ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Lac du Kazachstan – Michiel Pilaar

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Karpervissen in het buitenland is al 14 jaar de grote passie van Michiel en na vele avonturen in Frankrijk wilde hij in de zomer van 2007 eens wat anders… EO was ook wel voor wat nieuws te porren en zo zakte de boys af naar ‘Lac du Kazachstan’… Een verhaal uit de oude doos!


Het is zomer, snikheet en ik kijk naar de Franse kaart. Wát gaan we doen? EO en ik hebben 6 nachten de tijd en normaliter zou de bestemming een groot Frans merencomplex zijn. Echter, deze ligt overdag bomvol met recreanten en ’s nachts mag er niet gevist worden… “Toch maar weer iets nieuws zoeken dan?” EO stemt in en ik pluis al onze ‘niet-Franse’ opties door die we hebben. De taakverdeling bij EO en mij ligt namelijk: ik zoek het water uit en plan het een en ander, waarna EO de grootste vis de boot in trekt. Zo hebben we allebei onze inbreng  😉

Een Franse buffel uit 2006.

Een Franse buffel uit 2006.

Wanneer ik weer de berg Franse info in wil duiken gaan mijn gedachten terug naar een verjaardag bij onze gezamenlijke vriend Lex. Een tweetal jaar geleden zaten we bij hem een home-made-karper-dvd te kijken. Hij was laat dat najaar naar twee oogstrelende wateren gegaan en heeft hier 2 weken gebikkeld. Gelukkig had hij zijn filmcamera bij want op een zonnige ochtend zwom er een groep grote karpers met als top gigantisch grote spiegel in het kraakheldere water bij een van de dammen. De spiegel van zeker hoog in de veertig vulde het beeld en liet bij ons allen een onuitwisbare indruk achter. Tijdens deze shots hoor ik Lex brabbelen: “tering zeg, dat was me een bak!” Helaas voor Lex en z’n maat gingen de 2 weken voorbij zonder grote vissen. Volgens hem zit echter wel wat karper, maar de bezetting is niet al de heftig. Een bak vangen is dan ook niet zo vanzelfsprekend als op menig Frans water.

Lac du WAT?

“Lac du Kazawattes?”

Reden genoeg om EO op te bellen en te vertellen dat hij z’n vrije dagen kan vastzetten. “Toch geen Frankrijk hé?” “Nee mijn zoon, we gaan naar Lac du Kazachstan!” “Lac du Kazawattes?”

Aan het eind van de zomer stuur ik een afgeladen Caddy door de heuvels richting het mysterieuze water. “Eens een boer, altijd een boer” knalt door de speakers, gassss! De heenreis verloopt soepel hetgeen voor ons nieuw is, normaal verliezen we altijd wel een uitlaat, velg of een paar liter olie…

Echter, tot op heden gingen we altijd met de ‘to-the-bone-bus’ van EO, wellicht valt hier een verband te leggen. Terwijl de zon de ochtendmist weg fikt vliegen de kilometers asfalt onder ons door en komen we steeds dichterbij onze eindbestemming.

De onopvallende 'voiture' van EO.

De onopvallende ‘voiture’ van EO.

Even later staan we op de grote dam van het eerste water; een stuwmeer van enkele honderden hectares. Als we het water in ons opnemen valt op dat ieder stuk oever een eigen karakter heeft. We zien Oriënt-, Madine-, Stock- en Sarulesti-achtige stukken. We laten de emmers voer nog even in de auto en rijden naar het tweede water. Dit grenst eveneens aan de grote dam en is een water met oevers als Cassiën, echter veel mooier begroeid en een stuk maagdelijker! Het water kronkelt door het landschap en slechts bij de dammetjes kunnen we het goed bereiken. We zien kraakhelder water, waarin kleine visjes door de waterplanten schieten. Op zoek naar de grote!

Samen met EO gaan we op jacht naar de grotere exemplaren ;-)

Samen met EO gaan we op jacht naar de grotere exemplaren 😉

Na de eerste verkenningsronde vragen we ons af hoe we de 6 nachten die we de tijd hebben zo efficiënt mogelijk kunnen omzetten in vis. Voor het eerst hebben we de rubberboot thuisgelaten (en ook de voerboot is in de schuur gelaten). Een zware beslissing, maar omdat het op beide wateren snel diep wordt kunnen we vrijwel alle stekken vanaf de oever bevoeren en bevissen. We willen sowieso vlakbij de weg zitten: voeren, vissen en weer opzouten is de tactiek. Met de voerschep voorzien we een vijftal stekken van een kilo of 6 aan boilies, pellets en tijgernoten. Deze combinatie heeft ons nooit in de steek gelaten, vooral ’s zomers zijn de tijgernoten en pellets echte vislokkers, en dat is wat we willen. Eerst vis vangen, dan zien we wel verder.

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95 per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook

1