Locatie 2.0: Check altijd deze drie hotspots in de winter!

Favoriet Favoriet
Locatie 2.0: Check altijd deze drie hotspots in de winter!

Veel karpervissers blijven in de winter lekker achter de kachel zitten om te wachten op het voorjaar. Zonde, want door te vissen op de juiste stekken kun je in de winter uitermate effectief zijn! In dit artikel check je drie hotspots die je in de winter sowieso een kans moet geven!


1. Obstakels

Veel vissers zoeken de vis in de winter juist diep en hoewel dit een goede tactiek kan zijn op wateren zonder structuren of beschutting ligt de de vis vaak helemaal niet zo diep als je zou vermoeden. Karpers zoeken in de winter beschutte plaatsen die veiligheid bieden en schuilen daarom vaak samen in de luwte van obstakels. Denk aan overhangende bomen, takken, rietbossen en dukdalven.

Zeker als deze stekken aan de noordzijde van een water zijn gelegen en dus de hele dag zon meepakken dan kan een metertje diepte al meer dan genoeg zijn.

Karpers zoeken in de winter beschutte plaatsen die veiligheid bieden.

Heeft het water dat jij bevist dit soort stekken? Dan is het zeker de moeite waard om hier te beginnen met vissen!

Wintervissen is trial & error, maar één ding is zeker: de vissen zijn nu op hun mooist!

2. Bruggen en duikers

Lage bruggen en duikers over vaarten, kanalen en stadswateren staan erom bekend om in de wintermaanden ware karpermagneten te zijn. Karpers scholen graag samen in de beschutting die een brug of duiker kan bieden. Hoe lager een brug of duiker, hoe meer kans dat dit een echte holding is in de winter. Weet jij een stek bij een brug, dan moet je hier zeker eens een poging wagen!

Ook tijdens de koudere maanden is het prima mogelijk om je vissen te vangen, zo lang je ze op de juiste plek bevist!

3. Warmwateruitlaten

Warmwateruitlaten zijn in de winter op groot water zonder twijfel de beste hotspots die er zijn. Het water dat uit een wateruitlaat van bijvoorbeeld een fabriek of centrale stroomt is net iets warmer en is daarmee een ware trekpleister voor bijna alle vissoorten en dus ook de karper.

Het warmere water houdt de vissen actief en zorgt ervoor dat je hiermee gegarandeerd op goud zit. Probeer het zelf maar eens!

Mark Hofman wist deze vis bij de warmwateruitlaat van “Tsjernobyl” te vangen! Check de video HIER!

Tight lines!

KWO Redactie

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl