LIVEBLOG: Volg hier alles over de Benelux Carp Qualifier 2018

Favoriet Favoriet
LIVEBLOG: Volg hier alles over de Benelux Carp Qualifier 2018

Na lang wachten is het eindelijk zo ver, de Benelux Carp Qualifier 2018 is gestart. Deze wedstrijd biedt vissers uit de Benelux de mogelijkheid om zich te meten met anderen in een wedstrijd van hoog niveau. Zoals voorgaande jaren wordt de wedstrijd wederom gehouden in het Belgische Beringen, op de Paalse Plas. Voor het winnende team is er naast reguliere prijzen nog een hele gave hoofdprijs: namelijk een ticket naar de World Carp Classic in september 2019 op Madine.


De strijd om de titel is begonnen!

*Update 7 oktober 2018*

De laatste video is ook terecht! De BCQ is afgelopen en inmiddels is de eindstand bekend en het leaderboard is inmiddels volledig ingevuld. Team Carpe Diem heeft team Pe & Jakop voor weten te blijven met een verschil van 750 gram en daarmee hebben zij een plek op de WCC bemachtigd! Van harte gefeliciteerd mannen. Ook de overige te winnen prijzen zijn bekend en die staan hieronder in en overzicht.

Team Carpe Diem zat bovenop de bakken! 7 vissen tegenover 27 en nog steeds winnen.

In deze laatste video blikken we terug op de finale ochtend en wordt ook het winnende team Carpe Diem geïnterviewd. Geniet van de video en de foto’s!

Wist je dat de inschrijving voor de BCQ 2019 op zondag 28 oktober 2018 om 12:00 plaats vindt? De 2018 editie was binnen 12 minuten uitverkocht dus wees er snel bij!

*Update 6 oktober 2018*

Een openingsdag gevolgd door 6 wedstrijddagen, dat is hoe de Benelux Carp Qualifier ingedeeld is. Inmiddels is wedstrijddag 6 voorbij en natuurlijk is niemand minder dan Willem Kwinten samen met zijn vriendin druk bezig geweest met het verzamelen van beeldmateriaal. Wat een wedstrijd! Inmiddels al bijna 1100kg aan karper, meerdere vissen over de 20kg en de Single Scale is er zowaar nóg een keer uitgekomen!

Deze laatste dag is er zelfs een special guest op bezoek bij de Paalse plas, we vertellen alleen dat hij luistert naar de titel Brasem Koning! Als je het nu nog niet weet moet je snel de laatste video update kijken. We gaan de nacht in met 750 gram verschil tussen de koplopers en de nummer 2, ze houden het spannend!

De BCQ telt nog 1 nacht en dan is de eindstand bekend! Wie gaat er naar het WCC?! Om een tipje van de sluier te lichten hebben Willem en Bob laten weten dat er een aftermovie in aantocht is. Over circa 1.5 week zal deze verschijnen en die krijgen jullie natuurlijk van ons op je beeldscherm te zien!

De Single Scale toont zichzelf voor een tweede keer tijdens deze wedstrijd. Wat een diva!

*Update 5 oktober 2018*

Wedstrijddag 5 is wederom een groot succes geweest. Symbolisch genoeg zijn er 5 vissen bij gevangen op dag 5 en daardoor is er een kleine verschuiving in het klassement geweest. Team Fish-on en team Ken’t Lou’s houden het momenteel spannend voor de 3e plaats en met vandaag als laatste wedstrijddag kan er nog van alles gebeuren! We houden jullie op de hoogte, want met die dalende luchtdruk kan het nog zéér spannend worden! Team Carpe Diem loopt vooralsnog op kop.

*Update 4 oktober 2018*

En we gaan vrolijk door! Dag 4 is inmiddels voorbij en dit bleek een ontzettend productieve dag te zijn. Inmiddels zijn er al bijna 60 vissen op de kant gekomen en het gaat maar door! De heren van Team Pe & Jakop hebben inmiddels al meer dan 20 vissen weten te landen, toch staan ze derde in het klassement omdat Team Carpe Diem overduidelijk de #BAKKEN in de sector heeft zitten! Om jullie niet langer op te houden, presenteer ik jullie de video en foto’s van dag 4:

*Update 3 oktober 2018*

Wedstrijddag 2 en 3 zijn inmiddels ook al te bekijken! Dag 2 was ongehoord met een totaal van meer dan 20 vissen dat op de mat kwam, en dat nog vóór zonsondergang. De Single Scale, een kleurrijk unicum voor deze wedstrijd en hoge aantallen, dat is wat je in deze video terugziet!

Uiteraard is er flink door gefilmd! Ook wedstrijddag 3 is al op de gevoelige plaat vastgelegd en de video is wederom weer een pareltje. Het druilerige weer wordt al vrij snel door iedereen vergeten omdat de vangsten binnen blijven stromen!

Mogen we jullie in de tussentijd een beetje lekker maken met een korte #Fotodump? Willem Kwinten en Kenyon hebben hun absolute best gedaan om ook deze twee dagen schitterend in beeld te brengen. De video’s zijn inmiddels bekend, maar deze plaatjes die wij van de organisatie ontvingen willen we jullie niet onthouden!

*Update 2 oktober 2018*

Ook de video van wedstrijddag 1 staat inmiddels online. Willem Kwinten en zijn vriendin Kenyon hebben het erg druk gehad met het maken van al het beeldmateriaal, er was namelijk genoeg actie! De verwachtingen zijn hoog. Springende vissen, enorme scholen graskarpers op de stek… dat belooft veel goeds! De video check je hier:

*Update 1 oktober 2018*

#BOTSSS We zijn aan! Alle hengels liggen in en afgelopen weekend zijn de eerste vissen al boven water gekomen. Nog vóór afgelopen nacht stond de teller op 4 vissen, waaronder een schitterende spiegel van 19kg. Hiermee snoept Team Carpe Diem de koppositie weg van Team Carperfun. Hieronder vindt je een sfeerimpressie van de openingsdag vol activiteiten.

Wat we vanochtend vernamen van de marshalls konden we zelf niet dromen. Het media team is al vroeg op pad om alle vangsten op de gevoelige plaat te zetten! De vangsten gaan door het dak.

Wedstrijdinfo

De 18 deelnemende teams, zowel Nederlands als Belgisch, gaan 29 september tot 6 oktober de strijd met elkaar aan. Het strijddecor is de Paalse Plas in Beringen en de deelnemers worden allemaal voorzien van dieptekaarten van het water. Wist je trouwens dat Gills & Scales de officiële organisator van de Benelux Carp Qualifier is? Vorig jaar was het een zeer geslaagde week, om een indruk te krijgen kun je het beste de video hieronder bekijken!

Niemand minder dan Willem Kwinten en zijn vriendin Kenyon zullen al het foto- en videomateriaal van de BCQ 2018 verzorgen. Zij zullen gedurende de week alle deelnemers een lens onder de neus duwen en deze beelden worden gedeeld op de officiële Facebookpagina van de BCQ 2018. Houd die dus goed in de gaten als je op de hoogte wilt blijven. Vanuit KWO zullen wij ook de nodige updates verzorgen!

Groen als gras

Nieuw aan de wedstrijd is het meetellen van graskarpers. Op de Paalse Plas vind je een grote populatie graskarpers in alle soorten en maten, zodoende heeft de organisatie besloten dat deze dit jaar meetellen in het klassement!

Deze Aziatische torpedo’s tellen vanaf 2018 mee!

Gave prijzen in overvloed

De 18 deelnemers maken kans op verschillende prijzen en de prijzenpot liegt er niet om. Een totaal van 50.000 euro is wat er te winnen valt aan spullen van grote merken. JRC, Lowrance, Avid, Navitas, Raptor en nog véél meer merken hebben de organisatie voorzien van prachtige prijzen. Het volledige overzicht vindt je HIER.

Het winnende team van 2017, Team Ken’t Lou’s.

Uiteraard zijn er verschillende categorieën waarin de deelnemers kans maken. Zo is er een algemeen klassement met plaats 1, 2 en 3. Maar, er wordt ook aandacht besteed aan categorieën als ‘King of Gras’. De naam zegt het al, diegene die het beste scoort op het gebied van grassers. Er zijn nog véél meer categorieën, maar die vindt je op DEZE pagina.

De stekverdeling luidt als volgt:

The Big Prize!

Is niets minder dan een (gratis) deelname aan de World Carp Classic! Het winnende team uit het algemeen klassement mag dus kosteloos zijn poging wagen op de titel van de World Carp Classic.

De WCC 2018 is nét voorbij, maar in 2019 zit de winnaar van de BCQ 2018 erbij.

Fun fact!

Op zaterdag zijn er gedurende de hele dag activiteiten en games. Het hele terrein is dan vrij toegankelijk voor eenieder die graag wil komen kijken bij de openingsceremonie van de Benelux Carp Qualifier 2018.


Wij wensen de 18 deelnemende teams een goede vangst en bovendien ook een zeer gezellige week toe! Hier op KWO zullen de nodige updates voorbij komen over de Benelux Carp Qualifier en voor meer foto’s, video’s en fun kun je op de BCQ 2018 Facebookpagina terecht. 

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl