KWO Product Buzzz – April deel 2: nieuws van JRC, visveiligheid bij House of Carp en nog veel meer!

Favoriet Favoriet
KWO Product Buzzz – April deel 2: nieuws van JRC, visveiligheid bij House of Carp en nog veel meer!

EINDELIJK! De R is (bijna) uit de maand, dus we moeten nu ECHT naar de waterkant. Check voordat je gaat inpakken nog even de mooiste vangsten, nieuwe producten en aanbiedingen in deze KWO Product Buzzz.


Een meer dan geslaagde voorjaarstrip met Dream Baits

Dream Baits man Peter Nys: Traditiegetrouw wordt er ook dit jaar tijdens de paasvakantie een trip naar het Franse land gepland. Omdat tijdens het voorjaar de watertemperaturen niet al te hoog zijn geef ik de voorkeur aan zeer attractief aas waardoor ik met weinig aas toch de vissen kan overhalen tot azen. 

Peter mag niet klagen dit voorjaar…

…met enkele fraaie vangsten op de Vitella en Umami.

Voor deze trip heb ik gekozen voor de Spring combi van Vitella en Umami boilies. Beide aasjes zijn voorzien van een rijkelijke dosis D-cell, hetgeen het immuunsysteem stimuleert en ook nog een vitaminen/mineralen premix zodat de gevinde targets de nodige voedingstoffen naar binnen krijgen zodat ze zich kunnen aansterken na de lange koude winter. Aan de hair komt er in de meeste gevallen wel een snowman van een 20mm bodemaas in combinatie met een 12 mm pop-up of indien ik met een zachtere bodemstructuur te maken heb een wafter te hangen.

In plaats van fluoro pop-ups te gebruiken grijp ik steeds vaker terug naar pop-ups in dezelfde kleur als mijn bodemaas. Deze pop-ups of wafters worden geruime tijd van tevoren gesoaked in de matchende dip zodat ze langere de nodige attractoren vrij blijven weergeven. Dat me dit geen windeieren heeft gelegd is te zien aan de deze mooi reeks vissen.


Handig: De Scope OPS Transporter 9/10ft van Nash

Nash: Drie EVA High Protect componenten op de bovenkant van deze tas zorgen ervoor dat je waardevolle tackle items veilig en makkelijk bereikbaar blijven. Als je de bovenkant opent kun je hier onder perfect 3 opgetuigde Scope hengels + molens kwijt! En hiernaast is er dus ook nog speciaal ruimte voor een compartiment waar je andere spullen kwijt kunt zoals aas, eten, pouches, banksticks, beetmelders, een retainersling en net.

Aluminium verstevigingsbalken zorgen ervoor dat deze Transporter tas in dezelfde vorm blijft en de inhoud makkelijk bereikbaar blijft. De Transporters kunnen makkelijk geladen worden op een barrow of in de auto door middel van de twin neopreen handgrepen. Ook kan de tas gebruikt worden met een gevoerde verstelbare schouderband. De tas is ook nog eens ideaal voor de karpervisser die graag al zijn spullen in een keer mee neemt in de boot op groot water.

De Scope OPS Transporter is verkrijgbaar in twee modellen:

 • R9 voor (9ft scope hengels) € 219,99
 • R10 voor (10ft scope hengels) € 229,99

Afmetingen:

 • R9: 120cm lang x 37cm breed x 30cm diep
 • R10: 130cm lang x 37cm breed x 30cm diep


Snijd meerdere boilies snel en efficiënt met de RidgeMonkey Choppa

RidgeMonkey: ontworpen en ontwikkeld om meerdere boilies tegelijk in stukken te hakken, waardoor tijd en moeite wordt bespaard ten opzichte van traditionele methoden. Eenvoudig ontwerp én eenvoudig in gebruik!

Dankzij de onregelmatige vorm van het uitgesneden aas dwarrelen de stukjes boilies langzaam door de waterkolom naar beneden. Ook op een zachte bodem of zelfs op planten blijft er dan altijd voer liggen. Daardoor creëer je een situatie die weer heel anders is dan die met traditionele ronde boilies.


Uitbreiding Shimano hengels bij Carplevel

Carplevel: We merken steeds vaker dat er meer vraag is naar kortere hengels : 10 Ft of zelfs 9Ft. Om op deze vraag van onze klanten in te spelen hebben wij onze voorraad Shimano hengels uitgebreid. Deze hengels zijn vanaf nu bij ons verkrijgbaar:

 • Tribal Stalker 9FT 3.00LBS
 • TX2 9FT 3.00LBS
 • TX2 10FT 2.75LBS
 • TX2 10FT 3.00LBS
 • TX4 9FT 3.00LBS
 • TX4 10FT 2.75LBS
 • TX4 10Ft 3.00LBS


Enkele Angling Direct producten in de spotlights

Prestige Carp Porter MK2 Barrow 2017
Deze barrow is zowel stijlvol as praktisch en een must-have voor de doorgewinterde karpervisser. Met deze barrow kun je al je materiaal op een praktische manier transporteren, zodat je niet volledig uitgeput aan de waterkant komt en je volop kunt genieten van je visserij.

Prijs € 150,93

Ridgemonkey Deep fill Sandwicht Toaster XL
The RidgeMonkey XL was de grote broer van de originele awardwinnende toaster en werd even populair. Het merk heeft de Deep Fill Toaster range nieuwe leven ingeblazen en komt nu ook met een XL uitvoering. Deze geupdate versie is niet alleen verkrijgbaar in twee kleuren maar wordt ook standaard geleverd met kookgerei. Als je een fan was van de originele Toaster, dan zal deze nieuwe uitvoering je ook zeker goed bevallen!

Prijs: € 29,24

Neem ook eens een kijkje op het Advanta Channel op YouTube van Angling Direct!


Shimano aanwezig op KWO in Action Day

Shimano: Op zaterdag 11 mei zal Shimano aanwezig zijn op de KWO ‘In action day’. Dit outdoor karper event vindt plaats aan de Koperenplas in Zwolle en staat helemaal in het teken van beleving. Direct op stek 1 is de Shimano Casting Academy waar Kristof Sadones en Wibo Boone klaar staan met diverse opgetuigde Shimano karperhengels.

Ben je meer van het lijnen uitvaren of roeien dan moet je zeker op bezoek op stek 2. Hier vissen Team Tribal leden Remond van Dijk en Mark Hoedemakers. Zij kunnen je alles uitleggen over voer strategieën, welke stek te kiezen en hoe je dat doet.

Naast de Shimano prostaffers is ook productexpert Luit Boon aanwezig die je alles kan vertellen over de technologieën achter onze producten en tips & tricks kan geven op het gebied van materiaal onderhoud en dergelijke.


Bakkenwater Etang Marolles te boeken bij De Vissende Hollander

De Vissende Hollander: Graag presenteren we aan jullie het bakkenwater Etang Marolles! Op de grens van Normandië en Bretagne vind je het idyllische 20 hectare grootte complex Etang Marolles midden tussen de landbouwgronden in een oase van rust.

Stekken die zijn doordacht. Eilandjes die zijn gecreëerd. Er hangt een mooie idyllische sfeer, allemaal vanuit het oogpunt van een goede visser. De weg erheen is gemakkelijk en tot aan het laatste kwartier rij je over de bekende Franse snelwegen. Zodra je over het bruggetje het landgoed op rijdt weet je dat je de juiste locatie geboekt hebt. Er zijn drie meren op het complex. Het hoofdmeer, het meer met de lodge genaamd Bellevue lodge en een derde, nog in aanbouw zijnde meer. Wil jij een goede kans hebben op een vis van meer dan twintig kilo, dan zit je hier goed.

Zodra je over het bruggetje het landgoed op rijdt…

…weet je dat je de juiste locatie geboekt hebt.

Alles op locatie is op en top geregeld door beheerders Caroline en Dave. Voor meer informatie en boekingen, check onze website!


Nooit meer sjouwen met de nieuwe Cocoon 2G Barrow van JRC

JRC: De nieuwe JRC Cocoon 2G kruiwagen is ontworpen met een snel en eenvoudig uitvouwsysteem voor snel opstellen en neerzetten. Deze kruiwagen is gemaakt om u naar de plaatsen te brengen die andere kruiwagens niet kunnen bereiken. Het smalle voorwiel van de kruiwagen, met zijn robuuste loopvlak, is bij uitstek geschikt voor zowel rechte als kronkelige paden van allerlei ondergronden.

De verstelbare voor- en zijstangen zorgen voor een groot laadoppervlak, om ervoor te zorgen dat je slechts één keer hoeft te lopen. Enkele specificaties:

 • Snel op te zetten en af te breken
 • Compact opbergformaat voor eenvoudig transport en opslag
 • Groot laadoppervlak met verstelbare voor- en zijbalken
 • Breed wiel voor extra grip en stabiliteit
 • Slimme wielpositionering voor optimale gewichtsverdeling
 • Voorgevormde handgrepen met profiel voor een goede grip
 • Achterpoten met speciaal door JRC voorgevormde moddervoeten
 • Inklapbare voorstang voor het ondersteunen van forse bagage
 • Afmetingen: 1490 x 850 x 440/850 mm
 • Transportafmetingen: 950 x 885 x 260 mm

 • Adviesprijs Cocoon 2G Barrow: € 209,90
 • Adviesprijs Cocoon 2G Wide Barrow: € 219,90


Fox Retreat+ 1 man Bivvy preview

Fox kennen we wel van onder andere mooie tenten! In deze video laten we de Fox Retreat+ 1 man bivvy zien, een snel op te zetten ruime eenpersoonstent. De tent is tevens uit te breiden met een wrap, voor nog meer ruimte.

Adviesprijs: € 599,99


Nu verkrijgbaar: de (bomvolle) KWO Voorjaarsbox 2019

BAM! Hij is er weer: de KWO Voorjaarsbox! Maar liefst 8 vette merken zorgen ervoor dat jij dit voorjaar met de juiste producten aan de waterkant zit! De winkelwaarde is € 75,69, maar de box kost je slechts € 29,95 (en KWO Members krijgen hier weer 20% korting op)! Uiteraard kun je de box ook scoren in combinatie met vette KWO Merch!

Klik hier om de voorjaarsbox te bestellen!


Nieuw meerrecord voor Etang des Chateliers van The Carp Specialist

The Carp Specialist: Op het mooie betaalwater Etang des Chateliers van The Carp Specialist is medio april het nieuwe meerrecord van 27,8kg gevangen. Een prachtige Two-Tone en tot op heden de grootste vis die er op het water is gevangen.

Wat de visserij op Etang des Chateliers echter pas echt bijzonder maakt is de prachtige ligging, ruime visstekken, super accommodatie en vriendelijke eigenaars. Het visbestand is ook echt uniek te noemen… het gemiddeld gewicht is erg hoog, waarbij de vangsten in 2018 voor de meeste gasten gemiddeld ruim boven de 15kg uitstegen. Met de uitstekende groeiratio die het visbestand laat zien kan het niet lang duren voordat de eerste karper boven de 30kg wordt gevangen!

Voor meer informatie en boekingen, check onze website!


Check de nieuwe Daiwa D-Pod rodpod


Nieuw van Pole Position: DROP DOWN UNLEADED LEADER

Pole Position: Dit uitermate eenvoudig te splicen unleaded leader materiaal is zeer makkelijk in het gebruik en vormt het ideale materiaal om zelf leaders van te maken. Het is extreem soepel en snel zinkend en zal de contouren van elk bodemtype moeiteloos volgen. De natuurlijk ogende kleuren zorgen ervoor dat de leader goed gecamoufleerd blijft. Verkrijgbaar in de kleuren weed en silt in 45lb en 65 lb

Adviesverkoop is €13,95 voor 45LB en €16,95 voor de 65LB


Visveiligheid hoog in het vaandel bij House of Carp

House of Carp: Bij House of Carp staat visveiligheid hoog in het vaandel en vinden wij het belangrijk dat er met zorg en respect wordt omgegaan met een gevangen karper. Het gebruik van een goede onthaakmat of een ruime retainer sling zorgt ervoor dat de karpers geen beschadigingen oplopen tijdens een kort moment op het droge of tijdens het klaarmaken van de fotocamera. Maar wat als je een karper vangt met flinke beschadigingen door het paaien? Wat als de bek is uitgescheurd tijdens de dril?

Carp Care Propolis is een natuurlijk product met antibiotische werking. Het kan gebruikt worden voor de behandeling van zowel open wonden en zweren, haakwonden, losgekomen schubben en beschadigde vinnen. Propolis wordt door bijen geproduceerd om de bijenkorf te repareren en te beschermen tegen schadelijke bacteriën. Wanneer je gaat vissen op een betaalwateren is het gebruik van preventieve middelen zelfs verplicht!

Gratis bij een onthaakmat!

Bij House of Carp ontvang je tijdelijk een gratis flesje Carp Care Propolis (20 ml) ter waarde van €11,95, bij aankoop van een onthaakmat of retainersling van Pro Line of Rod Hutchinson.

Bestel nu een onthaakmat van Pro Line of Rod Hutchinson en ontvang gratis een flesje Carp Care.

KWO Memberkorting

Ben jij een KWO member, dan ontvang je 10% korting op het assortiment van onder andere Ashima, Powerkick, Rod Hutchinson, Pro Line, RidgeMonkey, Faith Tackle en alle kleding, netten en overige outdoorartikelen in de webshop van House of Carp.

Nooit meer zonder stroom aan de waterkant!

Als KWO-member ontvang je bijvoorbeeld 10% korting bij aankoop van een Powerkick 800 Outdoor generator. De “Powerkick 800 outdoor” is een aggregaat welke ideaal is voor het laden van telefoons, laptops, ipad’s, accu’s en licht huishoudelijke apparatuur tijdens langere sessies.


ZO gebruik je het Hit N Run Inline loodsysteem van PB Products

Marcel Ulje legt in detail het Hit N Run Inline loodsysteem uit. De voordelen qua inhaking, beetregistratie en visveiligheid komen onder andere aan bod.


Dit was de tweede KWO Product Buzzz van april 2019. We hopen dat jullie weer genoeg motivatie hebben gevonden om er lekker op uit te gaan. Over een goede twee weken zijn we uiteraard weer terug met de nieuwste producten en beste acties in een kakelverse Buzzz. Tot dan!

KWO REDACTIE

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl