Word KWO member

Maden maken het verschil – Joey Kouwenhoven

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Iedereen heeft ze wel eens gelezen; artikelen over de klassieke witvisaasjes: vliegenlarven, beter bekend als maden. Vaak hoor je dat dit “het vergeten aas is binnen de karpervisserij” maar Joey Kouwenhoven denkt dat maden nooit écht de kans krijgen om zich te bewijzen.

Bestaande artikelen triggeren de hedendaagse karpervisser namelijk wel, maar zijn vaak oppervlakkig waardoor er veel vragen onbeantwoord blijven… Het gevolg hiervan is dat dit aantrekkelijke aas niet of slechts éénmalig wordt ingezet. Daarbij is het gebruik van maden een gedurfde en vaak intensieve manier van vissen op karper. In dit transparante artikel wil Joey daarom de lezers meenemen naar zijn ervaringen met maden en op detailniveau ingaan op deze toch wel speciale visserij! Let’s go!


De eerste kennismaking

We trappen af met een succesvol instant najaarsdagje vissen in eigen land, met jawel… Maden! Omdat mijn sessie in het Franse land abrupt werd beëindigd, bleven er plots een aantal dagen over om in Nederland eens flink gas te geven op een watertje in de buurt. Het betreft een klein stadsputje waar steevast elk weekend gevist wordt door collega-vissers en dus onder grote druk staat.

Maden…? Die gebruik je toch voor…

…het vangen van witvis?

Eénmaal aangekomen zie ik door het heldere water dat de bodem bezaaid ligt met mais en boilies. Dat hierdoor vandaag niet gevist zou worden was wel duidelijk! Dan maar op verkenning en zoveel mogelijk informatie verzamelen. Tot grote vreugde liet de karper zich meermaals zien en heel even ving ik zelfs een glimp op van een groot, maar vooral dik exemplaar. Witvis was nauwelijks te spotten en met welgeteld één enkele observatie van een slijmjurk was het simpel: dit water vraagt om een aanpak met maden!

" Eénmaal aangekomen zie ik door het heldere water dat de bodem bezaaid ligt met mais en boilies…"

De volgende dag smeed ik het plan om eerst een nachtje op een ander circuitwatertje in de buurt te vissen en zo het putje met de belachelijke hoeveelheid voer op de bodem nog wat tijd te gunnen. Tijdens deze instant nacht vissen ben ik met mijn gedachten al continu bij de maden-tactiek die ik de volgende dag wil gaan toepassen. Bij het eerste vroege ochtendlicht verlaat ik dan ook snel het circuitwater en stap ik tien minuten later uit bij het stadswatertje.

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook