Word KWO member

Locatie 2.0 – Meegaan of blijven zitten?

Favoriet Favoriet
KWO Redactie
Kanalen: Artikelen, Tactiek

‘Vissen waar de vis zit.’ Dat klinkt vrij logisch, maar hoe moet dat dan? Het is een actueel onderwerp waar veel over wordt gezegd, terwijl het jaren geleden natuurlijk ook al belangrijk was. Hoe was het toen en hoe is het nu?

Al vrij snel kwamen we erachter dat het iets anders moest…

KWO Redacteur Mathijs Lourens aan het woord: Toen de eerste boilies op de markt kwamen, viste ik al op karper. Jong geleerd door mijn vader met een schuifdobber en een gekookte pieper of een bal roggebrood (wie kent het recept nog?), maar later dus al vrij snel met boilies. Ik kan me de plastic bakjes met 400 gram tutti frutti, banana of strawberry boilies nog goed herinneren. De eerste keer gingen de boilies op de haak, maar dat werkte natuurlijk niet. Het was ook nieuw voor mijn vader en dus gingen we op onderzoek uit. Al vrij snel kwamen we er achter dat het iets anders moest…

Het is al weer even geleden dat ik mijn grootste Nederlandse vis ving…

…twintig kilo uit de Linge en mijn vader was erbij!

Het duurde niet lang voordat we ons het, nogal lompe, vastlood-systeem eigen hadden gemaakt en al vrij snel  begonnen we vissen te vangen op de boilie. We bezochten de Visma en mondjesmaat breidde mijn collectie zich uit met Andy Little spulletjes en Knucklehead beetverklikkers (die ik overigens nog steeds heb). Ik viste op een zandafgraving en op de Linge waar ik in 2006 mijn pr ving van 20 kilo precies.

Nostalgie: Mijn bescheiden collectie onverwoestbare Knuckleheads van Nederlandse makelij! Wie kent ze nog?

Met ‘locatie’ had ik me eigenlijk nooit heel erg bezig gehouden en springende vis vond ik vooral gaaf om te zien. Nou moet ik ook zeggen dat het tegenwoordig veel makkelijker is om springende vis te bereiken. Vissen deden we tegen de kantjes, tegen rietstengels, bij lelievelden en gewoon met een hengeltje in het ‘open’. Want daar zaten ze immers!

Een project was geboren!

Rivier de Linge biedt legio mogelijkheden!

Magic Lake

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook