ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Les Alpes – Een film van Mike Thille

Favoriet Favoriet
KWO Redactie
Duur video: 49 MIN
Kanalen: Films, Frankrijk, Video

Wellicht hebben jullie hem al eens voorbij zien komen op de site of op Facebook: videobaas Mike Thille. Deze fanatieke jonge visser vertrekt meerdere keren per jaar naar het diepe zuiden van Frankrijk om daar zijn slag te slaan. Sinds vorig jaar neemt hij ons, dankzij zijn videocamera, mee op avontuur. De mooiste sessie van 2017 was zijn najaarstrip en onderaan dit artikel kun je deze heerlijke movie van bijna 50 minuten terugvinden! Enjoy!


Mike aan het woord: Het is begin juni. De auto is nog maar net opgeruimd en ik ben bezig met het editen mijn derde video over de Alpen als m’n maatje Rico belt. Ik klap mijn laptop dicht, want uit ervaring weet ik dat deze gesprekken wel even duren. We praten over de afgelopen trip, een zesdaagse sessie midden in Frankrijk die door de paai werd bemoeilijkt. Uiteindelijk konden we deze sessie gelukkig redden in de Alpen. We hadden het idee om in het diepe najaar volgas voor één hele grote vis te gaan. Al ben ik verslaafd aan vangen, ik juichte dit idee wel toe! Ik wil me best wel eens vastbijten in één hele grote vis. Na wat opsommingen van mogelijke opties was het podium voor deze trip aangewezen. Wat de duur van de trip precies zal worden, dat zien we daar wel!

Aan de slag op het bekendste water van het Alpengebied!

Route du soleil

De reis verloopt goed. Ik rij dit stuk nu voor de vierde keer dit jaar en de auto weet de weg. Uiteraard zijn er tijdens de voorgaande sessies ook meerdere wateren en gebieden even kort bezocht om daar in 2018 terug te komen. Eén van die wateren zou deze trip al bezocht worden. Het betrof een azuurblauw water met één hele brute topvis van maar liefst 27 kilo.

Het betrof een azuurblauw water met één hele brute topvis van maar liefst 27 kilo.

Het loont echt als je meerdere keren per jaar naar Frankrijk rijdt en af en toe een losse nacht vist op een onbekend water. De locals zijn vaak best open en zo kom je al snel dingen te weten die je niet op internet tegenkomt. De kleur van dit water zal menig vissershart sneller doen kloppen. We moesten en zouden hier onze eerste Bora karper vangen!

Lac Borabora. Een waanzinnige, azuurblauwe grindput in het diepe zuiden van Frankrijk.

Ik heb mezelf van een andere kant leren kennen tijdens deze Frankrijktrip. Ik ben een echte actie visser, want na tien vissen zit vast wel een unit bij toch? Ook bepaalt de naald van de weegschaal niet of de vis mooi is voor mij. Ik geniet echt van het drillen in dit kraakhelder water, ondanks wat er aan de andere kant van mijn lijn hangt!

Nieuwe verslaving: filmen!

Dat het diepe zuiden van Frankrijk mij enorm aantrekt is de meeste van jullie inmiddels wel bekend. Ik heb zelf het geluk dat ik hier vaak kan zijn, en daar maak ik dankbaar gebruik van. Ondertussen maak ik nu alweer zo’n anderhalf jaar video’s, die voornamelijk op YouTube zijn te zien op het kanaal van Boezembaits. Deze video’s zijn vaak gebaseerd op sessies in en rondom de wateren van Amsterdam. Sinds dit jaar film ik ook mijn Franse avonturen, waar ik enorm van geniet.

Ontkennen heeft geen zin: ik ben een echt actievisser. Die bak komt vanzelf tussendoor!

Video’s doen mij regelmatig al mijn avonturen herbeleven en tijdens het kijken hiernaar komen er weer nieuwe ideeën bij mij op. Frankrijk is enorm groot maar toch ook wel weer klein als je het goed leert kennen. Zelf ben ik ben nog lang niet klaar en volgend jaar zal ik nieuwe wateren en nóg mooiere gebieden blijven opzoeken en vastleggen voor jullie op de Community. Ja, voor jullie inderdaad! Het idee is dat deze video’s volgend jaar exclusief voor de KWO Community blijven. Voor nu heb ik genoeg geluld, tijd om te gaan kijken naar ‘Les Alpes’. Veel kijkplezier! 🙂

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95 per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook

1