ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Maak het verschil – Voorjaarstips van Joachim Stelma en Mark Hofman!

Favoriet Favoriet
Maak het verschil – Voorjaarstips van Joachim Stelma en Mark Hofman!

Nu het voorjaar op z’n einde loopt zijn veel wateren al flink opgewarmd. Op de meeste plekken kun je dus al goed vis vangen! Wil het bij jou nog niet goed lukken, of vis je op een dieper water dat langzamer op gang komt? Check dan de (late) voorjaarstips van Joachim Stelma en Mark Hofman in dit artikel!

Het voorjaar is een prachtige periode om in te vissen!

Mark Hofman

Mark: Zeker in het voorjaar komt het echt aan op het zoeken van de vis. De vissen scholen vaak samen op specifieke (ondiepe) gedeeltes van het water, waardoor er grote gedeeltes van het water ‘karperloos’ zijn. Vaak zwermen de karper pas na de paai weer uit over het water. Is er op jouw water nog niet gepaaid? Vis dan attractief met single hookbaits zoals chods of gesoakte boilies op de ondiepere stukken.

Chod rigs for the win!

Hebben de vissen hun jaarlijkse voortplantingsritueel al gehad? Dan kun je wat meer gaan voeren (boilie tips check je HIER) en gaan rondkijken op wat dieper water. Zeker stekken waar de vissen van ondiep naar diep water kunnen zwemmen kunnen zeer interessant zijn. Of het nou vroeg of laat in het najaar is, de karpers zullen zeker overdag nog geheid de ondiepe zonstukken opzoeken! ’s Avonds trekken ze vaak naar dieper water, waar jij dan uiteraard je vallen klaar hebt staan…

Vis waar je de vissen verwacht!

Joachim Stelma

Joachim: Waterkeuze is voor mij het allerbelangrijkste in het voorjaar. Ik kies bewust niet voor diepere wateren, omdat ik daar te vaak onderuit ben gegaan. De enige uitzondering die ik maak is wateren waarbij er grote ondieptes aanwezig zijn. Ik heb gevist op stuwmeren die wel 40 meter diep waren, maar waar ook grote stukken vrij ondiep waren. Op deze plekken kon ik dan vaak nog wel een visje strikken.

Ondiepe stukken van een groot meer kunnen behoorlijk productief zijn!

Verder is mijn strategie altijd afhankelijk van de paai. Voor de paai voer ik weinig en vis ik visueel, bijvoorbeeld met opvallende pop-ups. Zodra de vissen gepaaid hebben, wat op veel wateren het geval zal zijn, ben ik niet bang om stevig te voeren. Vaak zijn de vissen hongerig en door flink wat aas het water in te knallen heb ik al bizarre resultaten behaald in het verleden!

Voorzichtig beginnen en pas na de paai gaan ‘strooien’. Zo heeft Joachim al flink wat succes geboekt!

Succes in de laatste fase van het voorjaar!

KWO Redactie

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl