ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Maart succes op Timmy’s Lake – 25+ vissen voor Sjors & Daniëlle!

Favoriet Favoriet
Maart succes op Timmy’s Lake – 25+ vissen voor Sjors & Daniëlle!

Bekijk in dit artikel de winteruitzetting met fraai beschubte spiegels op het Belgische Timmy’s Lake en lees je over een uitzonderlijke goede voorjaarssessie op dit water voor Sjors en Daniëlle!


Bas van The Carp Specialist aan het woord: The Carp Specialist werkt al jaren intensief samen met ‘De Karperhoeve’ en het resultaat mag er dan ook zeker zijn! Als er één water is waar veel werk is verzet in de afgelopen winter, dan is het wel op het Belgische betaalwater Timmy’s Lake! Als grootste water op het domein De Karperhoeve is ’t van origine hét big-fish water, iets dat we bij de grote afnetting van het water duidelijk konden terug zien met de vangst van vele 15 kilo plus karpers!

Afgelopen winter zijn er weer vele pareltjes uitgezet!

Om de wiergroei tegen te gaan én om het indrukwekkende visbestand een flinke impuls te geven hebben we deze winter reeds 168 karpers uitgezet en daar bleef het niet bij. Op donderdag 13 februari kwamen daar nog eens 50 prachtige karpers bij!

Check hier de beelden van de uitzetting!

Maart succes voor Sjors en Danielle

Vanuit The Carp Specialist zien we dat ‘vaste bezoekers’ van een water het vaak net wat beter doen. Ze kennen het water en hun bewoners, putten ervaring uit eerdere bezoeken en weten regelmatig echter droomsessies neer te zetten. Zo ook Sjors die met zijn vrouw Danielle een weekendje in begin maart viste op Timmy’s Lake.

Vissers die het water kennen weten vaak betere resultaten te boeken.

Sjors vertelt: Inmiddels vissen we al acht jaar op De Karperhoeve en mochten we afgelopen winter ook aanwezig zijn bij de afnetting van Timmy’s Lake. Wat een spektakel was dat! Ik kon dus niet wachten om weer eens mijn lijnen nat te maken op dit water. In het weekend van vrijdag zes tot en met maandag negen maart was het dan zover. Timmy’s Lake stek 1 zou het gaan worden!

Sjors kent het water als geen ander…

Montage

Ik heb met een onderlijn van 20-25 centimeter boven op het afgestorven wier gevist met een 12 millimeter bol van Timmy: de Bloody Crunch Insecto. Met mijn voerboot en WiFish dieptemeter kon ik de oude wierbedden prima vinden en daar perfect mijn aas op presenteren. Naast de bovenstaande rig had ik ook veel succes met een soepele onderlijn van 15 centimeter met aan de hair enkele 6 milimeter pellets vastgelijmd. Dit was veel werk, maar de vis was er echt gek op!

Een secure presentatie en klein aas…
…maakte de sessie tot een groot succes!

In de nacht van zaterdag op zondag heb ik van elf tot zes uur niet gevist om de stekken wat rust te geven. Wel ging ik er elke twee uur uit om de stekken te voorzien van wat voer…

De voertactiek van Sjors wierp zijn vruchten af!

Tactiek en resultaat

Ik heb op dieptes van 40 centimeter tot een meter gevist en voerde voornamelijk met de particlemix van Timmy in combinatie met gemalen Bloody Crunch Insecto (ter plaatse verkrijgbaar) en pellets. Hier heb ik best flink mee gevoerd afgelopen weekend en dat heeft me geen windeieren gelegd. In totaal wist ik dit weekend 27 karpers op de mat te krijgen: diverse plaatjes van volbeschubte spiegelkarpers van de laatste uitzetting, mooie schubkarpers en enkele ‘originals’ tot 17,5 kilo.

Eén van de ‘originals’ voor Sjors!

Een karpersessie op Timmy’s Lake om nooit meer te vergeten en een meerrecord qua aantal gevangen karpers in een weekend. Het harde werk heeft zich ditmaal dubbel en dwars beloond!

Sjors Olyslager


Wil je meer weten over De Karperhoeve of over de andere wateren die via The Carp Specialist worden aangeboden? Check dan de website en volg ook zeker de Facebookpagina om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl