ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Het zit erop: dit zijn de winnaars van de BCQ 2019!

Favoriet Favoriet
Het zit erop: dit zijn de winnaars van de BCQ 2019!

Het Benelux kampioenschap karpervissen, de Benelux Carp Qualifier van 2019, is afgelopen zaterdag van start gegaan. Naast dat het evenement live is te volgen op de Facebookpagina, check je in dit artikel het laatste nieuws!


Vanuit KWO zullen we dit artikel regelmatig updaten. Het laatste nieuws check je bovenaan, als je benieuwd bent naar eerdere gebeurtenissen scroll je naar beneden!

Zaterdag 11 oktober – De winnaars zijn bekend!

Het doek is gevallen, de strijd gestreden. Een vijftal teams maakte met het ingaan van de laatste nacht nog kans op winst, maar uiteindelijk is het Team Ken’t Lou’s (Ken Vangheel & Laurens Wagemans, winnaars van de 2017 editie) dat hun eerste plaats wist vast te houden.

Ondanks dat ze alleen aan het begin van de wedstrijd vis vingen, bleek de voorsprong groot genoeg te zijn!

Zij vingen aan het begin van de wedstrijd een paar zware vissen, maar wisten na dinsdagnacht niets meer te vangen. Wel zagen ze de ene na de andere zware vis bij andere teams op de kant komen… De voorsprong bleek net voldoende te zijn om stand te houden tot het einde!

Het team van Ken Vangheel en Laurens Wagemans gingen er met de prijs vandoor!

En zo valt ook het doek over de Benelux Carp Qualifier. Volgend jaar keren we terug in een gelijkaardig format, maar onder een andere naam en met een volledig vrouwelijk deelnemersveld. Bekijk hieronder nog de laatste video’s van de laatste ochtend én van de prijsuitreiking!

Laatste ochtend

Prijsuitreiking


Vrijdag 10 oktober – Wedstrijddag 6

Vanavond wordt alweer de laatste avond van de BCQ 2019 ingezet en het is tot nu toe nog reuze spannend!

Het is nog altijd mega spannend op de BCQ!

Er zijn vier teams die serieus kans maken op de hoofdprijs:

  • Stek 8, Team Pony, heeft voldoende aan een vis van 21,3kg.
  • Stek 9, Team Tip The Scale heeft een vis van 24,1kg nodig.
  • Stek 1, Team The Carpvengers heeft al voldoende met een vis van 22,15kg.
  • Stek 13, Team The Carp Runners, die nu op plaats 10 staan kunnen nog gewoon winnen met een vis van 23,95kg.

Verder hebben we vandaag opnieuw heel veel prijzen uitgedeeld. Zo waren er prijzen voor “De kleinste karper op donderdag”, “De vijfde brasem op donderdag”, “Mooist Verlichte Boot” en “De eerste graskarper zwaarder dan 15 kilo”. Deze laatste won als vanzelfsprekend een grasmachine!

Deze dames vingen de kleinste vis op donderdag…
…en dit team had de mooist verlichte boot!

Eén van de belangrijkste items vandaag kwam echter vanaf stek 13. Daar wist het enige team met een vrouwelijke team-captain, Laura Weckseler, vanochtend de zwaarste vis van de wedstrijd tot op heden te vangen. Een majestueuze schubkarper van maar liefst 23,5 kilo!

Wát een bak en wat een schitterende foto!

Check hieronder het videoverslag van alweer de zesde visdag!


Donderdag 9 oktober – Wedstrijddag 5

De organisatie vertelt: Wat een dag… De zware vissen vlogen ons vandaag letterlijk om de oren! Een tiental vangsten, waaronder drie vissen van meer dan 20 kilo, drie vissen van meer dan 15 kilo en de minst zware vis woog nog steeds 12,5 kilo!

Er kwamen flink wat bakken op de kant! Dit exemplaar weegt 21.3 kilo.
Met 12.3 kilo had dit team de lichtste vis van de dag, maar daarnaast wisten ze ook een BAK van 20,85 kilo te landen!

Dit zorgde vanzelfsprekend voor heel wat verschuivingen op het leaderboard, maar de grootste verrassing kwam toch echt wel van Team Pony op stek acht. Pascal Smits en Tim Mertens hadden gisteren een wat mindere dag door het verspelen van een goede vis, maar vandaag vingen ze de ene zware vis na de andere waardoor ze op het einde van de dag op een mooie tweede plaats staan!

Door de talloze grote vissen waren er flink wat verschuivingen op het leaderboard.

Verder waren er vandaag nog heel wat leuke acties. Zo kreeg de stek die de dertiende karper wist te vangen eerder deze week een luxe diner aan de waterkant aangeboden, werden er waardebonnen van The Carp Specialist uitgedeeld, bierpakketten van brouwerij Remise 56 en kwamen de Red Bull Babes langs om alle deelnemers van nieuwe energie te voorzien!

Diverse bierpakketjes werden uitgedeeld aan de deelnemers.
Over een luxe diner…
…op de stek gesproken!
De Redbull dames op visite! Er zijn vervelendere dingen in het leven 😉

Ook werd er nog een actie georganiseerd onder de deelnemers om een foto of video van de mooist verlichte boot in te sturen. Een ontzettend drukke, maar fantastisch leuke dag dus!

Eén keer raden welk team de mooist verlichte boot had!

Bekijk hieronder het videoverslag van de vijfde visdag!

Hieronder zie je de laatste update van het leaderboard:


Woensdag 8 oktober – Wedstrijddag 4

Het einde van de vierde wedstrijddag is in zicht! De mannen hebben een woelige nacht en dag achter de rug. Op verschillende stekken kwam vis op de kant en dankzij meerdere 15 kilo vissen is er flink wat geschoven in het klassement. De plaatsen 2, 3 en 4 liggen momenteen slechts 600 gram uit elkaar!

Het is mega spannend in de top 5 van het klassement!

Er werden ook tal van extra prijzen uitgedeeld, zoals een prijs voor de kleinste vis die werd gevangen op dinsdag. Op deze manier probeert de organisatie ervoor te zorgen dat niemand met lege handen naar huis gaat!

De organisatie probeert niemand met lege handen naar huis te sturen!

Verder begonnen we de dag met een luxe ontbijt die op de stek werd gebracht door traiteur Peter Daniëls en werd aangeboden door één van onze sponsoren. Voor wie dan toch met lege handen naar huis zou gaan is het dan op z’n minst met een gevulde maag!

De vierde visdag was een groot succes: meerdere gave vissen kwamen op de kant!

Bekijk hieronder het videoverslag van de vierde wedstrijddag, met volop vissen, actie én een sneak peak naar volgend jaar!


Pilaar bezoekt BCQ – Wedstrijddag 4

Vandaag (woensdag) bezocht Michiel Pilaar de Paalse Plas, waar hij een toffe livevideo maakte. Bekijk de video hieronder en krijg een exclusief kijkje in dit evenement!

Zie je de video niet goed? Klik erop om hem te laten afspelen en bekijk ‘m in de full screen modes om alles goed te kunnen zien!


Dinsdag 8 oktober – Wedstrijddag 3

De derde wedstrijddag van de BCQ 2019 zit erop! Afgelopen nacht zijn er opnieuw enkele mooie vissen op de kant gekomen en ook vandaag overdag mochten we enkele extra prijzen overhandigen, zoals de prijs voor de vijfde graskarper, de eerste graskarper boven de 15 kilo, de tiende spiegelkarper en ga zo maar door!

Bij flink wat teams was het de afgelopen 24 uur raak!
Dankzij de vangsten…
…konden weer diverse prijzen worden uitgereikt!

Bekijk hier het videoverslag van de derde visdag!

De tussenstand na drie dagen vissen! Inmiddels zijn er 12 teams die vis op de kant hebben gekregen.

Maandag 7 oktober – Wedstrijddag 2

Goed nieuws: de vangsten lopen fantastisch! Dag twee wordt afgesloten met maar liefst 18 vissen op het leaderboard. Er is zelfs al een vis van 22 kilo op de kant gekomen en meerdere zware exemplaren tussen de 15 en de 20 kilo.

De eerste bakken zijn op de kant gekomen!

Dankzij deze vangsten kon de organisatie al diverse deelnemers blij maken met een prijs. Tot nu toe is de wedstrijd een groot succes!

De vangsten lopen goed door!

Bekijk hieronder het videoverslag van de tweede wedstrijddag, en houd de Facebookpagina in de gaten voor de laatste updates!

De tussenstand op maandagavond. Inmiddels zijn er al negen teams met vis!

Zondag 6 oktober – Eerste visdag

Na een geslaagde openingsdag is de wedstrijd inmiddels van start gegaan! De teams mochten om 09:00 ’s ochtends vertrekken naar de stekken en om 11:30 ging de wedstrijd officieel van start. Nog voordat de nacht begon stonden er al vijf teams op het leaderbord!

Niet lang na het startschot kwamen de eerste vissen op de kant!

Uiteraard werd er ook op de eerste wedstrijddag volop gefilmd. Het resultaat zie je hieronder!

We kunnen alvast verklappen dat er inmiddels nog meer vissen zijn gevangen. Deze zie je binnenkort voorbij komen in de dagupdate van maandag!

Al snel stonden de eerste vissen op het leaderbord! Inmiddels is de stand alweer flink veranderd…

Zaterdag 5 oktober – Openingsdag

Op de openingsdag van de BCQ 2019 waren er een aantal leuke games voor zowel de toeschouwers als de bezoekers. Na een lekkere barbecue en de stekloting, waar iedereen gespannen op zat te wachten, was het tijd om de dansvloer te betreden en los te gaan tijdens het openingsfeest!

Vanaf het allereerste moment van de BCQ…
…zat de sfeer er goed in!

Een videocompilatie van de openingsdag bekijk je hieronder:


Wil je meer informatie over de BCQ 2019? Bezoek dan de website en like ook de Facebookpagina om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl