ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Les belles Pyrénées – Een onvergetelijk Frans avontuur – Raf van Opstal

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Voor de meeste KWO’ers is onze Belgische kameraad Raf van Opstal geen onbekende meer. De afgelopen jaren dropte hij een aantal toffe schrijfsels en zonder uitzondering bevatte die artikelen: een man op een missie, een goede rode draad én XXL karpers!

De omgeving in de Pyreneeën is werkelijk waar prachtig!

Het artikel wat jullie nu gaan lezen vormt hierop geen uitzondering, dus geniet van een ongekend avontuur tussen de Franse bergen (én een fraaie afsluiter in eigen land)…


Raf aan het woord: De Franse Pyreneeën. Een verre uithoek tussen de Middellandse Zee en de Spaanse grens. Oogverblindend mooi, maar toch de minst bezochte bestemming door Belgische en Nederlandse karpervissers. Vele redenen zijn er te bedenken waarom dit prachtige gebergte zo onbekend en onbemind is. Eén ervan is dat er maar heel weinig wateren liggen met een goed bestand aan grote vissen. De enkele die er dan liggen zijn zo ruw en puur alsof er al ze er al lagen in de tijd van de dinosauriërs. Het zijn vaak de grote stuwmeren die zich een weg banen tussen de steile en grillige bergwanden.

Raf kan de natuur in de Pyreneeën wel waarderen!

Een tweede reden is dat de de dagelijkse mistralwinden, die heel snedig over deze wateren scheren, het vaak niet verantwoord maken om deze wateren met de boot te betreden. Als derde reden, maar desalniettemin wel de belangrijkste reden, is dat er nog maar weinig bekend is over het karperbestand op deze wateren. Ander vissers zullen het paadje eerst eens moeten bewandelen. Laat dit nou net drie redenen waarom deze wateren mij zo enorm boeien. Zo fel dat ik eraan moet toegeven en in gedachten een trip begin voor te bereiden!

Dat er ook mooie vissen gevangen werden maakt deze foto wel duidelijk!

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95 per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook

1