KWO Product Buzzz – Februari Deel 2

Favoriet Favoriet
KWO Product Buzzz – Februari Deel 2

Ook al lijkt het wel april of zelfs mei af en toe, het is pas eind februari! Om je nog meer viskriebels te geven gaan we in deze nieuwe editie van KWO Product Buzzz wederom een blik werpen op de vele nieuwtjes, acties en soortgelijke zaken van onze partners. Dit keer met onder andere nieuws van Fox, Dream Baits en Nash.


Fox terug met EVO Compact Shelter

De mannen bij Fox vertellen: De legendarische Fox EVO Compact shelter is terug met enkele verbeteringen. Deze perfecte lichtgewicht en compacte shelter voor korte sessies heeft een hoogwaardige, glasfiber constructie welke compact op te vouwen is voor besparing in ruimte.

De shelter heeft een sterk polyester tentdoek (2000mm HH waterdichtheid) en wordt geleverd met inritsbaar mozzy mesh frontpaneel, tentharingen, lichtgewicht grondzeil en 2 storm poles.

De afmetingen 300 cm breed bij 165 cm diep, met een maximale hoogte van 125 cm. Dankzij de ‘elleboog-verbindingen’ is er extra interne ruimte en tevens vergroten deze de spanning op het achterste paneel, zodat de shelter uit zichzelf staat. Het gewicht is slechts 6,5 kilo, inclusief grondzeil, storm poles, mozzy mesh front en tentharingen. De adviesverkoopprijs van deze shelter ligt op €220,-


Voordelig naar Etang 5 bij Fisherman Holidays

FH aan het woord: Afgelopen week zagen jullie Fisherman Holidays al even langs komen op KWO, nu zijn we terug met een mooie aanbieding. Etang 5 wil karpervissers aantrekken in het laagseizoen en daarvoor geeft het betaalwater uitzonderlijke kortingen. Wie naar Etang 5 wil vóór 15 Maart of ná 15 November, kan boeken met een korting van meer dan 30%!

Eén van de vele gave vissen van Etang 5.

De prijs voor een week karpervissen op dit bakkenwater in het laagseizoen is € 250 per visser in plaats van € 380. Boek gauw je stek voor maart want met deze uitzonderlijke hoge temperaturen zal de karper eerder actief worden dan normaal!


NASH SCOPE OPS RECON RUCKSACK

Nash vertelt: Mobiel vissen als nooit te voren! Vergis je niet in het formaat van deze compacte ster uit de Scope Ops luggage range.

De Scope Ops Recon bestaat uit een stijve, EVA base met harde zijkanten waardoor hij altijd netjes rechtop blijft staan. Aan de buitenzijde van de rugzak zijn er bankstickpouches met elastische loops. Daar kan je perfect je steunen met beetmelders in opbergen en zelfs gebruiken als “rod support”. Multifunctioneler kan het haast niet worden …

Wat nog één van de mooie features is van deze rugzak, is dat je het ruggedeelte, na het openen van het hoofdcompartiment, kunt dubbel klappen. De schouder riemen van de rugzak kan je dan weer vastklippen aan de buitenzijde van de rugzak, waarna je een bivvy-tafeltje overhoud. Op zijn beurt is deze dan weer voorzien van magneten waar je de bijgeleverde bivvy-tray op kunt bevestigen.

Om optimale mobiliteit te garanderen, zijn er aan onderzijde van de rugzak 4 clips bevestigt. Waar aan je een Scope ops flat mat aan kunt bevestigen. Ideaal als je licht bepakt op pad wilt, en je handen vrij wilt houden.

Verder is de rugzak voorzien van een afsluitbare mesh pouch binnenin het hoofdcompartiment waar je belangrijke items zoals sleutels en/of telefoon in kan bewaren. Voor de rest is de tas gemaakt van zeer hoge kwaliteitsmaterialen en biedt hij voor de karpervisser dan ook eindeloze mogelijkheden in het gebruik.

In de rugzak bewaar je natuurlijk ook allerlei endtackle van Nash, zoals de Bait Screws voor het gebruik van pop-ups. In onderstaande video geeft Nash man Alan Blair tekst en uitleg.


Fortis XSR VERREKIJKERS 8 x 42

Fortis Eyewear licht toe: Met de XSR zijn we begonnen met het bouwen van de ultieme visverrekijker. De XSR-verrekijker is ontworpen om de visser een haarscherp beeld te geven, zelfs voor de verste afstanden. Tot dik 50 meter zijn bellenplakkaten waar te nemen, waar je dus zeker het verschil mee kunt maken. Elk paar is getest boven en onder water om ervoor te zorgen dat ze volledig waterdicht zijn. Tel daarbij op dat de XSR’s met stikstof gevuld zijn om condensvorming te voorkomen, perfect voor aan de waterkant dus.

Waar staat de 8 x 42 bit voor? Het eerste getal (8) verwijst naar de vergroting, of, hoe vaak dichterbij een object zal verschijnen wanneer het door de verrekijker kijkt vergeleken met het kijken naar hetzelfde object met het blote oog. Het tweede cijfer (42) geeft de diameter aan van de objectieflens (de lens die het licht opvangt) in millimeters.

De algemene regel: lage vergroting biedt een breed gezichtsveld en is gemakkelijk stabiel te houden. Dus hoewel een vergroting van 10, 12 of hoger beschikbaar is, is een 8x verrekijker de optimale vergroting voor gebruik in de hand zonder de hulp van een statief. De 42 millimeter objectieflens heeft veel lichtinval, zodat je kunt ‘m ook kunt gebruiken in de productieve uurtjes, ’s ochtendsvroeg en in de schemering ’s avonds. n.


Een waadpak voor ieder budget bij Fish Inn

Fish Inn: De watertemperaturen zijn weer flink omhoog geklommen en de vissen krijgen weer langzaam energie. Het kan dus zomaar gebeuren dat je tijdens een dril achter de vis aan zult moeten om deze uit obstakels weg te houden. Maar ook voor het uitlopen van lijnen of tijdens het voeren is een waadpak ideaal. Fish Inn neemt de top 3 van hun assortiment met je door, want natuurlijk vind je altijd een passend waadpak bij Fish Inn.

Ron Thompson Svalbard

Het Ron Thompson Svalbard waadpak is het meest verkochte waadpak. Het lage kostenplaatje doet absoluut geen afbreuk aan de kwaliteit. Dit waadpak is gemaakt van 4mm neopreen en is voorzien van versterkte kniestukken. Meer info over dit waadpak vind je hier.

Prologic Max 5 Nylo Stretch

Het Prologic Max5 Nylo-Stretch waadpak is het perfecte waadpak wanneer je liever geen warm neopreen pak wilt. Door het gladde materiaal kun je dit waadpak super snel aanschieten op het moment van een aanbeet. Door het toffe Max-5 Camo patroon is dit pak tevens ideaal voor de stiekeme visser. Meer informatie over dit waadpak vind je hier.

Spro 5mm neopreen

Heb je behoefte aan extra warmte en kwaliteit dan is het Spro 5 mm neopreen waadpak ideaal voor jouw. Dit Spro waadpak heeft net dat beetje extra om gebruikt te worden tijdens ruwe omstandigheden en kou. Meer informatie over dit waadpak vind je hier.

Een compleet assortiment waadpakken vind je bij Fish Inn.


Tot 60% korting in de KWO Webshop

Check snel de KWO Webshop want op veel vette kleding scoor je nu fikse kortingen.


Dream Baits presenteert: Spring Pack Umami

De heren van Dream Baits vertellen: Hierbij stellen we jullie het voorjaarspack voor om de komende weken aan de slag te gaan. De getoonde combinatie van Umami produkten laat  jullie toe om bij een lagere watertemperatuur in uiteenlopende omstandigheden succes te behalen. Probeer eens een single Fluo spice pop-up, een attractieve pva stick of grondvoer met hennep en pellets, of gewoon een wafter, pop-up of Umami snowman op wat pellets en boilies.

De Minamino/Umami Spray geven de wafters, pop-ups of boilies van nog wat extra aminozuren, suikers en smaak. Het is belangrijk om weten dat je deze niet kan overdoseren. Beide sprays zijn een mengeling van diverse toevoegingen en geen pure flavour.

De Umami, Minamino soak en Special S doen dienst om het grondvoer op punt te zetten.

De volgende richtlijnen kan je volgen om een attractief Umami grondvoer samen te stellen. Gebruik op een kilo Umami grondvoer een mengeling van 125 ml Minamino en 125 ml Umami liquid en 2 theelepels Special S. Als je een kilo grondvoer aangemaakt hebt, voeg je nog 250 gram gecrushte/gebroken boilies, 250 gram pellets en 250 gram hennep toe.

Rest enkel nog dat je de keuze moet maken welke diameter de voorkeur heeft en hoeveel je nodig hebt. Bij elke bestelling boven de 150 euro, levert Dream Baits nog steeds gratis aan de deur en krijgen jullie een gratis free sample mee van de andere Spring pack boilies (SuperKrill en Vitella). Kijk voor meer info even op de website. Succes dit voorjaar!


Lancering Nederlandstalige website Angling Direct met vette prijzen!


Komend weekend: Opendeurdagen bij Carplevel

Carplevel vertelt: Het eerste weekend van maart komt eraan, dit wil ook zeggen dat onze jaarlijkse opendeurdagen eraan zitten te komen. Deze vinden komend weekend plaats op 2 én 3 maart van negen tot vijf! Benieuwd naar de zaak en naar hetgeen je kunt verwachten tijdens deze gezellige dagen van Carplevel? Check dan de video van dit bliksembezoek van Michiel Pilaar aan de mooiste karperzaak van België…

Beiden dagen is er 10% korting op het volledige gamma en ook gaan wij ons vijfjarig bestaan vieren door drie waardebonnen te verloten van 500 euro per stuk !

Carpelicious

Vanaf heden hebben wij ook de full range van het bekende Belgische aasmerk Carpelicious in onze rekken liggen. Naast de bekende smaken als Red Spice, Extreme Krill, Bird banana en Fish scopex hebben wij ook volgende smaken: Sweet Hemp, Krill, Red garlic en hun nieuwe boilie voor 2019, de Tasty Nuts. Tijdens de opendeurdagen krijg je ook hier 10% korting op, sla dus jullie slag.

Rudy Lemmens met een dikke spiegel die hij ving op Carpelicioius bollen.


Dragon Island: dit BIG-FISH water is klaar voor 2019!

Bas van Klaveren vertelt: Er zijn maar weinig watereigenaren die de uitbating van hun viswater zo professioneel aanpassen als Horst van Dragon Island. In de winter van 2018 is Horst officieel eigenaar geworden van het water, en vanaf die tijd is er vrijwel non-stop gewerkt om het water klaar te maken als echte big-fish bestemming.

Voorafgaand aan het 2018-seizoen werden zes mooie stekken aangelegd, een gite en clubhuis geplaatst en werd beheerder Lenny geïnstalleerd. Enkele mooie vissen werden bijgezet, en we wisten dat er al twee bekende 30 kilo vissen en tenminste zeven vissen tussen de 25 en 30 en rondzwommen.

Geen straf om hier te vertoeven!

Het eerste jaar verliep, met uitzondering van het extreem droge weer en dus lage waterstanden en een regelmatig haperende generator, behoorlijk goed. Aan de hand van de vangstverslagen en de ervaringen van onze gasten, is er in de winter van 2018/2019 hard gewerkt om allerlei verbeteringen door te voeren. Deze check voor je, net als voor boekingen, op de website van The Carp Specialist. Graag tot ziens op Dragon Island!

Nieuwe prachtige vissen op Dragon Island.


Nog een paar uur om het 20 jaar KWO HORLOGE TE bestellen!

De eerste officiële karperwatch van de scene is een feit! KWO heeft samen met horlogegigant TW Steel de handen ineen geslagen en dit supervette horloge ontwikkeld! Het horloge is custom made en one-of-a-kind. NU te bestellen in een PRE-ORDER tot eind februari 2019. Daarna niet meer te bestellen!

Na de PRE-ORDER gaan deze custom horloges in productie en worden ze eind mei/begin juni 2019 uitgeleverd. Dit is de kans om een uniek en custom horloge van TW STEEL & KWO te bestellen ter ere van het 20-jarig KWO bestaan.

Geïnteresseerd? Bestel ‘em dan nu voor €299,- in de KWO Shop, klik hier!


VIDEO: Succesvolle wintersessie van Koen Koops en Nout Wolters

Karpers vangen in de winter: het is beslist niet onmogelijk! De onderstaande video van Koen Koops en Nout Wolters, bekend van Grade, SAGA en Pole Position, is het levende bewijs. In de movie komt hun tactiek uitvoerig aan bod, zodat ook jij met deze aanpak aan de slag kunt gaan de komende (koude) maanden!

Scherp vissen is het devies in de winter!

Kort voor Carp Zwolle visten Koen Koops en Nout Wolters een gezamenlijke wintersessie, waarin ze een aantal nieuwe producten inzetten en hier lekker mee weten te scoren! Zo zien we dat het bij het obstakelvissen uitermate belangrijk is om aan de visveiligheid te denken en uiteraard staan visveilige systemen daarbij centraal. Koen geeft daarom uitleg over de nieuwe Pole Position CS Safety Leadclip en de lichtere versies van het Central Shocker lood. Wat de mannen betreft twee effectieve systemen, waarbij visveiligheid en gebruikersgemak centraal staan!

De slimme Pole Position systemen garanderen de visveiligheid. Niet geheel onbelangrijk!

Naast de nieuwe producten die voorbij komen geeft Koen ook nuttige wintertips over rigs en aas. Hiermee kun je jouw (winter) visserij een ware boost geven! Overigens worden er ook de nodige vissen gevangen, want daar draait het natuurlijk allemaal om 😉


50% KORTING op de Aqua Products M3 Compact Bivvy & Wrap bij Carp Cube

De mannen van Carp Cube: We hebben deze schitterende aanbieding nu direct leverbaar via onze webshop. Wens je voor “jaaaaaren” een van de meest kwalitatieve compacte bivvys in je bezit te hebben dan is dit hét moment.

Voor meer informatie over deze compacte tent, check de website van Carp Cube.


Dit was de KWO Product Buzzz van eind februari 2019 alweer. We hopen dat jullie weer genoeg motivatie hebben gevonden om er lekker op uit te gaan. Over een goede twee weken zijn we uiteraard weer terug met de nieuwste producten en beste acties in een kakelverse Buzzz. Tot dan!

KWO Redactie

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl