaat Richard naar de oevers van Ruffaud. Het beloofde een mooie sessie te worden, want met een flink aantal vissen en de nodige gave beelden stapten de mannen weer terug in de auto. In onderstaande video deelt Mark dan ook graag de nodige beelden met ons. Veel kijkplezier!

" Het beloofde een mooie sessie te worden! "

Prachtige beelden en mooie karpers…

…het komt allemaal voorbij in de video!

Is je interesse na het bekijken van de video gewekt? Werp dan eens een blik op de website van The Carp Specialist voor meer informatie en boekingen, klik op de button hieronder! Wie weet sta jij deze zomer wel met een schitterende karper te poseren op het nóg mooiere domein! 😉

Klik hier voor meer informatie

Wie weet poseer jij binnenkort wel in een decor als dit!


Voorjaarstip: ZIGGEN met de Ziggaz van Nash

De Ziggaz van Nash zijn zeer effectieve two-tone foam sticks die perfect als haakaas voor een zig-rig gebruikt kunnen worden. In deze korte video laten we zien hoe je deze producten in kunt zetten. Meer info check je op: nashtackle.co.uk/


Snel en handig: de Spinner Swivel van Korda

De populariteit van de Spinner/Ronnierig is ongekend en de groep vissers die hem met succes inzet is nog altijd groeiende. Tijdens het zelf fabriceren van de onderlijnen hebben veel van hun al ontdekt dat het soms een prutswerkje kan zijn om de haak in een reguliere Quick Change wartel te bevestigen. Door met een mesje de wartel iets open te buigen is dit al wat makkelijker te doen, maar ideaal en 100% veilig is het zeker niet.

Om dit probleem te verhelpen is de Spinner Swivel ontworpen. Deze heeft een wijdere clip die het mogelijk maakt om snel van haak te wisselen zonder de draad open te hoeven wrikken. Dit werkt daarnaast ook nog eens een stuk eenvoudiger en veiliger. Na het bevestigen van de haak kan je wartel mooi afwerken door er een medium Kicker of shrinktube overheen te schuiven. Hierdoor zal de haak op zijn plek gefixeerd worden en kan je volledig vertrouwen op de werking van de onderlijn.

Praktijkervaring wijst uit dat met name de Kurv Shank en Krank haken uiterst geschikt zijn voor de Spinnerrig. Kies deze bij voorkeur niet te klein. Danny Fairbrass en Tom Dove starten vrijwel altijd met een maat 4. Deze forse haak geeft veel meer ruimte om voldoende vlees te pakken in een vissenbek en zal de kans op lossers beperken.

De Spinner Swivel in de praktijk!

De Spinner Swivel is vanaf deze week verkrijgbaar bij jouw Korda dealer!


CC Moore’s Krill Micromass: attractieve veelzijdigheid

CC Moore vertelt: Toen de Krill Micromass van CC Moore op de markt kwam, was direct duidelijk dat hiermee een veelzijdig topproduct beschikbaar werd. Zoals jullie weten is Krill is een garnaalachtig schaaldier dat in grote scholen in de oceaan leeft. Krill bevat grote hoeveelheden Omega 3 en Astaxanthine, dat is een krachtig antioxidant dat Krill de specifieke, roze kleur geeft. Krill is trouwens ook een zéér attractieve bron van proteïnes, aminozuren en olie die zonder toevoeging van bewaarmiddel hun versheid, voedingswaarde en geur behouden. Krill is nu eenmaal één van de beste ingrediënten die je kan gebruiken om karpers aan te zetten tot azen.

Krill is één van de beste ingrediënten die je kan gebruiken om karpers aan te zetten tot azen.

Het is een feit dat Krill een ontzettende…

…aantrekkingskracht op karper heeft.

Alleen was het tot voor de komst van Krill Micromass enkel Krill meel waarmee we het moesten doen en aan dat Krill meel zitten enkele beperkingen qua inzetbaarheid. Denk maar aan de boilies die gaan drijven wanneer je te veel Krillmeel toevoegt… Ook de kwaliteit van het verkrijgbare Krillmeel wil wel eens variëren, waardoor je steeds moest zoeken naar de optimale dosering. Met Krill Micromass is zijn die problemen van de baan en daarmee is het beste wat de oceaan ons te bieden heeft prima inzetbaar geworden in tal van toepassingen.

Reken er maar op dat de Krill Micromass wonderen doet onderwater!

Binnenkort verschijnt er op KWO ook nog een hele review van dit topproduct (en al helemaal in het voorjaar) van niemand minder dan Geert Ooms. Deze Belgische bakkenvanger is absoluut niet vies van het spul en gooit met handige gebruikstips! Kan je niet wachten en wil je nu al meer informatie? Klik dan HIER om de Facebookpagina van deze Engelse aasgigant te bezoeken.

Ook Geert Ooms is fervent gebruiker van de Krill Micromass. In een artikel op KWO vertelt hij binnenkort hoe hij het product in de praktijk inzet.


Stylish en krachtig: De GTR-X van Strategy

Strategy vertelt: De GTR- X is een klassieke, matzwarte molen met een grote lijncapaciteit. De uniek ontworpen spoelknop met ‘Semi Quick Drag’ instelling zorgt ervoor dat de slip uiterst nauwkeurig in te stellen is. Daarnaast biedt de hoge inhaalsnelheid, maar liefst 96cm per rotatieslag, de mogelijkheid om op lange afstand te vissen. Ook in andere situaties waarin er snel lijn gewonnen dient te worden, zoals bij de obstakelvisserij, is deze hoge inhaalsnelheid een enorm voordeel.

De GTR-X is perfect voor de visserij op zowel korte als lange afstanden, omdat de molen een enorm grote inhaalsnelheid heeft.

De moderne, zwarte look zorgt er tevens voor dat de molen ontzettend fraai oogt onder vrijwel iedere hengel. Kortom; een lust voor het oog en een ‘powerhouse’ in je handen! De adviesverkoopprijs bedraagt slechts €109,95, dus check snel de website van Strategy voor meer informatie.

" Een lust voor het oog en een ‘powerhouse’ in je handen. "


Dit kun je verwachten in Karper Magazine nr. 111

Vervelende, duikende watervogels? Rik Hagedoorn gebruikt ze juist om zijn stekjes ‘aan te jagen’ om de karpers erop attent te maken dat er wat te halen valt. En om voedselnijd uit te lokken, waardoor de vissen minder schuw azen. In combinatie met het vissen met de pen echt dressuurdoorbrekend! Veel meer dan de nieuwste rigs of aasjes… Verder in dit nummer, deel 2 van ‘Aasverslaving’ van Frank Warwick met zijn zoektocht naar bijzondere ingrediënten en (wonder)aasjes. Naast zalmeieren en zoetwatermosselen komen ook de Roemeense ‘soluballs’ aan bod – een superinstant aas, waar geen boilie tegenop kan!

Alijn Danau, Rolf Bouman, Gerwin Gerlach en Michiel Pilaar geven in deel 1 van de ‘De glazen bol…’ hun visie op de toekomst van de karpervisserij, hoe ziet die er over 10 jaar uit? Dat levert heel wat interessante inzichten op! Frank Avezaat laat zien hoe je je eigen haakaasjes heel gemakkelijk kunt fine tunen. Chris De Clercq en cameraman Hugo van Gelder nemen je in ‘Esmeralda, the movie’ mee naar een azuurblauw bergmeer. Dat levert prachtige beelden op! Raf Swinnen deelt zijn bevindingen over het trekgedrag van kanaal-en rivierkarpers.

Verder in dit nummer nog bijdragen van o.a. Rinze Beverwijk over zijn eerste ervaring op een betaalwater, Gino Wouters en Mark Snel. Dit en nog veel meer check je in Karper 111 die 3 mei in de winkel ligt. Direct online bestellen? Klik dan HIER!


Interessante Luggage items van Angling Direct

Recent stelden we de mannen van Angling Direct al aan je voor. Bij deze Engelse hengelsportgigant scoor je tegen zéér scherpe prijzen spullen van zowel A- als B-merken. In deze nieuwsupdate werpen we voor het eerst een blik op de Endurance Luggage producten van hun eigen merk, Advanta. We verklappen alvast één ding: deze items zijn zeker het bekijken waard!

De Britten staan bekend om hun innovatieve en hoogwaardige producten. Uiteraard scoor je deze extra voordelig bij Angling Direct!

Advanta Endurance Luggage

Een blijvende favoriet onder prijsbewuste vissers is de Endurance Luggage van Advanta. Voor iedere tak van de visserij zijn er wel handige items te vissen, dus ook de visser die wel eens achter de wit-, zee- of roofvis aangaat kan zijn hart ophalen bij Angling Direct.

Ook voor de wit-, roof- of zeevisser zijn er voldoende Luggage items te vinden in de Advanta range.

Bij de ontwikkeling van de Endurance Luggage items is geprobeerd om een moderne, kwalitatieve en bovendien gebruiksvriendelijke range aan Luggage op de markt te zetten. Van loodtasjes tot aan foudralen en van Carryals tot aan aastassen: de range is ontzettend uitgebreid.

De Endurance Luggage van Advanta bevat…

…kwalitatieve en handige items voor iedere visser.

Alle items zijn ontwerpen met het oog op duurzaamheid en prestaties. Zo is er uitsluitend gebruik gemaakt van 210D-materiaal, en zijn de waterdichte basissen erg sterk. Ook kleinere zaken zoals handvatten en schouderbanden zijn met de grootst mogelijke zorg ontworpen en zullen erg lang meegaan.

Alle items zijn ontwerpen met het oog op duurzaamheid en prestaties.

Een item dat erg interessant is voor de karpervisser is de Advanta Endurance Carryall Large. Deze tas kost je omgerekend ongeveer €40,- en dat is voor een degelijke tas natuurlijk een lachertje. Laat je echter niet afleiden door de lage prijs, want de tas biedt voldoende plaats voor al je items en is gefabriceerd met de best mogelijke materialen!

De Advanta Endurance Carryall Large is de perfecte tas voor de karpervisser.

Het mag dus voor zich spreken dat de Endurance Luggage van Advanta erg geliefd is bij vele vissers! Dit waren slechts enkele items uit de uitgebreide Range, dus bezoek zeker eens de website voor meer interessante producten. Daarnaast heb je je bestelling doorgaans binnen enkele dagen in huis!

Klik hier om de webshop te bezoeken


Solar Tackle presenteert de SP Barrow/Ruck Bag

Solar vertelt: Nieuw binnen het gamma van Solar Tackle is de SP Barrow/Ruck Bag, hét ultieme opbergsysteem voor elke karpervisser. Vervaardigd uit ultra stevig, PU-versterkt, waterdicht materiaal en voorzien van clips en gevoerde draagbandjes welke ook gebruikt wordt bij bergklim materiaal. Super degelijk dus!

De SP Barrow/Ruck Bag is de ultieme tas voor iedere karpervisser.

De Barrow/Ruck Bag is voorzien van een stevige EVA waterdichte bodem en opvouwbare, interne ‘organisers’. De unieke, verwijderbare schouderriem maakt het mogelijk deze tas om te toveren van een rugzak naar een barrow bag, en dat in enkele seconden. Boordevol top-spec features zodat je nooit meer een andere rugzak, Barrow Bag of Carry all nodig hebt.

De Barrow/Ruck Bag van Solar zit bomvol…

…met handige en doordachte features.

Daarnaast zijn alle SP Hard Cases volledig compitabel met de Barrow/Ruck Bag. Bovendien is de verstevigde deksel ontzettend handig om al je materialen op te leggen tijdens het knopen van rigs of om te gebruiken als Bivvytafel tijdens het nachtvissen. Het platte model van de tas zorgt er tevens voor dat je hem eenvoudig onder je stretcher kan schuiven en zo je ruimte in je Bivvy te optimaliseren. Meer info over alle specs check je in deze video:

SP All-Terrain Barrow

Naast de Barrow/Ruck Bag is ook de All-Terrain Barrow nieuw in het assortiment van Solar Tackle. Als je veel op stekken vist die een eindje lopen zijn, dan kun je niet ontkennen dat een goede Barrow wel zo fijn is! De nieuwe All-Terrain Barrow vult die plek perfect in. Hij is uitgevoerd met een dubbel wiel en door ons unieke ontwerp is hij ook om te bouwen naar een versie met één wiel.

De All-Terrain Barrow kan worden ingezet met één of twee Puncture Proof wielen.

Het aluminium gelaste frame beschikt over inklapbare sidebars, is verstelbaar in de breedte, heeft een inklapbare, verstelbare en afneembare hengelsteun en tevens kan de lengte van de handvaten worden aangepast om zo op ieders formaat aangepast te worden.

De diverse delen van de All-Terrain Barrow zijn…

…volledig te verstellen en te optimaliseren.

Meer info over de All-Terrain Barrow vind je op de Solar Tackle website en Facebookpagina. Onderstaande video van onze vrienden van Carpology willen we bovendien ook graag met jullie delen!


Scoor de Avid Traction hengels nu extreem goedkoop bij Fish Inn Venlo!

Fish Inn vertelt: Een veel verkocht hengel binnen het assortiment van Fish Inn gaat een opvolger krijgen. Daarom worden de populaire Avid Traction 12’’ 2.5lb & 2.75lb hengels nu verkocht voor een wel heel scherpe prijs! Je schaft jouw nieuwe Avid Traction carp rods nu aan voor maar €59,95 per hengel. Dit is een korting van maar liefst 43% en zelfs met deze prijs heb je gewoon recht op de volle garantie!

Je schaft jouw nieuwe Avid Traction hengels nu aan voor maar €59,95 per hengel!

Voor nog geen 6 tientjes een kwalitatieve karperhengel scoren? Het kan bij de mannen van Fish Inn Venlo!

Dankzij de unieke re-active vezels met 3K gevlochten carbon heeft de Avid Carp Traction een waanzinnige actie voor een absurd lage prijs. De Avid Carp Traction hengels bieden de perfecte mix van progressieve kracht met een reactieve buiging voor maximale controle op momenten dat het er echt toe doet. Deze mooie actie in combinatie met de 2.5 en 2.75lb testcurve zorgen voor ultiem drill plezier.

Een waanzinnige actie voor een absurd lage prijs.

Doordat dit één van de weinige hengels is die nog uitgebracht is als een 2.5lb variant, is dit de perfecte karperhengel voor de Nederlandse karpervisserij. Mede dankzij een handvat dat volledig voorzien is van Japans Shrink Wrap heeft de Avid Carp Traction een dynamisch uiterlijk en maakt dat deze Avid Carp karperhengel uniek in zijn prijsklasse. Kortom; bestel jouw Avid Carp Traction stokken snel bij Fish Inn, klik op onderstaande button!

Bestel hier jouw Avid Carp Traction hengels

Door de volledige Japanse Shrink Wrap achterkant oogt de hengel erg fraai.


Goede vangsten op de wateren van Fisherman Holidays

Het visseizoen is weer begonnen en langzaam maar zeker wordt er overal weer lekker vis gevangen. Enkele betaalwateren van Fisherman Holidays in het Franse land lopen echter als een speer! Wekelijks keren vele vissers terug met een waslijst aan mooie vangsten en om dat te vieren hebben de mannen een tweetal leuke acties voor ons klaargezet. Check ze hieronder:

20% bij Etang Vaulaurent

Ja, je leest het goed! Voor diegene die er dit voorjaar nog even tussen uit wilt, hebben de mannen van Fisherman Holidays een schitterende bestemming in de aanbieding, namelijk: Etang Du Vaulaurent. Boek je een stek voor een sessie in Juni? Dan ontvang je maar liefst 20% korting op je boeking!

Maar liefst 20% korting op je boeking!

Boek je één van de 8 stekken voor een sessie in Juni? Dan scoor je 20% korting! Hoe gaaf is dat?

Mocht je nog niet helemaal over de streep zijn, dan helpen de vangsten van afgelopen weken je wellicht! Zo werd er afgelopen week flink huisgehouden door Dirk op stek 8. In korte tijd wist hij meerdere vissen te vangen, met als uitschieter een exemplaar van ruim 30 kilo (!). Wacht dus niet langer en klik op de button hieronder om je stek te boeken:

Boek hier jouw stek op Vaulaurent

Een visser op stek 8 deed goede zaken en wist o.a. deze ruim 30 kilo zware spiegelkarper te vangen.

70 pond? Gratis week op Etang 5!

Het seizoen komt langzaam op gang op Etang 5. De eerste weken was het wat minder, mede door het ijskoude water. De mannen van Fisherman Holidays merken nu echter dat het langzaam maar zeker een stuk beter gaat met de vangsten. Zo viste Steve Briggs afgelopen week op stek 1, waar het de eerste dagen net iets te rustig was. Tegen het eind van de week liep het een stuk beter en ving hij onder andere deze prachtige spiegel van 25kg.

Eén van de vele gave vissen van Etang 5.

Voor het nieuwe seizoen op het meer heeft Franck, de eigenaar van Etang 5, beloofd om elke visser die een karper van 70 pond (35kg) of meer vangt, iets wat hier geen uitzondering is (!), om een geheel gratis weekje vissen voor één persoon op Etang 5 weg te geven. Boek dus snel je stek en wie weet sla jij wel één van de vele monsters aan de haak!

Boek hier jouw stek op Etang 5


Handig en veelzijdig: de PVA Storage Bag van NGT

Iedereen herkent het wel: je hebt overal losslingerende items door je vistas liggen. Een nieuw en uniek product van NGT dat dit voorkomt is de PVA Storage Bag. Een mooi compact tasje voor het opbergen van al je kleine items, zoals PVA producten, end-tackle en rig tools.

De PVA Storage Bag is de nieuwste aanwinst binnen het NGT assortiment.

Ondanks het relatief kleine formaat (27 x 20 x 9cm), biedt de Storage Bag door de handige indeling genoeg plaats voor voldoende materiaal. Ook grove items, zoals PVA kokers, spods en peildobbers, kunnen eenvoudig worden opgeborgen in de diverse vakken. Daarnaast kun je in de plastic mapjes ideaal PVA bags opbergen.

De PVA Storage Bag biedt voldoende plaats…

…voor een hoop kleine materialen.

De PVA Storage Bag is netjes afgewerkt in een mooie ‘carpy’ groene kleur. Daarnaast is de bodem stevig, dat doorzakken voorkomt, en is het tasje uitgerust met stevige ritsen. Bezoek dus zeker even de website van Visdealshop.nl en bestel voor slechts €14,95 jouw NGT PVA Storage Bag, klik hierrr.

De PVA Storage Bag is afgewerkt in een mooie groene kleur en heeft een tweetal grove en sterke ritsen.


Dit was de allerlaatste KWO Product Buzzz van april dan weer. We hopen dat jullie weer genoeg motivatie hebben gevonden om er lekker op uit te gaan. Over een goede twee weken zijn we uiteraard weer terug met de nieuwste producten en beste acties in de eerste Buzzz van dé vangmaand bij uitstek: Mei!

Veel succes!

KWO Redactie

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl