KWO Product Buzzz – Maart Deel 1

Favoriet Favoriet
KWO Product Buzzz – Maart Deel 1

Met het milde winterweer van afgelopen weken kunnen we wel concluderen dat het voorjaar in de lucht hangt! Het ijs is op veel plekken weer van het water verdwenen en dat betekent dat de viskriebels flink toenemen. In deze nieuwe editie van KWO Product Buzzz werpen we dan ook weer een blik op de vele nieuwtjes, acties en soortgelijke zaken van onze partners. Dit keer met o.a. nieuws van Aqua Products, Leonard Sports, The Carp Specialist en meer!


Beoordeeld met een 8,3: De Koperen Plas van The Carp Specialist

Vlakbij Zwolle ligt een betaalwater dat bewijst dat je voor een prettig visverblijf ook in Nederland terecht kunt. De Koperen Plas van The Carp Specialist biedt ongekende luxe en een goede kans op mooie vissen. Namens KWO bezocht Thimon Dokter dit fraaie Nederlandse water. Benieuwd wat hij ervan vond en waarom dit water een dikke 8,3 scoort? Klik dan hier om de uitgebreide BTW Revealed te lezen.

Klik hier om de BTW Revealed te lezen

Namens KWO bezocht de fanatieke Thimon Dokter de Koperen Plas. Benieuwd hoe zijn verblijf beviel? Klik dan hierboven op de button om zijn ervaringen terug te lezen!

De Koperen Plas is van oorsprong een zand- en grindafgraving van zo’n 8 hectare groot. Het water is van ongekende schoonheid, kent een interresant bodemverloop en op alle aanwezige stekken kun je perfect een weekend, midweek of zelfs een week verblijven. Vanwege het grillige bodemverloop is het gebruik van een (voer)boot dan ook toegestaan. De Koperen Plas is ook geschikt voor de visser die zich graag in alle luxe aan het water begeeft, want alle stekken zijn netjes verzorgd en er zijn diverse faciliteiten aanwezig. Denk hierbij niet alleen aan sanitaire voorzieningen, want je wordt vanaf de bewaakte parkeerplaats met al je spullen naar de stek gebracht en ook kun je gebruik maken van de maaltijdservice.

Alle stekken zijn netjes verzorgd en er zijn diverse faciliteiten aanwezig.

Het gebruik van zowel voerboten als een rubberboot is toegestaan op De Koperen Plas.

Ook het visbestand is opmerkelijk te noemen! Het originele bestand kent al enkele vissen van het boven de 50 pond (!), maar door alle uitzettingen die afgelopen jaren hebben plaatsgevonden, zwemmen er naar schatting ongeveer 410 karper. Met een gemiddeld gewicht van rond de 15kg en meerdere 20kg+ vissen valt er dus voor iedereen een feestje te beleven!

Ook Mark Hofman bezocht De Koperen Plas al eens, en niet zonder succes!

Meer info over deze superbestemming in ons eigen kikkerlandje vind je op de website en Facebookpagina van The Carp Specialist. Oh ja, op 14 april aanstaande organiseert KWO tevens haar eerste ‘In Action Day’ op de Koperen Plas. Alle benodigde informatie over dit gratis, leuke en leerzame evenement lees je hieronder!


Kom naar de eerste KWO in Action Day!

Pak je agenda erbij en omcirkel zaterdag 14 april 2018! Voor het eerst organiseert KWO in samenwerking met JRC een echte ‘KWO in Action Day’. Deze dag staat volledig in het teken van leuke en leerzame activiteiten samen met KWO, het JRC team en meerdere bekende vissers!

Zien we jou terug op de eerste KWO in Action Day?

Probeer de nieuwste JRC producten live aan de waterkant, vraag tips en trics aan bekende vissers en zorg ervoor dat je met een flinke berg informatie naar huis gaat waar je het komende seizoen van kunt profiteren. Wil je meer weten over wat er zoal te beleven valt op de GRATIS KWO in Action Day? Klik dan HIER voor verdere uitleg! Ben je al zeker dat je wil komen? Schrijf je dan snel in via de onderstaande button, want de inschrijvingen gaan hard en VOL = VOL!

Klik hier om jezelf in te schrijven

Tijdens de dag leer je bijvoorbeeld hoe je het beste je lijnen kan uitvaren met een boot.

Daarnaast zullen MP, MH & LZ hun uiterste best doen om live voor de camera een karper te vangen!


BULKVOORDEEL tijdens het Voerfestival bij Raven

Met het voorjaar in het vizier is dit hét moment om voer aan te schaffen. De boys van Raven hebben dit ook door en om hun klanten van dienst te zijn, geven ze van maandag 12 t/m zondag 25 maart dikke kortingen op grote delen van het aas assortiment. Door het bulkvoordeel kan je korting oplopen tot maar liefst 44%! Hoe het werkt en hoe je profiteert lees je HIERRR.

Profiteer nu van extra voordelig aas!

Klik op de afbeelding en bezoek snel de voerafdeling van Raven Hengelsport.


Nieuw van Originals: de Krill Caramel range

Originals vertelt: Het gonsde in de wandelgangen al een tijdje van de geruchten, maar nu is de lancering van de Krill Caramel range van Originals toch echt aanstaande. De oplettende visser kon middels een unieke ‘Fieldtest’ vanaf afgelopen najaar al vissen met dit aas en de vangsten logen er niet om! Maar wat maakt de Krill Caramel zo uniek?

Wat maakt de Krill Caramel zo uniek?

De nieuwe Krill Caramel Range van Originals is vanaf eind maart verkrijgbaar.

Tijdens de ontwikkelingsfase van dit aas was het doel voor de aasmakers helder, namelijk; een boilie ontwikkelen waar je op ieder water en in ieder jaargetijde mee aan de slag kan gaan. Tegelijkertijd was het doel van deze range dat je er naast instant sessies ook prima voercampagnes mee kunt opstarten. Een uitgebalanceerde voedingswaarde, een goede vertering en een unieke combinatie van diverse prikkels zijn daarom belangrijk. Door gebruik te maken van een scala aan ingrediënten in de Krill Caramel Range, is Originals er in geslaagd om al deze eigenschappen te verwerken in één uniek aas.

De Krill Caramel bestaat uit een combinatie van krillmeel, krillextract, vloeibare krill, melkpoeders, gistextract, kelp, birdfoods, honing en enkele ‘geheime’ vloeibare toevoegingen.

Houd de website, Facebookpagina & Instagram van Originals dus goed in de gaten. Vanaf eind maart is de volledige Krill Caramel Range, die bestaat uit boilies, pellets, hookbaits, pop-ups, boosters, triggers en een baitspray, verkrijgbaar via de website en bij de Tacklebox in Beilen.

Tijdens de testfase bleek al snel dat de karpers dol zijn op de Krill Caramel! Wie weet vang jij binnenkort dus ook wel een paar mooie karpers met dit aasje.


3 nieuwe items van Aqua Products

Aqua vertelt: Om het seizoen van 2018 direct in stijl te starten, heeft het steeds weer innoverende Aqua Products diverse nieuwe items klaar staan. Om te beginnen is de populaire Roving Rucksack flink vernieuwd! Deze rugzak is al sinds zijn release één van de meest populaire luggage items voor de karpervisser. Voor 2018 hebben we deze rugzak een update gegeven die hem nog geliefder zal maken bij de extreem veeleisende karpervisser. Zijn comfortabele ergonomie is ongewijzigd gebleven. De verschillen zitten hem met name in handige features, zoals een vakverdeler in het grote zijvak.

Deze rugzak is al sinds zijn release één van de meest populaire luggage items voor de karpervisser.

De nieuwe Black Series Deluxe Roving Rucksack zal dankzij zijn verbeteringen wederom in de smaak gaan vallen!

Verder is de tas nu voorzien van een handige Aquatexx® regencover die zowel tijdens het opbergen als transport gebruikt kan worden. Daarnaast is er ook een slim opbergvak in de slijtvaste onderzijde van de rugzak aangebracht. Deze is ideaal voor bijvoorbeeld een extra set kleding die op deze manier amper ruimte in beslag zal nemen.

De vernieuwde Rucksack is voorzien van een regencover…

…en in de onderkant kun je nu ook materialen opbergen.

Aan de zijkant van de tas zijn ook enkele wijzigingen doorgevoerd. Zo zijn de twee kleine vakken nu perfect te combineren met de Small en Large Bitz Pouches en kun je in de elastische lussen aan de andere zijde perfect je banksticks kwijt. Het model is nog steeds erg laag, zodat je hem eenvoudig onder je bedchair kan schuiven. Tot slot zijn er wederom twee bandjes aan de onderzijde aangebracht voor bijvoorbeeld de Roving onthaakmat of een Atom bivvy.

Bij het nieuwe model kun je ook je banksticks perfect kwijt aan de zijkant.

Het tweede, nieuwe product is de Deluxe Unhooking Mat. Met de populariteit van zijn grotere broer, de XL Unhooking Mat, ontstond er ook de vraag naar een compacter model met dezelfde features. De diepe, gelaagde foam base is voorzien van visvriendelijk PVC en afgemaakt met een Aquatexx® retaining cover, 4 heavy duty transport grepen en handige clips om hem compact op te bergen. Uiterst visveilig en perfect voor de kleine tot middelgrote karpers.

De Deluxe Unhooking Mat heeft dezelfde kenmerkende features als zijn grotere XL broer.

Tot slot hebben we de Combi Cradle. De onthaakmat geeft diverse mogelijkheden die elk in het teken staan van visveiligheid. De cradle kan gecombineerd of als stand alone onthaakmat gebruikt worden. Dankzij de tweedelige constructie heeft de mat een uniek transport formaat. Het hoofddeel kan in de mat opgeborgen worden tijdens transport. In slechts een handomdraai kan je vervolgens de mat in elkaar zetten. Indien de wens ontstaat om een lichtgewicht formaat onthaakmat te gebruiken voor tijdens het struinen, dan kan tevens de onthaakmat verwijderd en los gebruikt worden. In onderstaande filmpje en op de website zie je exact hoe hij in elkaar zit!


Bestel de KWO Autostickers nu in de webshop!

Wil jij als echte karpervisser de weg op gaan? Pimp dan nu je auto met de KWO Autostickers! Een setje bestaat uit 3 stickers: 2x KWO in het zwart en wit en 1x KWO Community in echt ‘carpy’ groen. Bestel je de Autostickers NU? Dan ontvang je een GRATIS 4e sticker cadeau! Klik op de button hieronder om ze te bestellen!

Bestel nu jouw KWO Autostickers!


Nieuw van Strategy: de Slackweights

Strategy vertelt: Nieuw binnen de Pole Position range van Strategy zijn de Slackweights. Dit handige en bovendien veilige hulpmiddel zorgt ervoor dat je laatste meters hoofdlijn of voorslag voor je lood snaarstrak tegen de bodem ligt. De flexibele, zinkende tungsten bar kan op eenvoudige wijze op de lijn geschoven worden, waarna het loodgewichtje erop bevestigd kan worden. De visser bepaalt zelf hoe stevig hij het loodgewichtje erop schuift. Wij adviseren om er altijd voor te zorgen dat het loodgewichtje van de tungsten bar af kan schuiven, zodra een opgeschoven inline lood of leadclip tegen het loodje aankomt. Op deze wijze zorg je ervoor dat je montage zo visvriendelijk mogelijk blijft.

Op deze wijze zorg je ervoor dat je montage zo visvriendelijk mogelijk blijft.

De Slackweights van Strategy zijn een makkelijke, visveilige en effectieve methode om je laatste meters hoofdlijn over de bodem te laten lopen.

De Slackweights zijn verkrijgbaar in de maten Medium en Large en zijn toepasbaar op lijnen met een diameter van 0.30 tot 0.60mm. Voor meer informatie bekijk je onderstaande video en volg je Strategy op de Facebookpagina, klik hier.


Licht aan de waterkant met de nieuwe items van Fox

Fox vertelt: Wij van Fox vonden het hoog tijd om de verkrijgbare bivvy lampen eens grondig onder de loep te nemen en te kijken waar vissers tegenwoordig écht behoefte aan hebben. De techniek staat niet stil en waarom zouden we de karpervisser daar niet van laten profiteren? Het resultaat van een flinke ontwikkelingsperiode zijn drie nieuwe bivvy lampen. Drie verschillende formaten met elk hun specifieke kenmerken, we stellen de twee meest uitgebreide graag aan je voor:

De techniek staat niet stil!

Halo Power Multi Light

De grootste van het trio is de Halo Power Multi Light. Zoals de naam al suggereert is hij voor meerdere doeleinden geschikt. Zo is hij vanzelfsprekend in de bivvy te gebruiken voor bijvoorbeeld het lezen van een boek, het knopen van rigs en koken, maar ook als extra lamp voor nachtfotografie om betere belichting te krijgen. Tot slot kun je hem ook gebruiken als powerbank voor het opladen van mobiele apparaten.

De nieuwe Halo Power Multi Light is multifunctioneel inzetbaar.

Zijn eigen 600mAh Polymeer Lithium batterij is USB oplaadbaar en hij is tevens voorzien van een vast zonnepaneel! De lamp kent vier helderheid instellingen: 500, 250, 100 en 10 lumen. Aan de onderzijde zit schroefdraad voor bevestiging op een bankstick of tri-pod.

Van fatsoenlijk licht wordt iedere karpervisser blij. De nieuwe Halo Power Multi Light moet je dus beslist checken!

Halo Power Light

De Halo Power Light is iets compacter en daardoor iets minder uitgebreid. Drie helderheidsinstellingen, een karabijnhaak en magneetbevestiging maken dit de ideale bivvy lamp. Daarnaast kun je met deze lamp je mobiele apparaten opladen. De Multi Light is nu al verkrijgbaar, de rest op korte termijn. Gelukkig op tijd voor het nieuwe visseizoen! 😉

Met de Halo Power Light kun je zelfs je mobiele apparaten opladen. Ideaal!


Nieuw: KWO Snapback – Water Resistant

De Snapback caps zijn inmiddels razend populair! Sinds kort ook de KWO Snapback – Water Resistant toegevoegd aan deze range. Deze pet is volledig zwart van kleur en is gemaakt van waterafstotende stof, waardoor hij wel een regenbuitje kan weerstaan!  Op de voorkant is de welbekende KWO Badge gedrukt en daarnaast is de pet aan de achterkant verstelbaar, waardoor draagcomfort wordt geoptimaliseerd. Klik op de button hieronder om hem te bestellen.

Klik hier om de Water Resistant Snapback te bestellen.

De nieuwe Water Resistant Snapback is gemaakt van een waterafstotende stof.

Daardoor kan hij wel een regenbuitje weerstaan en kun je hem makkelijk reinigen.


Karpervissen met het hele gezin bij Fisherman Holidays

Niet elke karpervisser heeft tijd voor een pure visvakantie. Vaak wordt het vissen gecombineerd met de familievakantie en wordt er alleen ’s nachts of een deel van de dag gevist. Maar hoe combineer je vissen en tijd voor het gezien nou samen? De mannen van Fisherman Holidays weten dit als geen ander en geven hieronder enkele tips:

Tip 1: Kies de bestemming zorgvuldig uit

FMH vertelt: Ouders weten maar al te goed dat kinderen niet graag lang in de auto zitten. Kies daarom voor één van onze mooie wateren in Noord-Frankrijk, zodat je niet te lang moet rijden. Als je met het vliegtuig reist, zoek dan een betaalwater dat niet te ver van de luchthaven ligt. In Noord-Frankrijk ligt bijvoorbeeld Domaine de la Vallée waar je een uitstekende vakantiewoning (stek 12) voor 1 of 2 vissers en maximaal 4 niet-vissers kan boeken. Etang de Brigueuil, ook bekend als High Mill Lake, ligt niet ver van het vliegveld van Limoges en biedt een fantastische vakantiewoning aan direct aan het water.

Ouders weten maar al te goed dat kinderen niet graag lang in de auto zitten.

Kies bij voorkeur een Noord-Franse bestemming…

…met bijvoorbeeld een vakantiehuis.

Tip 2: Vermaak voor het hele gezin

Onderzoek of er in de buurt genoeg te doen is voor de rest van de familie. Het heeft geen zin om het beste karpervissen in Frankrijk te hebben als je familie zicht te pletter verveelt, want dan zal niemand van van z’n welverdiende vakantie genieten. Er bestaan genoeg betaalwateren in Frankrijk die dicht bij attracties liggen, een mooie stad of het strand. Iktus heeft bijvoorbeeld voor diegene die niet willen vissen heel wat activiteiten dicht bij het water, zoals: paardrijden, golf, tennis, squash, paintball en in de buurt liggen in aantal grote steden.

Het betaalwater Iktus ligt vlakbij enkele grote steden en er is genoeg vermaak voor het gezin te vinden.

Tip 3: Neem het niet té serieus

De laatste, maar wellicht de belangrijkste tip is om niet te vergeten dat het vakantie is! Jij wil natuurlijk het liefste 24/7 achter je hengels zitten, maar je kinderen en vrouw waarschijnlijk niet. Neem dus de tijd om eens wat anders te doen en neem de kinderen overdag mee op pad. Je kan altijd ’s nachts vissen wanneer je gezin in bed ligt. Organiseer je dag dus zodat iedereen weet wanneer je gaat vissen en wanneer je er voor je familie bent. Daarnaast kan het ook erg leuk zijn om eens met je kinderen achter de hengels te zitten! 😉

Als je alles goed weet te combineren, dan kunnen dit soort leuke plaatjes het resultaat zijn!


Scoor 15% korting op je karperhengel bij Visdealshop

Wil jij je seizoen starten met een setje nieuwe karperhengels? Dan is vanaf maandag 19 maart tot en met zondag 25 maart hét moment om toe te slaan! Bij de mannen van Visdealshop scoor je namelijk maar liefst 15% korting op alle merken, soorten en types karperhengels. Zo scoor je bij Visdealshop o.a. de verschillende modellen van Shimano, Fox, JRC en nog vele anderen. Klik dus HIER om naar de webshop te gaan en vast een mooi model uit te zoeken! 😉

Klik op de afbeelding om snel het assortiment te bekijken.


Onder de loep: de nieuwe Champion Range van Martin SB

Martin SB vertelt: Met gepaste trots presenteren wij de Champion Range! Deze nieuwe range bestaat uit twee soorten boilies; de High Active en de High Protein. Deze boilies zijn zacht, open van structuur en lossen langzaam op, waardoor er een continu eetlustopwekkende geur- en smaakspoor aanwezig is. De boilies uit de Champion Range zijn speciaal ontwikkeld om toe te passen tijdens wedstrijden en op dressuurwateren voor een snel, onderscheidend resultaat. Door kleine hoeveelheden Champion Range boilies bij te voeren tussen de vangsten door, zal de karper op de stek blijven azen. De range bestaat uit boilies in 15 en 20mm, Super Smog en High Active Super Smog en tot slot wateroplosbare pop-ups in 10 & 15mm.

De boilies uit de Champion Range zijn speciaal ontwikkeld voor een snel, onderscheidend resultaat.

De introductie van de Champion Range vond plaats op Carp Zwolle 2018.

High Active

De High Active boilie uit de MSB Champion Range is opgebouwd uit zéér hoogwaardige ingrediënten, zoals leverpoeder, squidmeel, krillmeel en heeft een pittige bite dankzij het chilipoeder. De open structuur, speciale nabehandeling en de hoge wateroplosbaarheid van de Champion Range boilies garandeert een maximale aantrekkingskracht. De High Active boilies verzadigen niet, zijn licht verteerbaar en hebben een eetlustopwekkend effect. De High Active boilies ‘smelten’ zelfs bij lagere watertemperaturen, waardoor de karpers snel tot azen over gaan.

De range bevat naast bodemaas en Super Smog ook wateroplosbare pop-ups in een combipack van 10 en 15mm.

High Protein

De High Protein boilie uit de MSB Champion Range is opgebouwd met zéér eiwitrijke ingrediënten, zoals leverpoeder, gemalen zijderupsen en tonijnmeel. De bol heeft een percentage van maar liefst 10% Haith’s Robin Red en is bereid met pure zalmolie. De open structuur, speciale nabehandeling en de extreem hoge wateroplosbaarheid van de Champion Range boilies garandeert een maximale aantrekkingskracht. De ‘smeltende’ High Protein boilies verzadigen niet, zijn licht verteerbaar en hebben een eetlustopwekkend effect. De High Protein boilies hebben bewezen bij hogere watertemperaturen extreem effectief te zijn en de aanwezige karpers direct tot azen aan te zetten.

De vangsten van Martin SB teamleden liegen er niet om! Zo ook deze schub van Nicolas Patin van het Nationale. Franse team. Zij wisten op de laatste twee wereldkampioenschappen respectievelijk 2e en 3e te worden dankzij de inzet van de Champion Range.

Is je interesse gewekt en wil je meer informatie over de Champion Range van Martin SB? Breng dan een bezoek aan de website en like ook de Facebookpagina om op de hoogte te blijven van alle actualiteiten.


20% korting tijdens de Carp Season Kickoff bij Hengelsport Leiden

Aanstaande zaterdag (17 maart) is Hengelsport Leiden het kloppend hart voor de karpervisser. Alweer voor de vierde keer organiseren de mannen in Leiden de Carp Season Kick Off. En dat het weer een dikke dag wordt staat buiten kijf! Vanaf 10:00 uur gaan de deuren open en het startsein zal gegeven worden door onze eigen Michiel Pilaar. Als extra bonus krijgen alle klanten maar liefst 20% korting op het gehele assortiment! Lees alles over deze dag in dit persbericht.

Ook online scoor je 20% korting en wel vanaf vrijdag 16 tot en met zondag 18 maart. Surf dan ook naar www.houseofcarp.com en sla je slag.


Lowrance Hook² Fishfinders voor de laagste prijs bij Fish Inn!

Fish Inn vertelt: Met de komst van de Hook² dieptemeters heeft Lowrance een nieuwe weg ingeslagen als het gaat om het gebruiksgemak van een visvinder. De Lowrance is naast zijn super prijs kwaliteit verhouding extreem gemakkelijk in gebruik en heeft een bredere sonarbundel in vergelijking met traditionele fishfinders die zelfs hoger geprijsd zijn. Deze uitgebreide dekking maakt het makkelijker vis te zien of jouw aas in het water te volgen. Bij Fish Inn in het Limburgse Venlo profiteer je nu van scherpe prijzen op de Hook² modellen.

Met de komst van de HOOK² dieptemeters heeft Lowrance een nieuwe weg ingeslagen.

Daarnaast wordt de Hook² serie geleverd met opties voor 2-in-1 en 3-in-1 sonar. De 2-in-1 transducer (splitshot) is voorzien van een broadband visvinder en een downscan functie. Deze downscan geeft een super reeële weergave van de onderwaterwereld. Dit is niet alleen fijn voor de roofvisser, want ook de karpervisser heeft hier tijdens het zoeken van stekken veel baat bij. Kies je voor de 3-in-1 (triple shot) transducer, dan is de Lowrance Hook² voorzien van een sidescan, zodat interessante hotspots of vissen direct in kaart worden gebracht.

Met de Hook² serie van Lowrance ben je verzekerd van een perfect werkende fishfinder.

Daarnaast bestaat de Lowrance Hook² uit een 4, 5 ,7, 9 en 12” variant, waardoor er voor iedere visser een passend scherm verkrijgbaar is. Het 4 inch scherm is verkrijgbaar vanaf €113,95 en het allergrootste 12 inch scherm kost €1549,95. Hiermee beschikt de Hook² range over het goedkoopste 12” scherm op de huidige hengelsportmarkt! Alle dieptemeters uit de Lowrance Hook² serie bekijk je in de webshop of winkel, klik hier.

De Hook² is verkrijgbaar in verschillende formaten, waaronder een gunstig geprijsd 4 inch model.


Open dag bij Landgoed Spellbrink

De Vissende Hollander vertelt: Gelegen in de achterhoek is het wonderschone Landgoed Spellbrink. Dit 10 hectare grote domein is gelegen in een ontzettend gave omgeving en het bevissen van het ongeveer 2 hectare grote water is dan ook een waar genoegen. Voor de vissers die nog niet bekend zijn met Spellbrink hebben we goed nieuws! Op 31 maart vindt namelijk de allereerste Open Dag plaats! Vanaf 10:00 ’s ochtend ben je welkom op het domein om onder het genot van lekker bakje koffie of een flesje frisdrank het water in alle rust te bekijken.

Op 31 maart vindt namelijk de allereerste Open Dag plaats!

Na het bekijken van deze foto snappen jullie wel waarom Landgoed Spellbrink zo bijzonder is…

Daarnaast zullen er tijdens deze dag diverse experts aanwezig die hun uiterste best doen om een karper te vangen en bovendien kun je bij hun terecht voor allerlei tips en adviezen. Zo zijn de mannen van Karperschaken Hengelsport van de partij met o.a. een onderwatercamera, geeft Yvo Klinkenberg PVA tips van Castaway PVA, is het Duitse Sportex aanwezig met de nieuwe rubberboten en tot slot zijn er ook nog andere ‘karpercracks’ aanwezig met diverse demo’s. Kortom: super leuk en leerzaam! Noteer 31 maart dus alvast in de agenda, want bij de Open Dag van Landgoed Spellbrink van De Vissende Hollander wil je absoluut bij zijn. Tot dan! 😉

Zou het de mannen van Karperschaken Hengelsport lukken om tijdens de Open Dag één van de vele karpers van Spellbrink te vangen? Kom langs en bekijk het antwoord zelf!


Voorjaarsvissen met de Tablets van LFT

Leonard Sports vertelt: Met de stijgende temperaturen zal ook de karper snel weer actiever worden. Met name de instant visserij kan nu erg effectief zijn. Niet te veel voeren, maar her en der een handje grondvoer verrijkt met bijvoorbeeld wat attractieve partikels is vaak al meer dan voldoende. Kies daarnaast ook voor stekken in de buurt van gekende winterstekken, waar bijvoorbeeld wat beschutting zoals bruggen en overhangende takken te vinden is.

Ook LFT vertegenwoordiger Gijs Wijnholts houdt van het voorjaar!

De Steam en Fizz Tablets van Leonard Sports zijn perfect voor het instant vissen in het voorjaar. Een Steam of Fizz effect zorgt ervoor dat er een wolk ontstaat van voerdeeltjes, waardoor het lijkt alsof er vis op de voerplek aan het azen is. Omdat de watertemperatuur vaak nog erg laag is, raden wij zelf het LFT Favourite Cloud tablet aan.

De Cloud Tablets zijn perfect in te zetten tijdens het vroege voorjaar.

In koud water zal deze langzaam oplossen, waardoor alle attractors langdurig uitlekken. Dit zal de aanwezige vissen aanzetten tot azen en op deze manier vergroot je simpelweg je vangkans. In het onderstaande filmpje check je het effect van de LFT Favourite Cloud Tablets! Meer info vind je tevens op de Facebookpagina.


Karpermolens van Lion Sports

Lion Sports vertelt: Inmiddels zitten we alweer in maart. Het ijs is weg en de schaatsen liggen op zolder. Kortom; het voorjaar komt langzaam maar zeker dichterbij. De temperaturen hebben her en der in Nederland alweer bijna de twintig graden aangetikt en dat geeft ons vissers weer goede hoop. Het voorjaar is een prachtige tijd, waarin de natuur weer tot leven komt en de vissen ook weer actiever worden. Tijd om je materiaal weer op orde te maken en weer lekker te gaan vissen! Bij Lion Sports vissen wij natuurlijk zelf ook en de eerste karpers zijn dit jaar met ons mooie assortiment alweer omhooggehaald. Aankomend voorjaar introduceren wij dan ook weer een drietal mooie molens…

Het voorjaar is een prachtige tijd!

Vertegenwoordiger Thimon Dokter met een fraaie winterschub.

De Bush Carp B.C.S.

Te beginnen met deze splinternieuwe Bush Carp B.C.S. karpermolen. Aangezien de camouflagerange vorig jaar als een gek aansloeg, verwachten wij dan ook niet anders van deze prachtmolen. Hij is uitgerust met 6+1 RVS kogellagers, een CNC uitgebalanceerde slinger, Aluminium long-cast spoel, Kunststof reservespoel, S-curve opspoelsysteem en een ‘one way clutch’. De adviesverkoopprijs van deze molen (11BC363) bedraagt €54,99.

De splinternieuwe Bush Carp B.C.S. is een lust voor het oog.

Acis Bush Carp B.C.S.

Daarnaast is ook de Acis Bush Carp B.C.S. nieuw in het assortiment. Dit is het instapmodel uit de camouflagerange. Een molen die kwalitatief bijzonder goed is voor zijn prijs en daarom erg geschikt voor de beginnende en middenklasse karpervisser. Hij is uitgerust met 2+1 RVS kogellagers, een kunststof spoel die is voorzien van 200 meter 0,35 mm nylon, CNC Slinger en een S-curve opspoelsysteem. De adviesverkoopprijs van deze molen (11FR071) bedraagt €27,50.

De Acis Bush Carp B.C.S. is het instapmodel uit de camouflagerange.

Meteor B.C.S.

Tot slot hebben we de Meteor B.C.S. Aangezien we bij Lion Sports de perfecte instapklasse karperhengels hebben, hoort daar natuurlijk ook een goede molen bij. Deze splinternieuwe Meteor B.C.S. voldoet perfect aan de wensen van een instapklasse karpermolen. Hij is uitgerust met 3+1 RVS kogellagers, een CNC uitgebalanceerde slinger, Aluminium spoel, Kunststof reservespoel, S-curve opspoelsysteem en een ‘one way clutch’. De adviesverkoopprijs van deze molen (11FM050) bedraagt €34,99.

De Meteor B.C.S. is de perfecte instapmolen voor de karpervisser.

Meer informatie over deze en alle andere nieuwe items van Lion Sports vind je op de website en Facebookpagina.


De Steamed Bait Range van MTC Baits

Made to Catch!

Dat is de slogan waarmee onze vrienden van de aasfirma MTC Baits bekend staan onder de vissers. Ook in 2018 blijven de mannen maar komen met unieke processen om hun kwalitatieve boilies klaar te maken. De aasjes in de Steamed Bait Range worden dan ook niet gekookt, zoals bij de meeste boilies, maar ze worden op exact 80 graden gestoomd in professionele stoomcabines. Het resultaat hiervan is dat alle aminozuren bewaard blijven en je zodoende over maximale attractie in je boilie beschikt. Meer informatie over het gehele proces check je op de website en in onderstaande video:


Dit was de allereerste KWO Product Buzzz van maart dan weer. We hopen dat jullie weer genoeg motivatie hebben gevonden om er lekker op uit te gaan. Over een goede twee weken zijn we uiteraard weer terug met de nieuwste producten en beste acties in de laatste Buzzz van maart. Tot dan!

KWO Redactie

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl