Lot Experience start het nieuwe seizoen 2019

Favoriet Favoriet
Lot Experience start het nieuwe seizoen 2019

Het visseizoen van 2019 gaat weer starten, zo ook bij Lot Experience. Dit seizoen hebben zij dan ook uitgebreid met een derde ‘luxe’ boot. De Lot blijft een mooie bestemming, waar altijd wel een uitdaging te vinden is. In dit artikel kun je lezen hoe Wouter zijn seizoen van 2019 begonnen is, daarnaast ook wat Lot Experience je allemaal te bieden heeft.


Vroege voorjaar op de Lot

Wouter Koziolek vertelt: In onze vorige blog kon je lezen hoe het topseizoen van 2018 eruit zag, plus een klein kijkje hoe het er bij ons thuis uit ziet. In eerste instantie wilden in Frankrijk “overwinteren”, maar met het gemis van familie en de beurzen zijn we toch twee maandjes naar Nederland gegaan.

Jawel het beachball-racket is vervangen door een professioneel bord, niet te missen meer!

Er moest immers ook nog een derde luxe boot worden afgebouwd, kortom een perfect mogelijkheid voor een trip naar Nederland. Stiekem ook weer een mooie kans om voor jezelf te kijken wat nou beter bevalt: Het drukke (sociale) leven in Nederland of het pure (natuur) leven in Frankrijk…

Alle tijd voor klusjes die je in Nederland normaal moet uitbesteden.. zo leer je nog eens wat!

Na een kleine twee maanden in Nederland te zijn geweest voor het bezoeken van familie en vrienden, zijn we weer up and running voor seizoen twee aan de Lot. Nieuwe plannen, nieuwe boot, nieuwe familieleden en ga zo maar door. De tijd staat allesbehalve stil daar in Frankrijk.

De nieuwe aanwinst, zelfs afgebouwd en geïnstalleerd.

Een kleine winterstop heeft geleerd dat het plekje in Frankrijk toch wel heel speciaal is. Ondanks dat het heel fijn geweest is om familie en vrienden weer gezien te hebben, kunnen we nu weer vol gas aan de bak met onze droom.

Een kleine winterstop heeft geleerd dat het plekje in Frankrijk toch wel heel speciaal is.

De droom wordt steeds meer werkelijkheid en we zijn druk met het uitbouwen naar een totaalpakket voor de vissers die naar Frankrijk willen om te bootvissen, maar ook te vissen vanuit een huisje of om zonder spullen ergens heen te vliegen, te worden opgehaald en te worden gedropt met alle gear! Wel zo chill dat je dan bij één partij terecht kunt.

Niemand in de buurt, de droomsessie is compleet.

Het is nu begin maart. De nieuwe boot is klaar en de eerste vissers zijn al aan het rammen met de luxe boot. Dat riviervissen altijd een uitdaging en avontuur is weten we, maar de omstandigheden zijn op dit moment wel echt heel erg goed. De boten staan nu ingedeeld bij acht verschillende stuwstukken waar we inmiddels genoeg over weten te vertellen, zodat je lekker voorbereid op pad kunt gaan.

Goud? Wij vinden van wel.

Aanzicht richting Saint Cirq.

De aftrap

Jamie Bellhouse en zijn vriendin zullen in de eerste week van maart een groot deel van de rivier onveilig maken. Een leuk stel die twee en we gaan in de toekomst ook meer samenwerken met ‘Brothercarp’. Het moet een mooie verkenningssessie worden met een grote uitdaging, want de watertemperatuur is nog ‘’maar’’ zes graden. Hoeft niets te zeggen, alleen is het zoeken een tijdrovende klus.

Jamie en Wouter samen bij de boot, klaar voor de instructies.

Korte uitleg over het ‘boeiensysteem’.

Veel verkassen en altijd on the move is het devies! Ze sluiten af op een van de stukken van Lot Experience, deze stuw is altijd bevisbaar. Door de grote barrage is de stroming altijd minder dan de stukken die hoger gelegen zijn en een continu verval hebben. Leuk voor de zomer, uitdagend en iets wat wispelturig in het voorjaar en de winter.

Veel verkassen en altijd on the move is het devies!

Jamie en Steph op één van de hooggelegen plekken.

Plan de campagne

Aangezien we een kleintje opkomst hebben en ze begin april verwacht wordt, hebben we alles extra uitgedacht om ten alle tijden operationeel te blijven en alles te kunnen doen voor de gasten. Buren zijn ingeschakeld, onze goede vriend Jim en nog wat goede kennissen hier in de buurt.

Wat een bazen! Mijn ouders zijn meegereden met alle baby spullen en ellende…

Goede contacten zijn zo fijn en ook erg leuk. Heerlijk dat kneuterige plattelandsleven. In Amsterdam zouden ze ons nu burgerlijk hebben genoemd hedendaags 😉 First things first, de baby, start van het seizoen en dan de zomer en najaar waarin we weer in wat rustiger vaarwater zitten.

De hond wordt ook veel ingezet om nieuwe stekken te bekijken.

Het voorjaarsweer zorgt voor vette plaatjes!

De boten en systemen

De boten zijn wederom gefinetuned en wel met een sunscreen / raincoat. Daarnaast hebben we de luxe boot voorzien van een hoge kap zodat je kan staan, douche, grote keuken met koelkast, meer opbergruimte en een luxe oplaad-unit met solar-energie. Het leuke van alles zelf doen is dat je er handig in wordt en helemaal zelfvoorzienend bent op een gegeven moment.

De luxe boot is van alle gemakken voorzien.

Onderhoud van de motoren doen we zelf, aanpassingen aan de boten kunnen we op locatie doen en verder hebben we mooie bedrijven om ons heen waar we mee samenwerken. Hoe maak je nieuwe steekstokken voor de wiervelden met zachte bodem? Hoe maak je een uniek werkend ankersysteem die zich in de kleine stukjes slib op rotsbodem vastzuigen?

Stuwen en meren

De aanvragen van onze gasten doen ons bewegen op de hele Lot, maar ook daarbuiten! We zijn veel te vinden op ons eigen stuw bij Le Temple sur Lot, tussen Cahors en Cennevieres en de grote meren. Ik kan je verzekeren dat er in deze gebieden voor iedereen iets tussen zit. Dit blijkt ook wel, want dit jaar brengen we vooral de luxe boot elke week naar een ander stuw.

Dat meren ook tot de mogelijkheden behoren is niet zo gek. Meren hebben een gigantische aantrekkingskracht en bij mij persoonlijk is het hier ook begonnen! Weet je een brute plek, wij brengen je!

Het voorjaar

Dat wintervissen en het vissen in het vroege voorjaar op de Lot wisselend kan zijn is wel bekend. Ook is bekend dat op de rivier de vissen meer gedwongen zijn te zwemmen en te bewegen. De watermassa is niet altijd zo rustig als op de afgegraven plassen of kleine kanaaltjes. Nee, de rivier wordt gevoed door regenwater en wat is er nu onberekenbaarder dan het weer? Zeker in deze tijden overlappen de seizoenen zich langer dan anders. Uitdaging = leuk!

Dat wintervissen en het vissen in het vroege voorjaar op de Lot wisselend kan zijn is wel bekend.

Het stuwstuk dat bij ons voor de deur ligt blijft adembenemend.

Voeren bij aankomst loont

Bij aankomst lonkt het weer om meteen de hengels in te gooien. We hebben weer veel visplannen dit jaar, maar geen tijd voor meerdere trips helaas. Of gaan we in november naar een onbekende locatie op een extreem groot meer?? Altijd groot blijven denken 😉

De eerste vis van een mooi seizoen.

Terug naar de achtertuin, we voeren gematigd de stek aan bij de waterput en de linker ondiepe zone naast het huis en de rechterhengel die bij de oude, onderwater staande sluismuur staat. Ik voer iets te enthousiast de Gluttony XT en onze eigen gedraaide boilies bij DBC, kortom er ligt de eerste dag 2,5 kilo in en de tweede dag ook. Misschien iets te veel? Watertemperatuur is 6 graden dus redelijk wat voer. Aan de ene kant blijft het de rivier die altijd in beweging is, we gooien de hengels met vertrouwen richting de spots!

Het water is nog ijskoud, maar de eerste vissen zijn binnen.

“Ik denk wel dat deze naast de babyfone komt te staan op het nachtkastje”.

Één dag niets.. Twee dagen niets. Het is net alsof de vissen even wakker geschud moesten worden door de paar super warme dagen in februari (24+ graden), want daarna kwamen er een paar mooie vissen op de kant. Het loopt nog steeds door kan ik je vertellen en hopelijk vangen we er nog een paar voordat de kleine ons wakker houdt in plaats van de sounderbox. “Ik denk wel dat deze naast de babyfone komt te staan op het nachtkastje”.

Brute two-tone schub van achter in de 30.

Binnenkort posten we twee video’s op ons YouTubekanaal, waar we je laten zien waar je allemaal terecht kan komen op de Lot met Lot Experience! Hier nog even een leuke video. Het jaarverslag van 2018 bij Lot Experience.

Bou met een dikke veertiger.


Check ook voor dagelijkse actuele updates de Instagram-account, Youtube en de Facebook-pagina van Lot Experience.

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl